• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Aktuális rezidens ösztöndíj pályázatok

Lapszemle 2018.02.06 08:18 Forrás: MKOT
Aktuális rezidens ösztöndíj pályázatok

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) 2018. február 20-ig várja a jelentkezéseket.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) 2018. február 20-ig várja az idei évre szóló rezidenstámogatási program pályázataira a jelentkezéseket. Az ösztöndíjprogramot hat szakmai területre hirdették meg. A kiírás szerint a támogatott szakképzésben résztvevő szakorvosjelöltek a Markusovszky Lajos-ösztöndíjra, a csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelöltek a Méhes Károly-ösztöndíjra, az oxyológia és sürgősségi orvostan szakorvosjelöltek a Gábor Aurél-ösztöndíjra, a honvéd-, katasztrófa- és rendvédelem orvostan szakorvosjelöltek a Flór Ferenc-ösztöndíjra, a szakgyógyszerész-jelöltek a Than Károly-ösztöndíjra pályázhatnak. Ezen kívül a hiányszakmás képzésben résztvevők részére is jelent meg ösztöndíjpályázat - hívta fel a figyelmet a Magyar Klinikai Onkológusok Társasága honlapja.

Az ösztöndíjat elnyert szakorvos- és szakgyógyszerész-jelöltek havonta nettó 100 ezer forint, a Méhes Károly-ösztöndíjat elnyerő gyermekszakorvos-jelöltek, a Gábor Aurél-ösztöndíjas sürgősségi szakorvosjelöltek, valamint a Flór Ferenc-ösztöndíjasok havi nettó 200 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak. A hiányszakmát választók ösztöndíja havi nettó 150 ezer forint.

Amint az ÁEEK kiírásából kiderül, a Hiányszakmás Ösztöndíjra az alábbi szakképzésben részt vevő, vagy részvételt vállaló rezidensek pályázhatnak:
a) szakképzés megkezdésének helyétől függetlenül: érsebészet, gyermek- és ifjúságpszichiátria, fül-orr-gégegyógyászat, igazságügyi orvostan, nefrológia, orvosi mikrobiológia, ortopédia és traumatológia, pszichiátria, transzfuziológia,
b) az a) pontban túlmenően Budapest kivételével hiányszakmának minősül: infektológia, oxyológia és sürgősségi orvostan, patológia, radiológia, sebészet;
c) az a) és b) pontban foglaltakon túlmenően az alábbi kórházakban bármely szakmákban megkezdett szakképesítés hiányszakmának minősül: Albert Schweizer Kórház-rendelőintézet (Hatvan), Bajai Szent Rókus Kórház, Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház (Szentes), Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet (Balassagyarmat), Felső-Szabolcsi Kórház (Kisvárda), Magyar Imre Kórház (Ajka), Markhot Ferenc Oktatókórház (Eger), Orosházi Kórház, Szent Lázár Megyei Kórház (Salgótarján), Szent Pantaleon Kórház (Dunaújváros), Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet (Cegléd), Zala Megyei Kórház.

A részletek, a pályázati kiírások és jelentkezési feltételek az ÁEEK honlapján, ide kattintva találhatók.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink