• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Orvos válaszol

 • NYELV

  2008.12.05

  A nyelvem fehér lepedékes kb egy hónapja, oldalán egy vörös folt van, melynek fehér a szegélye, amely égően fáj. Hallottam nyelvrákról, ez lehet egy tünete? jelige: NYELV

 • sűketseg megelőzése

  2008.12.05

  mit lehet tenni a sűketseg megelőzése érdekében?

 • gégerák?

  2008.12.05

  jelige: gégerák?

  Jó napot! Én egy 19 éves férfi vagyok és szűnni nem akaró gombócot vagy ahoz hasonlót érzek a torkomban, amit már elég régóta érzek ahoz, hogy magamban tartsam. kb 1 és fél hónapja! megnéztem a tüneteket és sajnos illenek a gégerákéhoz. megfázásszerűen kezdődött és kellemetlen szájlehelet is jelentkezett. A toromban elhelyezkedő idegen anyag vagy nem tudom micsoda - remélem nem daganat. - egyre jobban idegesít és félek, hogy komolyabb bajom is lehet belőle pl.: fulladás. Végülis már szoktam többszőr
  köhögni hátha megszűnik, ugyansi arra is gondoltam, hogy váladék rakodott le, de már kezdem azt hinni, hogy nem. Kicsit aggódó típus vagyok ezért minden kis betegség miatt félelem fog el, így hát inkább írtam erről. Lehetséges az, hogy ez gégerák ilyen fiatalon vagy mik lehetnek a lehetséges okok? Előszőr ráhagytam hátha elmúlik, de nem nagyon akarja azt.
  A választ előre is köszönöm!

  viszlát!

 • Cukorbeteg, középfül gyulladás

  2008.12.05

  Tisztelt Weborvos!

  Cukorbeteg, középfül gyulladás antibiotikumra nem javul.
  Orr fül gégészeten már jártunk.
  Többszöri burowcsík behúzásra sem javul.
  Láz nincs.
  Erősen beszúr a halántékba is.
  Lobos hallójárat, vaskos granulált dobhártya.
  Válaszukat előre is köszönöm!

 • natasa

  2008.12.02

  natasa tísztelt doktor úr kislányom arcüreg gyulladásal volt kezelve két hete gyerekorvos kezelte kétszer fel is szúrta de most sem javul ugyan ugy fáj az arca -füle mit javasol!

 • Macóka

  2008.12.02

  A torkom-garatom fáj, ég, mandulám már nincsen. Fekvő helyzetben úgy érzem nem kapok annyi levegőt, mint egyébként. Úgy érzem, hogy valami elzárja a levegő útját, valami duzzanat? Voltam gégészeten, tükrözést is csináltak, nem találtak problémát. De a tüneteim továbbra is fennállnak. Nyeléskor is érzek enyhe fájdalmat.Azt javasolták, hogy kérjek ultrahangra időpontot. Kérdésem: a tükrözéssel minden rendellenességet észre vesznek?

  Macóka jeligére várom szíves válszát.

 • Csomó

  2008.12.02

  Kedves Doktornő/
  Csomó jeligére már írtam Önnek, hogy egy csomó van a fülem mögött. pár napra rá lett mellette egy másik csomó, elmentem orvoshoz, aki megállapította, hogy nyírokcsomóduzzanat, és hogy a torkom be van gyulladva. 5 napja kapom az injekciót és mellette a Bemmer kezelést. Ma nézett süllyedést, ami jónak mondható 20 körüli érték. A régebbi nyirokcsomó viszont nem lett kisebb, talán a másik egy picit. Mennyi idő kell, hogy a nyirokcsomó visszahúzodjon. Hétfőn knetet vesz. Mire gondoljak? Kell aggódnom?

 • hónapok óta gégegyulladásom van

  2008.12.02

  Tisztelt Doktor!

  Kérem, segítsen!

  Már hónapok óta gégegyulladásom van,és semmilyen eddigi kezelés nem használt.

  Az oldalon, a refluxról olvsható cikk elgondolkodtatott.Tollat ragadtam tehát, s az írást újra olvasva összeírtam, mik azok a problémák, tünetek, melyek engem is "kínoznak". Megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy számszerint hét olyan tünetet is találtam, amivel magam is küszködöm.

  Kérem ajánljon nekem egy megfelelő intézményt, orvost, aki segítene.

  Dunaújvárosban élek, és itt sajnos igen kellemetlen, de nem tudnak kezelni. SZeretnék már a végére járni ennek a dolognak.

  Kérem szíves segítségét!

  Tisztelettel

 • Orrsövény

  2008.12.02

  Orrsövény Tisztelettel érdeklödöm hogy az orrsövény mütétnél altatnak-e,ha nem, kérhetem?

 • Fulzugas

  2008.12.02

  Tisztelt Weborvos!Fulzugasra Betasercet es Bilobilt irt fel a neurologus.Harom honapig szedtem es a panasz nem mult el.Voltam orr ful gegeszeten is,a hallasommal nincs baj,vernyomas rendben.Mitol lehet megis a zugas?Csak este hallom amikor csend van,tavoli motorzugas szeru zaj.Milyen vizsgalatot kellene meg elvegezni?Egyaltalan megszabadulhatok e meg valaha ettol a kellemetlensegtol?38 eves vagyok.Jazmin jeligere kerem a valaszt.Koszonom szepen.

 • Ferooo

  2008.12.01

  állandó szédülésem van, elől zsibbad a homlokom mi lehet az oka? Jelige: Ferooo

 • pattanás a fülemben

  2008.12.01

  Van egy pattanás a fülemben. Mit tegyek? Várjam meg amíg kifakad?

 • Mama53

  2008.12.01

  Tisztelt Weborvos!

  Nyár közepe óta különböző gyógyszereket szedek magas vérnyomásra és ritmuszavarra. Egy hónapja új gyógyszereket kaptam kiegészítésként Portiront és Rawelt. Az új gyógyszerek szedése után kb. egy héttel elkezdett a nyelvem égni, illetve fehér lepedék lett rajta, és egyre jobban azt érzem, hogy porral van tele a szám és a torkom. A nyelvemen oldalt egy kis piros folt keletkezett, mely égőn fáj, mint amikor valamilyen meleg ételtől megégett a nyelvem. Elmentem fogászatra is mivel műfogsorom van, ott közölték, hogy gargalizáljak Biotene szájvízzel.

  Ennek ellenére sem múlt el sem a fehér lepedék és égő érzés a nyelvemről, sőt egyre jobban elterjed. Már a szájüreg belső arcrészén is úgy érzem, mintha por lepte volna el a szám és a nyelvem egyre jobban ég. 56 éves nő vagyok. Nem dohányzom. Mama53 jelige.

 • több mint 3 hónapja köhögök

  2008.12.01

  Jó napot kívánok. Egy olyan probléméval fordulok önökhöz, mire nem kaptam megoldást a háziorvosomtól. Már több mint 3 hónapja köhögök, kipróbáltunk többféle gyógyszert, természetes gyógymódokat de semmi eredménye. Megjegyzem, hogy nem szedek vérnyomáscsökkentőt, és voltam tüdőröntgenen is (semmi elváltozás). Mit tehetnék még, hogy elmúljon ez a tünetem, mert most már gyógyszereket sem szedhetek mivel terhes vagyok. Köszönöm segítségüket.

 • pimpi

  2008.11.29

  pimpi

  Gombóc érzés a tokomban,úgy érzem megfulladok nem tudom lenyelni a nyálamat,persze folyton nyelési kényszert érzek ez miatt. Folyton eszem,vagy iszom hogy ellenőrizzem tényleg nem tudok nyelni.Az étel ital nyelése normális.Mi lehet az oka?

 • Egész évben taknyos vagyok

  2008.11.27

  Évek óta olyan problémával küszködöm, hogy délutánra/éjszakára annyira "bedugul" az orrom, hogy nem kapok az orromon keresztül levegőt. Ezt orrcseppel egyszerűen tudom "kezelni", de nem szeretném ezt túl huzamosabb ideig folytatni. Ami érdekes számomra, hogy sportolás közben viszont elmúlik. Ön szerint ki kellene vetetni talán az orrmandulát vagy más eredetű lehet a probléma? Nagyon bosszantó, hogy egész évben "taknyos" vagyok.

 • Jelige: Nyálmirigy

  2008.11.27

  A nyálmirigy gyulladás következtében kialakulhat hallásromlás? Vagy ez csak véletlen egybeesés?

 • Bal fül hallásának elvesztése

  2008.11.25

  Bal fül hallásának elvesztése lehet érszükület?

 • levegő

  2008.11.25

  Tisztelt weborvos!

  Orrsövényferdülés miatt szinte mindig a számon veszem a levegőt, ezért sokszor kiszárad a torkom és köhögök. Éjszakánként elég sokszor horkolok is. Orrsövény műtéttel meg lehet-e szüntetni véglegesen a horkolást? És minden esetben helyreáll az orron történő légzés?Válaszát köszönöm.

  Jelige: levegő

 • csomó

  2008.11.25

  Tisztelt Doktorúr/Doktornő!
  3 napja 1 kemény csomót vettem észre a fülem mögötti csonton,ami kb.1 cm átmérőjű. Mi lehet ez?
  csomó jelige

 • gyerekeim orrvaladekaba

  2008.11.25

  gyerekeim orrvaladekaba stafilococcust talalta,mijen kezelest kaphatnak honnan szedtek osze?koszonom

 • nyomás

  2008.11.23

  jelige: nyomás

  Tisztelt Orvosok!
  A problémám a következő. Már harmadik napja nyomást érzek az orrtövemnél.
  Eleinte nem foglalkoztam vele, de napról napra erősebb, és mostmár kezdek megijedni. Nem vagyok megfázva, nem folyik az orrom, nem társul hozzá fájdalom, csak az erős nyomás érzés. Pár évvel ezelőtt találtak nálam egy arachnoidealis cystát bal oldalon elöl, de a kontroll ct tavaly már nem mutatta ki. Lehet, hogy kiújult és ez okozza ezt a tünetet? Már az is eszembe jutott, hogy talán az agyvíz nyomását érzem. Persze lehet, hogy ez butaság, de egyre jobban kezdek izgulni, hogy mi lehet ez. A válaszukat
  előre is nagyon köszsönöm.

 • erős szédülés

  2008.11.23

  Tisztelt Weborvos!

  31 éves nő vagyok. Két napja reggel arra nyitottam ki a szemem, hogy rettentően szédülök. Az ágyból felkelve hányingerem is lett majd hánytam is, a szédülés folytatódott és ma is tart a hányingerrel együtt. Tegnap délután jobban voltam, de ma reggelre ismét erős a szédülésem és a hányingerem és nem merek sehová elindulni. Tegnap délelőtt elmentem a háziorvoshoz aki nem túl meggyőzően kisebb agyi vérkeringési problémát állapított meg (ránézésre mivel a vérnyomásom rendben van) aminek holnapig rendeződni kéne. Felírt papaverint, magne B6-ot, daedalont.
  Amiért Önhöz fodulok az a félelem, hogy esetleg valami komolyabb baj van amit ki kellene vizsgálni (igazából a stroke-tól félek). Kérem írja meg, hogy Ön szerint mit tegyek vagy elegendő ez a tüneti kezelés?
  Várom mielőbbi válaszát.
  Tisztelettel: Bné

  Jelige: erős szédülés

 • torokfejfültőfáj

  2008.11.21

  Tisztelt szakérők!

  jelige: torokfejfültőfáj
  Második hete küzködöm komoly torokfájással, ami legintenzívebb a reggeli illetve az esti órákban.
  Sem Strepsils, sem gyógytea nem segített. Hiába szedtem NeoCitrant, vagy akár hasonló készítményeket.
  Néha azt tapasztaltam, hogy tompa hosszantartó fejfájás is párosul a problémához illetve fültőben mindkét oldalon is tapaszalok aránylag enyhe fájdalmat.
  Mára hirtelen a torokfájás megszűnt, ám szájpadláson tapasztalok kisebb fájdalmas duzzanatot, ami nem forrázás eredményére jött létre, inkább tűnik tályognak vagy ilyesmi.
  Tudom orvoshoz kéne fordulnom, de munkám sokszor ezt nem engedi.
  Kérem a fentiek alapján próbálja meg behatárolni, hogy van-e veszéleye komolyabb betegségnek vagy múló kórsággal állunk e szemben?!

 • FANNI

  2008.11.21

  KEDVES WEBORVOS MAR TOBB MINT 6 HONAPJA HOGY RACUREG PROBLÉMAM VAN BUDOS GENYET FUOK AZ ORROMBOL,NEM HAGYTAM FOGY FELSZURJANAK ORSZIVOPORSZIVOVAL PUCOLOM,NEHA NAGYON FAJ A FEJEM AZ ANTIBIOTIKUMOK IS CSAK AKKOR HASZNALNAK MIKOR SZEDEM HA ABBA HGYOM AKKOR KEZDODIK MINDEN ELOROL. MIT KELLENE TEGYEK?? FANNI

 • páromnak vadhús nőtt a fülébe!

  2008.11.21

  A páromnak már ez a második eset hogy vadhús nőtt a fülébe! Annak idején 40.000Ft volt 1 ilyen műtét most mennyibe kerül valamint mennyi ideig lehet ezt a műtétet halasztani?

 • erős egyoldalu fejfájásom van

  2008.11.21

  napok óta tartó erős egyoldalu fejfájásom van. Ha bele görcsöl a szememet is össze huzza. mitöl lehet?

 • fájdalomambulancia

  2008.11.21

  jelige: fájdalomambulancia

  Tisztelt Dr.Gerencsér Emőke!
  Egy korábbi "Arcidegzsáva" jeligére adott válaszában arra utalt, hogy a betegség kezelését ideggyógyász ill. fájdalomambulancia tervezze meg.
  Édesanyám több mint 2 éve próbálkozik a neki felírt fájdalomcsillapítókkal, orvostól orvosig küldözgetik - eredménytelenül. Az állandó arc fájdalom miatt életminősége jelentősen romlott, hangulatáról nem is beszélve.
  Kérem, hogy amennyiben ez lehetséges, kérem ajánljon konkrét fájdalomambulanciát és idegsebészt akihez fordulhatunk.

 • íz

  2008.11.21

  Tisztelt Doktor Úr!

  Pajzsmirigy túlműködésem van, és sok apró göböt is felfedeztek a vizsgálat során. Arra szeretnék választ kapni, hogy okozhatja-e gennyes íz érzését nyeléskor. Ha ez nem, akkor vajon mi okozhatja?

  Segítségét előre is köszönöm!

  Jelige: "íz"

 • Bölcsességfog

  2008.11.21

  Jelige:Bölcsességfog

  Tisztelt WebOrvos!
  Hétfő óta fájdalmat érzek a bal oldali állkapocs környékén - a fülcimpám mellett. Elsősorban akkor érzem, ha erősen összeszorítom a számat(ilyenkor, mintha nyomná valami a csontot), illetve, ha kinyitom (ilyenkor meg, mintha húzódna azon a területen), illetve rágás közben. Egy bölcsességfogam sem nőtt még ki, pedig úgy hallottam, hogy már ilyenkor ki kellett volna már nőnie,legalább egynek - 31 éves vagyok. A fogam, az ínyem nem fáj és más területen sem érzek fájdalmat. Olvastam a neten, hogy a bölcsességfognál az íny duzzadt szokott lenni, de én nem érzek semmi ilyesmit. Ön szerint ez bölcsességfog miatt van, vagy más az oka? A segítségét és a válaszát előre is nagyon köszönöm.

 • robi

  2008.11.21

  A kérdésem a következő! A párom lefekvéskor tehát amikor álomba esne,felhorkant,olyan mintha megállna a szive.Felkeléskor ez az állapot megszűnik.Mi lehet a baj? robi jeligére!

 • miért nem ültetnek be tubust 3 éves gyermeknek?

  2008.11.21

  állandó középfülgyulladás, és vezetéses hallásvaszteség esetén miért nem ültetnek be tubust 3 éves gyermeknek?

 • nyelvem már évek óta fehér lepedékes

  2008.11.19

  Tisztelt Doktornő!

  Az lenne a kérdésem,hogy a nyelvem már évek óta fehér lepedékes,ami leginkább minden reggel ébredés után látszik.Elég vastagon és nagyon kellmetlen leheletet ad. Nagyon kellemetlen. Néhány foltot a nap folyamán sem tudok eltünteni róla. Ez mellé ráadásul még repedezett, barázdás és ez elég csúnya. A kérdésem az lenne,hogy lehet e ez valamilyen betegségnek a jele,és hogy lehet e ezen valahogyan segíteni,változtatni vagy enyhíteni. Szebbé tenni?

 • Meduza

  2008.11.19

  Tisztelt Dr-nő/Úr!

  A múlt héten műtötték az orrsövényemet, illetve egy polipdarabot lecsiptek (tehermentesítés) a másik orrlyukból. Különböző fórumokon olvasom, hogy ezek után a legtöbb embernek visszatért a szaglása ízlelése. Nem úgy az enyém!!!Semmit, de a világon semmi illatot, ízt nem érzek!!! Még annyit sem, mint műtét előtt! Az orvos annyit mondott, "majd visszatér". Engem azonban az a mechanizmus érdekelne, hogyan és mi zajlik ott benn ilyenkor? Minek kell történnie, hogy visszatérjen? Kérem Önt, legyen kedves válaszolni, nagyon várom, köszönetel: Meduza

 • bal fül

  2008.11.18

  4-5 napja a bal füllem be van dugulva és rosszul halok rá néha fáj is. Lehet csak fülzsir lerakódás, vagy komolyabb? Jobb elmenem füll orr gégészetre?

  bal fül

 • 5 hónapja fennálló problémám

  2008.11.18

  5 hónapja fennálló problémámra keresnék választ. 14-16 naponta reggel közvetlenül felkelés után a jobb oldali nyelv alatti nyálmirigyem el van záródva, ami természetesen nagyon fáj ha enni próbálok. Nyomásra egy gennyszerű fehér váladék távozik, a nyál kezd ürülni és elmúlik a fájdalom is. Jártam már szájsebészeten, az akut fázisban a röntgen nem mutatott ki nyálkövet, orffülgégészeten nem találtak elváltozást. Már kidobtam a szájvizemet, fogkrémemet, de hatástalanul.

  Tudna valaki segiteni, hogy mi lehet ez? Lehet-e valahol nyálösszetétel vizsgálatot vagy olyan vizsgálatot végezni, ami választ ad, hogy mi ez? Lehet-e összefüggésben krónikus nyelvmandula-gyulladással vagy fogcsikorgatással? Létezik ilyen formája az allergiának?

  Előre is köszönöm.

 • rekedtség, köhögés

  2008.11.18

  Barátnőm rekedtsége 5-6 hete nem múlik, hiába jár orvoshoz. Köhög kissé. Reflux okoz ilyent?

 • Arcüreggyulladás

  2008.11.18

  Kedves Weborvos!
  Azt szeretném kérdezni Önkötől, ha valakinek egyszer volt arcüreggyulladása, akkor ez a betegség minden évben megfogja keresni. Mit tegyek azért, hogy ne legyek minden évben ilyen beteg. Válaszukat előre is köszönöm.

  Jelige:Arcüreggyulladás

 • állandoan bedagad a bal arcom

  2008.11.18

  mit teketek ha állandoan bedagad a bal arcom ?

 • Lehet ez a fogpótlástól?

  2008.11.18

  60 éves nő, mióta fogprotézist kapott, mindent rossz illatúnak érez, nem érzi az ételek normális ízét. Lehet ez a fogpótlástól?

  Köszönettel

 • 4 fess műtétem volt

  2008.11.18

  4 fess műtétem volt.Azóta kiderült,hogy allergiás vagyok,szedem a gyógyszereket.Az orrom mindig el van dugulva.Minden este orrcseppet használok.Sokszor fáj a fejem és a váladék a garatomon folyik és nyelem le.Hová tudok fordulni? Köszönettel

 • Le van nőve a nyelvem

  2008.11.18

  Le van nőve a nyelvem, illetve kiskoromban ezt állapították meg, de nem lett felvágva, hiszen nem zavart a szopásban. Voltam orvosnál, azt mondta, hogy kicsit le van nőve, de szülő kell a felvágás engedélyezéséhez. 16 vagyok, úgy tudom ilyenkor már nem kell szülői beleegyezés. Ez a fajta "kis lenövés" probléma lehet csókolózáskor?

  Köszönöm előre is a választ.

 • Fulladás

  2008.11.15

  Fulladás
  Jó napot. A problémám az lenne, hogy elég gyakorta besűrűsödik a nyálam, nehezen kapok levegőt emiatt, gombóc érzés van a torkomban, és a sűrű nyálat nem tudom felköhögni ami ingerli a torkomat is, már 2 esetben fordult elő, hogy fulladtam, mintha valami megakadt volna a torkomban. egy hónapja volt egy torokgyulladásom, aminek a gennyes nyákját még 2 héttel ezelőtt is köhögtem. Emellett a nagyon tompa és gyenge hátfájdalmam is volt, ami mellett szürcsögést is érzek levegővételkor (elvétve). voltam orvosnál aki felírt egy köptetőt (ambrobene) ami használt is, de a sűrű nyál az megmaradt mai napig is. Mi okozhatja?

 • vérnyomás

  2008.11.15

  41 éves férfi 129/75 vérnyomással, enyhe szédülést és kétoldali halánték nyomást érzek mi lehet az oka jelige: vérnyomás

 • robi75

  2008.11.15

  egy hónapja megfáztam és volt egy torokgyulladásom ami azota sem múlik.nem tudok nyelni csak pépeset.jelszó:robi75

 • zsana

  2008.11.15

  zsana jelige:

  Orrmelléküreg mosás elvégzéséhez, kapható-e érzéstelenítés?

 • gólyatöccs...

  2008.11.15

  A feleségemet 1 éves megmütötték,shuntot tettek
  bele /hidrocephalus/.A mütét óta zug a füle és több hónap után megállapitooták,hogy az egyik hallóidege végleg sérült. Kérdésem: a mütét a hallásromlását okozhatta-e? A fülzugását hogyan lehetne hatékonyan kezelni? Akupunkturás kezeléssel javitható-e az állapota? Jelige: gólyatöccs...

 • gennyes a mandulam

  2008.11.15

  gennyes a mandulam.es azt modtak hogy ki kell venni mert
  krodikus.de csak most faj masodikszor.kaptam 15 penicilininekciot is de nem hasznalt. nem lehetne megis kikezelni?

 • WWB

  2008.11.15

  WWB Jeligére T. Weborvos!

  Édesanyán 81 éves, jó állapotban van, de az utóbbi időben a nyelvén oldalt, és az alsó ajkán oldalt megjelentek olyan valamik, amik leginkább vérhólyagra hasonlítanak,de nem azok!Van amikor erősen látszanak, van amikor szinte teljesen elmúlnak, panaszt nem okoznak,inkább csak esztétikai
  problámát.Rossz, hogy nem tudjuk mitől van?
  Kérem, ha van ötletük így látatlanban, válaszoljanak.

  Köszönöm

 • Gombóc

  2008.11.15

  Kedves Doktornő!

  1 hete koncerten voltam ahol megütötték véletlen a torkomat. Utána fájt és be is rekedtem. Mostanra már nem fáj de gombócot érzek a torkomban. Lehet, hogy megsérült a nyelőcsövem? Kérem írjon valamit, hogy mi lehet ez. Előre
  is köszönöm
  Jelige: Gombóc

 • szédült világ

  2008.11.15

  nagyon furcsa érzésre keltem reggel,ugyanis ha a jobb oldalamra fordultam forgott velem a szoba,de viszont,ha át fordultam a bal oldalamra akkor megszünt a szédülésem.mitől lehet ez? Talán a vérnyomásom alacsony? Vagy esetleg más probléma állhat a háttérben? szédült világ jeligére

 • Mandula betegsége?

  2008.11.11

  Mandula betegsége?
  Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
  Néhány hónapja azt vettem észre mikor a mandulámat néztem, hogy mellette, ahogy a garat falához illeszkedik, valami fehéres kiálló képződmény látszik. Azóta is folyamatosa látom. Nem fáj,nem növekszik,mégis nagyon félek mitől lehet ott. Betegség jele lehet?
  Köszönöm válaszát.

 • állandó középfülgyulladás

  2008.11.11

  állandó középfülgyulladás, és vezetéses hallásvaszteség esetén miért nem ültetnek be tubust 3 éves gyermeknek?

 • begyulladt a mandulám mit vehetek be

  2008.11.11

  begylladt a mandulám mit vehetek be

 • Pici

  2008.11.11

  Üdvözlöm!

  A bal fülem legalább fél éve nagyon viszket és hámlik.Fülészeten jártam azt mondták nincs baj.Ön szerint mi lehet a gond?Köszönettel:Pici

 • FÜLROBAJ

  2008.11.11

  Tisztelt Dr. Úr/Nő
  23 éves fiú vagyok és a fejem bal agyféltekének a részén a fejbőröm masszírozásakor ropogást hallok a bal fülemből. Ahogy masszírozom ugy ropog a fülemben.Hallásom jó!Mi lehet az oka valami komoly?Jelige:FÜLROBAJ

 • Orrmandula-orrcsepp

  2008.11.11

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!
  Problémám a következő: Régebben megnagyobbodott az orrmandulám, és mivel nem kaptam rajta levegőt, és nem mertem elmenni műtétre sem, orrcseppet használtam hogy tudjak aludni, rendesen kapjak levegőt. Kb. 5 évig nyomtam
  az orrcseppet, mikor szívritmuszavarom lett, gyors szívverés. Kivetettem végre a mandulát, mert már nagyon kínlódtam vele. Ez egy éve volt. Mikor csepegtettem az orromba, akkor nagyon marta a torkomat. Érdekes, hogy néha még most is érzem ezt a maró érzést, pedig már két éve nem használom az orrcseppet. Meglehet hogy a méreganyag nem ment még ki a szervezetemből? A szívbedobbanások is csökkentek azóta, de a gyors szívverés még nem. De kivizsgáltak, és azt mondták hogy egy kis elváltozás van az egyik billentyűnél, de jól zár. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
  Jelige: Orrmandula-orrcsepp

 • fülleim nyelés közben pattognak

  2008.11.10

  a fülleim nyelés közben pattognak, recsegnek, fülleim zúgnak
  hirtelen napközbentöbbször rámtörő szédülés,alacsony vérnyomásom .

 • Arczsibbadás!

  2008.11.10

  Arczsibbadás!
  Napok óta zsibbad az arcom,amihez még égő érzés is társul. Mi okozhat ilyen panaszt?Hova forduljak?

 • gombócot érzek amit nem tudok lenyelni

  2008.11.10

  Már napok óta gyakran(szinte percenkét)kell nyelnem, úgy érzem állandóan tele van a torkom,de nem jön fel mindig váladék. Csak egy gombócot érzek amit nem tudok lenyelni.Mi lehet a bajom?Mikor múlik el?Kell-e orvoshoz fordulni?

 • FÜLVISZKETÉS

  2008.11.10

  FÜLVISZKETÉS Üdvözlöm! Szörnyű ciki de hónapok óta viszket a fülem. Valamikor napokig nem ,de van olyan nap amkor szinte megőrülök több percig folyamatosan viszket.Egész életemben fürdés-hajmosás után mindig viszketett a fülem. Rossz szokásom a fülpiszkáló használata.
  Írtozóm a rendelőktől szeretném ha nem kellene elmenni orvoshoz és tudna segíteni. Előre is köszönöm a segítségét.

 • beszáradt fülzsír

  2008.11.10

  Jelige: beszáradt fülzsír
  Tisztelt Doktornő/úr!
  2 éves kislányomnak először 7 hónapos korában kellett eltávolítani a beszáradt fülzsírt a füleiből. Azóta főleg a téli időszakban havonta vagyunk a fül-orr-gégészetek látogatói egy alapos fültisztításra. Miután beköszöntött a hidegebb idő ismét elkezdődött ez a fajta "tortúra" (amikor megtelik a füle a beszáradt fülzsírral, el kezdi vakargatni, innen tudjuk, hogy "mennünk kell").
  Több alkalommal a tisztítás során külső hallójárat gyulladást állapítottak meg, amit általában Garasone fülcseppel kellett kezelni. Az elmúlt hónapban azonban egy tisztítás után középfülgyulladást állapítottak meg az egyik, majd pár hét múlva a másik fülében. Arra a kérdésemre, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy ne száradjon bele a fülzsírt, elég ellentmondó tanácsokat kaptam a fül-orr-gégészektől. Csöppentsünk parafinolajat naponta, két-három naponta, hetente. Ne csöppentsük, csak parafinos vattával "tunkoljunk" a fülébe. Ne csöppentsünk, hanem használjunk Audisprayt. Most már fogalmam sincs, hogy
  mit tegyünk, hogy elkerüljük ezt az állandó tisztítás. Az egyik doktornő felvetette annak lehetőségét is (mivel csecsemőkorában atópiás dermatitise volt a lányomnak), hogy lehet, hogy a füle belseje is ekcémás. Kíváncsi lennék az ön tanácsára is, hogy mivel kerülhetjük el (vagy legalább csökkenthetjük le a számát) a fül-orr-gégész általi tisztításnak.
  Van arra remény, hogy ezt "kinövi" a kislányom????
  Válaszát előre is köszönöm.

 • beszáradt fülzsír

  2008.11.07

  Jelige: beszáradt fülzsír
  Tisztelt Doktornő/úr!
  2 éves kislányomnak először 7 hónapos korában kellett eltávolítani a beszáradt fülzsírt a füleiből. Azóta főleg a téli időszakban havonta vagyunk a fül-orr-gégészetek látogatói egy alapos fültisztításra. Miután beköszöntött a hidegebb idő ismét elkezdődött ez a fajta "tortúra" (amikor megtelik a füle a beszáradt fülzsírral, el kezdi vakargatni, innen tudjuk, hogy "mennünk kell"). Több alkalommal a tisztítás során külső hallójárat gyulladást állapítottak meg, amit általában Garasone fülcseppel kellett kezelni. Az elmúlt hónapban azonban egy tisztítás után középfülgyulladást állapítottak meg
  az egyik, majd pár hét múlva a másik fülében.
  Arra a kérdésemre, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy ne száradjon bele a fülzsírt, elég ellentmondó tanácsokat kaptam a fül-orr-gégészektől. Csöppentsünk parafinolajat naponta, két-három naponta, hetente. Ne csöppentsük, csak parafinos vattával "tunkoljunk" a fülébe. Ne csöppentsünk, hanem használjunk Audisprayt. Most már fogalmam sincs, hogy mit tegyünk, hogy elkerüljük ezt az állandó tisztítás. Az egyik doktornő felvetette annak lehetőségét is (mivel csecsemőkorában atópiás dermatitise volt a lányomnak), hogy lehet, hogy a füle belseje is ekcémás. Kíváncsi lennék az ön tanácsára is, hogy mivel kerülhetjük el (vagy legalább csökkenthetjük le a számát) a fül-orr-gégész általi
  tisztításnak.
  Van arra remény, hogy ezt "kinövi" a kislányom????
  Válaszát előre is köszönöm.

 • Elkerülhető a műtét? orrsövény

  2008.11.06

  A segítségét szeretném kérni egy Fül-orr-gégészeti szakorvosnak. Két napja egy futballmérkőzésen történt balesetem során bevertem az orrom erősen vérzett fájt de nem anyira láthatóan dagadt be gondoltam nincs ngy baj. A mai napon vettem észre hogy az orrsövényem a bal oldalnak nagyobb teret adva a jobb oldalra ferdült. Így a jobb orrlyukam szinte teljesen eldugult. Mit lehet ezzel tenni vagy mit ajánlatos? Elkerülhető a műtét?

 • Jazmin jeligere - Jázmin

  2008.11.06

  Milyen tunetei vannak az orrpolipnak? Tiz eves fiam sokszor olyan furcsan fujja ki a levegot mintha zavarna valami az orraban, pedig nincs bedugulva es nem is horkol ejszaka, mi lehet?

 • Orrmandula?

  2008.11.06

  2 és fél éves lányaim kb. 1 hónapja, egy taknyos megbetegedés óta erősen horkolnak éjszaka úgy, hogy közben már nem taknyosak. Lehetséges, hogy
  orrmandula probléma? Válaszát előre is köszönöm.

 • Szívdobogás

  2008.11.06

  27 éves 168cm/74 kg nő vagyok. Kb egy hete este az ágyban fekve azt vettem észre, hogy hallom a szívverésemet. Nagyon kellemetlen és idegesítő volt, alig tudtam elaludni. Másnap is folytatódott, és olyan volt, mintha a nyakamon érezném az ütőér lüktetését...

 • A háziorvosom nőgyógyász

  2008.11.06

  számomra értelmezhető módon kérek választ.!

  kérdés: nyelvcsap megléte ,-nem léte - részt vesz e a nyelésben? a nyelvcsapnak ,-léte , nem léte- összefüggésbe hozható e a félrenyeléssel?

 • Jelige: pukli

  2008.11.06

  A számon már vagy 10-éve van egy fehéres pukli és nem múlik el. Mit lehetne vele csinálni hogy eltünjön.

 • ha nagyon hangosan hallgatok zenét

  2008.11.05

  Üdvözölöm! Miért van az ha nagyon hangosan hallgatok zenét lever a víz, megfájdul a fejem, kicsit szédülök, olyan érzésem van mielött elájulok? Mi történik ilyenkor a testemben? És mit tehetek ellene( azon kívül h lehalkítom a zenét)? (22 éves lány vagyok, 175 cm, 56 kg, nem sportolok semmit- gondolom ezek segítenek) Köszönöm.

 • orrvérzős kislány

  2008.11.05

  Tisztelt Doktor Úr! Doktornő!
  8 éves kislányomnak sűrűn vérzik a bal oldali orra. Voltunk
  fül-orr-gégészeten, ott azt mondták, hogy egy kis seb van benne, Coldastop olajat írtak fel.De így is kb. 2 hetente vérzik az orra. A legutóbb azt a tanácsot kaptunk, hogy fogjuk be az orrát teljesen, mivel a seb elöl van, és 10 percig szorító fogást alkalmazzunk rá. Valóban utána már nem vérzik az orra, de a kérdésem az lenne, hogy ez hosszabb távon nem baj-e, mivel úgy hallottuk, hogy jobb, ha kiengedjük a vért. Valóban lehet-e így csinálni, nem lesz-e belőle baj ha hosszabb távon ezt a módszert használjuk.
  Előre is köszönöm.
  Jelige: orrvérzős kislány

 • nyelvcsap hiánya

  2008.11.05

  szeretném megtudni, hogy a félrenyelést befolyásolhatja-e a
  nyelvcsap hiánya?

 • akút nyirok csomó gyuladás

  2008.11.05

  mitjelent a akút nyirok csomó gyuladás a arcon fejen nyakon köszönöm

 • jobb fülem mögött van egy érzékeny rész

  2008.11.04

  85 éves vagyok,de teljesen tiszta emlékezettel,pszichével és
  reakcióképességgel.Azért közlöm ezt előre mert feltételezem, hogy panaszomnak nem pszichikai jellegű oka van. Panaszom : A jobb fülem mögött van egy érzékeny rész,amit egyszer megmasziroztak és utána nagyon erős szédülés fogott el. Azóta is -ennek most már két éve elég gyakran enyhén szédülök - bizonytalaná teszi a járásomat fejemben időnként kábultságot érzek a tarkómnál.
  Kihez ,milyen szakterületü szakemberhez forduljak panaszommal segítségért

 • fáj a jobb fülem

  2008.11.04

  több hete fáj a jobb fülem,voltam fül orr gégészeten ott azt
  mondták fogorvosi probléma. közzben az arcom is fáj.mit tegyek?

 • 22 eves ferfi egyetemista vagyok

  2008.11.03

  22 eves ferfi egyetemista vagyok.Orvosin vagyok 4 eves. Eszrevettem egy eve hogy mindket oldalon a szubmandibularis,laterocervicalis(2)es mintha a supraclavikularis nyirokcsomom meg van dagadva.A mandulaim is be vannak gyulladva es a fulorgegeszek azt mondjak hogy kronikus faringoamigdalitiszemvan.De en meg
  vagyok ilyedve hogy egy even belul nem huzodtak vissza. Torokfajasom meg szokott lenni,lazam nincs.Szegyelek a tanitooorvoosimhoz fordulni.

 • Duzzadt arc - sokadszor

  2008.11.03

  Jelige: Duzzadt arc - sokadszor
  Tisztelt dr. Gerencsér Emőke!
  Először is szeretném megköszönni fáradozásukat.
  Sajnos továbbra is -úgy tűnik - csak tapogatóznak az orvosok. A fül-orr-gégész szerint vmilyen vírus- vagy gombafertőzésem lehet, a legutóbb a száj nyálkahártyáján létszottak pirosabban kirajzolódott erezetek és egész apró valamik (fehér pöttyök?)...
  Tény hogy a korábbi lepedék - amivel régóta kinlódtam - eltünt, helyette nagyon zavaró szárazság van. Vmilyen glicerines boraxot kaptam ecsetelni, az ecseteléskor kellemes, de utána hamar múlik a hatása.
  Közben UH vizsgálatot csináltak nyakban és hason, a nyakban a mrigyeken nem találtak semmit, - más érdés, hogy a nyaki véna nem teljesen ok. A hasi UH-n a zsírmájamat (pedig soha nem iszom...) ismét megállapították, és egy kis polipot is találtak az epehólyagban. A részletes labor pedig elég magas lipáz értéket mutatott, a megengedett érték kicsit több, mint
  dupláját.
  Most arra gondolnak, hogy vmilyen félig-meddig lezajlott mirigygyulladásra (nyál? vagy miegyéb lehet, netán hasnyálmirigy???) van, és további vizsgálatra küldenek a jövő héten.
  Tény, hogy egy napon belül akár többször is viszonylag gyorsan súlyosbodik vagy enyhül a számban tapasztalható tünet.
  A javasolt gél nem volt a patikában, csak hasonló öblögető készítmény, azt kipróbáltam, de nagyon szárít.
  Kérdésem: a két (tapogatózó) diagnózisnak van közös nevezője? Létezhet láz, stb. nélkül gyulladás? Létezhet, hogy se UH, se rtg, se a Gégész nem talál nyirokmirigy duzzanatot, és mégis van vmi gyulladás? Lehet-e bármelyikhez köze annak, hogy 2-3 hete a nemi szervemen volt egy csúnya gyulladás, amit kamillával kb. 2 hét alatt kikezeltem?
  A zsírmájamat hogyan tudnám javítani, és ez, meg a polip és a lipáz együtt mennyire kritikus?
  Köszönöm türelmérés segítőkészségét:

 • zug a fulem

  2008.11.03

  Jo napot kivanok.18 eves koromban volt egy fulgyulladasom, azota csokkent a hallas,kezelest kaptam, utolag majd nagy zajban dolgoztam, ami megarthatott.Tobb mint 15 evet dolgoztam zajban.Most 41 eves vagyok, jelenleg nem dolgozok, de kb.2002 tol zug a fulem, van amikor halkabban,
  ami turheto, van amikor kibirhatatlan.Korhazban is kezeltek evente, Bl es vitaminokkal, perfuzios kezelessel, ami csak hasznalt, de megint eloallt.Az orvos azt mondta, probaltak segiteni, de meglehet, hogy nem mulik el soha.Ajanltak a Carbamapezina/t amit szedtem, de a mellekhatasai miatt abbahagyta.Most szunt egy kisse, nem allandoan zug, de azt hiszem segitett a Ginko biloba Ozone, amit evek ota szedem. Masnak is ajanlom.Lesz szives mondani, jobb tanacsot adni, megszunik/e vegleg, vagy nem?Koszonom.

 • pulzusszinkron fülzúgás

  2008.11.03

  Fél éve pulzusszinkron fülzúgással küszködöm a jobb fülemben. Egyik doktor azt írta, hogy vizsgáltassam meg a pajzsmirigyemet, a szívemet. A szívemmel az a gond, hogy mitralis prolapsusom van. Néhány éve állapították meg.
  Csináltak vérképet mostanában, semmi kiugró eltérés nem volt. Kicsit több vasat is le tudna még kötni a szervezetem.
  Volt BPPV-m is a nyáron, az most elmúlt. Időnként fáj a jobb fülem belül, de nem találtak benne gyulladást. Milyen szívbajok lehetségesek? Megijesztett az említett orvos.

 • Sysy

  2008.10.30

  Tisztelt Weborvos!
  Az a gondom, hogy kb, másfél hónapja szorít a torkom, nem egészen gombóc érzés, mindegy, elmentem gégészhez, aki azt mondta minden rendben. A szorítás miatt nézegettem a torkom, és észrevettem, hogy a nyelvem jobb hátsó oldalán van egy pici, olyan ízlalőbimbó -féle, voltam 4 orvosnál is,
  fogorvosok, majdnem mind azt mondta h elmúlik, de nem múlt el. már végigolvastam az összes nyelvrákot, nekem nem piros, nincs leukoplákia, de akkor is nagyon félek, és a torkom is szorít.38 éve nó vagyok. köszönöm a választ előra is.
  Sysy

 • fül és mandula problémák

  2008.10.30

  Jelige: fül és mandula problémák
  Tisztel doktor nő!
  Lehet, hogy butaságot kérdezek, de az természetes, ha az egyik fülemre gyengébben hallok, mint a másikra? Nem feltűnően, csak kipróbáltam zene hallgatás közben, hogy az egyik fülemhez tettem közelebb, majd a másikhoz és a jobb fülemre kicsit gyengébb. Kb fél éve voltam fül-orr-gégészeten, mert egyik reggel úgy ébredtem, hogy az egyik fülemre nem hallottam. a doktor úr megvizsgálta és csak kitisztította és mondta, hogy ne használjak fültisztító pálcikát, mert ezzel csak ezt érem el. De ez a "probléma" azelőtt is megvolt, ha lett volna probléma észre vette volna,nem? Évek óta ez van, de azért aggódok, nem szeretnék megsüketülni. A másik problémám az, hogy nagyon sokszor, szinte napi szinten begyullad a mandulám/torkom de már gyermekkorom óta (minden mandulám megvan) főleg reggelente, de vagy hogy spontán napközben is jelentkezik. ez ellen (műtét nélkül) lehetne valamit tenni?
  Válaszát előre is köszönöm!

 • kulfoldon tartozkodom / arcureg gyullaladsom is elmuljon

  2008.10.30

  Tisztelt Doktor Ur,
  Jelenleg kulfoldon tartozkodom.nagyon kohogtem,az orrom is folyton el volt dugulva,lazam nem volt.Az orvos horghurutot es arcureggyulladast allapitott meg.kaptam ketfele antibiotikumot: Rovamycine-t es orelox-ot.a horghurutom javult,de az arcuregem nem.10 napig kellett szednem a gyogyszereket.az orvos ezutan a tiz nap utan meg kiirt Pyostacine-t 10 napra,hogy az arcureg gyullaladsom is elmuljon.az a kerdesem,hogy tenyleg jo-e az ha ennyi ideig es ennyi antibiotikumot szedek,es hogy esetleg valamilyen termeszetes szerrel lehetne-e az arcureg gyulladast kezelni.jelenleg is nagyon eros nyomast erzek az arcom jobb feleben,nem tud rendesen kiurulni sajnos.erre jo az eukaliptuszos gozoles?

 • Nyakamon duzzanat

  2008.10.30

  Nyakamon pár nappal ezelőtt duzzanatot vettem észre. Ma UH-on voltam. Leletem a következő:Norm.nagyságú bal lebeny és isthmus. A jobb lebenyben egy 4,5 cm legnagyobb átmérőjű multilocularis cystosus képlet figyelhető meg."Vérvételen voltam, az eredmény még nem érkezett meg. Kérdésem, hogy ez struma? dr. úr leszívást javasolt. Ahogy olvastam korábbi levelezők kérdéseit pár mm-es képletekről írnak, az enyém ezekhez képest óriásnak tűnik...

 • Kislányom füle mögött csontkinövés alakult ki

  2008.10.28

  Kislányom 9 éves, és a füle mögött, csontkinövés alakult ki. Már régebben is előfordult, de akkor azt hittük a hajpánt miatt alakult ki, és el is múlt. Most újra kijött ugyanott, és egy kicsit nagyobb is. Mi lehet ez?

 • torok

  2008.10.21

  Kedves Doktor!

  38 éves 2 fiú édesanyja, nagyon érdekes érzés van a nyelvtőnél vagy a mandulám körül mi lehet ez, megpróbálom leírni. Olyan mintha be lenne dagadva, fojtogató érzés, nyelvzsibbadás, idegesít, szárazság, tapadóérzés, édes-savanykás szájíz. Azt tudom hogy nagyon érzékeny a torkom nem ehetek hideget, nem ihatok szénsavasat, még szinte a narancs is kimarja a torkom.

  Köszönöm segítségét!

  Jelige: torok

 • bátyám megműtötték homlok-, arcüreg gyulladással

  2008.10.21

  Kedved DrÚr/Nő

  Segítséget szeretnék kérni. Olyan gondom lenne, hogy bátyámat ez év májusában megműtötték homlok-, arcüreg gyulladással. A műtét sikeres volt, de azóta is folyamatosan folyik a véres váladék az orrából. Ami a legrosszabb hogy nagyon erős fejfájása van, ami nem múlik már fálydalomcsillapítótól sem. Antibiotikumokat szed azóta is, de az sem használ neki.

  Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy ez "normális" dolog-e? Május óta az állapotának nem kelett volna javulnia?

 • továbbra is duzzadt arc

  2008.10.17

  Jelige: továbbra is duzzadt arc
  T. Weborvos!
  Tehetetlen vagyok. Korábban jeleztem mailben (többször is levelet váltottunk), hogy az arcom megduzzadt befelé, rendre elharapom a számat, amúgy rendkívül idegesítő. Alkalmanként kívülről is látszik.
  Javasolták, nézessem meg, nincs e gócpont. Megnézettem, nincs. Kivizsgált gégész, fogász, megröntgeneztek, még szemészetre is elküldtek, senki nem talált semmit.
  Csak a pofazacskóim vannak megduzzadva, elsősorban befele, immár 4. hete. Minden orvos megnyugtatja magát, hogy az ő szakterületéről nem indokolja semmi.
  Csak az okot nem találják, és most végleg zsákutcába jutottam, a gégészetről nem küldtek sehova sem.
  Igyak kalciumot, mondták (gondolom vmi allergiára gondolnak). Nos iszom a kalciumot, de ugyanaz.
  Néha még a szemhéjam is megduzzad.
  Itt állok dagadt arccal, fogász, gégész szerint semmi ok a háttérben, de csak meg van dagadva és nem tudom, hova forduljak.
  Lassan kikészülök idegileg, már nem alszom.
  Kérem, segítsenek, hova forduljak!
  Akár privát is hajlandó vagyok menni, csak segítsen végre valaki rajtam!
  Köszönettel

 • orrtörés

  2008.10.17

  jelige: orrtörés

  4 nappal ezelőtt meccsen eltörött az orrom.Orvoshoz nem mentem mivel mivel ezúttal nem deformálódott mint az egy hónappal ezelőtti törésemnél(akkor helyretették). Azóta viszont a jobb orrlyukamon kevésbé kapok levegőt, és mintha az orrcsont azon az oldalon kissé behorpadtr volna. Mindenképp műtét szükséges?Másik kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy lehet e össze függésben a töréssel, hogy azóta folyamatosan szédülök, időnként fáj a fejem és a mellkasom is? A választ előre is köszönöm!

 • Fontos!

  2008.10.17

  Fontos!

  Anyósom 60 éves és 7 éve diagnosztizáltak nála gégerákot. Azóta is van kanül a nyakán.Tünetmentes volt.Utóbbi időben nagyon lefogyott, nehezen nyel, sokszor ájul el és ilyenkor bepisil,bekakil, ill már alvás közben is.A hallása is nagyon megromlott.Két hete volt kórházban vérnyomás problémák miatt ahol új gyógyszert kapott más kivizsgálás nem történt. Azóta influenzás és egyre gyengébb. Kérdésem, hogy ha vírusról van szó legyengítheti-e így ill illenek e a tünetek vírusfertőzésre?Én arra gyanakszom inkább, hogy kiújúlt a rákos betegsége.Ma reggel a mentők kórházba akarták szállítani, de nem ment.Mit tanácsol mit tegyünk?

  Válaszát köszönöm előre is

 • mirko

  2008.10.15

  tisztelt doktor ur!hosszabb ideje a jobb fülemben érzem a szivem verését. probáltam vitamint flavin7 kapszulát magnéziumot szedni sajnos eredménytelenűl.45 éves vagyok és II tipusú diabeteszes.kérem segitsen ha tud! tisztelettel korpics mirko jelige: mirko

 • orrpolip

  2008.10.15

  Már másodszorra van komoly problémája a barátnőmnek orrpolippal. Azt mondja, hogy (általában ősszel)kinő!!! Alig kap levegőt! Hogy van ez? Nem lehet ezt kiirtani? Vagy lehet operálni? van-e ellene gyógyszer? Meniie kell fül-orr gégészhez, az biztos. Köszönjük.

 • Orrtörés

  2008.10.14

  Jelige: Orrtörés
  Valamivel több mint 2 hete történt balesetnek köszönhetően, eltört az orrom (az orrcsont teteje). Bár akkor nem tűnt vészesnek, ezért orvoshoz sem mentem vele. De most már kézzel jól érezhető elváltozásokat veszek észre.
  Az orrom teteje behorpadt, levegőt kapok normálisan. A sérüléskor alig, rá pár napra még fájt, mára egyáltalán nem.
  Mit kell ilyen esetben csinálni ? Esetleg műtétre is sor kerülhet ?
  Válaszát előre is köszönöm !

 • orrom nagyon sokszor el van dugulva

  2008.10.14

  Az orrom nagyon sokszor el van dugulva. Télen-ny÷ron, éjjel-nappal. Reggel ÷ltal÷ban mindig el van dugulva. Ha lefekszem aludni szinte azonnal eldugul. Nagyon kellemetlen. Mitöl van és mit tehetnék ellene?

 • mi az a polipok az orrban?

  2008.10.14

  mi az a polipok az orrban?

 • epipharynxban lapos sima felszinű ...

  2008.10.14

  tisztelt doktornő köszönöm a válaszát leirom pontosan a diagnózist az epipharynxban lapos sima felszinű lágyrész terime látszik mely adenoid maradványnak localisatioja szerint megfelel ebben az életkorban szokatlan válaszát köszönöm

 • arcüregpolipom van

  2008.10.14

  arcüregpolipom vanm mi a teendő

 • Szülés után zsibbad a nyelvem

  2008.10.14

  Szülés után egy hétre elkezdett fájni,és zsibbadni a nyelvem ,végig hánytam a 9 hónapot (gyomorsavat).Attól lehet-e? Azóta is van savam, és sok a nyáltermelődésem.

 • garatmandula / visszatérő gyulladás

  2008.10.14

  Jónapot,

  a kérdésem a következő:kivették a garatmanduláimat 10 éve és 3 éve küzdök visszatérő gyulladással a manduláim helyén.Ilyenkor a manduláim helyén megmaradt kis nyílásba valami fehér anyag kerül,nem tudom,honnan,de egyszer(kb.2 éve) kiszedte egy fül-orr-gégész és rettentően büdös volt.Most homeopátiás szert használok,így magától is kijön ez a valami.Az orrom egyébként allandóan be van dugulva,hol az egyik orrlyukam,hol a másik(ez a testhelyzetemtől is függ)Hogy lehetséges ez,mi lehet a baj?Ha nincs már mandulám,miért gyullad be állandóan a helye(kb. havonta egyszer)

 • góckeresés

  2008.10.13

  Üdvözlöm!

  Az a kérdésem, hogy fül-orr-gégészetre van-e értelme elmennem góckeresésre, ha már nincsen mandulám? Válaszát góckeresés jeligére várom!
  Köszönettel és tisztelettel!

 • nyaki duzanat

  2008.10.10

  nyaki duzanat.

  Tisztelt Dr Úr!

  Az édesapámnak a nyakán 1 hete az állkapocs alatt egy duzanat jöttki és agyon fáj a torka ha iszik rá valamit akkor csípi is neki.Kérem ha tudd akkor válaszoljon.Előre is köszönöm.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink