• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Új épületben segíthetik a régió szenvedélybetegeit

Lapszemle 2017.10.07 07:10 Forrás: pecsma.hu
Új épületben segíthetik a régió szenvedélybetegeit

Hiánypótló fejlesztés veszi kezdetét a közeljövőben a pécsi INDIT Közalapítvány uránvárosi addiktológiai gondozójában.

Új épülettel gazdagodik a tervek szerint a baranyai alkohol- és kábítószerfüggő fiatalokat gyógyító és foglalkoztató pécsi INDIT Közalapítvány Berze Nagy János utcai intézete. Az uránvárosi KERT Addiktológiai Gondozó – önkormányzati tulajdonban lévő – épületében jelenleg elsősorban alkoholproblémával és gyógyszerfüggőséggel küzdők, valamint lelki betegségekben szenvedők ingyenes, OEP által finanszírozott személyre szabott ellátását végzik a közalapítvány szakemberei. Ezt az épületet egy uniós projekt keretében az INDIT Közalapítvány és a Pécsi Tudományegyetem közösen újította fel 4 éve, mivel akkoriban rendkívül rossz állapotban volt. Idén pedig egy újabb előrelépés történik a gondozó működésében, hiszen azt a közeljövőben egy új épülettel bővítik a tervek szerint – írja a pecsma.hu.

Az új épület a gondozó udvarában épül majd meg, az előzetes tervek szerint nagyjából 220-250 négyzetméter alapterületen alakítják ki. A projekt keretében az új intézményrész felhúzása és annak üzemeltetése 60 millió forintos állami támogatásból valósul meg, a beruházást és a kivitelezést az Állami Egészségügyi Ellátó Központ koordinálja. A közalapítvány részére a jelenleg tervezés alatt álló új intézményrész ingyenes használatát a városi közgyűlés 2025 decemberének végéig biztosítja.

A fenti beruházással párhuzamosan egy másik fejlesztés is beindul, mely a KERT Addiktológiai Gondozó meglévő épületének fűtéskorszerűsítését célozza meg. Ennek a beruházásnak a költsége közel 8 és fél millió forint.

Dr. Trábert Attila, a KERT Addiktológiai Gondozó főorvosa az új épület kapcsán elmondta, hogy az intézmény új részében egy korszerűen felszerelt ifjúsági addiktológiai szakrendelőt fognak kialakítani, ahol a különböző függőségekben szenvedő fiatalok gondozását végzik szakembereik. Emellett egy mobil csapatot is összeállítanak, melynek célja, hogy a régió településeit járva felmérjék a fiatalok alkohol- és kábítószer-függőségének helyzetét, hogy segítsenek a betegeknek lakóhelyükön. A mobil csapat dolga lesz továbbá az is, hogy az új épületbe szállítsák azokat a betegeket, akik ezt az utat különböző okokból kifolyólag nem tudják megtenni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink