• Ónodi-Szűcs
  • A labda az államtitkárnál volt

   A labda az államtitkárnál volt

  • Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

   Nem kell adót fizetni a praxis eladása után

  • Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

   Tető alatt az uniós egészségügyi fejlesztések kétharmada

 • költségvetés
  • Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

   Fókusz: népegészségügy, alapellátás és betegbiztonság

  • Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

   Ónodi-Szűcs: csökken a lemaradásunk

  • Százmilliót vonnának el a kórházaktól

   Százmilliót vonnának el a kórházaktól

 • bérrendezés
  • Még mindig a sor végén az ágazati fizetések

   Még mindig a sor végén az ágazati fizetések

  • Alulról közelítik a nemzetgazdasági átlagot

   Alulról közelítik a nemzetgazdasági átlagot

  • Felzárkóznak az egészségügyi keresetek

   Felzárkóznak az egészségügyi keresetek

Ilyen lesz a kollegiális vezetői rendszer

Lapszemle 2017.06.19 07:04 Forrás: medicalonline.hu
Ilyen lesz a kollegiális vezetői rendszer

A területi vezető feladata lesz az orvosok munkájának, valamint az ügyeleti rend kialakításának koordinálása is.

Augusztus 1-je és szeptember 30-a között választhatják meg a háziorvosok a munkájukat felügyelő és koordináló területi kollegiális vezetőket, akik a tervek szerint havonta 255 ezer forintért 50-55 körzet orvosait fognák össze – tudta meg a MedicalOnline.

A háziorvosok, házi gyermekorvosok, és az alapellátó fogorvosok járásokhoz igazítottan, megyénként, valamint országos szinten választhatnak maguk közül kollegiális vezetőt a tervek szerint. Egy-egy vezetőhöz 50-55 praxis tartozhat majd, ami azt jelenti, hogy a vegyes praxisoknál általában 5-8, a gyermekpraxisoknál 2-4, míg a fogorvosok esetében 3-7 területi kollegiális vezető lesz megyénként. A gyermekpraxisok számából eredően csupán egy-egy kollegiális vezetőre lesz szükség az ország hét megyéjében, viszont Budapesten lesznek a legtöbben: 16 területi kollegiális vezetőt választhatnak a felnőtt körzetek orvosai, 10 főt a gyermekorvosok, és 12 főt a fővárosi fogorvosok.

A vezetőkre – regisztrációt követően – az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által biztosított elektronikus felületen voksolhatnak majd a kollégák, augusztus 1-je és szeptember 30-a között. A területi vezető munkáját megbízási szerződés alapján havonta 255 ezer forinttal díjazná az ÁEEK.

Nem szavazással, hanem pályázat útján jelölik ki az országos vezetőt, a tervek szerint a szeptember 15-éig beérkező pályázatokról – amelyeket előzetesen a Magyar Orvosi Kamra véleményez – az ÁEEK-ban felállított bírálóbizottság döntene november 1-jéig, díjazását 600 ezer forintban határozták meg.
Az országos szakmai vezető háromhavonta egyeztet a megyei vezetőkkel, munkájukról félévente készít jelentést az ÁEEK-nak. Részt vesz az alapellátásra vonatkozó koncepció kidolgozásában, valamint kapcsolatot tart a szakmai kollégium illetékes tagozatával és a szakmai szervezetekkel.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink