• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Orvos válaszol

 • Koffein

  2008.06.26

  Koffein
  Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz,h 3adéves orvostanhallgatóként a vizsgaidőszak vége felé nagyon fáradt vagyok szellemileg,nem birok koncentrálni...koffeinből napi kb.100mg-nyit fogyasztok energiaital,kávé formájában...van esetleg vmi hatékonyabb gyógyszer/módszer a szellemi képesség fokozására,ami nem nem is annyira egészségtelen,mint pl az energiaitalok? hosszutávon hallottam a szójelecitinről vagy a bilobil kapszuláról,de ilyen fiatalon szedjek ilyeneket? vagy koffein-tabletta?
  válaszukat köszönöm:)

 • TSH

  2008.06.26

  TSH

  TSH=0,0003 lett (0,35 az alsó limit) egyéb FT3, FT4 még nincs, ez mennyire számít kevésnek? Egyéb tünetek, tremor, tachycardia megvannak:-(((

 • moszatka80

  2008.06.26

  Üdv!

  2.napja szinte"beszakad" a hátam. Porckorongsérvem évente 1-2 alkalommal "jelentkezik", de ez most valami más jellegű.....

  Olyasmi érzés lehet, mint amikor egy kamion átmegy az emberen....

  moszatka80 jeligére kérem a választ. köszönöm

 • Frontin+GingkoBiloba 2.

  2008.06.26

  Jelige: Frontin+GingkoBiloba  T. Weborvos!  Napi 3x0.25 Frontin mellé szedhetek GinkgoBiloba 1x120mg kapszulát? Nem zavarja egymást a két szer? Úgytudom az utóbbi hat az agyműködésre is.

  Válaszukat köszönöm!

 • Reflux

  2008.06.26

  Reflux

  Egy hete refluxot állapítottak meg nálam,és Lansoptol nevű gyógyszert kaptam rá.De egy hét után is fennállnak a panaszaim.Mikorra várhatom a javulást?Megfelelő-e a gyógyszerem?Előtte Quamatel-t szedtem.Ön szerint melyik lenne a jobb?

 • Néhány napja kiszáradtam

  2008.06.26

  Néhány napja kiszáradtam, éjjel többször ájulás küzeli állapotba kerültem, de orvoshoz nem mentem. Pótoltam a vízveszteséget, azóta is napi 4-5 l ásványvizet iszok, jól érzem magam, de előfordulhat-e valamilyen maradandó károsodás?

 • Én egy gyomorproblémával küzdök

  2008.06.26

  Én egy gyomorproblémával küzdök.
  Először is leírnám az előzményeket.
  Korábban is folyamatosan voltak gyomorpanaszaim, sokszor előfordult, hogy a székletem hígabb volt a kelleténél, volt hogy folyékony, illetve sok volt a bélgáz.
  2-3 havonta egyszer-kétszer előfordult, hogy este alvás közben feljött a gyomorsavam, de azt egy pohár vízzel kezeltem, és utána semmi bajom nem volt.
  Az utóbbi kb. 2 hónapban azt vettem észre, hogy naponta többször megyek nagywc-re, melyek főként a főétkezések után jöttek rám, de ennek különösen nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget.
  Aztán 2 héttel ezelőtt csütörtökön (junius 12-én) valami oknál fogva elkezdtem csuklani. Hosszabb ideig tartott, de elmúlt. Másnap viszont már egész nap, és azóta is (másfél hete) folyamatosan csuklok. Nem tudom nagyon mi történhetett velem, illetve a gyomrommal.
  Elmentem gyomortükrözésre (2 percig tartott, és furcsálltam a gyors diagnózist), ahol megállapították, hogy a gyomorból a nyelőcsőbe áramló gyomorsav gyulladást okozott, illetve a reflux betegséget, felírtak ULCOGANT 250 ml szuszpenziót és 2 hónapos Pariet 20mg filmtablettát.
  Elvileg a torokirritáció okozza a folyamatos csuklásomat, bár én mást érzek.
  Ha eszek, étkezés közben nem érzem annyira telítve magma, de kb. 2 perc múlva elindul visszafelé egy nyomás, és érzem, hogy a gyomorszájamat nyomja belülről valami (ez egy idő után gyomorsav felpumpálást, illetve néha hányingert okoz, illetve pillanatnyi fulladásérzetet). Én szerintem ez az irritáció, illetve nyomás okozza az állandó csuklásomat. Előfordulhat, hogy a diagnózis téves, és nincs semmi gond a gyomorsav mennyiséggel, hanem a bélrendszer nem engedi át a megfelelő mennyiségű anyagot... ezt csak azért írom le, mert mintha az utóbbi pár napban kevesebb lenne a székletem.
  Előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva felgyorsult korábban az anyagcserém, ami okozta a sok székletet, és így nem vettem észre a több gyomorsavat, de most, hogy már nem megyek annyit nagywc-re, a szervezetem nem tud mit kezdeni a többlettel? Lehet, hogy a bélrendszerben kell keresni a problémámat, nem a gyomorban?
  Előre is nagyon köszönöm válaszát.

 • 45 éves nő

  2008.06.26

  Kb. egy éve nagyon erősen felpuffad a hasam minden étkezés, de főleg zöldségek és gyümölcsök után.Naponta többször is van székletem, szinte minden étkezés után 2-3-szor.Az Espumisan csak kis mértékben segít.Nagyon kellemetlen ez az állapot.mi bajom lehet?

  ,,45 éves nő" jeligére

 • Frontin+GingkoBiloba

  2008.06.26

  Jelige: Frontin+GingkoBiloba

  T. Weborvos!
  Napi 3x0.25 Frontin mellé szedhetek GinkgoBiloba 1x120mg kapszulát? Nem zavarja egymást a két szer? Úgytudom az utóbbi hat az agyműködésre is.
  Válaszukat köszönöm!

 • HP

  2008.06.25

  Jelige: HP

  Tisztelt doktornő!
  Refluxos vagyok és a legutóbbi tükrözéskor Helicobacter pilory vizsgálatot is végzett az orvosom, mely negatív eredménnyel zárult. Mostanában hallottam, hogy ha vki PPI gyógyszert szed, hamis eredményt adhat a HP teszt. Én akkor már hónapok óta PPI gyógyszert szedtem és a vizsgáló orvos
  tudott is róla. Újból el kell végeztetnem a vizsgálatot, vagy biztosnak tekinthetem az eredményt?
  Köszönettel,

 • gerinces utazás

  2008.06.25

  Erős gerincferdülésre lehet rossz hatással hosszú utazás akár
  buszban, akár repülőn?

  gerinces utazás

 • Voltam laborban

  2008.06.25

  Kedves Doktornő!

  27 éves nő vagyok. Voltam laborban, és 7 db értékem lett csillaggal" megjelölve:
  Vérkép:...
  Mit jelentenek az értékek?
  VÁlaszát köszönöm.

 • kvazimódó

  2008.06.25

  párom hátán a gerinc és a "szárnya" között pár hónapja egy csomó jelent meg a bőr felszíne alatt. Nem fáj neki, de nem tudjuk, hogy nem nyomhat-e valamit. el nem múlik, nagysága szemmel láthatóan nem változik.
  Kihez forduljunk?

  Jelige: kvazimódó

 • kvazimódó

  2008.06.25

  párom hátán a gerinc és a "szárnya" között pár hónapja egy csomó jelent meg a bőr felszíne alatt. Nem fáj neki, de nem tudjuk, hogy nem nyomhat-e valamit. el nem múlik, nagysága szemmel láthatóan nem változik.
  Kihez forduljunk?

  Jelige: kvazimódó

 • SECIFU

  2008.06.25

  SECIFU jeligeére kérdezném: kb 15 évi cukorbetegség,inzulin mellett kijött az érszükület.Már a ball láb 4.ik ujjat egy sérülés miatt el is távolitották.Azóta a talpon holyagok jöttek ki,igy amputálni akarják a lábfejet.Kérdesem meglehetne valamilyen terápiával menteni.Hallottam hang terápiárol létezik-e és hol? ÖN szerint segithetne valami még? Előre
  köszönöm válszát.

 • túl világos széklet

  2008.06.25

  A túl világos széklet mögött milyen betegség lehet?

 • bambusznád

  2008.06.25

  Pár hete rosszul lettem a megállóban, fájt a fejem, a mellkasom, nem kaptam levegőt, majd hidegrázás fogott el a júniusi napon. Mire hazértem, már nagyon szédültem, befeküdtem az ágyba és 3 takarót húztam magamra, de igy is rázott a hideg, vacogtam, és csak 2 óra múltán melegedtem fel. és a fejfájásom is elmúlt. Rosszullétem alatt nagyon
  szomjas voltam és sok folyadékra volt szükségem. Ma ugyanezek a tünetek újra megjelentek, minden ugyanúgy folyt le megint. Mindkét esetben dél felé lettem rosszul. Míg az elsőben a megállóban, a másodiknál otthon tartozkódtam. Mi lehet a bajom? Előre is köszönöm válaszát.
  jelige: bambusznád

 • dexter23

  2008.06.25

  23 éves lány vagyok 2éve szenvedek a kéz zsibbadástól és a lábújj égéstől de csak a bal végtagjaimon polyneuropathyat diagnosztizáltak de arra nem kaptam választ h mivel lehetne ezt kezelni.a fejem állandóan fáj szintén a bal oldalon egy ponton, gyógyítható ez???dexter23

 • tavasz óta irritábilis bélszindrómám van

  2008.06.25

  A tavasz óta irritábilis bélszindrómám van.Állítólag a
  stressztől,napi 3 szem Dicetel-t szedek.Ez a betegség egy életre szól?Mire kell vigyáznom?

 • Juditka

  2008.06.25

  Jelige: Juditka

  A hátgerincemen egy csomo van.Allítolag fibroma.Néha annyira begyullad,hogy nem bírok állni.kérem adjon tanácsot,hova forduljak,meg kell muteni?

 • Petofi

  2008.06.25

  Petofi
  dagadnak a lábai,este már tiszta vorosek,lilásak.tuz forro,nem tudom hova rakjam éjjel,csak a hideget keresem.

 • elpattant ér

  2008.06.25

  jelige:"elpattant ér"

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  24 éves rendszeresen sportoló átlagos testalkatú lány vagyok. Már középiskolás koromban a térdem felett a combom belső felén először egy 1 Ft-os átmérőben látszódni kezdtek az erek (hajszálerek-seprűér), azóta eltelt 5-6 év és már 10 cm-es átmérőjő körben pirosodnak az erek. Mi miatt
  alakul ki ez ilyen fiatal korban? Lehet-e ezt csökkenteni, illetve megelőzni a terjedését.
  A második kérdésem, pedig hogy a vádlimban a hétvégén elpattant egy ér. Mi a teendő? Veszélyes ez? Ha megnyomom kicsit fáj. Esetleg elmenjek egy komolyabb kivizsgálásra? Egy gyógszerész hölgy az SP54-et javasolta, ettől elmúlik a lila folt.
  Szeretném a tüneteket nem csak kezelni, hanem megelőzni, akár életmódot is váltani. (Alapjában véve sok gyümölcsöt és zöldséget is eszem) Válaszát előre is köszönöm!

 • Bölcsessgéfog

  2008.06.25

  Bölcsessgéfog jelige: Bölcseségfogam kb 45 fokban nőtt ki, azaz nőne de nem tud. Okozhat-e idegzsába-fájást azon az oldalon. illetve fájhat-e tőle a nyakam is. Köszönettel!

 • epehólyagom megtört alakú

  2008.06.25

  28 éves nő vagyok. Hasi ultrahangon voltam, mert gyomortájékon fájdalmat érzek, ott nem találtak semmit, csak azt, hogy az epehólyagom megtört alakú. Ez mit jelent? A körzeti orvosom azt mondta, okozhat gondokat, de nem állandót. Viszont nem részletezte, milyen gondokat.
  Nőgyógyászati ultrahangon is voltam, ott pedig a jobb oldalamat nem tudták megnézni, mert túl gázosak voltak a belek, mindenhol csak azt látták, a nőgyógyász szerint azért, mert bélgyulladásom van. Mitől lehet ez? Mit tehetek?
  Gasztroenterológiára július 29-re kaptam csak időpontot, addig még több, mint egy hónap van, ezért érdeklődöm itt.
  Válaszát előre is köszönöm.

 • édesanyámnak extraméretű hasfali sérve van

  2008.06.25

  jo nepot kivánok nekem egy bonyolult kérdésem jenne. édesanyámnak extraméretű hasfali sérve van de inzulinos cukorbeteg és több izületi probblémája van anyira elvan vékonyodva a hasfala hogy csak hálóval lehetne megmüteni de nem válalják a mütétet.olyan problémákat okoz hogy pelenkázni kell mert nyomja a húgyhójagát és nem tudja tartani a vizeletét.46 éves.kérem segisen hova fordulatnánk hol végezne ilyen műtéteket

 • Lenmag

  2008.06.25

  Jelige: Lenmag

  Tisztelt Weborvos!

  Székrekedés ellen nagyon jót tesz az őrölt lenmag / egy evőkanál 6 nap /, de nem fokozza-e a gyomor savtermelését, mert azóta az ilyen jellegű panaszaim felerősödtek. Tisztelettel, köszönettel

 • SM beteg vagyok, a méhcsípéses kezelés

  2008.06.25

  42 éves SM beteg vagyok, a méhcsípéses "kezelés" esetleg vezethet-e eredményre vagy javuláshoz a betegségemet illetően?

 • DALTON

  2008.06.25

  Az autoimmun betegség esetén discoid lupus e.mi történik a
  szervezetben ha mondjuk találkozik pl.egy HPV vírussal? Visszaemlékszik a szervezet, vagy ezt a képességét teljesen elveszítette? /a kérdés vonatkozik más vírusokra is/.A ási kérdésem, mindenki az immunrendszer erősítéséről beszél ennél a betegségnél van ennek értelme? "DALTON"
  jeligére

 • mellszúrás

  2008.06.25

  Üdv.!

  36 éves férfi vagyok. 2 napja a jobb oldalamon kb. a mellem magasságában belül erős szúrásszerűséget érzek nagyobb légvételeknél és néhány mozdulatnál is. El nem estem, be nem ütöttem. Azt hittem elmúlik, de sajnos nem. Mi leheta bajom?
  jelige: mellszúrás

 • fájdalom

  2008.06.25

  Kérek szépen választ:81 éves anyósom áttétes rákbeteg.Ma vette be először a Palladone 16 fájdalomcsillapítót.Kb .1 óra múlva valamelyest csillapodtak a fájdalmai,majd rövid idő után teljesen felélénkült,holott a tájékoztatón az van,hogy az első néhány napos szedés után aluszékonyság, hányinger, stb, jelentkezik.Szeretném tudni,hogy a gyógyszer
  folyamatosan ilyen formában fog hatni,illetve,még erősebb és gyakoribb fájdalom esetén lehet-e 12 óránként bevenni.Az orvos fájdalom esetén napi egy tablettát írt fel. Köszönettel "fájdalom "jeligével.

 • fájdalom

  2008.06.25

  Kérek szépen választ:81 éves anyósom áttétes rákbeteg.Ma vette be először a Palladone 16 fájdalomcsillapítót.Kb .1 óra múlva valamelyest csillapodtak a fájdalmai,majd rövid idő után teljesen felélénkült,holott a tájékoztatón az van,hogy az első néhány napos szedés után aluszékonyság, hányinger, stb, jelentkezik.Szeretném tudni,hogy a gyógyszer
  folyamatosan ilyen formában fog hatni,illetve,még erősebb és gyakoribb fájdalom esetén lehet-e 12 óránként bevenni.Az orvos fájdalom esetén napi egy tablettát írt fel. Köszönettel "fájdalom "jeligével.

 • nyakas

  2008.06.25

  Üdvözlöm!

  Nekem egy pár hónapja az alsó bölcsességfogaimnál egy gyulladás ment végig.Ezután fordultam fogorvoshoz aki eddig csak az egyiktől szabadított meg, de egyébként mindkettő rosszul,ferdén áll.Miután kihúzta, egy kis csomó ami előtte pár héttel jelentkezett, megduzzadt.Megbeszéltük, várok
  hátha visszahúzódik.A duzzanat lement de éreztem.Ezután kezdett el a nyakam égni, zsibbadni főleg meleg fullasztó időben,izomlázszerű fájdalom az egész nyakamban, mintha nem is tudnám tartani.Láthatóan lüktet a nyakamon az ér.A
  vérképem a TSH normális értékeket mutatnak, a háziorvos a fül-orr gégész sem tud mit mondani.Most még várnom kell a pajzsmirigy ultrahangra de csak bő egy hónap múlva kaptam időpontot.A családomban volt nyaki daganatos megbetegedés. Örökölhető a hajlam?Tudom hogy tájékoztató jelleggel válaszolnak a levelekre, csak a háziorvostól sem kaptam semmiféle segítséget vagy megnyugatatást. Köszönöm! "nyakas"

 • hatvanas

  2008.06.25

  T.Doktornő, Doktor úr!

  A tüdő CT vizsgálat eredménye: bullosus emphsema, fibrosis. A kérdésem, hogy van-e esély valamilyen gyógyulásra.
  hatvanas jeligére

 • májrák2

  2008.06.25

  jelige: májrák2

  A kemoterápián és a diétás étrenden kívűl milyen egyéb lehetőség van az immunrendszer erősítésére? májrák esetén mit tudnának ajánlani akár természetes, akár gyógyszeralapú egyéb gyógyhatású készítményt, ami megakadályozza a májrák továbbterjedését?

 • hetek óta dagad a bokám

  2008.06.25

  Lenne egy kellemetlen problémám:

  már hetek óta dagad a bokám, feszít és fáj a lábam, reggelente alig tudok lemenni a lépcsőn. A munkahelyen is egyre nehezebben lépcsőzöm mind fel és mind le. Eddig nem volt probléma. Nincs láz, elszíneződés. ( bár a bokám belső fele sokat viszket) Szedek kb 2 hete Magne B6-t, Detralexet. Ez utóbbinak megvolt az a kellemes mellékhatása, hogy a combomon kidagadó vénák szépen visszahúzódtak. Kenegetem még visszér elleni krémmel, de istenigazándibul nincs jelentős javulás.:-((( Nem használ. A vérnyomásom
  rendben, bár a diasztolés érték egye lejjebb csúszik. Lehet emiatt nő a frek.? 125/55/90.
  Felmerült bennem a mélyvénás trombózis, mint lehetőség, de mivel a tünetek mindkét lábon megvannak, gondolom ennek a valószínűsége így elég csekély.
  Válaszát előre is köszönöm.

 • facezsoca / kullancs

  2008.06.25

  Jó napot!

  Tegnap délután a páromba kullancs mászott. 1-2 órája lehetett benne, így nem volt nehéz kiszedni. Van még egy kis bőrpír a karján. Reggelre belázasodott,de elképzelhető, hogy nem ez az ok, mert este már megfázás tüneteit érezte,az esős idő miatt.
  Mi a teendő?
  Válaszát köszönöm!
  facezsoca

 • bélösszenövés

  2008.06.25

  bélösszenövéssel milyen étrend és életvitel ajánlott

 • V.E.

  2008.06.25

  Szép napot kívánok!
  A kérdésem a következő: 1998 óta tüdő sarcoidozissal kezelnek. Szedtem steroidot elég sokat.Ettől függetlenül néhány hónap stagnálás után újra és újra beindul. Sajnos az agy agyban is kimutatta a ct a jelenlétét.A bal oldalam le van zsibbadva és nagyon fáj.. Egy éve szedek Tegretolt, ami
  csillapítja a fájdalmamat.A jobb csípőmnél pedig, cs.fej necrosist állapítottak meg. Kb. egy hónapja nagyon fáj a hátam ezért elmentem a reumatológiára majd röntgent csináltatott az orvos. Az eredmény:Spondylosis dorso-lumb. A tüdőgyógyász pedig elkeserített, hogy a tüdőm állapota is
  sokkal rosszabb, úgyhogy steroidot kell szednem. Ez egy ördögi kör! A steroid már eddig is sok "bajt csinált"!!!!
  Kérem segítsenek!Talán valami más terápia!
  Válaszukat előre is köszönöm:
  Jelige: V.E.

 • a gerinc balra ferde

  2008.06.25

  Ha a gerinc balra ferde, lehet-e hasi oldalon fajdalom?

 • hányszor lehet csontvelőt venni

  2008.06.25

  Édesanyám 47 éves,5 éve diagnosztizáltak nála krónikus limfoid leukémiát.Háromszor vettek tőle eddig csontvelőt,de a harmadik vétel után nagyon rosszul érezte magát,és mai napig fájlalja a helyét.Nemrég rosszabodott az állapota,az orvosa szerint még egy csontvelő vételre lett volna szükség, de édesanyám nem egyezett bele.Egy ilyen beteg esetén
  hányszor lehet csontvelőt venni,ami még nem káros a szervezetére.

 • Torna

  2008.06.25

  Jelige: Torna

  Tisztelt Dr nő, Dr úr!
  Eléggé el vagyok keseredve, mert 2-3 éve arra lettem figyelmes, hogy egyszerűen rosszul leszek, ha bármi nagyobb testmozgást végzek. Többször próbálkoztam konditeremmel de abba kellett hagynom, mert a végeredmény mindig ugyanaz lett: szédülés, hányinger.
  Amit tudok, hogy a vérnyomásom alacsony (emiatt mindig ásítozok torna közbe), illetve az epémmel van kisebb gond. Talán ezek közül vmelyik okozza ezt a problémát? Lehet tenni ellene vmit?
  Válaszát előre is köszönöm

 • Hyalgan injekció

  2008.06.25

  Tisztelt Doktor Úr!

  Az lenne a kérdésem, hogy a Hyalgan injekció csak előretöltött fecskendőben létezik-e?
  Erre a válaszra azért lenne szükségem, mert az orvosom megállapította, hogy a térdemben lévő porc elkopott és 5 alkalommal írt elő ilyen kezelést. Az első injekció még előretöltött fecskendőből történt, de a többiből kettő
  biztos, hogy nem! Próbáltam tájékozódni a kérdésben az interneten, de csak az előretöltött fecskendős hyalgan-ról találtam adatokat.
  Előre is köszönöm!

 • Gyermekem sokszor horkol éjjel

  2008.06.25

  Doktor Úr!

  Gyermekem sokszor horkol éjjel, orrából nem lehet leszívni semmit, valószínű nagy az orrmandulája. A fül-orr-gégszeten aerius cseppeket kaptunk, de csak itthon vettem észre hogy van benne olyan alkotó amire allergiás a gyerkőcöm. Menjek vissza, gondolom? Mit lehet adni az aerius helyett? Nekünk a fenistil se jöhet szóba. Köszönöm

 • Kamilla kérdése vérnyomásról

  2008.06.25

  Kamilla kérdése:

  A vérnyomásom mérve 109/81/110 volt, éreztem is, hogy "zavaros a fejem". Ekkor nagyon megilyedtem, és pár perc múlva újra megmértem. Akkor 157/81/109 lett. Ez lehetett az ilyedségtől, mivel pánikbeteg vagyok, vagy
  hirtelen változó a vérnyomásom? Hogy tudom itthon ellenőrizni, mikor és hányszor mérjek vérnyomást? Köszönettel

 • Kamilla kérdése

  2008.06.25

  Kamilla kérdése:

  Lányom 24 éves, vett egy sav-lug bázist ellenőrző "papír csíkot" ami citromsárga lett, tehát nagyon savas, mi a teendő, mert nagyon megilyedtem, hogy egy ilyen egészséges fiatal lánynál mitől van ez. Van e aggodalomra okom. Köszönettel

 • MR

  2008.06.25

  MR jeligére
  32 éves nő koponya MR leletében olvasható: bal sin. max.ban egy kis polypoid nyálkahártya duzzanat ábrázolódik. Mit jelent ez, kell aggódnunk? Tisztelettel

 • 20 éves szívénél szúr

  2008.06.25

  20 éves vagyok. A szívemnél egyre gyakrabban érzek szúró
  fájdalmat.Kell vele orvoshoz fordulni? Vagy a stresztől lehet?

 • 15 napos tisztitokura

  2008.06.25

  15 napos tisztitokura makrobiotikus alapu,napi 5 etkezessel okozhat e verszegenyseget

 • Félelem!

  2008.06.24

  Félelem!

  Áprilisban volt tüdőszürő, néhány napja értesitést kaptam, hogy jelenjek meg a tüdőgondozóba,nagyon megijedtem, 34 évig dohányoztam, két hónapja szoktam le, lehet hogy tüdőrákom van? Nem tudom hogy tudom átvészelni ebben
  a bizonytalanságban ezt a pár napot.

 • mire jó a Betaloc ZOK retard tabletta

  2008.06.24

  mire jó a Betaloc ZOK retard tabletta

 • irritábilis bélszinroma meddig tarthat

  2008.06.24

  irritábilis bélszinroma meddig tarthat ,egész letünkbe;

 • labor eredményben mit jelentenek

  2008.06.24

  a labor eredményben mit jelentenek a következők:SPGT 62 IU /l, össz. bilirubin 41umol /l, MCHC 359 g/l, Limphocita 24 % . Előre is köszönöm

 • várni kell-e?

  2008.06.24

  Tisztelt Doktornő!

  Szeretném megtudni,hogy egyazon időben lehet-e szedni a Controloc tablettát és Probiotikumot,vagy várni kell a két tabletta közt pár órát.
  Köszönöm szíves válaszát.
  Jelige: várni kell-e?

 • Nem birok enni!!!

  2008.06.24

  Nem birok enni!!! Nem megy le falat a torkomon. Csak fogyok,
  fogyok. Az eddigi leleteim nagativak. Mit tehetek? Van valami szer ez
  ellen?

 • nagyon fáj a farkcsontom

  2008.06.24

  nagyon fáj a farkcsontom. Mi lehet az oka?

 • Figyelem

  2008.06.24

  Jó napot kívánok!

  19 éves egyetemista fiú vagyok.Tanácsot szeretnék kérni gyomrommal kapcsolatosan.Elég stresszes típus vagyok, és mostanaban sok problémám van gyomrommal. Sokszor ébredek úgy, hogy fájdalmat érzek alhas tájékán. Különösen mikor stresszelem magam akkor egymás után nagyon gyakran
  "szelelek". Sokszor közösségben is kényelmetlenül érzem magam, mert szelelő-görcsöm van és emiatt felpuffadok. Azt meg szeretném még jegyezni, hogy édesanyam már évek óta vastagbélfekélyben szenved.Mi az Ön véleménye? Kezdjek el valamilyen béltisztító kúrát? (pl.Dr Natura-Colonix béltisztító)
  Válaszát előre is köszönöm! Jelige: Figyelem

 • Zsírcsomó a hónaljban!

  2008.06.24

  Zsírcsomó a hónaljban!

  Tisztelt Dr. Úr/Nő!
  Nekem az egyik hónaljamban található egy babszemnyi zsírcsomó, és ha lehajtom a karom nagyon szembe ötlő a különbség a másik karomhoz képest. Érdekelne, hogy ezeket csak műtéti úton lehet eltávolítani, vagy van rá más
  módszer is, hogy kisebb legyen?
  Válaszát előre is köszönöm!

 • porcelán01

  2008.06.24

  porcelán01

  T.Doktor! a 4x2 cm képletre májamon azt mondták, valószínű, hogy cysta. És nem kell vele csinálni semmit. Mégis aggódom, nem kellene leszívatni?

 • tilda / karra hízni

  2008.06.24

  Tisztelt Doktor úr!

  Van egy óriási, számomra esztétikailag igen taszító problémám, a karom. Az elmúlt 4-5 hónap alatt elkövettem azt a hibát hogy alig vettem magamhoz ételt sokszor egésznap nem jutattam 1000 kcal-át a szervezetembe, máskor
  meg egésznap ettem és gondolom csak az iyen napoknak köszönhetem hogy nem fogytam el.21 éves vagyok, jelenleg iskolába járok és felszolgálóként vagyok gyakorlaton hetente három napot immár nyolc hónapja. Szóval ennek az összevissza evés-nem evésnek köszönhetően visszanyertem a két évvel ezelőtti alakom és súlyom.(168cm voltam és 49 kg)Alapból se voltak soha súlypróblémáim és csak négy öt kilóval voltam több, amit mint már írtam ennyi idő alatt leadtam és hozzá még nőttem is két centit, így ezt a súlyt
  úgy értem el hogy a karjaim amik amúgy is vékonyabbak voltak alkatilag teljesen csonttá fogytak és most olyan testemnél mint két pálcika. Kérem segítsen hogy tudnék úgy visszahízni h a karjaim is rendbejöjjenek?Már nagyon bánom az egészet mert a mellkasom is tiszt a csontos és nem merem már mutogatni a kezeim az utcán. Ruhában nem feltűnő az egész, mondom csak a kezeim borzasztóak, mert félek h nem lehet helyrehozni hiába hízom visza azt a pár kilót mindig ilyen csúnyák lesznek és lemaradottak a testemhez képest, mert amúgy sem vagyok egy könnyen hízó típus. Igazából mint a legtöbb ember hasra hízom az egésznapos heti 3-szori
  talpalás mellet pedig sokat ledolgozom. Remélem tud vmi tanácsot adni, addig is rendesen étkezem és igyekszem, mert
  már tudom hogy elrontottam azt ami volt és undorodom magamtól.
  Köszönettel: "tilda"

 • Fog melletti duzzanat

  2008.06.24

  Jelige: Fog melletti duzzanat

  Kedves Hölgyem / Uram!
  Tanácstalan vagyok, ugyanis az elmúlt napokban az alsó fogsorom egyik hátsó foga mellett, az ínyemnél (kívül) egy hólyag alakult ki. Eleinte pici volt de most már hol 0,5 - hol 1 cm-esre duzzad. Ma már a harmadik reggel volt, mikor egy kicsit megnyomva fehéres-szürkés folyadék távozott belőle, mintha az okozta volna a duzzanatot. Ilyenkor kicsit csökken a mérete, de másnapra ismét jön belőle ilyen folyadék (és utána vérzik is, bár csak elhanyagolható mértékben).
  Mi ez? Mi bajom van?
  Valami itthoni gyógyulást segítő dolog van?
  Köszönöm gyors válaszukat!
  További szép napot kívánok!

 • ANIKA

  2008.06.24

  Tisztelt szakorvos/nő!

  Mit jelent az hogy a "vérzsir"eredményem 3-szor magasabb a
  normálisnál?Nem eszem zsíros ételeket,nem főzök zsirral, nem szeretem a zsíros ételeket.Mit tanácsol,hogy ez az eredményem is normális legyen?!Ja és nem vagyok túlsúlyos!!(171cm,68kg)Köszönöm válaszát!!
  Jelige:ANIKA

 • Párom reflux betegségtől szenved

  2008.06.24

  Kedves Doktor Úr!
  Párom reflux betegségtől szenved kb. 7 éve. A gyógyszer hatása jó, de nagyon lefogyott, nem tud enni. Hiába eszik naponta többször, nem tud hizni. Mozogni sem nagyon tud, mert az izületei rosszak. Mit tanácsol, hogyan tudna megerősödni, visszanyerni régi kinézetét?

 • R Á K M A R K E R E K

  2008.06.24

  " R Á K M A R K E R E K "
  Hogyan értelmezhető az a lehetőség ,hogy vérből kimutatható a rák ?

 • Diclac!

  2008.06.24

  Diclac!

  Szénanáthás vagyok Dg: Rhintis allergia. Fájdalomcsillapítónként vehetek be sz.e. Diclac 75 ID tabletát?
  Köszönöm szépen a válaszát!

 • Marcsi

  2008.06.24

  Marcsi jeligére. Tisztelt Főorvos Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy az Aldecin befújót meddig lehet használni, mert én már egy hónapja használom, de még mindig sárga hurutot köhögök fel? Esetleg tud e ajánlani gyógynövényekből álló, e gyógyszert helyettesítő szert? Vagy hasnáljam tovább az Aldecint, mert a Tüdőgondozóba azt mondták, hogy addig
  használjam amíg sárga köpetet ürítek?. Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Marcsi

 • mell

  2008.06.24

  kedves Doktor Nő/Úr!

  nekem az lenne a problémám, hogy 20 éves vagyok és kicsik a melleim (70 B melltartó bőven jó rám, szivaccsal) még várható, hogy nőni fog a mellem? (3éve nem nőtt semmit, azóta ilyenek). hallotam még a beauty breast mellnövelő kapszuláról is, ön szerint érdemes kiprobálni?
  válaszát a mell jeligére kérem, és előre is köszönöm!

 • Omeprazol

  2008.06.24

  Jelige: Omeprazol

  Tisztelt doktor!
  Problémám a következő:
  23 éves lány vagyok. Másfél éve voltam először vérvételen. Azóta is magasak a májfunkciós értékeim (ingadoznak). 2008. 03. hó SGOT: 42,SGPT:89, Gamma GT:177, 2008.06. hó: (igencsak megemelkedett)SGOT:65,SGPT: 120, Gamma GT:279.
  2007 novemberében teljes hasi UH negatív,2008.02. hóban hepatológián jártam, ahol hepatitis B,C negatív, zsírmájra gyanakszik az orvos, (nem alkolos zsírmájra, mert egyáltalán nem iszom)(de a biztos diagnózishoz biopsziát akart elvégezni, amibe nem egyeztem bele).Gyerekkorom óta vannak gyomorproblémáim:Gasztroenterológiai vizsgálaton tavaly voltam: ahol megállapították, hogy idült gyomorhurutom van, és patkóbélgyulladásom.Majdnem mindig fáj így is a gyomrom,és fehér lepedékes a nyelvem. Omeprazolt szedek egy ideje, néha abbahagyom, néha
  szedem.Kérdésem az lenne: az omeprazol megemelheti ennyire a májfunkciót? 3 hónap alatt mitől emelkedett ennyit?Lehet,hogy komoly májproblémám van? Mitől ilyen magasak a májenzim értékeim?Mit lehet tenni a gyomorfájás ellen?Valamivel lehet esetleg csökkenteni a májfunkciós
  értékeket?????Muszáj elvégeztetni a májbiopsziát(nem szeretném), milyen problémám lehet, ha nem zsírmájam van? Esetleg dietetikussal kéne beszélnem,mert a táplálkozásommal van baj?


  Válaszát előre is nagyon köszönöm!

 • tüdőszűrő vizsgálat 18 éven aluliaknak

  2008.06.23

  A tüdőszűrő vizsgálat 18 éven aluliaknak pénzbe kerül?

 • Árthat-e DrLenkei ?

  2008.06.23

  "Árthat-e DrLenkei ?" jeligére
  ÁRULHAT-E VAJON VITAMINTÚLADAGOLÁST MEGVALÓSÍTÓ SZEREKET DRLENKEI AZ ÉLETERŐ CENTRUMAIBAN ?
  Van erre valamilyen törvényi garancia ?

 • félelem1

  2008.06.23

  Szeretném megköszönni az Önök tanácsát,sokat segítettek számomra.

  Azóta voltunk a professzor urnál, /de füzőt már november óta hordok/ azt mondta amit felirtak dobjam el, nem ér semmit! Én úgy tapasztaltam, hogy a gerincoszlopomnak jó, nem fájt annnyira a derekam. Ez a füző tépőzáras, a gericnél, csipőknél merevitőt épitettek be,az anyaga nem müanyag, valami kicsivel puhább, jól szellőzik, sok raja a luz orvos igy irt fel másikat mely szintén Boston füző . Azt mondta az másmilyen lesz. Elkösznt, kézfogással, 1 hét múlva kellet visszamennem az uj fűzővel amely nagyon merev. Mivel 52 kg vagyok, igy az oldalsó bordáimat nagyon nyomja, és a mellel alatt is tiszta vörös, kezd sebesedni, sokkal melegebb benne lenni mint a másikba. A lényeg megnézte hogy rajtam van-e azt mondta 2-3 hónap alatt kiderül ha javulok tőle, az a jó ha fáj a gerincem. Majd ha visszamegyek/09.26-án/ megmondja megműt-e vagy mit lehet tenni. Hozzáteszem ezt az után mondta miután kapott 20000 ezer forintot. Előtte lévő
  alkalommal mikor ott voltam teljesen máshogy beszélt, igy a férjem mondta pénzt kell adni. Többen voltak ott amig várakozni szoktam, ők is azt mondták máshogy beszél, ha pénzt kap. Egy műtétér volt aki 100.000 ezer foritot, 80.0000 ezer forintot adott. Sajnos mi anyagilag nem állunk jól, én 50-%-os vagyk, kevées a havi pénzünk amit be kell osztani. Egy ut 5000 forintba kerül. Elég szomorunak tartom, hogy még
  mindig a /hálapénzen / van a hangsúly! Mielött ide keztem járni az előző orvros aki kezelt /legalább 10-12-szer voltam nála/ el se akarta fogani a 3000 ezer forintot, de a mai napig ha felhivom,elmondom mit mondott a professzor úr ha tud segit, időpontot kér kérdezi mi van velem, ha hivom és nem veszi fel visszahiv,Ő ajánlotta ezt az orvost. Elmondtam Neki másik fűzőt irtak fel, nagyon kellemetlen viselnem, tanácsot kértem tőle. Azt válaszolta, Ő is fel tudta volna irni ezt a merev fűzőt, de tudja milyen a visaelete, azért irt fel egy kicsivel puhábbat, de a célt amit Ő irt fel ugyanolyan jó, mint amerevebb. Kérem monják meg miért van ez igy, az ember ha beteg annyi kiadása van, kezelések, gyógyszerek, kevesebb jövedelem mivel igy dolgozni nem lehet, és még mindig a pénz diktál, persze nem minden orvosnál. Nekünk is hogy lesz
  még 30-40 ezer forintunk ha mütétre kerül a sor, és persze messze is van drága az utikölség is! Köszönöm, hogy elolvasták amit irtam, várom válaszukat.

  félelem1

 • petya

  2008.06.23

  gerincsérv műtét után dolgozhatok-e kivonuló
  mentőápolóként?hordágyazás miatt fizikai munka is van.

  Köszönettel:petya

 • mélyvénás trombozist kaptam / leszázalékolás

  2008.06.23

  3 éve mélyvénás trombozist kaptam császármetszés után ,örököltem a trombozishajlamot, van -e lehetőség aleszázalékolásra?

 • XX.ker

  2008.06.23

  Kedves Orvos!

  Egyszerű kérdésem van. A Kedvesem vidéki,elmehet az én körzeti orvosmhoz,amikor nálam van és ne adj Isten történik vele valami? Köszönettel: XX.ker

 • operáltak hasfali sérvvel

  2008.06.23

  Tisztel Weborvos!

  Egy hete operáltak hasfali sérvvel, a varratokat már eltovolították. A varrat vonalában a hasfalon kemény tapintású kitüremkedést érzek. Mi lehet az? :-) Köszönöm válaszát

 • Aloe Vera

  2008.06.23

  "Aloe Vera"

  Tisztelt Doktornő!Van egy nagyon szép aloe vera növényem és azt szeretném Öntől megkérdezni,hogy a szárában levő gél közvetlenül,belsőleg fogyasztható-e.Külső használatnál nagyon jó tapasztalataim vannak.Tisztelettel megköszönöm a válaszát.

 • Fém

  2008.06.23

  Használhat-e fémtartalmú ékszert az érszűkületben szemvedő beteg?

  Jelige:Fém

 • lehet zuhanyozni himlosen?

  2008.06.23

  lehet zuhanyozni himlosen?

 • Remotív és Lindynette

  2008.06.23

  Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

  Érdeklődni szeretnék, hogy a Remotív tablettának van-e hatása a hormonális fogamzásgátlókra, konkrétan a Lindynette 20 drazsé hátását befolyásolja-e, és ha igen, akkor milyen irányban?

  Válaszát előre is köszönöm!

 • E-cigi

  2008.06.23

  E-cigi jeligére
  Szeretném tudni, befolyásolhatja-e a strumát az e-cigi használata?

 • fülzúgás

  2008.06.23

  Édesanyámnak egy hónapja fülzúgása van a napokban korházba került mert a nyelve is megdagadt a belgyógyászati és fülészeti leletei jók az állapota változatlan hová fordulhatunk?

 • Vérsüllyedés

  2008.06.23

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!  Feleségem 32 hetes kismama, és a vérsüllyedése a felső határérték 4-5-szöröse volt. Sajnos átsiklott az adat felett, amikor a nőgyógyászánál volt és nem kérdezett rá, de utólag idegesíti az érték. (Jelenleg az orvos nem elérhető.) A kérdésem az lenne, hogy a terhesség ilyen szakaszában ez az érték természetes-e, vagy tényleg van oka aggódni. Az orvosa nem szólt semmit, tehát lehet, hogy minden rendben, de ha esetleg ő is átsiklott az érték felett, akkor nehogy baj legyen. A többi adata egyébként normális, a terhesség kísérőjelenségeként enyhe vizesedés és kézzsibbadás jelentkezik.

  Előre is köszönöm válaszát!  Köszönettel  Jelige: "Vérsüllyedés"

 • Crohn betegség

  2008.06.23

  Crohn betegség

  a Szent Margit kórházban működik crohn osztály. Hogy lehet oda bejutni? 22 éves fiam lett beteg, infúzióval táplálják, mi várható?

 • Bölcseségfog!

  2008.06.23

  Bölcseségfog!
  Abban kérném a segitségüket hogy 2 honapja elment a halásom a bal fülembe csak éles sipolást halok. Voltam korházba vele minden vizsgálaton átestem és nem találtak semit.Kérdésem az lenne hogy a bölcseség fogam okozhatja e ezt a problémát?Mert lukas is.Elöre is köszönöm a türelmét és válaszát

 • Petofi

  2008.06.23

  Borzasztoan fáj a farkcsontom,nem utottem meg,voltam
  orvosnál,rontgenen,nem mutatott semmit.Allítolag a változo kortol van,már nem tudok ulni.
  Jelige:Petofi

 • hol lehet bevizsgáltatni

  2008.06.23

  Üdvözlöm,
  Érdeklődöm, hogy hol lehet bevizsgáltatni gyógyszereket, illetve homeopátiás szereket?

 • Manócska / kevert pajzsmirigy működésem

  2008.06.23

  50 éves kevert pajzsmirigy működésem, cukorbeteg, gerincbeteg, magasvérnyomás,glaukómás beteg,allargiás
  vagyok 1.éve végleg abba hagytam a dohányzást idestova 32év után. Nagyon figyeltem az étrendemre,de sajnos így is felszedtem közel 12kg.ot.Üllőmunkát végzek már amennyire lehet mivel félóránként felkell állnom annyira fáj a derekam. Mozgás képpen háztartás és kerti munka.Kérdésem mitt tegyek mert fogyókúrát nem merrem el kezdeni jelenleg
  kb 1200kcl az amit megeszem kb 0-90 szénhidrát /beállítva 160grm/ Nagyon várom tanácsát! Köszönettel :Manócska

 • Végbél

  2008.06.23

  Végbél

  A kérdésem az lenne hogy végbél nyilással kapcsolatos panasszal milyen orvoshoz kell fordulni.Már régebben észre vettem de nem tuladonitottam neki nagy jelentöséget , wc-s után vagy mosakodásnál vettem észre mintha az aranyerem lenne kifordulva vagy a régebbi kövérségem miatt a bőr van
  megnyúlva és és kifelé tülemkedve. Fájni nem fáj csak egyre többet foglalkozom vele hogy nehogy nagyobb baj legyen és szeretnék utánna járni.
  Remélem érthető valamennyire a kérdésem

  Előre is köszönöm válaszát

 • tapmasszázs utáni fájdalom

  2008.06.21

  Lehet-e káros következménye a talpmasszázsnak?Nekem 2 éve viszértrombózisom volt,azóta is syncumárt szedek.3 nappal ezelőtt egy talpmasszőr megmaszírozott.Estére feldagadt a lábfejem és a bokám.Szóltam neki, de azt mondta ez 5-6 nap után elmúlik.Tudta,hogy trombózisom volt.Azóta is dagadt és érzékeny a lábfejem.Nagyon fájt,amikor maszírozott. Az a lábfejem,amin nem volt trombózis,az már nem fáj,de az is felpüffedt.Lehet,hogy nem is kellene nekem ez a talpmasszázs!?
  Várom véleményét,tanácsát.

 • Nem marad meg bennem semmi!

  2008.06.21

  Nem marad meg bennem semmi! WC napi 3-4-szer! Az orvos semmi bajt nem mond. Mit tehetek?

 • Aranyér15(2)

  2008.06.21

  Aranyér15(2) Möszönöm válaszát. Mindent úgy csináltam, ahogy tanácsolta de a vérző aranyerem újra és újra kicsúszik. Mit tegyek ? Köszönöm

 • Mennyi kaloria kell 1 napra?

  2008.06.21

  Mi lehet az oka, hogy kb.1o-12 nagyon hete fogyok? Mennyi kaloria kell 1 napra?

 • vér

  2008.06.21

  érdeklődnék hiogy a véreredmény kielemzésére van e lehetőség ?
  jelige: vér

 • Strumma

  2008.06.21

  Strummám van, immár másodszor.30 éve dohányzom, kaptam e-cigit, kipróbáltam és egyből felére csökkent a cici adagom, Viszont 1 hét után a nyakamon furcsa szorítást, fojtást kezdtem érezni. lehet köze ennek az e-cigi használatához?????

  Jelige: Strumma

 • Lehet-e hasnyalmirigy nelkül elni

  2008.06.21

  Lehet-e hasnyalmirigy nelkül elni, ha enzimeket adnak? Köszönöm, ha valaszol.

 • porcelán01

  2008.06.21

  4x2 cm éles körvonalú (úgy néz ki cysta) van a máj jobb lebenyén. Nincs panasz, azt mondták semmi teendő. De én ezt nagynak találom, tényleg nem kell semmit tenni vele?

  porcelán01

 • vérvételem eredményében

  2008.06.20

  Megszeretném tudni hogy a vérvételem eredményében a granulocyta értéke 94.85 lett az rossz?

 • súlyosak-e

  2008.06.20

  súlyosak-e a következő gyomorbetegségek?AHH,LES GYENGESÉG. GORD STII K2210 EROSIV ET BULBITIS AXIÁLISAN HIATUS HERNIA

 • mindenképpen meg kell műteni?

  2008.06.19

  Tisztelt Doktor Úr!
  Cseresznye nagyságú lágyéksérvet diagnosztizáltak nállam egy évvel ezelőtt.Azóta mintha elmúlt volna,nem látni ,nem érezni csak nagyon ritkán (pl. ha meg vagyok fázva és sokat köhögök vagy fújom az orrom),de aztán megint hónapokig
  semmi. Kérdésem :mindenképpen meg kell műteni?

 • túladagolás

  2008.06.19

  porcképzés jeligére már írtam egy kérdést de eszembe jutott még egy: lehet-e a glülozamint túladagolni, mert van olyan termék amelynél napi 600mg az adag míg másnál naponta 1400-at írnak a dobozra. köszönöm válaszát előre is. jelige: túladagolás

 • Probiotikum

  2008.06.19

  Tisztelt Weborvos!

  Gyakori hsi görcsök,étkezés utáni sürgető hasmenés miatt Probiotikumot kezdtem el szedni, melynek hatására csökkent a hasmenések száma. Kérdésem az lenne, hogy most ezt a szert 2 hete szedem, s mennyi ideig kell szednem,hogy ne essek újra vissza. Tisztelettel köszönöm válaszát.
  Jelige: Probiotikum

 • bokafájdalmas

  2008.06.19

  Férjem valamikor intenzíven súlytemelt, munkájában azóta is
  rengeteget "talpal" szó szerint.Súlya most csökkent 150-ről 142-re, hogy ijedtében fogyózni kezdett,az ideális "fiatalkori" súlya 115-120 között volt. Körülbelül két hónapja kezdődtek a panaszai, miszerint a talpán a sarokrészen folyamatos éles égő fájdalmat érez, valamint a bokacsont alatti belső területen "mintha 100-as szöget vernének bele" hasogató rövid időnként ismétlődő éles szúrásokat érez mindkét lábában.Termetéhez képest nagyon félénk, orvoshoz menni nem akar, ezért gondoltam előbb tanácsot kérni, milyen eredetű lehet a problémája, esetleg szintén elhanyagolt
  fogsorával van összefüggésben? Kérem adjon tanácsot hová fordulhatunk, ha sikerülne beszélnem. Köszönettel:"bokafájdalmas"

 • aggódó anyácska

  2008.06.19

  Tisztelt doktor úr!

  Férjemnek 1-2 hete gond van a látásával, fekete foltokat "lát", ha egyenes felületet néz, akkor középen hullámosan látja. A házirovos szerint ödémája van, ami az éleslátást nehezíti. Mi okozhatja ezt? Mi lehet a baj? Mire lehet számítani, illetve mivel lehet gyógyítani, mit tehetek érte? Én csak cukorbetegséggel kapcsolatban olvastam szemen belüli ödémáról, de ő 183 cm magas 78 kiló, vékony testalkatú, egyáltalán nem édesszájú, nem eszik túl sok szénhidrátot sem, mértéktartó étkezésű, magas vérnyomása
  sincsen. Családjában nem jellemző a cukrobetegség, nincs ilyen rokona, felmenőinek csak a koleszterinjével vannak gondjaik.
  köszönettel
  aggódó anyácska

 • aggódó feleség

  2008.06.19

  jelige:aggódó feleség A férjem bizonyos időközönként nyomást érez a bal oldali alhasában. Kérdésemre, hogy fáj e, azt mondja, hogy inkább tompán nyomódik. Mi lehet a probléma?

 • garagt-gége reflux

  2008.06.19

  Egy éve jelentkeztek nálam a garagt-gége reflux tünetei, ráadásul enyhe reggeli fogíny- és tápcsatorna vérzéssel. Rögtön refluxot (GERD II) is állapítottak meg, de nem pontosították, hogy epés reflux (ami, ha jól tudom a rosszabb verzió). A PPI-k önmaguknban nem használtak, most motiliummal, nyugtatóval és Ulcoganttal kiegészítve szedek Parietet: a vérszivárgás elmúlt, de a gombócérzés, váladékozás maradt. Nagyon szeretnénk gyermeket, 37 éves vagyok és úgy érzem még évekig elvacakolhatok a gyógyszerekkel a refluxom legfeljebb csak kordában tartható. Mit gondol, ha másfél évig nem szedek gyógyszert mennyiben teszem ki magam egy súlyos nyelőcspőbetegség(netalán rák)kockázatának? Válaszát várva, üdvözlettel

 • garagt-gége reflux

  2008.06.19

  Egy éve jelentkeztek nálam a garagt-gége reflux tünetei, ráadásul enyhe reggeli fogíny- és tápcsatorna vérzéssel. Rögtön refluxot (GERD II) is állapítottak meg, de nem pontosították, hogy epés reflux (ami, ha jól tudom a rosszabb verzió). A PPI-k önmaguknban nem használtak, most motiliummal, nyugtatóval és Ulcoganttal kiegészítve szedek Parietet: a vérszivárgás elmúlt, de a gombócérzés, váladékozás maradt. Nagyon szeretnénk gyermeket, 37 éves vagyok és úgy érzem még évekig elvacakolhatok a gyógyszerekkel a refluxom legfeljebb csak kordában tartható. Mit gondol, ha másfél évig nem szedek gyógyszert mennyiben teszem ki magam egy súlyos nyelőcspőbetegség(netalán rák)kockázatának? Válaszát várva, üdvözlettel

 • vérvétel

  2008.06.19

  Mire utal: Se kreatinin-kináz 287, Se alkalikus foszfatáz 263,Se glükóz 7,10 ,Se triglicerid 3,78 , mch 26,60. Válaszát köszönöm.
  Jelige: vérvétel

 • B17

  2008.06.19

  Jelige: B17

  Kedves Doktornő!
  Május 14-én "gyomor" jeligével írtam Önöknek. Édesapám azóta túlesett egy teljes gyomoreltávolító műtéten, lépeltávolításon. A szövettani vizsgálat eredménye: Diffus anaplastikus gyomor carcinoma (grade III.) pT3 N3 (20/25)
  Mx 20 nyirokcsomót távolítottak el a műtét során, ebből a diagnózisban szerepel egy "metastaticus daganatterjedést mutató nyirokcsomó" is. Május 19-én volt a műtét, egy hete engedték haza a kórházból az alábbi zárójelentéssel: Diagnózis: gyomor rosszindulatú daganata, k.m.n.;
  neoplasma malignum; egyéb beavatkozás utáni légzési rendellenesség. Kemoterápiát javasolnak. A kérdésem az lenne, olvastam az interneten, és ismerőseimtől is hallottam a B17 vitamin, illetve C-vitamin injekciós kúra jótékony hatásáról. Édesapám 57 éves, nagyon legyengült a szervezete,
  szeretnénk rajta segíteni. Ön mit javasol? Válaszát előre is köszönöm!

 • szív

  2008.06.19

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  Jeligém : szív
  17 éves lány vagyok gyakran érzek szúró fájdalmat a szívemben és ,hogy felgyorsul a pulzusom egyik pillanatról a másikra. Családomban előfordult már szívbetegség. Válaszát előre is köszönöm.

 • Tudatlan

  2008.06.19

  Tisztelt Doktor Ur!

  Erdeklodnek afelol,hogy mennyire sulyos es meddig halszhato egy gyomor verzes? Hogyan csinaljak a szajon keresztuli tukrozest /a karba inekcioval beadnak valamit?/es amikor a vegbelen keresztul vizsgalnak a beleket?/Colon cancer/
  Koszonom elore is valaszat.
  Jelige;Tudatlan

 • Torna

  2008.06.19

  Jelige: Torna

  Tisztelt Dr nő, Dr úr!
  Eléggé el vagyok keseredve, mert 2-3 éve arra lettem figyelmes, hogy egyszerűen rosszul leszek, ha bármi nagyobb testmozgást végzek. Többször próbálkoztam konditeremmel de abba kellett hagynom, mert a végeredmény mindig ugyanaz lett: szédülés, hányinger.
  Amit tudok, hogy a vérnyomásom alacsony (emiatt mindig ásítozok torna közbe), illetve az epémmel van kisebb gond. Talán ezek közül vmelyik okozza ezt a problémát? Lehet tenni ellene vmit?
  Válaszát előre is köszönöm

 • czandrea66

  2008.06.19

  czandrea66 tisztelt doktorur! az lenne a kérdésem,hogy ezek az eredmények normálisak-e? TSH:5,3161,a ref. érték: 0.3-3,2. FT4,FT3 NORMÁLIS ÉRTÉKŰ. köszönöm válaszát!

 • AFP ismét

  2008.06.19

  Tisztelt Dr. Úr!

  Múlt héten kérdeztem Önt az AFP eredményemről. Elnézést kérek a pontatlan kérdésért. AFP-m 0,79 lett az alsó-felső határ: 0,5-2,0. Ezalapjánn teljesen jónak tnik, mégis aggódom, mert van aki azt mondja, alacsony. Nagyon meg vagyok ijedve. Tehát ön szerint elfogadható? Jelige: AFP
  ismét

 • fejen állva

  2008.06.18

  Tisztelt Doktor Úr!

  Azt szeretném kérdezni hogy ha fejen állok akkor a vizelet miért nem folyik vissza a húgyhólyagból a húgyvezetéken keresztül a vesébe?

  Jelige:fejen állva

 • twinrix

  2008.06.18

  Jelige: twinrix

  Szeretnék segítséget kérni oltással kapcsolatban. A második twinrix oltásomat kaptam meg és egy hete nem alszom a fájdalomtól. Zsibbad a karom és mintha kést forgatnának az oltás helyén. A háziorvos felírt mesuid fájdalomcsillapítót, de nem használ. Egy hete szedem a millgamma N vitamint
  + vizes borogatás. Mit tegyek kibirhatatlan a fájdalom?? Elvileg az oltóanyag rendben volt, más panasz nincs, az oltás helye nem is látszik csak a fájdalom van. A családom többi tagja is kapott nekik semmi bajuk.

 • Pankres

  2008.06.18

  Kicsit kinos a helyzetem: Ha a hasnyälmirigy elegtelensegetöl, -de nem gyulladastol!- ,lehet panaszom, arra hogyan lehet rävezetni az orvost? Ui.nem gondol erre. Pedig fogyok, fajdalmam es zsirszekletem is van. Kerem
  segitsen!"Pankres"jelige

 • Koleszterincsökkentő

  2008.06.18

  Koleszterincsökkentő jeligére.2 éve szedek atorva tevát.7 es volt a koleszterin szintem.Szeretném tudni,milyen káros következményei lehetnek a hosszadalmasabb szedésnek. Köszönöm a válaszukat.

 • Helicobakter

  2008.06.18

  Helicobakter

  Lenne egy olyan kérdésem, hogy engem 5 évvel ezelőtt vashiánnyal diagnosztizáltak. Ezután endoszkópos vizságlat következett ahol megállapították, hogy súlyos fokú idül,t aktív
  gyomornyálkahárgya-gyulladásom van, helicobakter miatt. Nincs atrófia, és metaplázia. Majd antibiotikumokkal kikezeltek.
  A doktornő véleménye szerint, savhiány miatt lett vashiányom, valamit, már régebb óta egy másik betegségre szedett gyószerem is hatástalan, ezt is a savhiánynak tulajdonította. Mindennek már 5 éve, vashiányom időnként előjön, s a másik betegségemre szedett gyógyszer is alig használ. Kérdésem az lenne, hogy meddig tart ez az állapot, hány évig várat magára a gyógyulás, mennyi idő alatt regenerálódik a gyomornyálkahártya, hogy ne legye savhiányom. Várom tisztelt válaszát.

 • 20 éves fiú

  2008.06.18

  Egy éve fennálló vashiány milyen betegségnek a tünete lehet? Egy éve 4-es vasértékem volt, akkor tablettát kaptam, amelynek hatására csak kis mértékben, 8-ig emelkedett a vasam.Ezután Humet-r étrendkiegészítővel felment12-re, de amikor három hónap után(mivel eddig lehet szedni)abba
  kellett hagyni, megint lement az értékem 6-ra. Most mi a teendőm? A háziorvosom tanácstalan és nem mond semmit, úgy tűnik, nem tudja mit javasoljon?Segítségét kérném, hogy mit tegyek?
  Jelige: 20 éves fiú

 • jobb kezem alsó részén,görcs szerü szorító érzés

  2008.06.18

  Tisztelt DR nő/úr/!

  MI lehet a bajom?merre induljak el?évente 3-4szer előjön,legutóbb tegnap éjjel:jobb kezem alsó részén,görcs szerü szorító érzés,amikúszok fel könyékig,éles,szinte elviselhetetlen növekvő fájdalommalegész a vállig
  kisugárzik,maszírozom,hideg vízbe rakom,kicsit mérséklődik, de 30-40perc kell míg elmúlik.közben, görcsszerü gyomor korgás kíséri.52 éves férfi vagyok,3 éve volt egy agy infarktusom,melynek az okát nem találták,pontosabban egy immun erősítő gyógyszer sűrítette be a vérem,már akkor is jeleztem ezt a problémámat,nem vizsgálták tovább,nem tudták az okát.Aggódom,pláne,hogy így másnap is gyengének érzem a kezem,pocsék közérzettel párosulva.ez olyan,mint egy roham,ami mindig rosszabb lesz,amitől egyre inkább félek,hogy visszajön.Várom válaszát Tisztelettel!

 • Szurkáló érzés az egész testen

  2008.06.18

  Tisztelt Weborvos!
  Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a szúrkáló, viszkető, csipkedő érzés az egész testen, milyen betegség tünete lehet? Köze lehet-e az epeműködéshez? A laboreredményemen áprilisban a total bilirubin még 22,0
  volt, most pedig már 32,0. A direkt bilirubin pedig korábban 5,1 volt, most pedig 7,1. Lehet ennek az eredménynek valami köze a tüneteimhez és ebből meg is állapítható, hogy mi okozza a problémát?

 • KULLANCS

  2008.06.17

  Igaz -e, hogyha heteken át polybét szedünk, az távol tartja a kullancsokat?
  Köszönöm válaszát - már nincs időm védőoltást beadatni.
  "KULLANCS" jeligére.

 • Chr, myeloproliferativ sy

  2008.06.17

  Mit jelent az hogy, "Chr, myeloproliferativ sy"

 • Margaréta

  2008.06.17

  Kedves Doktornő/Doktor Úr!
  Akupresszúrával, vagy akupunktúrával lehet gyógyítani a pszichés problémákat, vagy csak a fizikai gondokat?
  Köszönöm a választ!
  Margaréta jeligére

 • Ildikó

  2008.06.17

  T. Szakértő! Ildikó jeligére szeretném a segitségét kérni. A napokban éreztem, hogy minden ok nélkül feszültebb vagyok, éjszaka izzadok és fogytam 5 kg-t. A háziorvosom pajzsmirigy vizsgálatra küldött /vérvételre/.Eredmény még nincs meg. Mielőtt levették volna a vért, éreztem, hogy megszédültem. Gondoltam, hogy nem reggeliztem, fülledt meleg volt. Vérvétel után tovább szédültem és lezsibbadt mindkét kezem. A kórházban EKG-t csináltak, jó lett, vérnyomást mértek, jó lett. Elküldtek neurológiára semmit nem találtak. Sok pihenést, sok folyadékbevitelt és nyugtatót javasoltak, amit nem szedhetek a szoptatás miatt. Egyébként WPW-syndrómám van már régóta, amire Verapamilt szedek. Azóta sem érzem jól magam /fáradt vagyok, nincs jó kedvem/ kislányomat szoptatom, éjszakázom vele sokat, esetleg ez is okozhatja a panaszaimat? Hová menjek még kivizsgálásra?

  Válaszát előre is nagyon köszönöm!

 • thrombozis néhány jellemző tünetét

  2008.06.17

  Tisztelt Cim!

  Sziveskedjék a thrombozis néhány jellemző tünetét leírni.Nemütötem meg a lábam nem kifejezetten fáj de kemény, érzékeny, oedámás, és a bokám kivül belül furcsán kék mintha szétdurrantak volna mélyen a hajszálerek.Köszönöm a választá

 • papilláris carcinoma

  2008.06.17

  Mi a papilláris carcinoma

 • Nafplion

  2008.06.17

  Jelige: Nafplion

  Kedves Weborvos!
  31 éves nő vagyok, közepes testalkatú. Külföldön vagyok, és egy olyan problémám van, hogy ha lefekszek, megfájdul a fejem. Ez több hete tart, de most 1 hete már éjjel felébredek, annyira fáj a bal halántékom, aztán elalszom, de reggel is fáj még. Nappal nem fáj, vagy tűrhetően fáj. Van amikor még lefekvés előtt elkezd fájni, este, és néha hányingerem is van. Aszpirin, quarelin nem használ. Vajon mitől fáj a fejem?

 • Vérhígító

  2008.06.17

  Vérhígító jeligére.szeretném megkérdezni,hogy a kapszaicin tartalmaz e vérhígítót.Köszönöm.

 • terhes vagyok, komoly megfázásban szenvedek

  2008.06.17

  Tisztelt doktorúr/ doktornő!
  8 hetes terhes vagyok, és sajnos már egy hete komoly megfázásban szenvedek. Voltam háziorvosi ügyeleten, ahol ASPIRINT írtak fel nekem, amire másnap a háziorvosom azt mondta, hogy vetélést okoz. Ő ALGOPIRINT írt fel nekem, aminek a tajékoztatóján az van feltüntetve, hogy a terhesség eslő három hónapjában TILOS szedni. Jelenleg egy, a védőnőm által tanácsot SINUPRET nevű készítményt szedek, és mézet, forró teát iszok. Valamint kamillával gőzölök.
  Kérem, adjon tanácsot, hogy milyen gyógyszert lenne jobb szednem, vagy milyen gyógymód lenne a legalkalmasabb a gyógyulásomhoz, mert már teljesen el vagyok keseredve. Első terhességem, és félek, hogy baja lehet a babának.
  Válaszát előre is köszönöm.

 • Vércsepp-analízisen

  2008.06.17

  Vércsepp-analízisen gombát mutattak ki.Az orvosom szerint mindenki vérében van gomba.Hagyományos vérvétellel kimutatható a gomba? Melyik orvosnak higgyek? Mit tehetek?

 • Kenet értéke:P2

  2008.06.17

  Mit jelent?Kenet értéke:P2 Fertőzés jellege:Kóros flóra, Enyhe gyulladás,Kenet értékelése:Benignus sejtelváltozások. Köszönöm!

 • Kamilla kérdése

  2008.06.17

  Kamilla kérdése:

  A fogfájás is okozhat szívritmuszavart?

 • Erás

  2008.06.17

  Egy hete epillálást csináltak a hónaljamban és azóta a nyirokcsomók mindkét hónaljamban (3-3) megduzzadtak és fájdalmasak.Nem tudom, hogy ez a szőrtelenítéstől lehet e vagy valami komolyabbra kell gondolnom? Nyomásra érzékenyek külső elváltozást nem látni.

  Jelige:Erás

 • 2hete tartó vállfájdalmam

  2008.06.17

  Tisztelt Orvos!

  Az lenne a kérdésem hogy mi okozhatja 2hete tartó vállfájdalmamat.Főleg támaszkodásnál,és alvásnál amikor elfordulnék érzem.Kb:3napja időnként zsibadást is érzek egészen az újjaimig.Sérülésre nem emlékszem.Ön szerint mi lehet?Vállizületi gyulladás?Forduljak háziorvoshoz vagy esetleg magától elmúlik?Köszönöm válaszát!

 • erzsike

  2008.06.17

  Tisztelt Dr.nő,/Dr.ur!Jó pár éve,hogy nem tudok hanyat fekve aludni,mertpokolian megfájdul a derekam,oldalt fekvéskor nem.A derekam mindig jéghideg,sőt fenékrész is. mitől lehet ez?50éves vagyok.erzsike jeligére kérnék választ Köszönettel

 • szív

  2008.06.17

  Jónapot! 20 éves vagyok!panaszom hogy mellkasom közepén és mellemnél nyomo érzést szoktam érezni rövid idejig és néha olyan mint ha összeszoritanák a szívem 1-2 másodpercre de ahogy meg mozdulok már elé is mulik. És hirtelen belenyilalást is zsoktam érezni a mellkasomon. Mitől lehet? Vválaszát elöre is köszönöm.

  jellige: szív

 • HÁTAM KÖZEPÉN

  2008.06.17

  HÁTAM KÖZEPÉN NÉHA OLYAN ÉRZÉST ÉRZEK MINTHA SZURKÁLNÁK VAGY HANGYÁK JÁRNAK RAJTA TÖBBSZÖR ELÖ JÖN MÁR VAGY 2 ÉVE MI LEHETT AZ OKA ÜDVÖZLETTEL

 • 2 éve folyamatosan elkeztem hizni!

  2008.06.17

  Üdvözlöm Doktor Úr!Avval a problémával fordulok Önhöz hogy kb. 2 éve folyamatosan elkeztem hizni!Addig minden rendben volt normális volt a testsulyom !Szeretnék segitséget kérni hogy segithetne e nekem ez a hormonvizsgálat?Előre is köszönöm

 • fejfájás

  2008.06.17

  Hetek óta fáj a fejem,inkább feszítő nyomó fájdalom.Fájdalomcsillapító nem használ,lehet hogy szervi bajom van?

  jelige:fejfájás

 • xanax

  2008.06.17

  Az orvosom által felirt xanax 0.5-ös tablettát szedem napi 3x,de én félek hogyha több héten keresztül szedem akkor rászokok! Segítségét előre is köszönöm!

  jelige:xanax

 • agy

  2008.06.17

  tisztelt cím!

  2006-os agyi ct vizsgálatom és a nyaki Mr vizsgálatom negatív,két év alatt kialakulhat -e daganat?:
  jelige:agy

 • mozgás

  2008.06.17

  Tisztelt cim

  pajzsmirigy beteg vagyok, a mozgás ,sportolás okoz-e komoly prblémákat?
  jelige: mozgás

 • mi az a sipoly?

  2008.06.17

  mi az a sipoly?

 • Mire számíthatok?

  2008.06.17

  Az agyi arteriolák falának magasvérnyomás-betegséghez társuló, egyre súlyosbodó elváltozása és hátfájás.
  Tisztelt Doktornő!
  Elnézést, hogy fordítva dolgozom,de az Ön szakvéleményével kapcsolatosan szeretném kérdezni,hogy mire lehet számítanom ill. mit tehetek a javulás, esetleg rosszabbodás ellen?Válaszát előre is köszönöm.
  Jelige: Mire számíthatok?

 • blatocystis hominis

  2008.06.16

  Okozhat-e a blatocystis hominis nagyon vizes hasmenést
  időszakonként/2-3havonta/?

 • AFP

  2008.06.16

  Tisztelt Weborvos!

  AFP értékem 0,79 lett. Van okom aggódni?

 • Mély

  2008.06.16

  Mély.

  Valakit fel lehet ébreszteni vagy magától ébred aki mély kómában van és mitől alakul ki a mély kóma?
  Köszönöm szépen a válaszát!

 • Agyhalál

  2008.06.16

  Agyhalál.
  Agyhalál és a mélykóma ugyan az?
  Köszönöm szépen a válaszát!

 • PARKINSON

  2008.06.16

  T.Weborvos! A kérdésem az , hogy a parkinsonkor mennyi idő alatt terjed át a másik oldalra, mert akinek van annak csak az egyikfelén van amremegés.Igaz azt mondták nem parkinso viszont nagyon hasonlóak a tünetek.
  Köszönöm. PARKINSON JELIGE

 • májrák (S.O.S.)

  2008.06.16

  jelige: májrák (S.O.S.)
  2003 végén rosszindulatú gyomordaganattal műtöttek. Az kontrollvizsgálatok nagyon biztatóak voltak 4 éven keresztűl, amíg rosszindulatú gyomordaganatot állapítottak meg. Célírányú, csőbevezetéses kemoterápia lesz (úgy tudom, ez azt jelenti, hogy műtét már nem lehet). Mikor a májrákot megállapították, egy természetgyógyász azt említette, hogy nagyon erős a szervezetem az állapotomhoz képes. Olyat mondott, hogy a prosztatám védi a szervezetet. Ennek kapcsán szeretnék többet tudni /bár gondolom nem
  természetgyógyász ír vissza/, hogy ez Ön szerint mit jelenthet. A kemoterápia után mik a z életkilátásaim, tud-e olyan dolgot ajánlani, ami esetleg segíthet. Szeretném azt is megtudni, hogy ha természetgyógyászati kezelést választanám a későbbiekben, mennyire akadályoz a mozgásomban a cső. Tudom, hogy a válaszolók elsősorban a nyugati orvoslást képviselik, de ha bármilyen, akár alternatív gyógymódú tanáccsal tudnak segíteni, kérem segítsenek.
  Akár megoszthatnák ezt a kérdést egy természetgyógyásszal is, így ketten megválaszolva, hogy mit tudnak ajánlani. KÉREM SEGÍTSENEK!!!

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink