• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Orvos válaszol

 • FÜLES

  2008.07.06

  FÜLES jeligére

  Kedves Doktornő!
  Olyan esetben, amikor a munkahelyen mind az ablak nyitva van, mind a légkondícionáló megy, néhány órán belül a jobb fülem alatt-mögött, a tövében szúró, folyamatos fájdalmat érzek, esetenként fémes ízzel a számban. Szakorvosnál jártam, tanácstalan volt, annyit mondott, "üljön el". A munkahely fix, sajnos nem tudok elülni és meddő próbálkozásnak bizonyult 26, e témában nem érdekelt emberrel megértetni, vagy akár kérni arra ,hogy légkondi és ablak ne legyen nyitva együtt. Egy napra becsukják,
  másnap újra nyitva - naponta kuncsoroghatok és magyarázhatok, elég megalázó. Gyermekkoromban sem és eddig soha nem volt a fülemmel semmi gond, a fogaimat is rendszeresen ellenőriztetem.
  Kérdésem: mi okozza ezt a szúró fájdalmat (ablak bezárása után rögtön eltűnik). Lehet-e kezelni, hogyan? Műtétre is vállalkoznék, ha megszüntetné a problémát. Köszönöm szépen a válaszát előre is!

 • Mandulámban fehér darabkák

  2008.07.04

  Mandulámban fehér darabkák vannak ezt lehete gyógyszerrel kezelni vagy nem hónaljban dudor van mandulámtól lehet mint szövödmény

 • FÜLBÚGÁS

  2008.07.03

  Jelige : FÜLBÚGÁS

  Tegnap este érdekes dolgot tapasztaltam. A bal fülem kb. 4-5 másodpercig búgni és rezegni kezdett, mintha valami masszázsgéppel rezegtetnék belül.Aztán hirtelen el is múlt. Közben mély hangon búgott vagy valami ilyesmi.
  Sohasem tapasztaltam ilyet, nem tudom hová tenni, mitől lehet ez ?

 • fülbaj???

  2008.07.02

  Előfordul hogy a fülem bedugul (olykor egyszerre mindkettő), majd mintha a szél zúgna, 1-2 roppanás szerű érzés és ismét halok rendesen.

  jelige: fülbaj???

 • Kulics

  2008.07.01

  8 éve műtöttek hangszál ödémával (leaserrel), létezik, hogy újra kiújjul? Ép úgy köhögök, mint nyolc éve. Kulics

 • Bera

  2008.06.30

  Milyen vizsgálat a Bera?

 • Füldobolás Orsinak

  2008.06.30

  33 éves nő vagyok. Az utóbbi pár hónapban a bal fülem napközben és este is sokat dobol, hallom a szívverésem. Alacsony vérnyomással küszködöm, így minden reggel kávéval kezdem a napot. A reggeli órákban lehet, hogy e miatt nem hallom a dobolást? Mit javasol? Olvastam, hogy keringési betegség is lehet a füldobolás mögött. Hová forduljak, ahol szakszerű ellátást kaphatok?

 • Marcsi

  2008.06.26

  Tisztelt Főorvos Asszony! Marcsi jeligére köszönöm a válaszát! Az aldecin után érdeklődtem. A betegségem a hőrgőim be vannak /voltak/ gyulladva, illetve Brontitis -em van. A korom 62 éves asszony vagyok. Köszönöm a válaszát, melyet nagyon várok!

 • hangszálplasztikai műtét

  2008.06.26

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!!!

  A kérdésem a következő lenne. Létezik- e hangszálplasztikai műtét, hogy az énekhangom szebb legyen? Ha van akkor meglehet- e azt oldani, hogy ne változzon a beszédhangom? Ha van akkor, hogyan és milyen körülmények között van az eljárás? Kérem mihamarabbi válszát! Amit még elfelejtettem, hogy milyen árban van egy ilyen műtét?

 • Külföldön tüszős mandulagyulladás

  2008.06.26

  kulfoldon vagyok,elkaptam a tuszos mandula gyulladast,veny nelkuli gyogyszereket kaptam,de egyre csunyabb es gennyesebbek a mandulaim.mit tudnek tenni ami segit,hogy ne menjek orvosho,mert az eleg koltseges itt nekem.koszonom

 • Füllzúgás

  2008.06.26

  Több éve zúg a fülem nem találják az okát.Kérem segitsenek.Köszönöm:Tisztelettel jelige:Füllzúgás

 • mitől zúg a fűlem?

  2008.06.26

  mitől zúg a fűlem?

 • Csók utján?

  2008.06.26

  Csók utján?A helicibacter pyroli fertőséssel kapcsolatban azt olvastam, hogy orálisan fertőz. A kérdésem az, hogy csók utján el lehet-e kapni? Köszönön válaszukat.Tisztelettel.

 • mandulakő?

  2008.06.26

  mandulakő?

  Tisztelt Dr. Gerencsér Enikő!
  Idült mandulagyulladás nem is visszafordítható, értem ezalatt, hogy garatecseteléssel sem javítható az állapot. Továbbá hogyan kell végezni a garatecsetelést?

 • halláskárosult vagyok

  2008.06.26

  Jó napot kívánok!

  Én halláskárosult vagyok,hallókészüléket viselek már kicsi korom óta.Sajnos így születtem,csak az egyiken viselek készüléket, a másikon viszont semmit nem hallok.Olvastam egy cikket amit Dr.Pytel József professzor úr megműtött egy siket-néma kislányt,és a műtét jól sikerült.Csak azt szeretném megkérdezni,hogy lehetséges lenne,hogy az én fülemet is meglehetne műteni?Nem olyan régen begyulladt mindkét fülem,nem hallottam semmit,mivel majdnem két hétig vattacsík volt a fülembe.Ez nagyon rossz érzés,etért gondoltam a műtétre.Sajnos semmilyen támogatást nem kapok,édesanyámék sem igazán tudnak segíteni,úgyhogy dolgozok én is.Csakhogy nem könnyű elhelyezkedni,mivel halláskárosult vagyok.

  Kérem adjanak valamilyen tanácsot,hogy milyen műtétek vannak még.

  Előre is köszönöm.

 • savanyú

  2008.06.25

  pár napja zsibbad a nyelvem bal fele, nem érzem a savanyú ízeket és enyhe bal oldali torokfájás is társul vele. kialakuló bal oldali álkapcsi fájdalom, nyelvtő fájdogál. inkább idegesítő és zavaró,mint fájdalmas. nem volt fogkezelésem előtte, mi lehet mégis az oka? savanyú jeligére

 • fájós fülü repülne

  2008.06.25

  Repülő úton akinek gondjai vannak a fülével - többszöri középfül gyulladás - előjöhet a problémája?
  Megelőzhető a baj? jelige fájós fülü repülne

 • cica

  2008.06.25

  cica jelige,torkomba nyeléskor gombocot érzek, vagyis nyelném a nyálat de nehezen megy le ugy érzem mint mikor orszivásnál váladékot nyelnék selmet,vagy lehet pajzsmirigyel van baj.köszönöm válaszát.

 • Tibor

  2008.06.25

  Tisztelt Dr. Úr!

  Fiam 20 éves fiatal ember. Húsvétkor(március végén) enyhe
  hőemelkedéssel(37,2°C) kezdődött a kórtörténete. Egy hétig rossz volt a közérzete, de nem volt különösebb tünete. Majd torokgyulladás alakult ki (vérképben eltérés: Granulocyta 89%),de antibiotikumos kezelés mellett(Sumamed) már 39°C láz és erős tüszös mandulagyulladás lépett fel,(süllyedés:13 mm/h).Dalacid, majd Fromilid Uno kezelést kapott. Torokfájása elmúlt, vérképe rendben. Még hetekig kinlódott az arcüregével és köhögéssel. Visszajárt a gégészetre, inhalált, vitaminokat, immunerősítőket szedett. Testhőmérséklete a mai napig megmaradt 37°C fokon, (néha37,1-37,2) és rossz a közérzete harmadik hónapja, még mindig köhécsel. Közben egyfolytában tanult és vizsgázott. A kezelőorvos szerint szép a torka, az ennyhe hőemelkedést a betegség utáni kimerültség, a vizsga stresz, felfokozott anyagcsere okozza. Később felmerűlt, hogy ennyi a normális testhőmérséklete. Két hete háziorvosunk beutalta a László korház láz ambulanciájára, ahol vérvétel alapján tágkörüen vizsgálták tovább. Eddig minden eredmény negativ. Vizsgáit letette, nincs már stresz. Gyomor-hasi ultrahang negatív. Arcüreg, röngenfelvétel negativ,torokváladék negatív Utoljára a tüdőgondozóba járt, vélemény:, Rhinitis allergica, Asthma in obs. Az orvos szerint nem tipikus,de előfordúl a hőemelkedés.Más orvos szerint nem okoz hőemelkedést Egy hete szedi az allergia gyógyszereket, nem jött még a javulás, bizonyára több idő kell. Gégészünk közben mandulaműtétet rendelt el. Tudom mennyi problémát okoz egy rossz mandula, nekem is felnőtként vették ki. Kérdésem még is, hogy jó úton járunk-e a mandula kivétellel, ha a vérképben nincs gyulladásra utaló eltérés és ránézésre is "szép", eddig nem volt beteges.Nincs ellenvetésünk, ha ez a megoldás, csak
  bizonytalanságot érzünk. .Vagy talán nem is beteg,mert ez nem hőemelkedés?Látom fiam kinlódását rossz közérzetét. Várjunk vagy műtét?Van e objektívabb megállapítása a műtét szükségességének vagy ez elég tény? Köszönöm válaszát. Édesanya
  Jelige: Tibor

 • Gyermekem sokszor horkol éjjel

  2008.06.25

  Doktor Úr!

  Gyermekem sokszor horkol éjjel, orrából nem lehet leszívni semmit, valószínű nagy az orrmandulája. A fül-orr-gégszeten aerius cseppeket kaptunk, de csak itthon vettem észre hogy van benne olyan alkotó amire allergiás a gyerkőcöm. Menjek vissza, gondolom? Mit lehet adni az aerius helyett? Nekünk a fenistil se jöhet szóba. Köszönöm

 • Éjjelente bedugul az orrom

  2008.06.24

  Az alábbi problémámmal kapcsolatosan szeretnék érdeklődni!
  Éjjelente fekvő helyzetben bedugul az orrom, szédülök, alvászavaraim vannak. Kérdésem az lenne,hogy ezt mi okozhatja, illetve ez az oxigénhiáyos állapot okozhat-e valamilyen károsodást az az agysejtkben?
  Válaszát előre is köszönöm.

 • elkapható a torokdaganat?

  2008.06.24

  Jónapot kívánok!
  Az lenne a kérdésem, hogy a csalában van egy rosszindulatú torokdaganatos beteg és látogatón voltunk és az lenne a kérdésem hogy ez a betegség valamilyen módon "elkapható"-e, terjedhet-e?
  A választ előre is köszönöm!

 • mandulakő?

  2008.06.24

  jelige: mandulakő?

  Tisztelt Doktorúr!
  Korábban idült mandulagyulladást diagnosztizáltak nálam, s közben fehér tüszőnek látszó pötty keletkezik, melyet saját magam szoktam kivenni. Mivel fizikális panaszom nincs a mandulámra, azaz nem szokott begyulladni, csupán megjelenik rajta ez az aftaszerű valami, még nem igazán szántam rámagam az opusra. Egy problémám azonban van még, hogy bár már a 3. orvosnál jártam, hogy nézze meg, folyamatosan érzek a bal mandulámban valamit. Mintha lenne
  benne pötty, melyet nem látok és nem tudok kivenni, de az orvosok is, noha azt mondták kivették, utána elhagyva a rendelőt újra éreztem. Mintha egy ételmaradék volna ott... Szabályszerűen irritál.Mi lehet ez?

 • Torok

  2008.06.24

  Torok.

  Száraz torokfájást okozhat allergia? Reggel mikor felkelek torokfájással ébredem de utána elmúlik és nem mindig
  jönn elő.
  Köszönöm szépen a válaszát

 • fülzúgás

  2008.06.23

  Édesanyámnak egy hónapja fülzúgása van a napokban korházba került mert a nyelve is megdagadt a belgyógyászati és fülészeti leletei jók az állapota változatlan hová fordulhatunk?

 • Maja

  2008.06.23

  Augmentin Duo 625 meg napi 2x1 jó valóban a fülfájásra.
  Háziorvoas írta fel
  Maja

 • garagt-gége reflux

  2008.06.19

  Egy éve jelentkeztek nálam a garagt-gége reflux tünetei, ráadásul enyhe reggeli fogíny- és tápcsatorna vérzéssel. Rögtön refluxot (GERD II) is állapítottak meg, de nem pontosították, hogy epés reflux (ami, ha jól tudom a rosszabb verzió). A PPI-k önmaguknban nem használtak, most motiliummal, nyugtatóval és Ulcoganttal kiegészítve szedek Parietet: a vérszivárgás elmúlt, de a gombócérzés, váladékozás maradt. Nagyon szeretnénk gyermeket, 37 éves vagyok és úgy érzem még évekig elvacakolhatok a gyógyszerekkel a refluxom legfeljebb csak kordában tartható. Mit gondol, ha másfél évig nem szedek gyógyszert mennyiben teszem ki magam egy súlyos nyelőcspőbetegség(netalán rák)kockázatának? Válaszát várva, üdvözlettel

 • garagt-gége reflux

  2008.06.19

  Egy éve jelentkeztek nálam a garagt-gége reflux tünetei, ráadásul enyhe reggeli fogíny- és tápcsatorna vérzéssel. Rögtön refluxot (GERD II) is állapítottak meg, de nem pontosították, hogy epés reflux (ami, ha jól tudom a rosszabb verzió). A PPI-k önmaguknban nem használtak, most motiliummal, nyugtatóval és Ulcoganttal kiegészítve szedek Parietet: a vérszivárgás elmúlt, de a gombócérzés, váladékozás maradt. Nagyon szeretnénk gyermeket, 37 éves vagyok és úgy érzem még évekig elvacakolhatok a gyógyszerekkel a refluxom legfeljebb csak kordában tartható. Mit gondol, ha másfél évig nem szedek gyógyszert mennyiben teszem ki magam egy súlyos nyelőcspőbetegség(netalán rák)kockázatának? Válaszát várva, üdvözlettel

 • ewapapp

  2008.06.17

  tisztelt weborvos!

  Alvászavarral küszködök!Miest már nagy nehezen elaludnék elkezd zsibbadni a fejem,és utána fel kelek!Van a jobb arcüregembenegy 3x2cm-es cysta! köszönöm válaszát!
  jelige:ewapapp

 • Szájpadlásom kóros lenövését megműtötték

  2008.06.13

  Szájpadlásom kóros lenövését megműtötték de ez a növekedés nem állt meg, sőt befelé is terjedő egyre erősődő agyi nyomást is érzek. Nem tudom ez melyik szakterületre tartozik, az orvosok úgy látom tapasztalatlanok a betegségem egyedisége miatt. Nagyon meg vagyok ijedve, mert tüneteim napról napra erősödnek.A csontminta jóindulatú volt! Hova fordulhatnék segítségért? 42 éves 3 gyermekes anyuka

 • TÜDŐ

  2008.06.13

  T.Doktor Úr!Néhány éve a nyakamon bal oldalt puha duzzanat van, mely már elmozdult,és oldalra tolódott! A pajzsmirigydoktor tüdőmeridián problémát gyanít,a tüdőgondozó nem törődik vele!Hová forduljak?kb.10 éve asztmás vagyok,valamint a bal orrlyukam eldugul,nem kapok levegőt szinte sosemezen az oldalon! -Azt gondolom,egy
  ter,gyógyász kellene,aki a tüdőtémában otthon van! mit tehetek? TÜDŐ jeligére várom a választ! üdv 61 éves nő

 • Mátészalka!

  2008.06.12

  Jelige: Mátészalka!

  Fogfájás lenne a probléma: Nevetségesen hangozhat, de naponta egy fél órára vagy órára fájni kezd a jobb oldali arcom (alsó állkapocs felső fogsor, fülem mögött), lassan már a nyakam is fáj. Az alsó bölcsességfogam kb. 45fokban ferdén nő (illetve nem tud kinőni, 1/3a kint van). Volt már ilyen két és fél évvel ezelőtt, de aztán az egyik felső fogam kihúzták és aztán nem jelentkezett a panasz mostanáig. Akkor a mellette lévőt is betömték. Lehetséges-e hogy a betömött fogam gyulladt be ismét, vagy a bölcsességfog rosszalkodik? Vannak persze régi amalgám-tömésű fogaim is lent. Okozhat-e az problémát? Vagy valami más probléma lehet?

 • MITŐL ZÚG AFÜLEM?

  2008.06.12

  MITŐL ZÚG AFÜLEM?

 • ödéma a hangszálon

  2008.06.12

  milyen súlyos az ödéma a hangszálon

 • Krónikus középfülgyulladás

  2008.06.11

  Kedves Doktornő!

  Ez év januárjában Krónikus középfülgyulladást állapítottak meg nálam, aminek semmi tünete nem volt, csak, hogy folyt a fülem. Egy SZTK-s látogatásom után, miután kitisztították a fülem, állapították meg, hogy ilyen jellegű proglémám van, és, hogy ezt meg kell operálni. Ezek után

  felkerestem több orvost is, hogy visszaigazolást kapjak, hogy tényleg kell-e műteni. Az egyik orvosom, azt tanácsolta, hogy műtsük meg az orrsövényemet, hogy az segít a fülemen. Megműtötte márciusban, és látszólag a hallásom sokat javult is. Viszont egy másik kórházban azt mondják, hogy ezen már sehogy se lehet segíteni, csak műtéttel. Mit gondol, milyen fázisban lehet azt mondani, hogy ezen a betegségen csk műtéttel lehet segíteni? Aki az orromat műtötte, mindenképp azt javasolta, hogy ezt még ne műttessem, mert bevezető fázisban vagyok. Mi a jobb, ha mindenképp műtétre kerül a sor, vagy ha várok még vele? (azt mondták, hogy jobb oldalon behúzódott dobhártya, h-a negyedben beláthatatlan öböl, amely az atticus felé húzódik) Köszönettel

 • Cigi

  2008.06.11

  Cigi

  manduláimból fehér darabokat piszkáltam ki nem rég jobb hónaljba dudort érzek ha felemelem karom látszik is és ball combtöben is érzek valamit nem fájás meg nyelvem hátsó részén dudorok jöttek elö és egyik orrnyilásom is összevan zárva piros de lélegzet vételkor gondot nem okoz mire utalnak tünetek mi a megoldás

 • mandula probléma

  2008.06.10

  21 hónapos kislányom 1 éves koráig nem volt beteg, viszont azóta szinte minden hónapban tüszős mandula gyulladással küzdünk. Háziorvosunk azt mondja, hogy majd leküzdi, ha nem mandulakivétel lesz a vége. Úgy tudom mandulát 3 éves kor alatt nem vesznek ki. Ez azt jelenti, hogy 3 éves koráig minden hónapban 1 hetet beteg lesz a lányom, antibiotikummal kezeljük és nem tehetek semmit?

 • Hapci

  2008.06.10

  Tisztelt DR Ur.A bőrorvosom 3hete Doxibene antibiotikumot irt az ekcémámra,ezt követően elment a hangom claritromycint szedtem rá.Eltelt egy hét rettentően köhögök az orrom megállás nélkül fut.Elmentem a háziorvoshoz aki elküldött a gégészetre ahol köhögésre való tablettát kaptam mást nem.A gégész amikor bementem hozzá 2007-es leletemet olvasta el,nem amit a háziorvos irt,azt mondta hogy elég lesz az antibiotikum és ennyi.De a tüneteim nem múlnak. Mit csináljak?Válaszát előre köszönöm. Jelige:Hapci

 • Manduláimon fehér váladék

  2008.06.10

  Manduláimon fehér válaék van amit kipiszkáltam de nem rég a nyelvem hátsó részén kis dumócskák jelentek meg és hónaljamban kis dudor lett jobb oldalon lehet ez a mandulák piszkálása miatt átterjedt gyúlladás vagy valami más pl limfoma válaszát köszönöm

 • bal fülem egy ideje zsibbad és ég

  2008.06.10

  A bal fülem egy ideje zsibbad és ég ,néha egészem belül is . Pár perc és mindíg elmúlik, de nagyon gyakori és kellemetlen .A fül mögött kezdődik , mintha mászna valami a bőr alatt.Néha enyhe fájdalommal párosul.Hová forduljak , mi lehet ez ? köszönettel

 • mandula

  2008.06.10

  mandula jelige

  A visszanőtt manduladarab okozhatja -e a félrenyelést? Gyakori ,néha csak egy csepp nyál , de majdnem megfulladok tőle

 • Alexboy

  2008.06.09

  Tiszteletem.

  Krónikus arcüreggyúlladásom van. Az orvosom alkalmazott antibiotikumos kezelést és arcüreg átmosást,de sajnos sikertelen.Köhögés is alakult ki (pedig nem dohányzom) szerintem a garatra szivárgó váladék miatt.
  Várhatok valamilyen megoldást a műtéten kívül?
  Van erre valamilyen orr spray, vagy valami hasonló amit érdemes lenne kipróbálni?
  Nagyon köszönöm.
  Alexboy.

 • Fogprobléma

  2008.06.09

  Fogprobléma

  hiába mosom naponta 2 szer a fogam mégis kellemetlen szagu a szám.. nem tudom mitöl lehet ebben szeretnék segitséget kérni

 • Erika

  2008.06.09

  Erika jeligére

  8 éves lányomnak begyulladt a garatmandulája. Az orra bedugult, de semmilyen orrcsepp, orrspray nem használ. Próbálkoztunk hörögőtágító kenőcsökkel, inhalálással, de semmi nem vált be. Mit tanácsolnak? Lehet

  ez orrmandula gyulladás?

 • ISMÉT FÜL

  2008.06.09

  Tisztelt G.E. doktornő!

  Fül jeligére írtam előző levelemet,,melyben nem adtam elég információt,ezért azt most az ön kérésére pótolnám:
  A gyermekem diagnósisa otitis externa volt.A váladék ürülése mélyen a fül belsejéből jött akkor.Azóta nem fáj,csak egy-egy nap kivételével borzasztóan viszket neki a hallójárata.Kenőcs és paraffin enyhülést hoz,de csak ilyen rövid időre.

  Köszönöm válaszát.
  jelige:ISMÉT FÜL

 • Struma

  2004.01.12

  Mi az a struma?Anyukámat fiatalkorában megoperálták vele és most én is úgy érzem, hogy nyeléskor van ,,valami" a torkomban. A nyakamon kint is mintha kicsit vastagabb lenne.

 • 2,5 éves kislány

  2004.01.12

  2,5éves kislány hány,semmije nem fáj.Tejet és teát ivott, rántotthúst evett, de már harmadik alkalommal történt este lefekvés után,nem egymást követö napokon. Vasárnap, hétfő, péntek?

 • Folyamatos szédülés

  2004.01.08

  1 héttel ezelőtt átestem egy felsőlégúti fertőzésen, amely fülfájással, erős orrfolyással járt. Azóta folyamatosan, enyhén szédülök, ami nem forgó szédülés, inkább bizonytalanság érzés. Ezzel egyidőben jelentkezett az egész testre kiterjedő zsibogás érzés, mely néha erősebb, néha gyengébb. Ezt egyébként máskor is éreztem már, leginkább éjszaka, amely igen kellemetlen volt. A háziorvos sajnos minden hasonló panaszomra eddig csak azt mondta,a negatív EKG vizsgálat után, hogy pánikbetegség, úgyhogy már nem is merek hozzá fordulni. Mit tegyek?

 • Csecsemőkorban diagnosztizált allergia

  2004.01.08

  Véleményét, segítségét kérném az alábbiakban: csecsemőkoromban diagnosztizálták allergiámat. Mivel számos allergia vizsgálat nem tudott alátámasztani kiváltó tényezőt, ezért endogén ekcémára fogták. A bőrkiütések mellé társult, hogy nehezen, alig kaptam levegőt, illetve gyakran volt szemgyulladásom. Sok orrcseppet kaptam óvodásként. Rengeteg kevert és tiszta kortiko- szteroidos krémet kaptam. Teltek az évek, a tünetek mérséklődtek. Nem voltam beteges, megfázva is alig voltam. Huszonévesen, mikor
  kezdtem elfogadni a helyzetet, egyik pillanatról a másikra a következő problémáim lettek: tejszerű folyadék távozik a - mellemből - ultrahang, nőgyógyász nem talált semmit
  - alvászavar - évek óta ha elalszom is, minden zajra felébredek. Mivel dolgozom, és egyetemre is járok, muszáj volna pihennem. Most antidepresszánst szedek az idegességre és alvászavarra. - a térdem tönkrement. Egy évig kezelték konzervatív módon, majd 2 korrekciós
  porcműtét után most már használható. De most a másik oldali is kezd rossz lenni, amit meg is jósoltak az ortopédián.
  - gyakran alig kapok levegőt. Jó kis orrsövényferdülés miatt. Műtétre szorulna. - a gerincemben porckorong kopás van, amitől a derekam kibírhatatlanul fáj. Ugye ezzel úszni kellene, de a bőröm miatt nem tudok. - a jobb fülemen 2 éve diagnosztizáltak halláskárosodást. Itt állok 26 évesen, egyre rosszabb minden nap. A környezetem nem hiszi el
  szerintem. Pedig a minden napos fájdalom és problémák felőrölnek. Lehet-e ezek között a tünetek valamiféle összefüggés? Hogyan kerülhetnék ki ezekből, vagy már
  életem végéig rzt kell megszokjam? Az autoimmun vizsgálat tavaly negatív eredményt hozott, ha jól emlékszem.
  Nem találok olyan orvosra, aki komplexen kezelne.

 • 26 éves dohányzó nő

  2004.01.08

  Milyen következményei vannak ha későn veszik észre a fog körüli tályogot? A fogak elvesztése?

 • Fogínysorvadás

  2004.01.08

  Fogínysorvadás gyógyítása?


 • Novorin

  2004.01.07

  1994 óta használom a novorin nevű orrcseppet, de nem töményen hanem vízzel hígítva. Csak akkor ha éjszaka eldugul az orrom, pár napja a jobb szememben enyhe égető érzés jelentkezett ami enyhén kisugárzik afülem és a tarkóm felé. Lehet az orrcsepp miatt? Vagy ezeknek az orrcseppeknek csak az orrnyálkahártya kiszáradása a mellékhatása hosszú távon? Vagy más is...pl Agydaganat

 • Világos folt a könyéken

  2004.01.07

  3 hete a könyökömnél a bőrömön keletkezett egy kb 2cmx3cm nagyságú világos folt. Mintha napozás előtt leragasztottam volna. Mi lehet ez, és mitől lehet? 20 éves fiam május óta köhög. Rohamokban jelentkező, görcsös száraz
  köhögés.novemberben tüdőgyógyász vizsgálta, rtg neg., kifújásos vizsg. eredménye is jó lett. Azóta is köhög, semmit nem kapott.mi okozhatja,további vizsgálatra hová menjünk? Nem dohányzik.

 • Fülviszketés

  2004.01.06

  Kislányom 2 éves. Kb 1-2 hónapja észrevettem, hogy újját a jobb fülébe dugja és vakarja a fülét. Van olyan nap, amikor egyszer sem vakarja, de van úgy, hogy többször is egy nap.Ilyenkor nem sír, fájdalmat nem látok az arcán. 3 napja
  felébredéskor azt mondta, hogy be van dugulva a jobb füle. A bal fülét soha nem piszkálja. Hallása jó, a füle nem váladékozik, de fülzsírt sem látok benne soha. Nem szoktam pálcikával tisztogatni, lámpával belenézve semmit nem láttam. Eddig 2-szer volt náthás, csak az orra folyt, amit porszívós orrszívóval tisztítottam. Kérem írja meg, hogy forduljak-e orvoshoz és milyen probléma lehet ez Ön szerint.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink