• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

  • Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

   Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Életmentő defibrillátorok kerülnek a stadionokba

Lapszemle 2018.03.07 08:00 Forrás: mno.hu
Életmentő defibrillátorok kerülnek a stadionokba

A beszerzett életmentő eszközt kifejezetten nyilvános helyeken való használatra tervezték.

Nincs többé hirtelen szívhalál? Hamarosan 800 darab defibrillátor kerül a stadionokba és a futballpályák mellé, 260 millió forintért - írja az mno.hu.

Rövid időn belül 800 darab defibrillátor kerülhet a stadionokba, illetve a különböző szintű futballpályák mellé – derül ki a Közbeszerzési Hatóság adatbázisába feltöltött összegzésből. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) által kiírt, nyílt eljárású tenderen a Medtraining Team Kft. volt az egyetlen ajánlattevő. 260 millió forint ellenében vállalták, hogy a fenti számban nemcsak beszerzik az életmentő eszközt, hanem be is tanítják használatára a kijelölt embereket. Az oktatást a megyei központokban tartják, ahová minden megyéből, valamint Budapestről is nyolcvan-nyolcvan főt várnak, egy csoportba húsz ember kerülhetne be. Minden területi egység esetén négy oktatási napot kell tartania a pályázat nyertesének, ez országosan nyolcvan napot jelent.

A győztes cég ügyvezetője a lapnak elárulta, a vállalkozás először nyert ilyen jelentős összegű pályázatot. – Most a szövetségnek kell majd lépnie, és a szerződéskötés után két hónap áll majd a rendelkezésünkre a pályázatban vállaltak megvalósítására. Olyan alvállalkozókkal fogjuk elvégeztetni a betanítást, akiknek megfelelő egészségügyi végzettségük van. Hamarosan elkezdjük az oktatók kiválasztását – jelentette ki Lukács Péter, akinek mentőtiszti végzettsége van, így aktívan részt vesz majd az oktatási folyamatokban is.

Egyébként a cég az általa forgalmazott Samaritan Pad 350P defibrillátorokat szállítja le majd az MLSZ-nek; ezek darabonkénti beszerzési ára nettó 350-500 ezer forint. – Az általuk kínált életmentő eszközt kifejezetten nyilvános helyeken való használatra tervezték, felnőtt- és gyermekbetegeken egyaránt használható, kis tömegű és könnyen működtethető rendszer. Előbb analizálja a szívritmust, majd elektromos ütést ad le a hirtelen szívhalált szenvedett betegeknél, megpróbálva visszaállítani a normál működést. A felhasználóbarát készülék egyszerű hang- és képüzenetekkel segíti az újraélesztést és a defibrilláció folyamatát – tudták meg a cégvezetőtől. Aki hozzátette: a pályázatban azt is vállalták, hogy bizonyított újraélesztés esetén nyolc éven keresztül cserélik a készülékekben az elektródákat és az akkumulátorokat.

További részletek a weboldalon.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink