• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Kórházi kosztmustra a kaposvári kórházban

Lapszemle 2018.02.22 08:32 Forrás: sonline.hu
Kórházi kosztmustra a kaposvári kórházban

Friss alapanyagokból egészséges és finom ebéd készült, amely bármelyik étterem menüjeként megállná a helyét.

Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban címmel indult kampány azzal a céllal, hogy bebizonyítsák, a betegétkeztetés minősége biztosítható a rendelkezésre álló alapanyagokból, eszközökkel és gazdasági lehetőségekkel. A roadshow hetedik állomása szerdán a Kaposi Mór Oktató Kórház volt - tudósított a sonline.hu.

Ambrus György mesterszakács irányításával készült a szerdai menü a betegeknek a Kaposi Mór Oktató Kórházban. Gombaleves, zöldséges csirkemell párolt rizzsel és kakaós kevert sütemény került a tálcákra. A Magyar Gasztronómia Nagykövete úgy véli: a kaposvári kórházban rendelkezésre álló eszközökkel és a friss alapanyagokból egy egészséges és finom ebéd készült, amely bármelyik étterem menüjeként megállná a helyét.

Papp Erzsébet, a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója elmondta: 2017-ben adták át a megújult kórházi konyhát és a hozzá tartozó éttermet. Hozzátette: ezernégyszáz négyzetméteren főznek kétezer ötszáz adagot a kaposvári kórháznak, annak telephelyeinek, a nagyatádi kórháznak, valamint gyermekintézményeknek diétás ételeket.

– Nagyon sok fajta diétás ételt is készítenünk kell. Betegeink között vannak például tej-, lisztérzékenyeknek és cukorbetegekek is. Ételeink helyi alapanyagok felhasználásával készülnek. A pékáru, a húskészítmények és a zöldségek is Somogyból származnak – tette hozzá Papp Erzsébet. A betegek mellett sok orvos is a kaposvári kórházban ebédel. Az egyik nyugdíjas orvos például éthordóban viszi haza az ebédet. Azt mondta: 46 éven át dolgozott az egészségügyben, azt tapasztalja, nagyon sokat javult a kórházi koszt.

A Főzzük Körbe Magyarországot kórházainkban című kampány ötletgazdái Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója és Ambrus György, a Magyar Gasztronómia Nagykövete, a gyulai Pándy Kálmán Kórház élelmezési osztályvezetője. A mesterszakács a jövőben folytatja a partnerintézmények látogatását. A menükből kiadvány is készül „Ezt főzzük kórházainkban" címmel.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink