• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Orvos válaszol

 • Magas vérsüllyedés

  2008.07.07

  Magas vérsüllyedés

  Tisztelt Orvosok!
  Május elején erős gyomorfájdalmam volt kb. másfél hétig.Az orvosom gyomorfekélyre gyanakodott, gyógyszert írt fel ellene. Közben vért, vizeletet néztek, semmi bajom nem volt, kivéve egy 70-es vérsüllyedést.
  Mivel 4 nap alatt nem csökkent a fájdalom, beutalt gasztroenterológiai vizsgálatra. Pár nap múlvára kaptam időpontot, addigra megszűnt a fájdalom. A gyomortükrözés semmit nem mutatott ki, a gasztroenterológus szerint vírusos fertőzés miatt fájhatott a gyomrom, de a magas süllyedést az sem okozhatta.
  Ezután (két hete) Lyme ambulanciára mentem, mert 84-ben (9 éves voltam) volt egy Lyme-os fertőzésem, amit (akkor még) nem ismertek fel, tehát nem is kezeltek. 6 éve ízületi fájdalmak miatt kapcsán egy vérvételből derült ki, hogy volt fertőzésem. Akkor a Lyme ambulancián a doktornő feleslegesnek tartott bármilyen kezelést.
  Az élet úgy hozta, hogy most megint ennél a doktornőnél kötöttem ki, aki szerint a 6 évvel ezelőtti vérvétel-eredmény lehetett "álpozitív", valamint a Lyme-nak már nyoma se lehet és nem érdemes vele foglalkozni. Azért csináltatott egy vérvételt, amiben gyulladásra utaló jel nem volt, de a vérsüllyedésem 64-es lett (másfél hónappal a 70-es után). Szerinte lassan áll helyre egy mondjuk véletlenül "benyalt" vírus után a normál süllyedés.
  Mit javasolnak? Nem nyugtat meg a 64-es süllyedés.
  Növényallergiám is van évek óta, jelenleg a 3. gyógyszerrel próbálkozom, mert most először alig hatnak a gyógyszerek. A Lyme ambulancián a dr-nő szerint "az allergia is okozhat furcsa tüneteket".
  Mit tanácsolnak, merre menjek tovább?

 • GLORIA

  2008.07.07

  MÉREGTELENITÉST HÁNY NAPIG LEHET CSINÁLNI HOGY A SZERVEZET EGYENSULYA NE BORULJON FEL? GLORIA

 • étrendkiegészítő

  2008.07.07

  jelige:étrendkiegészítő

  Azt szeretném megkérdezni Öntől,hogy a b-vitamin komplexet és az ehhez hasonló étrendkiegészítőket meddig ajánlott szedni?Kb. 2-3 hónapig?

  Válaszát előre is köszönöm!

 • Dendi05

  2008.07.07

  Én ma voltam mellkasröntgenen!nem igazán nyugtat meg az eredmény, ami a következő: Jobb oldalon az alsó tüdőmezőben durva kötegezettség van. Bal oldalon a csipkeszerűen kihúzott rekesz fölött mérsékelt rajzolat fokozódás van.

  Panaszom nem volt, nem dohányzom,röntgenre csak kórházi gyakorlat miatt mentem el!nem fáj semmim sem és jól érzem magam,de gerincferdülésem van!mit jelent ez a diagnózis és köze lehet a gerincferdülésemnek ehhez?

  előre is köszönöm

  tisztelettel: Dendi05

 • MIA VÉLEMÉNYE A COD-TEÁRÓL?

  2008.07.07

  MIA VÉLEMÉNYE A COD-TEÁRÓL?

 • IBS

  2008.07.07

  Mi a különbség a Meteospasmyl és az Espumisan gyöngy között? Ez a kettő ugyanolyan hatást fejt ki, vagy esetleg teljesen más bajra használják őket?

  ,,IBS"jeligére


 • Hepatitisz C

  2008.07.07

  Hepatitisz C

  Az lenne a kérdésem, hogy kb. 5 Hónapja érek párkapcsolatban egy lánnyal és most derült ki, hogy Hapatitisz C vírussal fertőzött, valószínű egy korábbi műtéte eredményeképp. Szexuális kapcsolat közöttünk még nem volt. Az lenne kérdésem, hogy nyál útján elkaphatom-e? ( csak csókolózás és orális szex volt közöttünk--> csak ő csinálta én nem ).
  Nagyon köszönöm válaszát és szeretnék minél hamarabb megnyugodni! :)

 • vékonybélfekély

  2008.07.07

  Kérem, milyen panasz utalhat vékonybélfekélyre? (A has első részén egy helyen ui. valami különös féjdalmam van és hasmenés.) Köszönöm!

 • helicobacter pylori baktérium

  2008.07.07

  Próbáltam olvasgatni róla, de nem találok elég anyagot. Ezért kérném köszönettel a válaszát az alábbiakról: l.)A helicobacter pylori baktérium mindig okoz-e valami panaszt? Vagy észrevétlenül is jelen lehet e fertőzés rövidebb-hosszabb ideig a szerveztben? 2.) Ha okoz, akkor, milyen panaszt okozhat a bélben ill. vizeletürítéskor? 3.)Hogyan terjed? Kell-e félni vagy ellenőriztetni a szoros családtagjaimat? Maradok tisztelettel és nagyon várom a választ.

 • problémáim vannak a gyomrommal és a tüdőm tájékán

  2008.07.07

  Régóta problémáim vannak a gyomrommal és a tüdőm tájékán is. Pontosan az a gond, hogy mostanában erősödnek a tünetek, a gyomrom fáj,(az evéstől függetlenül) a szegycsontomnál kb. mindig nyomást érzek és ezért úgy érzem, hogy nehezen kapok levegőt. Nem tudom mi okozhatja és voltam már orvosnál is, de mindegyik mást mond.

 • MONO% 8.3

  2008.07.07

  A MONO% 8.3 mit jelent? köszönöm

 • mormota

  2008.07.07

  A kérdesem a következő:Egy lugositó kura /supergreens/elöhozhatja,a 2003-ban kikezelt,és azóta tünetmentes hyperthyreosisomat?A választ a mormota jeligére kérem.Köszönöm

 • helico. pylori kezelés után

  2008.07.07

  A helico. pylori kezelés után hány hét elteltével lehet ellenpróbát tenni? Köszönöm.

 • Ha nem ég - gyomorsav

  2008.07.07

  Ha nem ég az ember gyomra soha, akkor még lehet sok a gyomorsava?

 • Milyen homeopatikus szert tud ajánlani

  2008.07.07

  Milyen homeopatikus szert tud ajánlani a köv.problémámra?

  semmilyen szervi problémám nincs, de mégis folyamatosan fáj a gyomrom, vagy a hasam, és rossz ezáltal a közérzetem. Minden kivizsgáláson már átestem, minden negativ, és most neurológushoz küldtek, aki különböző vizsgálatokat végzett, de szerinte minden rendben van, ezért elküldött pszihiáterhez, és ő ajaánlott egy xanax nevű gyógyszert, mert szerinte ezek a tüneteim depresszióra utalnak. Pontosan az előirt adagot szedem, de a panaszaim csak kismértékben csökkentek,a hasam szinte ugyanúgy fáj, csak görcsöm már
  nincs, de folymatosan érzem a tompa fájdalmat, étvágyam pedig a kezdetektől /3hónap/ nincs, csak próbálok mindig enni, hogy ne gyengüljek le.Attól tartok, hogy függőség alkulhat ki a gyógyszertől, de a problémám még mindigmegmarad. Kérem adjon tanácsot, hogy hogyan lépjek tovább. Előre is köszönöm. M.

 • Köröm gombára

  2008.07.07

  Köröm gombára lehet kapni valamit vény nélkül

 • bagoly

  2008.07.07

  Mi az alagutszinroma? Létezike lábszárban és derékban. Hogy gyogyithato,
  jelige : bagoly.

 • hepatitis b

  2008.07.07

  hepatitis b
  kérédsem, hogy egy sima vérvételből kimutatható-e a hepatitis b vírus? két évvel ezelőtt, amennyiben kaptam, úgy a mostani leletemen látszódnia kellene?

 • lábgörcs

  2008.07.07

  Jelige: lábgörcs
  Rendszeresen húzza a görcs a lábamat.
  Eszek Béres MagneB6-ot, de ennek ellenére is előfordul az egyre intenzívebb és egyre hosszabb ideig tartó fájdalom.
  Mit javasol?
  Köszönöm válaszát!

 • Bélflóra

  2008.07.07

  Lehet-e valaki Crohn beteg anélkül, hogy hasfájása és sokszor hasmenése lenne?Illetve tünetek nélküli vastagbélgyulladásos beteg létezik-e? Ilyen irányban vizsgálnak a bélflóra hiánya és vashiány miatt, de én még reménykedem, hogy nem vagyok beteg.Akkor miért szűnt meg a bélflórám,amikor nem fogyókúráztam, nem szedtem antibiotikumot, nem volt béltisztításom(ezeket kérdezték a gasztroenterológián).
  ,,Bélflóra" jeligére

 • röntgen leletem

  2008.07.07

  Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

  Kérem szíveskedjenek segíteni röntgen leletem értelmezésében. "Az I. csigolyán foramen arcuale látható. A C7 bal o. proc. transversusa tömegesebb az ellenoldalinál, kb. 0,5 cm-rel hosszabb.
  Várom válaszukat! Köszönettel!

 • mi az immunoglubin

  2008.07.07

  mi az immunoglubin

 • DOXIPROCT

  2008.07.07

  Jelige DOXIPROCT
  A kérdésem az lenne, hogy ha Doxiproct OM kenőcsöt használok megeshet-e, hogy nyálja lesz a székleten. A végbelemmel van fájdalom főként nehéz székelés után, amit kivizsgáltak ,de a tükrözés sem látott egy erodált területnél többet. Erre kezdtem el használni két napja és tapasztaltam rajta nyálkás részt azóta.
  Köszönöm válaszát!

 • 20 évesen időszakos székrekedés

  2008.07.07

  Jelige: 20 évesen időszakos székrekedés.
  Kedves Doktor Úr/Nő!
  Mint az a jeligémből is olvasható 20 és vagyok, és fiú.
  Nekem mindig is, kezdettől fogva ritka volt a székelésem, kb 2 naponta volt, sokszor 3 naponta. Eközben semmi más panaszom nem volt.
  Néha kiskoromban versenyt űztem abból hogyha valamit éppen csináltam, és nem akartam abbahagyni, akkor egyszerűen visszatartottam a székletemet.
  2008 januárjáig minden rendben ment, amikor is elkaptam egy csúnya vírust, ami teljesen ledöntött a lábamról, 2 szeri antibiotikumos kezelés hatására sikerült kiűzni a szervezetből.
  Ezután a teljes székelési szokások megváltoztak. Az első időben kemény, darabos volt a széklet, aztán néhány hét múlva már minden nap kellett wc-re menni, és laza volt a széklet, amivel meg is voltam elégedve.
  Ekkor azonban ismét visszatért a keményes darabos széklet, ami aranyeret, később berepedést okozott, amit krémmel, és kúppal kezeltek.
  Ez idő alatt a széklettel nem volt gondom, hiszen a kúp vagy a krém vagy talán mind2 fellazította. Miután a készítmény szedését abbahagytam megmaradt ez a 1-2-naponkénti széklet. Ezután elkapott még1 vírusos megbetegedés, mely alatt és után 4 teljes napig nem volt székletem, sem székelési ingerem, de gyomor fájdalmam sem, pedig enni ugyanannyit ettem. Ekkor egy kis guttalax-al kezeltük a problémát, ami részben helyreállította. Informatikus vagyok, ami ülőmunkával jár, talán ezzel is magyarázható az utóbbi időben keletkező nehéz székletek esete.
  Eddig minden rendben is ment, sőt, voltam egy szalonnasütésen, ahol valami olyat is ettem ami meghajtott, szóval ennek nagyon örültem. De régebben voltak olyan tapasztalataim, hogy a székletem nagyon ragadós. De aztán ez elmúlt. Most az utóbbi időszakban megint jelentkezet immár 3 alkalommal, és most is amikor ezt a levelet írom immár 3 napja nincs sem székletem, sem gyomorfájásom, sem székelési ingerem. Most jelenleg a nap 24 órájából 18 20-at töltök gép előtt, ülve, nem tudok emiatt sportolni vagy mozogni, éppenhogy az alvásra van időm....
  A fent elmondottak alapján milyen betegségre utalnak a tünetek? Mennyire sürgős hogy ezzel esetleg azonnal el kelljen menni orvoshoz?
  Mivel segíthető házilag is?
  (Észrevettem még azt is hogyha közösségbe járok, akkor a székelés normalizálódik, ha otthon ülök a munkám miatt, :S akkor vannak ilyen gondjaim.)
  Milyen alternatív gyógymódok segíthetnek?
  Segítségüket köszönöm!

 • Milyen homeopatikus szert tud ajánlani

  2008.07.06

  Milyen homeopatikus szert tud ajánlani a köv.problémámra?

  semmilyen szervi problémám nincs, de mégis folyamatosan fáj a gyomrom, vagy a hasam, és rossz ezáltal a közérzetem. Minden kivizsgáláson már átestem, minden negativ, és most neurológushoz küldtek, aki különböző vizsgálatokat végzett, de szerinte minden rendben van, ezért elküldött pszihiáterhez, és ő ajaánlott egy xanax nevű gyógyszert, mert szerinte ezek a tüneteim depresszióra utalnak. Pontosan az előirt adagot szedem, de a panaszaim csak kismértékben csökkentek,a hasam szinte ugyanúgy fáj, csak görcsöm már
  nincs, de folymatosan érzem a tompa fájdalmat, étvágyam pedig a kezdetektől /3hónap/ nincs, csak próbálok mindig enni, hogy ne gyengüljek le.Attól tartok, hogy függőség alkulhat ki a gyógyszertől, de a problémám még mindig
  megmarad. Kérem adjon tanácsot, hogy hogyan lépjek tovább.Előre is köszönöm.

 • Benedek

  2008.07.06

  Tisztelt Cim!Olyan problémám van,hogy a férjem az utóbbi 4-5 hónap alatt lefogyott 11kg-ot.Orvosi kivizsgáláson vett részt, nem találtak nála semmi elváltozást.A vévizsgálat nagyon kevés húgysavat mutatott ki,de nem kapott rá semmilyen gyógyszert.Kérdésem ez mitől van és miért fogy ennyire,ha jó minden eredménye?Aggódom az állapotáért.!3éves lesz,180cm
  magas és most 59kg.Milyen vitamint javasol,hogy megerősödjön?Válaszát köszönöm! Jelige:Benedek

 • Probiotikumok

  2008.07.06

  Probiotikumok

  Lehet abból probléma,ha valaki egyfolytában szed
  probiotikumokat(pl.Normaflore,Lakto Seven)?Arra gondolok, hogy akkor a bélrendszer már nem termeli önnállóan a baktériumokat,ha valaki egyfolytában szedi őket.Vagy ez nem igaz?Azért kérdezem,mert refluxos vagyok és jobban érzem magam,ha mindennap beveszek mondjuk 1 db. Lakto
  Seven-t.Jól teszem vagy rosszul?
  Válaszát köszönöm!

 • fejfajas

  2008.07.06

  Faj a fejem es egyszeregyszer zsibad akezem a karjaim. A homlokomon eros nyomas van.Mitol lehet ez? fejfajas

 • hasfali sérv

  2008.07.06

  Tisztelt Doktor Úr!

  Három császármetszés és egy 2007.novemberi hasfali sérv ( nem tettek be hálót) után ismét hatalmas-kb. csecsemőfej nagyságú- hasi sérvem van. 37 éves vagyok, 20Kg. súlyfelesleggel és egy komolyabb klinikát keresek, ahol segíteni tudnak rajtam. Nagyon elkeseredett vagyok. Nem merek futni, tornáznisem, koplalni pedig eddig képtelen voltam. Kérem segítsen!

 • tbalint

  2008.07.06

  tbalint

  Végez-e valaki magyarországon (IVD - Intra Vas Device)műtétet? Ha igen, hol és milyen feltételekkel? Hogyan lehet felvenni a kapcsolatot?

 • mydeton - vastagbél

  2008.07.06

  azt szeretném kérdezni, hogy szedhetek e mydeton 150mg tablettát, ha 5 éve egy fertőzés miatt kilyukadt a vastagbelem es operációval el kellett távolítani belőlle 30 cm-t?

 • bokám bedagadt

  2008.07.04

  Jó napot!

  A bokám kb. 3-4 nappal ezelőtt elkezdett enyhén fájni, s kicsit fel is dagadt. Nem foglalkoztam vele, mentem ugyanúgy dolgozni. Csak tegnap reggel vettem észre, hogy már sokszorosára duzzadt, viszont nem fájt. A duzzanatot
  próbáltam jegeléssel és kenőccsel is levinni, de nem sikerült. Mi a teendőm?

 • Édesanyám daganatos betegségben szenved / sincumar

  2008.07.04

  Édesanyám daganatos betegségben szenved. Több műtéten és
  kemoterápia sorozatokon van túl. júniusban tromozist állapítottak meg nála, kezelték a helyi kórház belgyógyászatán, majd beállították a sincumárra.
  Érdeklődni szeretnék, hogy a sincumar gyógyszer mellett milyen más gyógyszerek szedhetőek. (Pl. a fájdalom csillapítására, vérnyomás csökkentésére, gyomorbántalmak enyhítésére)

 • félelem

  2008.07.04

  colitis ulcerosám van.Szeretném tudni, hogy kialakulhat e sipoly,és ha igen,mik a tünetei?
  Köszönöm!
  Jelszó:félelem

 • forgó jellegű szédülés

  2008.07.04

  Tisztelt Dr. Gerencsér Emőke!

  1 hónappal ezelőtt borzasztó forgó jellegű szédülésre ébredtem. Megfeszített tempóban tanultam az államvizsgára. Elkezdett zúgni a jobb fülem is. Hallásromlásom nem volt. Hányingerem sem, az később lett az alább felírt gyógyszerektől. Elmentem Otoneurológiára néhány napja. Kaptam Betaserc 16 mg-os gyógyszert és Rudotelt. Rudotelt azért, mert bepánikoltam ettől a forgó jellegű szédüléstől. Ma reggel újra megismétlődött ez a borzalmas oldalra húzó jellegű forgó szédülés. Csináltam a gyakorlatokat, de nem igazán múlt el. Egy-egy szédülés néhány másodpercig, max. egy percig tartott. Az otoneurológus BPPV-t állapított meg, mivel nem tudta a vizsgálat során létrehozni a szédülést nálam. Ma már nap közben is elég nehezen viseltem az állapotomat. Nem volt forgó jellegű szédülésem, de néhányszor nagyon meginogtam. Nagyon félek, hogy komolyabb bajom van. Tavaly voltam koponya CT-n,negatív
  lett, de meszes a nyakam is. Az otoneurológus adott tornaprogramot, amit lelkesen csinálok. Nehéz így a mindennapokat megélni.
  Várom segítségét.

 • gyomorprobléma

  2008.07.04

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Már évek óta küzdök egyfajta gyomorproblémával. Étkezé (általában ebéd) közben megakad az étel és nem megy le, sokszor kell innom valamit vagy ha nem iszom akkor az étel egy részét kihányom. Ilyenkor erős görcsszerű érzés van a nyelőcső gyomorszáj tájon. Folyamatosan azt érzem, hogy nem megy le az étel, mert talán nincs elég nyálam ahhoz, hogy normálisan lecsússzon. Amennyiben iszom (van úgy hogy a folyadék sem megy le) sokszor elmúlik a görcs egy-két perc alatt és normálisan tudom folytatni az étkezést.
  Gyomorsavam nem szokott feljönni, kaparó, égető érzésem nincsen.
  Válaszát köszönöm!

 • KÖLCSÖNHATÁS!

  2008.07.04

  Immurant,Conrosulfot,Tritacet,Concort,omega3,t szedek, ezek egymás kölcsönhatására vagyok kiváncsi. Időnkén NSAID fájd.csökkentőt,jelenleg Brexin is szednem kell. KÖLCSÖNHATÁS!

 • lepényszerű széklet

  2008.07.04

  A lepényszerű, visszatarthatatlan, hig széklet, amely 3-4 órára
  evés után kijön belőlem,- de főleg reggel kínoz- milyen típusú
  bélbetegséget rejthet? Kb 10 hete van. Köszönöm.

 • BOBEMAMA

  2008.07.04

  TISZTELT DOKTORNO/UR

  ENBREL INJEKCIOT KAPOK EGYSZER EGY HETEN 50 MG-OST VALAMINTMETHOTREXATE TABLETTAT SZINTEN EGYSZER,ES ALPRAZOLAM 0.25 MG MINDEN ESTE 1 SZEMET.SZERETNEM MEGKERDEZNI HOGY EZEKKEL A GYOGYSZEREKKEL EGGYUT
  SZEDHETEM-E A BERES CSEPPET ES A BERES C VITAMINT.NEM MAGYARORSZAGON ELEK ES ORVOSAIM NEM ISMERIK.VALASZAT KOSZONOM"BOBEMAMA"

 • Állandó nagy fájdalom

  2008.07.04

  Tisztelt Doktor Úr/Nő
  Kérem szíveskedjék nekem értelmezni az alábbi diagnózisokat, valamint a várható következményeket:
  -Postmenopausalis osteoporis Spondiolis k.m.n
  -Interververbális discus rendellenesség
  elsődleges általánosult(osteo-)arthrosis
  -Nyaki porckorong rendellenesség radiculopathiával
  Válaszát előre köszönöm.
  Jelige:Állandó nagy fájdalom

 • 18 HETES TERHES VAGYOK ES MAR 6 KILOT HIZTAM

  2008.07.04

  18 HETES TERHES VAGYOK ES MAR 6 KILOT HIZTAM, AMI SZERINTEM RENGETEG, MERT NEM TUDOK ENNI CSAK GYUMOLCSOT ES MOST KEZDTEM EL INNI A TEJET.ENGEM EZ NAGYON ZAVAR MERT NEM SZERETNEK NAGYON MEGHIZNI MERT ALACSONY VAGOK.

 • közérzet

  2008.07.04

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!

  kérem írja meg , okozhat-e a Methotrexat Lachema állandó szorulást. Már nem tudok mit kipróbálni, hogy hashajtó nélkül is legyen székletem és ne legyek állandóan felpuffadva. Voltam UH vizsgálaton, amely negatív eredményt hozott.
  Köszönöm
  jelige:közérzet

 • Normix hány nap múlva hat

  2008.07.04

  A Normix hány nap múlva hat és egyáltalán mire hat a bélben?
  Köszönöm.

 • egy hipohonder fiatal lány

  2008.07.04

  Nagyon megijedtem, mert reggel nagyon sötét (fekete-sötétzöld) volt a székletem. Kicsit hányingerem van (lehet, hogy az ijedtségtől), de egyébként más tünetem nincs. Kb. 1/2 kg feketeáfonyát ettem előző nap. Kérdésem: lehet-e, hogy az áfonya színezte meg a székletet? Kell-e aggódnom?

  Köszönettel: egy hipohonder fiatal lány

 • Migrén

  2008.07.04

  26 éves lányom feje gyakran fáj. A napokban olyan erős fájdalma volt, hogy csak szédelgett, s kis idő mulva hányt is. Lehet ez migrén? Esetleg komolyabb probléma is huzodhat mögötte. Munkahelyén elég sokat kell idegeskednie. Ez is lehet-e kiváltó ok? Migrén jeligére kérem válaszát. Tisztelettel megköszönöm válaszát

 • vadvirag

  2008.07.04

  Autoimmun betegsegben,pajzsmirigyalul mukodesben szenved 27 eves fiam. Most meg csak azt latom, hogy faradekony, aluszekony.Mire szamithatunk, mi varhato ? Lehetseges ennek az allapotnak legalabb a stabilizalasa, vagy rohamos romlas elott allunk?
  Koszonettel varom valaszat vadvirag

 • Valamelyik hepatitis fertőzésre...

  2008.07.04

  Kérdezném tisztelettel: Valamelyik hepatitis fertőzésre
  (A,B,C)jellemző-e a hasmenéses jellegű széklet? S ha a májértékek és a süllyedés a vérképben teljesen rendben vannak, akkor nincs az a betegsége az embernek? Nagyon köszönöm.

 • Csípő-derék

  2008.07.04

  Csípő-derék jelige.

  40 éves nő vagyok. Kb.fél éve egyre nagyobb intenzitással fáj a bal csípőm és a derekam, főleg éjszaka romlik, max. 4-5 órát tudok aludni. Voltam röntgenen, MR, ultrahang vizsgálaton, de cisztákon kívül semmit sem találtak, ezért a reumatológus nőgyógyászatra küldött, hogy ez okozza a
  panaszt. A nőgyógyász szerint ezek a ciszták "jönnek-mennek", ő más okot keresne, vissza a reumatológushoz... Sajnos nem jutok eredményre, az állapotom egyre romlik. Hová fordulhatnék Ön szerint?

  Előre köszönöm válaszát.

 • Esetleg már cukorbeteg vagyok?

  2008.07.04

  Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

  Azért fordulok Önhöz, mert szeretném kikérni a véleményét, hogy az alább leírtak alapján Ön szerint mennyire valószínű, hogy esetleg már cukorbeteg vagyok, illetve, hogy mennyi az esélye, hogy a tüneteim ezt jelzik?

  25 éves vagyok, 163 cm 68-70 kg. Körülbelül 10-12 kiló felesleg van rajtam, elosztva, arányosan, mindenhol egy kicsi (fenék, comb, has, kar). 1-2 éve néha bizsergést érzek a hátamban, melyre egyszer egy neurológus izomlazítót
  írt fel, attól hosszú időre elmúlt, illetve 1 éve elkezdtem sportolni, amitől fogytam is kb 5 kilót, az is jót tett. Azóta megint mozgásszegény életmódot élek, konkrét testmozgást szinte egyáltalán nem végzek. Nem eszem sokat, próbálok egészséges ételeket választani, sok zöldséget, zsírszegény
  húst, stb. A lábfejeim kb 3 hete nagyon fájnak, amit eddig annak tudtam be, hogy költözködtünk, lakást felújítottunk, festettünk, nagyon megerőltettem, ráadásul lapos papucsokat hordok. Ez a lábfájás reggel a legrosszabb, most már sokat javult, de reggelente még mindig érzem, ébredés után 1-2 óráig. Továbbra is azt gondolom, hogy ez a mozgáshiány illetve a túlsúly miatt van, de hallottam a minap, hogy a cukorbetegség jele is lehet. Utoljára másfél éve nézték a vérc uorszintem a nőgyógyászati kontroll kapcsán, akkor a normális tartományon belül volt, bár a felső értékhez volt közelebb. Nagymamám, illetve az ő édesapja is cukorbetegek, mindketten igenkövér emberek.
  Az lenne a kérdésem, hogy az én túlsúlyom okozhat-e máris diabéteszt, illetve, hogy a fenti tüneteim állhatnak-e összefüggésben a vércukorszinttel vagy a cukorbetegség egyéb tényezőivel?
  Továbbá, hogy visszafordítható-e az esetlegesen magas vércukorszint, mozgással, fogyókúrával az esetemben?
  Ha esetleg kiderül, hogy magas a vércukorszintem, az rögtön azt jelenti, hogy cukorbeteg vagyok, vagy az még csökkenthető?

  Előre is nagyon köszönöm válaszát!

 • JKK

  2008.07.04

  T.Cim!

  Érdeklödnék, hogy mikozhatha a a korai J pont emelkedést és a magas cholszterint, Ldl cholszeterin, HDL cholszetetin emelkedést,
  Köszönettel:
  JKK

 • Köhögés

  2008.07.04

  Köhögés.

  31 éves nő vagyok. 2 éve, de lehet, hogy több is, napi rendszereséggel köhögöm. Minden nap.Nem dohányzom. Nem fáj semmim,nincsen semmilyen köpet. Rendszeresen járok tüdőszűrésre is. Mi lehet a baj?

 • Végbélpolip

  2008.07.04

  Dr. Gerencsér Emőke válaszára:

  Úgy vettük észre otthon, hogy véres volt a széklete, wc-zéskor fájt a végbélnyílás környéke, ezután mentünk először orvoshoz (ő volt az, aki egy hete megállapította, hogy polip).

  Voltunk az endoszkópián, és kiderült, hogy nem polip, hanem valami gombostűfejnyi "őrszem", ami a nyálkahártyarepedés hegesedéséből alakult ki. Azt mondta a doktor úr, hogy mivel nem polip, de még csak nem is daganat, ez nem alakul át, nincs szükség műtétre, igazából nem okoz gondot, de ha nagyon zavaró, akkor lecsípik.

  Ezek szerint az előző orvos, augusztusban megműtötte volna a semmire (ő rendes altatásos nagyműtétről beszélt)?

  Jelige: Végbélpolip

 • rák!!!!

  2008.07.04

  Tisztelt Weborvos!

  A fejemen hátul a tarkomnál kicsit feljebb jobb oldalt ahol már hajam is van,kitapintottam egy kis keményebb csomot, mely hasonlo tapintásra mint ami a jobb csuklomnál a megeröltetésre kijött.Szeretném megkérdezni,van félnivalom? lehet nyirokmirigyrák???vagy esetleg agydaganat?

  Jelige rák!!!!

 • Gabcsika

  2008.07.03

  Gabcsika Kedves doktorok!Az lenne önökhöz a kérdésem hogy nem tudom miért fáj a lábam térdtöl lefelé.Olyan érzés mintha égne a lábam miota ez a nagy meleg van.Télen mindig majd le fagy ilyenkor nyáron majd le ég.Keringési problémám lenne?Hova forduljak problémámal?Elöre is köszönöm.

 • PET CT

  2008.07.03

  Az ún. PET CT készülék mit tud, amit a többi CT nem? Mikor és hol lehet igénybe venni a vizsgálatot? Hisz vidéki kórházakban nincs. És körülményes-e? Van-e mindjárt eredmény? Köszönöm.

 • eosinofil

  2008.07.03

  Ha az eosinofil 6,250% az mit jelent ?

 • barátnő

  2008.07.03

  kedves doktor!15 hetes terhes a barátnőm.szedi az elevitet és
  mellette a c-vitamint.sajnos még nem tudta lerakni a cigit. ezzel kapcsolatos kérdésem:mennyire hatnak így a gyógyszerek?jelige:barátnő

 • Görög

  2008.07.03

  Mire kell vigy÷zni Görögorsz÷gban az ivóvízen
  kívål?Szåkséges valamilyen olt÷s?V÷laszukat köszönöm örög jeligére,tov÷bbi sikeres munk÷t kiv÷nok,hozz÷értésåk és tårelmåk
  köszönetreméltó!

 • parom refluxos betegseggel kuzd

  2008.07.03

  parom refluxos betegseggel kuzd, erdeklodnek milyen tipusu eteleket szabad ennie, hogy ne fajjon a gyomra . Ha gyumolcslevet iszik, pl.ribizlit ami nem 100%-os, azonnal fajlalja a gyomrat.Milyen keszitmenyeket keszitsek neki?Udv.

 • Balalajka

  2008.07.03

  Balalajka

  Vérsavóvizsgálatomnál pozitív eredményt találtak
  Mycoplasma pneumoniae IgA, IgG, IgM-nél, a Chlamydia viszont negatív. Kérdésem az lenne: mitől kaphattam ezt a fertőzést (lehet-e csepfertőzés, vagy csak nemi érintkezés, pláne, h. fél éve nem volt szexuális kapcsolatom sem), elképzelhető-e, hogy ez akár 10-11 évvel ezelőtti fertőzés nyoma legyen

 • hokati55

  2008.07.03

  a bal lábam külső fele térdtől fölfelé teljesen elzsibbad,
  érzéketlen /tenyérnyi helyen/,szinte nem is érzem. Napközben terhelésre fokozódik a probléma.Szeretném tudni mi okozhatja ezt,  hokati55

 • Csecsemőn végzett uh

  2008.07.03

  Csecsemőn végzett uh leleten mit jelent az alábbi bejegyzés, mire lehet számítani a jövőben? : pyelectasia l.s. min.grad

 • korpatablettta

  2008.07.03

  A korpatablettta hasmenésre vagy szorulásra jó?

 • agyalapi mirigy vizsgálat

  2008.07.03

  Az agyalapi mirigy vizsgálatánál mire gyanakodnak?

 • A karzinoid betegségnél jellemző-e a fogyás?

  2008.07.03

  A karzinoid betegségnél jellemző-e a fogyás?

 • eosinophil

  2008.07.03

  A vérnek milyen része az eosinophil?

 • Nyaki fájdalom

  2008.07.03

  Nyaki fájdalom jeligére

  Érdeklődni szeretnék, hogy a fejem jobb oldalánál, fültől kezdődően fáj a nyakam, merev és a fejem mozgatása izomhúzódással, fájdalommal jár már 4-5
  napja. Kisugárzó fájdalmatérzek a vállam, lapockám felé, és időnként zsibbadás szerű érzést a jobb karomban. Vény nélküli fájdalomcsillapítókkal próbálkoztam,de nem segítettek. Próbálom pihentetni, de hakitámasztom
  fekvés közban, úgy is megmarad a "húzó" érzés. Mit javasolnak, hogyan lehetne megszüntetni a fájdalmat?

  Válaszukat előre is köszönöm!

 • gát

  2008.07.03

  Tisztelt Weborvos!

  Székürítés közben erős gáti fájdalomnak mi lehet az oka.
  Köszönöm válaszát.Jelige gát.

 • LYME

  2008.07.03

  Fiamnak egy nagy vörös folt volt a fején meg a nyakán két nagy görcs elvittem őt orvoshoz és azt mondták hogy lyme kór elküldtek vele pestre de eredmény még azóta sincs nem tudom mik a tünetei de most fájtassa a szemét meg náthás. Csak szeretném tudni a tüneteket meg hogy lehete
  lymekóros?Köszönöm Jelige:LYME

 • szerotonin-szint

  2008.07.03

  A szerotonin-szintet hogy lehet megvizsgáltatni??? Megköszönném a választ.

 • Nyaki meszesedés?

  2008.07.03

  Tisztelt Dortor Úr/Hölgy!

  Jó pár éve fájdogál időnként a nyakam, ha pl túl magasan van a párna alvásnál,de kb 1 éve észrevettem,hogy piciket ráng a fejem úgy, hogy nem tudom kontrollálni.(mint az idős embereknek, csak nekem nem folyamatosan ráng.Persze előfordul,hogy időnként ránt egy nagyobbat is...Ha mozgatom a nyakam,hallom,ahogy recseg,serceg.Gondolom meszesedés az oka, de orvosnál még nem jártam ez ügyben.Szeretném tudni,mi lehet ez és a rángás megszüntethető-e valahogy? Ha meszesedésről van szó,visszafordítható-e a folyamat? Előre is köszönöm válaszát!

  jelige: Nyaki meszesedés?

 • Pajzsmirigy UH

  2008.07.03

  Pajzsmirigy UH

  Evente pajzsmirigy kontrollra jarok, egy bal lebenyen talalt csomo miatt.Elo is jegyeztek pajzsmirigy ultrahangra, de kiderult, hogy terhes vagyok. Elvegezheto a vizsgalat?

 • EMULZIÓ vs. SZUSZPENZIÓ

  2008.07.03

  EMULZIÓ vs. SZUSZPENZIÓ

  Kedves Doktor Úr/Nő!
  A kérdésem az lenne, hogy mi a különbség az emulzió, illetve a szuszpenzió között. Köszönöm válaszát.

 • GÁT

  2008.07.02

  GÁT.2-szer műtöttek aranyér és külső polipra. legutóbb 2hónapja.végbélnél ülésnél most is fáj. vissza mentem a doktorurhoz és a Rectogesic 4mg/végbélkenöcsöt irta fel,6 hétig kell kenegetni, mivel hegesedő műtéti terület tapintható.már 3 hete kenegetem és semmi javulást nem érzek.a gátnál meg úgy érzem mintha meglenne duzzadva.ezek az állapotok most már 2-éve tartanak.köszönöm válaszát.53 éves nő.ezek az állapotok meddig tartanak?

 • laborlelet gyógyítása

  2008.07.02

  Többször elhangzott már ezen a fórumon, hogy nem laborleletet gyógyítunk, hanem a pácienst. Mi a helyzet abban az esetben, ha csak ún. "mellékleletként" derül ki pl. egy pajzsmirigy túlműködés (TSH=0,0003; FT3=16;FT4=32? A meglévő tünetek pl. tachycardia, tremor, idegesség lazán belefér a páciens szerint a már diagnosztizált mitr.prol. tünetei közé. A min. súlyvesztés pedig kimondottan örömforrás a túlsúlyos betegnek (BMI:31) és emiatt nem hajlandó endokrinológushoz fordulni.

  A tünetek elviselhetők, akkor ebben az esetben a pácienst nem gyógyítanánk csak a laborleletet, nem?

  "laborlelet gyógyítása"

 • Melindi

  2008.07.02

  Lisztérzékenységről szeretnék informácit kérni. Ma voltam gyomor tükrözésen. Lisztérzékenység gyanuja merült fel. Már jó ideje fáj a gyomrom. Gyomor szájtól lefelé, egészen a köldökömig alakul ki gyakran görcsös fájdalom. Nagyon meg vagyok ijedve. Ma szövet mintát vettek, meg levették a véremet is.

  Jelige: Melindi

 • csuklás

  2008.07.02

  Evés (vagy ivás) után szinte mindíg csuklok, de csak kettőt vagy hármat. Miért lehet ez?

 • Hyperchromasia

  2008.07.02

  Hyperchromasia jeligére

  Kedves Doktor úr!

  Hasi UH-n zsírmájat diagnosztizáltak és láttak a májban egy 4cm-es echoszegény képletet. A vérlabor szerint a hyperchromasia érték 4 helyett 21. Ezen kívül a MCHC, a GPT az összfehérje és az albumin néhány százalékkal magasabb, de az összes többi érték teljesen normális. Két hét múlva lesz CT vizsgálat. Ön szerint a magas hyperchromasia daganatra utal (vagyis a jól festődő sejtmag azt jelenti, hogy osztódnak a sejtek, és akkor daganat van)?

 • repülőgépen való utazásnak vannak e egyészségügyi korlátai

  2008.07.02

  Tisztelt Ügyfélszolgálat!  Érdeklődni szeretnék hogy a repülőgépen való utazásnak vannak e egyészségügyi korlátai. Itt arra gondolok hogy milyen betegségekben szenvedő emberek nem vehetik igénybe a repülést.  Segítségüket elpre is köszönve,

 • TSH2

  2008.07.02

  TSH2

  Tisztelt Doktornő/Úr!

  Megjöttek a további laborjaim, Ön szerint mennyire komoly : TSH=0,0003; FT3=16 (2,6-5,7);FT4=31,84 (9-19). Endokrinológiára elég soká okt.13 kaptam időpontot:-(((

 • A Ct megtalálja

  2008.07.02

  A Ct megtalálja a karcionid-féle, endokrin betegséget is?(pl.duodenumban?)

 • szedhető-e az etüstkolloid

  2008.07.02

  Kérem szedhető-e az etüstkolloid a székletben talált heliko.pylory ellen?

 • Helicobacter Pylori van a székletemben

  2008.07.02

  Ma közölte velem a labor-eredményt az orvos: Helicobacter Pylori van a székletemben. Csak kisebb hasmenésem van, nincs gyomorégésem. De félek a következményektől. Ki lehet ezt írtani a szervezetből???? Nagyon köszönöm.

 • NEUROENDOKRIN eredetű elváltozás

  2008.07.02

  Ki lehet-e mutatni CT-vel,vagy ultrahang-vizsgálattal a egy NEUROENDOKRIN eredetű elváltozást pl.a vékonybélrendszerben, ha nem célzottan azt keresik? EGYÁLATALÁN, MILYEN VIZSGÁLAT JÖHET? ÉS MILYEN SZAKORVOSHOZ SZAKTERÜLETE EZ? KÖSZÖNÖM ELÖRE

 • aggódó

  2008.07.02

  Tisztelt Dr. Úr!
  Édesapám CT lelete a következőt írja: Nucleus Caudatus fejben 5mm-es lacunaris góc látható. A korházi záró jelentésén pedíg a következő: Vascularis encephalopathia
  Legyen szíves megválaszólni, hogy ez- ezek valójában mit is jelentenek.
  Előre is köszönöm.
  Tisztelettel: János
  Jelige: aggódó

 • újra Robi

  2008.07.02

  Tisztelt Cím!

  Köszönöm válaszukat.

  Robi jeligére írtam, hogy a 28 éves fiamnál jóindulatú májdaganatot állapítottak meg.A leleten a következő szerepel: "Máj nativan homogén szerkezetű, normális nagyságú. A 6. szegmentben a két kontrasztos fázisban azonos mértékben hypodens, éles hatású, 8 mm nagyságú, kerek képlet látható. Egyéb eltérő szerkezeti képlet nem látható. Májban leírt képlet feltehetően cysta."
  Mennyire veszélyes ez?
  Köszönettel: újra Robi jeligére

 • vizholyag

  2008.07.02

  Édesapám ágyban fekvő beteg ember, akinek a jobb oldala lebénult. nem mozog. Most a jobb bokáján vizholyag keletkezett. Egyre nö, két nap alatt tojás nagyságu lett.

  Vizhajtót vett be, nem tudom elég-e. El fog mulni magától is vagy orvos szükséges, de nem akarja ,hogy szóljak neki. 80 éves és nem fogadja el a kórházi kivizsgálást sem. Agylágyulása is van már 4 éve. Válaszát köszönöm vizholyag jeligére várom

 • Időjárás

  2008.07.02

  Miért befolyásolja az emberi szevezetett az időjárási front akkor ha egészséges az enber de akkor is ha betteg? Ha valakinek valamelyik végtagját operálják frontra mért érzékeny? Mit lehet elleni tenni van rá valami gyógyszer , gyógymód pl: Antifront kapszula, cseppek.

 • vírusosmájgyuladást hordozónak lehet dolgozni?

  2008.07.02

  vírusosmájgyuladást hordozónak lehet dolgozni?

 • A vérem sűrűsége

  2008.07.01

  A vérem sűrűsége 2 alatt van.A sincumar mennyiségét emelni,vagy csökkenteni kell?

 • Venezuela

  2008.07.01

  Tisztelettel érdeklődöm, hogy "medence MR vizsgálata nativ plusz iv. kontrasztanyag adását követőleg"leírásában mit jelenthet " A rectum elülső fala nem infiltrált" megjegyzés?

 • ha a vérsüllyedés 2 mi a teendő

  2008.07.01

  ha a vérsüllyedés 2 mi a teendő

 • mi az oka az embolia kialakulasanak

  2008.07.01

  mi az oka az embolia kialakulasanak_Milyenek a tunetek?

 • Marcsi jeligére

  2008.07.01

  Azt szeretném kérdezni a Főorvos Asszonytól, hogy a Tafedim tea mire jó/ Euphorbiae hirtae/, mert akitől vettem azt mondta, hogy csoda tea, ami mindenre jó! Köszönöm a válaszát!

 • Mi a véleménye a következő homeopátiás szerekről

  2008.07.01

  Mi a véleménye a következő homeopátiás szerekről: Iris versicolor és Natrium sulfuricum. Önben megbízom.(Hasmenésre kaptam őket.)

 • Emelt családi pótlék -újra

  2008.07.01

  Egyszer már én is írtam,/kb.1 hónapja?/ és még nem kaptam választ.A kérdésem az volt,hogy a 16 éves lányom magas vérnyomással,szapora szívveréssel tartósbbeteg-e,jogosult-e az emelt családipótlékra. Azóta túl vagyunk a szívultrahang vizsgálaton és megállapították,hogy az egyik szívbillentyűje nagyobb egy kicsit.Betalok zok-ot kell szednie ,ki tudja meddig/az orvos sem/.A kérdésem ugyan az.Köszönöm

 • Visszeres beteg

  2008.07.01

  A bal kisujjam elkezdett zsibbadni, majd bekékült, ami másnap is megmaradt még. Be feketedett. Valószínüleg ér pattant meg benne. Normális-e ez?

 • rettentő sok gyógyszer szedek rendszeresen

  2008.07.01

  szeretném megtudni,hogy rettentő sok gyógyszer szedek rendszeresen, ezek nem "ütik-e" egymást?

 • A köldökömtől jobb oldalra fáj, szurkál...

  2008.07.01

  A köldökömtől jobb oldalra kb. 10-12 cm-ra bizonyos időközönként 2-3 havonta tompán fáj, szurkál két-három napig, maximum egy hétig. Akkor enyhül, amikor ki tudom tisztességesen székelni magam, ami általában csípős, bűzös széklelet jelent. Jót tesz még a meleg tea, és, ha szinte főtt krumplin és esetleg zsírmentes húslevesen kívül nem eszem mást. Ha helyre jöttem, megint megehetek bármit. De ez a pár nap nagyon kellemetlen. Mi lehet a bajom?

 • emésztetlen széklet és a hasmenés

  2008.07.01

  Mi a különbség az nagy mennyiségű, emésztetlen széklet és a hasmenés között küllemre? Én eddig azt hittem, hogy az ugyanaz! Előre is köszönöm.

 • Krónikus betegség

  2008.07.01

  Tisztelt Weborvos!

  Több évre elhúzódó gasztroenterológiai vizsgálatok (eredmény: fekélyek, de nem egyértelmű a colitis) és több kísértelen gyógyszeres kezelés (IBS-re való gyógyszerek, colitisre való gyógyszerek, enzimpótlás, probiotikumok, stb.) ellenére 4 év után mára odáig fajultak a panaszaim, hogy egész nap során óránként-kétóránként elégtelen kiürüléssel végződő (nem hasmenéses) széklet jelentkezik (egy-egy alkalom gyakram félóráig is eltart, görcsös, a vége nehezen sé elégtelenül ürül), állandóan fennálló hasi diszkomforttal/fájdalommal, (8 hónapja vagyok így, előtt enyhébbek voltak a tünetek, csak reggel, délelőtt jelentkeztek) és pár hete addig rosszabbodott az állapotom, hogy ezek után estére sem következik be a kiürülés érzése, csak nagyon ritkán. (heti 1-2 alkalommal)

  Kérem, adjon valami tanácsot, mit tehetnék!...

 • hogyan hízzak?

  2008.07.01

  24 éves, 157 cm magas és 41 kg-s nő vagyok. A súlyom, már több éve ennyi nem tudok felszedni többet. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy eléggé stresszes életet élek és emiatt nincs étvágyam sem. 2 hete műtöttek petefészek ciszta miatt, ez közrejátszhat? Általában naponta kétszer eszem. Mi lehet a megoldás? Előre is köszönöm válaszát.

 • Jelige: érgörcs

  2008.07.01

  Mostanában sok ér megpattan a kezemben, de legutóbb a lábfejemen egy vastagabb. Szeretném tudni mi okozza és hová fordulhatok segítségért?

 • Hasnyálmirigy-diéta

  2008.07.01

  Milyen diétát kell tartani hasnyálmirigy-enzim kiválasztási zavarban? És FÁJ-E ez a betegség?

 • Végbélpolip-újabb kérdés

  2008.07.01

  Egy internetes oldalon olvastam, hogy a végbélpolip rákmegelőző állapot, ha időben felfedezik akkor tökéletesen gyógyítható, viszont állítólag a fél-1 évvel későbbi felfedezés már baj lehet. A barátomnál (neki van polipja) tavaly nyár elején kezdődtek a tünetek, és kb. 2-3 hét múlva el is mentünk orvoshoz, de mint előző levelemben is írtam, nyálkahártyarepedésnek nézte, és aszerint volt egy évig kezelve. Egy hete vették észre, hogy polip, ami már egy éves késés.

  A multkori "felfedező" vizsgálat alkalmával, a doktor úr aztmondta, hogy legközelebb augusztus 4.én menjünk vissza, és ha addig nem múlik el (magától?) akkor műtét lesz. Persze nem is írt fel semmit (egy polip el tud múlni magától?). Ezután beszéltünk egy másik orvossal, aki július 1re adott időpontot endoszkópiára (az előző szerint nem lehet eltávolítani endoszkópiával, és csak ujjal vizsgálta meg).

  Mekkora az esélye, hogy későn lett észrevéve, és nagyobb a baj, mint amilyennek eddig látszik? Ha valami baj történik, okolható az orvos azért, hogy későn vette észre (tavaly nyár óta rendszeresen jártunk hozzá)?

 • Vérzés nagywc után

  2008.07.01

  Kb.1 hónapja nagywc-és után fájt a végbélnyillásom és kissé vérzett is. Vettem rá kenőcsőtt,és a panaszaim megszüntek. Viszont pár nappal ezelőtt nagywc-s közben erőssen vérzett, és azóta is vérzik,d e csak wc-s közben. De nem fáj,se előtte, sem utánna,és gümőt sem érzek a végbélnyilásson kívül ill.belül sem. Ez mitől lehet? Aranyér?!

 • MÁJ

  2008.07.01

  jobb oldalamon időnként tompa szúrást, és gyenge fájdalmat érzek. mitől lehet? 52 éves hölgy.

 • GLORIA BÜFÖGÖK

  2008.07.01

  MI AZ OKA HOGY EVÉS UTÁN HA BÜFÖGŐK NÉMI ÉTEL IS FELJŐN. EZ ZAVARO. NEM MINDIG DE KELLEMETLEN. MEG NEHEZEN IS BÜFŐGŐK

 • Lüktetés

  2008.07.01

  Lassan két napja lüktet a fejem.Mitől lehet?A melegtől vagy esetleg más god van?

 • Miért érzem én azt, hogy jót tesz nekem

  2008.07.01

  Miért érzem én azt, hogy jót tesz nekem a Mezym Forte tabletta. kicsit befolyásolja pl. a székletem, a puffadásom. Ez betegség jele lehet? Köszönöm a választ.

 • Kétségbeesett

  2008.07.01

  Tisztelettel kérem legyenek szívesek magyarra lefordítani a következő diagnózist!

  -Postmenopausalis osteoporosis

  -Spondiolis k.m.n

  -Intervertebrális diskus rendellenesség

  -Elsődleges általánosult (osteo-)artrosis

  -Nyaki porckorong rendellenesség radiculoppathiával

 • Ez valami szokatlan

  2008.06.30

  Ez valami szokatlan: Ülés, fekvés esetén fáj a bal bordaívem alatt valami. Ha állok nem nagyon. A kivizsgálás nem talál semmit. (CT? URH, vérv.,gyomor és béltükr.)Nem tudok kihez fordulni, de az idegeim felörlődnek. És 2 hónapja most hasmenésem is lett. Kérem segítsen a tanácsával!

 • lipáz

  2008.06.30

  Ha nem termelődik elég lipáz enzim mi lehet a komolyabb, korai vagy késői következménye? Ill. milyen panaszból lehet erre következtetni?

 • milyen daganatot lehet kapni

  2008.06.30

  milyen daganatot lehet kapni egy agyvérzése bénulás után kb 2 évvel?Ez a daganat rossz indulatú és a lebénult kar hónaljában nagyon gyorsan növekedett.

 • Sérülés

  2008.06.30

  Milyen sérülések a 8 napon belül gyóguló könnyű sérülés? 8 napon tuli súlyos sérülés?

 • Erősbb

  2008.06.30

  Megszeretném kérdezni , hogy melyik készítmény erősebb gyomorsavcsökkentésésre? Nexium, Pariet, Controloc?

 • nem szabad együtt szedni?

  2008.06.30

  Megszeretném kérdezni mert egészségügyi iskolába járok és majd csak később fogjuk tanulni a gyógyszereket de engem nagyon érdekelnek a gyógyszerek és orvostól szerettném megkérdezni. Milyen gyógyszereket, illetve milyen hatóanyagú gyógyszereket nem szabad együtt szedni?

 • S - bedagadt nyirokcsomók

  2008.06.30

  S Nagyon megijedtem mert az elmúlt hetekben fentről a nyakamtól indulva szépen haladva lefelé hónaljba mellkörnyékbe és combba bedagadnak a nyirok csomóim ill. gondolom h azok, és most a combhajlatomba egy jó másfél centis duzzanat található.Ez és az előzőek is nyomva fáj ill mozgáskor is érzem őket. Ez mitől lehet ?...csak nem nyirok rák??:S

 • Tűdőgyulladás??

  2008.06.30

  Kérdésem a következő lenne, egy éve volt lábonkihordott tüdőgyulladásom, véletlenszerűen vették észre, mert éppen az éves szűrésen voltam, amikor is visszarendeltek. Nem éreztem különösebben semmit (ez egy nyári időszakban volt), csak annyit, hogy állandóan náthás voltam, fájt a hátam és hőemelkedésem is volt. Ez olyan egyhétig eltartott és egy hét szünet, majd megint előjöttek a tünetek. Most megint ezt érzem, hozzáteszem, hogy klíma van nálunk az irodába és akár milyen fokozatra rakják én mindig fázom, de mivel többen vagyunk az irodában nem mondhatom azt, hogy ne használjuk a klímát. Kérdésem, hogy lehet-e ez miatt tüdőgyulladásom. Mit lehetne tenni ez ellen?

 • Túl hosszú ciklus

  2008.06.30

  A havi ciklusom 6 hetes, ami kezelőorvosom szerint túl hosszú. Az általa javasolt vitaminkúra (folsav 5-15. napig, Rutascorbin 5-15. napig, jód, E-vitamin) nem hozta meg a kívánt hatást. Ön szerint mit tehetek , hogy rendeződjön? Választát előre is köszönöm.

 • Kérdező

  2008.06.30

  Végbélből nedvedzés és égő fájdalomnak mi az oka.

 • hasnyálmirigy elégtelen működése

  2008.06.30

  A hasnyálmirigy elégtelen működése fájhat-e? Lehetséges az, hogy egyik enzimet termeli a másikat nem?

 • Hasmenés

  2008.06.30

  Ha vizsgálatok (UH, CT, vér) nem mutatnak eltérést a normálistól, akkor biztos, hogy nem lehet valakinek idült hasnyálmirigy gyulladása?

 • Kínai vendéglő

  2008.06.30

  A panaszaim azzal kezdődtek, hogy egy kínai vendéglőben csirkét ettem. Másnap már hasmenésem volt, ami 8 hete tart. Az orvos sok más vizsgálat után, -melyek negativak-, most székletvizsgálatot kért, melyre 1 hetet kell várni. Kérdésem, az kimutat mindent? Addig is hogy segítsek magamon, S ha az is negativ lesz ,mit tehetek? Szenvedek ezzel a dologgal, nagyon kérem segítsen hamar tanácsával! Köszönöm!

 • Eszter hasmenése

  2008.06.30

  Kb. két hete volt egy vírusos megbetegedésem, amitől 6 napig hasmenésem volt. Le is fogytam 3 kilót, utána igencsak legyengültem, közben jött a nagy meleg (panelben min. 35 fokkal) és menstruáltam is (ilyenkor iszonyú alhasi fájdalmaim vannak és olyan gyengének érzem magam tőle, hogy nem is megyek az utcára) Azóta sem tudok rendesen enni, illetve nem merek, mert étkezések után megy a hasam, de legalábbis ürítési ingerem van. :S Mitől lehet ez, és mit tudok tenni ellene?

 • Súlyos migrén

  2008.06.30

  Súlyos migrénes fejfájásban szenvedek 13-14 éves korom óta. A lehetséges gyógyszeres módszereket már mind kipróbáltam, és jelenleg a rohamok egyre gyakoribbak, ezért muszáj valamilyen más megoldást találnom. A talált alternatív módszerek közül azonban nem tudom, melyik lehet hatásos. (akkupunktúra, mágneses kezelés, HBO kezelés) Tanácsát szeretném kérni ez ügyben.

 • Émelygés 70 - új válasz

  2008.06.30

  70-re nem jött még válasz,a lényege az volt h Tsh KB 270-es értékre ami 10 éve fenn áll,fontos-e gyogyszert szednem,ha a T3-T4 érték jó.

 • Carcbo szén, Lopedeum, Imodium...

  2008.06.30

  Carcbo szén, Lopedeum, Imodium, Reasec, Bolus szereket meddig szabad szedni, ha egy hétig sem segítenek? Az orvos itt nem tud sajnos már mást mondani nekem. 8 A belgy. vizsg, vérkép jó). KÖSZÖNÖM!

 • Robi jeligére

  2008.06.30

  Fiam 28 éves. Évek óta magas az AST-je, mindig találnak nála valamit. Először kivették a manduláját, majd megállapították, hogy a rossz fogától magas az AST-je, kihúzták a fogát, majd azt mondták nyálköve van. Többször mentő vitte el, remegett, rosszul volt, ezután pánikbetegséget állapítottak meg, gyógyszereket szed, ettől jobban van. Ezután prosztatagyulladással kezelték. Most pedig különböző vizsgálatok után megállapították, hogy jóindulatú májdaganata van.

  Már évek óta nagyon aggódom, mi baja lehet, mit lehetne tenni. Mennyire veszélyes ez a májdaganat, lehet-e gyógyítani, kialakulhat-e belőle rosszindulatú daganat. Mit lehetne tenni, hogy semmi baja ne legyen.

 • kérem az mr i véleményezését

  2008.06.30

  kérem az mr i véleményezését

  si segmentumban kb 8mm átméröjüterületen minden mérési modban kerekded jelfokozdás észlelhetö,mely haemangiomára utal

 • Laborlelet

  2008.06.30

  Az alábbiakban leírt laboreredmények értékelésében szeretnék egy kis segítséget kérni!

  -vvt süllyedés meghatározás 66 mm/h

  -Se összbilirubin 21,7 umol/l

  -Se Gamma-Gt 57 U/L

  -számított LDL-koleszterint 3,57 nmol/l

  -Se húgysav 463 umol/l

 • hasnyálmirigy

  2008.06.30

  Szeretném megkérdezni, hogy 1.)ha a hasnyálmirigy elégtelenül termel amiláz,lipázt, az okothat-e hasmenést ill. baloldali felhasifájdalmat. Valamint: 2.)ha a vérkép szerint jó a hasnyálmirigyenzim-érték, akkor ezt biztosra vehetjük ugye, s nem lehet ettől a hasmenés? Köszönöm.

 • gyomornedv-ellenálló tabletta kik szedik??

  2008.06.30

  gyomornedv-ellenálló tabletta kik szedik??

 • polineuropátia

  2008.06.30

  A Blikk Nők újságban olvastam a Budapesti Gyógynövényklubban dolgozó Lévai Tímea által javasolt teakeverékről. Kérdésem: polineuropátia miatti lábprobléma tüneteinek enyhítésére való?

 • K.A.T

  2008.06.30

  Üdvözlöm! Fizikai terhelés hatására másnapra kézen és lábon ujjaim felduzzadnak,ami napközben is csak kismértékben apad le, valamint alvás közben a kezem elzsibbad, oldalt fekvésnél mindig a felső kéz. Vajon mi okozhatja? Vérképemben semmi komoly eltérést nem találtunk.

 • Csontsűrűség

  2008.06.27

  Megszeretném kérdezni , hogy 24 éves fiatalember vagyok kiskorom ótta nagyon törékenyek a csontjaim most 4 hónapja szilánkosra és darabosra tört a lábfejem és most az orvosom elküld csontritkulás mérésre , hogy ha ott kiderül valami , hogy nem jó akkor ha fel ír gyógyszert jár a támogatás a gyógyszere vagy így is általánosan kapom majd a gyógyszert?

 • 48

  2008.06.26

  Tisztelt Weborvos!
  Volt egy stresszes 3 hetem, időnként keveset is aludtam, enyhén magamba fordult lettem ezalatt 50 kilóról 48-ra fogytam le. Nem vagyok túl magas, 163 centi. 23 éves.
  A fogyás lehet ennek az időszaknak az eredménye, vagy húzódhat mögötte komolyabb baj is?
  Köszönet a válaszért. 48 jeligére.

 • múlt héten hétvégén csípet meg egy kullancs

  2008.06.26

  Jó napot kívánok! Engem múlt héten hétvégén csípet meg egy kullancs! Szakszerüen el lett távólitva,de sajnos több mint 24 óra telt el,hogy észrevettem. Nem terjedt ki a pirosság. Ugy néz ki mint egy szunyogcsípés. Egy kis szúrás látszik, és piros a környéke. Az egésznek kb 1cm az átmérője. Lehet ebből valami próblémám? Szükséges lenne egy vérvétel? Előre is köszönöm!

 • Milyen gyógyszer a nexavar?

  2008.06.26

  Milyen gyógyszer a nexavar?

  Máj daganatra.

 • babi

  2008.06.26

  Jelige : babi

  Mitől lehet nekem hetente legalább egyszer,de előfordul hogy,többször is hasmenésem,független attól,hogy mit eszem ? Minden előjel nélkül hirtelen jön,szédülés, hányinger és rosszullét kiséretében A zsiros, füszeres és tejfölös ételeket nem eszem meg. 53 éves vagyok.

 • mitől zúg a fűlem?

  2008.06.26

  mitől zúg a fűlem?

 • Csók utján?

  2008.06.26

  Csók utján?A helicibacter pyroli fertőséssel kapcsolatban azt olvastam, hogy orálisan fertőz. A kérdésem az, hogy csók utján el lehet-e kapni? Köszönön válaszukat.Tisztelettel.

 • változó kor / vándor fájdalmak

  2008.06.26

  Változókozba lépő, ötvenes nő vagyok. Második hete 'vándor' fájdalmaim vannak - izom, izület, csont - nincs duzzanat, pirosodás, csak a fájdalom. Napközben szinte teljesen elmúlik, estére felerősödik, mindíg máshol. Reggelre vagy megmarad, vagy más fájdalommal ébredek. Szeretném tudni, hogy a klímax miatt van, vagy reumatikus, mielőtt orvoshoz megyek. Köszönöm!

 • ekcémám van a fenekemen / napozás

  2008.06.26

  Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

  Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy ekcémám van a fenekemen(valószínűleg mosópor,ruha miatt) és a nyakamon (parfüm miatt).Kaptam rá gyógyszerárban készíthető kenőcsöt.Ezzel mehetek napra,ha bekentem?

 • El nem végzett vizsgálat

  2008.06.26

  Egy szakrendelésen vettem részt, ahol megvizsgáltak.Amikor kézhez kaptam az ellátási lapomat, láttam, hogy az elvégzett vizsgálatok között olyan beavatkozás is szerepel, amit nem végeztek el(vérvétel ).Ilyenkor megkérdezhetem-e, hogy miért nem véhezték el a vizsgálatot, vagy maradjhak csendben?

  Jelige: El nem végzett vizsgálat

 • lehet jogositványa autistának

  2008.06.26

  lehet jogositványa autistának

 • Ágnes

  2008.06.26

  Mennyi ideig őrzik meg a kórházak a régi orvosi dokumentumokat,zárójelentéseket?Hogy tudok utánnanézni születésem utáni orvosi dolgoknak?

  "Ágnes"jeligére kérem -Tisztelettel

 • pluss37

  2008.06.26

  Tisztelt Weborvos!

  71 éves férfi vagyok,egész életemben szorulásos voltam, vagyok. Az utóbbi időben fokozatosan megszünt a székelési ingerem,székletürités természetes módon csak 4-5 naponként van nagy erőfeszités árán,ebből adódóan aranyerem van, állandó kezelésre szorul,nem fáj.Hajtósszer/guttalax/ használata esetén a széklet eleje csomós,göbös,kemény sötétbarna szinü,"bogyós",szétesik,kb 8-1o cm után plasztikus,középbarna,továbbiakban a hajtószer hatására miatt egyre higabb,egyre világosabb barna.A teljes megrekedés elkerülésére,naponta kb 3 teáskanálnyi macrogolum l545-öt használok,ezzel a bekeményedés teljesen elkerülhető,A székletben semilyen vérnyom nincs.
  Az étrendemben a tej és termékei kissebb arányban szerepelnek.Husfélék naponta,szárnyasok elsősorban./kb/
  15o gr.Az étvágyan kitünő/mindenevő/ vagyok.Az édességeket szeretem,de visszafogom,elfogyasztom a savanyu/ elsősorban káposztaféléket
  Kérdésem,hogy fentiek tudatában az ingerhiány visszahozható e,vagy elhalt idegvégződés következménye?

  Válaszát köszönöm."pluss37" jelige

 • Lili2008

  2008.06.26

  Tisztelettel szeretnék feltenni egy kérdést nem tudom rheumatológust érint-e, vagy milyen szakterületet? Édesapám az utóbbi két-három évben ízületi megvastagodást vett észre mind a ujjperceinél, mind a térdénél és könyökénél is. Néha fájdogált neki, de más panaszt nem okozott. Most időnként belázasodik egy-egy napra 2-3 hetente (kb 38-39 fok) és reggelente a kezeit nem tudja ökölbe szorítani, mert annyira meg vannak dagadva az ízületek. Az orvos teljes vérképet és vizeletet kért, minek eredménye a magas süllyedés lett és 12,5 H-CRP szint. Minden más teljesen rendben volt. A húgysav szint is (erre gyanakodott az orvosunk). Ezek után az urológiára adott neki beutalót, a rheumatikus fájdalmait nem vette figyelembe (talán a szervezet vizeletvisszatartására gondolhat?) Az lenne a kérdésem: mi lehet ez nála? Egy sima rheumatikus panasz okozhat -e ilyen nagy időközökkel minden más panasz nélkül ilyen magas lázat, illetve milyen orvosi kivizsgálást javasolnak? Mit jelent ilye
  n tünetek mellett ha ez a H-CRP szint ekkora? (A magas süllyedés nyilván gyulladásra utal gondolom)  Válaszukat előre is köszönöm!!!

  Jelige: Lili2008

 • Az én kérdésemre sem érkezett válasz...

  2008.06.26

  Az én kérdésemre sem érkezett válasz...

  Hát és derékájdalom...Némi porcorongsérv, de ez most más fájdalom....tompa és hol lent a vesénél, hol fent a lapockánál....

  mintha átment volna rajtam egy kamion....

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink