• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

A kormány célja a családbarát ország

Lapszemle 2017.09.01 08:04 Forrás: magyaridők.hu
A kormány célja a családbarát ország

A családpolitika és a keresztény értékek védelme áll majd az idei polgári piknik középpontjában.

Balog Zoltán: Az idei kötcsei találkozó a nemzeti értékeink megőrzéséről és a családokról szól. A családpolitika és a keresztény értékek védelme áll majd az idei polgári piknik középpontjában, amelyet a hét végén tartanak Kötcsén – árulta el az esemény házigazdája, Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere a lapunknak adott interjúban felemelte szavát a keresztényüldözés minden formája ellen, felhívta a figyelmet a kormány eredményeire, válaszolt a felsőoktatási és a civiltörvény kritikájára, valamint kijelentette: a kabinet célja, hogy még inkább családbarát hellyé tegyék Magyarországot – olvasható a magyaridok.hu portálján a miniszterrel készült interjúban.

Szinte napra pontosan egy éve jelentette be, hogy a kormány – a világon elsőként – felállít egy helyettes államtitkárságot az üldözött keresztények támogatására. Milyen eredményeket sikerült elérni ennyi idő alatt?
– Felvettük a kapcsolatot az üldözött egyházak vezetőivel, akik közül többen ellátogattak Magyarországra. Beszéltek a terrorról, a migrációról, s határozottan kérték, hogy ne az elvándorlást erősítsük, hanem segítsünk nekik megtartani több évszázados vagy akár évezredes közösségeiket. Ezért vállaltuk például az Erbili Szent József kórház féléves gyógyszerszükségletének finanszírozását, és így választottuk ki azt a falut is, amelyet teljes mértékben újjá kívánunk építeni. A hatékony, átlátható, megbízható segítségnyújtáshoz elengedhetetlen volt a helyettes államtitkárság felállítása. Bátran mondhatom, hogy a nemzetközi figyelmet is sikerült még jobban az üldözött keresztények ügyére irányítani.

Hét végén tartják a tizenhatodik polgári pikniket. A közösség megerősítésére ott, Kötcsén is szükség lesz, hiszen a konzervatív értelmiség egy részével a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében sikerült összerúgni a port. Parázs vitákra számít?
– Az elmúlt hónapok szerintem világossá tették a kormány szándékát. Egyenlő feltételeket szeretnénk teremteni a felsőoktatásban, mert az nincs rendjén, hogy bizonyos intézmények privilégiumaik birtokában versenyelőnyre tesznek szert a többivel szemben. Nyilvánvaló az is, hogy nincs olyan ország az Európai Unióban, ahol a CEU azokkal az előjogokkal, amelyeknek eddig nálunk a birtokában volt, működhetne. Ez különösen igaz például Németországra, ahol sokan tiltakoztak a törvénymódosítás ellen.

Ami a családokat illeti, egy új kabinet alakult a napokban az ön vezetésével. Ezzel mit akarnak elérni?
– A családpolitikai kabinettel szimbolikusan és a napi munkában is szeretnénk kifejezésre juttatni, hogy nem kívánunk olyan politikát folytatni, ami negatív hatással van a családokra. Számos intézkedésnél először föl sem tűnik, hogy ilyen kimenetele is lehet, de aki belülről ismeri a családok világát és a családpolitikát, az jó eséllyel figyelmeztethet a nem kívánt hatások lehetőségére. A családbarát szemléletet magunk között is erősítenünk kell, és a kormányzati munkát is rá kell szorítanunk arra, hogy bármilyen intézkedésben gondolkodunk, annak meg kell fontolni a családokra gyakorolt hatását. Az, hogy a miniszterterek több mint három gyermeket vállalnak, jó környezetet teremt. A kabinetüléseken olyan intézkedések kezdeményezésével is foglalkozunk majd, amelyek még inkább családbarát hellyé teszik Magyarországot, és még inkább a családok megerősítését segítik.

A teljes interjú a portálon olvasható!

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink