• Ónodi-Szűcs
  • Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

   Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

  • Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

   Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

 • EBP
  • EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

   EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

  • Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

   Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

  • Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

   Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

 • EESZT
  • EESZT: Féltérden volt, de működik

   EESZT: Féltérden volt, de működik

  • Nagykorúsítani kellene a betegeket

   Nagykorúsítani kellene a betegeket

  • Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

   Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

Elkapkodott szerződés, ötmilliós bírság

Lapszemle 2017.11.07 08:10 Forrás: Napi.hu
Elkapkodott szerződés, ötmilliós bírság

A nyertes nyertes maradt, a fele akkora óradíjával és a katasztrófavédelem eszközeivel együtt.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (Kdb) 5 millió forintra bírságolta a Szigetvári Kórházat, miután az túl korán kötött szerződést a helikopter leszállóhely üzemeltetésére kiírt tenderen – írja a napi.hu portálja.

A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent határozat kiindulópontja szerint a Szigetvári Kórház ez év júniusában írta ki a helikopter leszálló két éves üzemeltetésére a nyílt közbeszerzést, amelyre három ajánlat érkezett. Az ajánlattevőknek óradíjat kellett vállalniuk, így a Heliport-Plus Kft. 1 520, a Fireport-Plus Kft 3100, míg a Szinva-Invest Kft. 3000 forintos óradíjat ajánlott. A kórház a Heliport-Plus Kft.-től indoklást kért az alacsony óradíjra. A válasz szerint a szükséges eszközöket a katasztrófavédelemtől veszi igénybe, azért tudott ilyen alacsony óradíjat vállalni. Az ajánlatkérő a másik két ajánlatot érvénytelennek nyilvánította, a nyertes a Heliport-Plus Kft. lett.

A Szinva-Invest Kft. előbb előzetes vitarendezést kezdeményezett, de a kórház azt visszautasította, így a cég emiatt és a végeredmény miatt is a Kdb-hez fordult. Kifejtette, hogy katasztrófavédelem által beígért felszerelés torzítja a versenyt, majd kérte a jogszabálysértés megállapítását, az eljárást lezáró döntés megsemmisítését, továbbá a nyertesként kihirdetett ajánlattevő ajánlata érvénytelenségének és a közbeszerzési eljárás eredménytelenségének a megállapítását.

A Kdb az előzetes vitarendezés elmaradása miatt már korábban 3 milliós bírságot szabott ki a kórházra. A szóban forgó eljárásban végül egy vitapont maradt: ha előzetes vitarendezés miatt eljárás indult, akkor 10 napig nem köthet szerződést az ajánlatkérő. Ő azonban egy nappal korábban kötötte meg a szerződést a nyertes társasággal, és ezért szabott ki rá a Kdb 5 milliós bírságot. Minden egyéb megy a korábbi medrében, vagyis a nyertes nyertes maradt, a fele akkora óradíjával és a katasztrófavédelem eszközeivel együtt - írta a nap.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink