• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

   Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

   Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

  • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

   EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

21 milliárdos eszközbeszerzés a budapesti kórházakban

Lapszemle 2017.07.19 07:11 Forrás: inforádió.hu
21 milliárdos eszközbeszerzés a budapesti kórházakban

December 31-ig kell lebonyolítani a közbeszerzéseket, amelyek 24 helyszínre lehetővé teszik az eszközök beszerzését.

21 milliárd forintot ad az állam a fővárosi kórházaknak arra, hogy diagnosztikai műszereket vásároljanak - mondta az Egészséges Budapest Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos az InfoRádió Aréna című műsorában. Cserháti Péter hozzátette: a negyvenmilliárdos keret másik részét a tervezések közbeszerzési pályázataira költik el.

Huszonnégy helyszín és projekt között osztják szét ezt a negyvenmilliárd forintot - tájékoztatott a miniszteri biztos. "21 milliárd forint szolgál azonnali orvostechnológiai beszerzésekre. A fővárosban a források híján eszközpótlásra és - fejlesztésre sem nagyon volt mód az elmúlt években, elöregedett és hiányzó készülékek vannak, amire az elmúlt napok eseményei is rámutattak. Ebből következően idén december 31-ig kell lebonyolítanunk azokat az előkészített közbeszerzéseket, amelyek erre a huszonnégy helyszínre különböző típusú eszközök beszerzését lehetővé teszik. MR-, CT-, sugárterápiás, tehát nagyértékű készülékek is vannak köztük, ezek év végére üzembe állnak, azt reméljük, pótolják a hiányokat."

19 milliárd forintot az Egészséges Budapest Program közbeszerzési pályázataira költenek el - tette hozzá Cserháti Péter. „Az összeg második fele a tervezést szolgálja, azt a folyamatot, amelyet már hetek óta próbálunk segíteni. Egy megjelent kormányrendelet tette lehetővé a tárgyalást az önkormányzatokkal a különböző kerületi építési szabályzatok módosításához. Ezek birtokában most a tervezési közbeszerzéseket ki is lehet írni. Ilyen nagy projektek esetén a tervezés is nagyon sokba kerül. Az ilyen, uniós szabályokat meghaladó nagyságrendű közbeszerzések kiírását teszik szükségessé." A tervezésre kiírt pályázatokat várhatóan még idén meghirdetik - ígérte Cserháti Péter az Egészséges Budapest Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos.

Szuperkórház a Dobogón

Cserháti Péter beszélt arról is, hogy 2023-ra készülhet el a dél-budai szuperkórház a XII. kerület Dobogó nevű részén. Az Egészséges Budapest Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos egyetért azzal, hogy szükség lesz a tömegközlekedés fejlesztésére is. A gyermekgyógyászati ellátás miatt kellett új területet vásárolni a dél-budai szuperkórház felépítéséhez, ahelyett, hogy egy már meglévő létesítményt fejlesztettek volna - mondta a miniszteri biztos.

További részletek a weboldalon.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink