• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Üres ellenzéki ígéretek a hazai egészségügyben

Lapszemle 2018.01.11 08:17 Forrás: magyaridők.hu
Üres ellenzéki ígéretek a hazai egészségügyben

A szakállamtitkár emelkedő fizetésekről és a fővárosi fejlesztésekről beszélt.

Önálló egészségügyi miniszté­riumban, az egészségügyi dolgozók elszívása miatt európai uniós kártérítésben gondolkodnak kormányra kerülésük esetén az ellenzéki pártok – derült ki a Független Egészségügyi Szakszervezet tegnapi, kevesek érdeklődésére számot tartó budapesti konzultációján. Ugyanakkor nemrég Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár többek között azt mondta: az egészségügyi szakdolgozók 2016 szeptemberétől átlagosan 26,5, majd 2017 novemberétől 12 százalékos béremelést kaptak – írja a magyaridok.hu portálja.

A Független Egészségügyi Szakszervezet tegnapi budapesti konzultációján csupán húsz érdeklődő jelent meg. A rendezvényre azon pártok veze­tőit hívták meg, amelyek indulnak a tavaszi parlamenti választásokon; a rendezvényen a Fidesz nem képviseltette magát.

Így a kormánypárt illetékesei nem hallhatták, ahogy László Imre, a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa kifakadt: – A hócipőm tele van azzal a trükközéssel, amit a kormány a béremelések terén a dolgozókkal és magával az egészségüggyel művel! A kormányváltás után azonnal pénzt kell tenni az egészségügybe – biztatta a hallgatóságot a volt kórházi főigazgató.

Egy péntek esti fog- és fülfájás miatt 147 kilométert voltam kénytelen autózni – panaszolta előadásában Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese. – Az alapellátás megerősítése a legfontosabb, és a bérrendezésből a mentősöket, az adminisztratív dolgozókat és a takarítókat sem szabad kihagyni – vélekedett.

Politikai, közgondolkozási fordulatra van szükség, s el kell dön­teni, hogy milyen állami egészségügyet akarunk – ezt már Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese mondta. GDP-arányos közkiadás-növelést ígért, amelyben önálló egészségügyi miniszté­rium intézi az egészségügy dolgait. Az Euró­pai Uniónál szeretnék kihar­colni, hogy a szakmunkaerőt elszívó országok fizes­senek Magyarországnak képzési vissza­térítést.

A társadalom csak együtt tud egész­ségügyet csinálni betegségügy helyett – mondta Fülöp Zoltán az LMP képvi­seletében. – A betegeket tünetileg kezelik, de az egészségben megnyert életévekre kevés figyelem jut – tette hozzá szemléletváltást sürgetve. Spät Judit, az Együtt politikusa kijelen­tette: az egészségügy válsága már annyira láthatóvá vált, hogy az elfogadha­tatlan.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink