• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Megújul a dunaújvárosi rendelőintézet

Lapszemle 2018.02.09 08:23 Forrás: Dunaújvárosi Hírlap
Megújul a dunaújvárosi rendelőintézet

A Szent Pantaleon Kórház mintegy 285 millió forint uniós támogatást nyert a járóbetegellátás korszerűsítésére.

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosa elmondta, a pályázat egy olyan egészségpolitikai célt valósít meg, amely lehetővé teszi, hogy a betegeknek minél kevesebb időt kelljen a kórházban eltölteniük, tehát lehetőség szerint már a járóbeteg-ellátás megoldja egészségi problémájukat, minél több fekvőbeteg-ellátási eseményt el lehessen ezzel kerülni. Cél az is, hogy mindez minél komfortosabb körülmények között történjen - olvasható a Dunaújvárosi Hírlapban.

Kifejtette, a közel háromszázmilliós forrásból 147 millió forintot eszközbeszerzésre fordítanak. Konkrétan sebészeti, érsebészeti eszközök, traumatológiai röntgenképerősítő berendezés, urológiai optikai eszközök beszerzésére fordítanak. A fül-orr-gégészet operációs mikroszkópot, a szemészet lencsetervező készüléket, ultrahangkészüléket, réslámpát, tonométert, lézerberendezést kap.

A gasztroenterológia endoszkópos eszközökkel és kiegészítőivel gazdagodik, a szájsebészet radiológiai diagnosztikájának a fejlesztése is ebből a forrásból történik majd.

A pályázat építészeti része elsősorban a rendelőintézetet érinti. Megvalósul a személyfelvonó komplett cseréje, ami annak műszaki állapota miatt nagyon esedékes. A Duna felőli szárny legutolsó szintje, az úgynevezett B7-es – ahol jelenleg a diabetológiai gondozó működik – teljes felújításon esik át, majd itt fog működni a diabetológiai, endokrinológiai szakrendelés, valamint ide költözik az alagsorban jelenleg méltatlan körülmények között működő tornaterem is.

Mindemellett a rendelőintézet összes mellékhelyiségét felújítják, akadálymentesítik. Kialakítják a szomatopedagógiai foglalkoztatót, ami jelenleg ugyancsak méltatlan körülmények között a véradó előterében működik. A rendelőintézetben komoly informatikai fejlesztésekre is számítani lehet.

A főigazgató elmondta, a közbeszerzési eljárások szakaszánál tartanak, ezek után kezdődhet csak a kivitelezés. Az épület műemléki jellege miatt védelem alatt áll, ezért folyamatosan konzultálniuk kell a műemléki hatóságokkal. Várhatóan még ebben az évben befejeződnek a munkálatok.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink