• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

      Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

    • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

      A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

    • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

      Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

  • EBP
    • Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

      Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

    • Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

      Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

    • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

      EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

  • EESZT
    • Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

      Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

    • Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

      Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

    • EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

      EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

Orvos válaszol

  • Éjszakai légzéskimaradás 68

    2008.12.21

    Tisztelt Doktor Úr/Nő! mostanában egyre gyakrabban felébredek éjjel vagy kora hajnalban arra,hogy szaporább a pulzusom, furcsán rosszul érzem magam. (A férjem szerint néha horkolok is ilyenkor, ja és 68 éves vagyok.) Ijedtemben ilyenkor megmérem a vérnyomásom, ami jóval magasabb, mint nappal, 150-160/90. Ha felkelek, nagyokat lélegzek, rendeződik. Lehetséges, hogy éjjeli légzéskimaradás okozza az éjszakai vérnyomás-pulzusemelkedést? Mennyire veszélyes, ha ez a helyzet? Hogyan lehet védekezni? Válaszát köszönettel várom. Jelige:"Éjszakai légzéskimaradás 68"

  • Mi zavarja be a pészmékert?

    2008.12.18

    Mi zavarja be a pészmékert?


  • Fióna

    2008.12.16

    Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

    Az alábbi problémával küzdök melyben szeretnék segítséget kérni:
    Kb. egy hónapja kezdődött, hogy naponta több alkalommal a torkomban szivdobbanást (bedobbanást) érzek. Nem gyors a pulzusom, nem ver gyorsan a szivem, csak alkalmanként, semmi előzmény nélkül bedobban a szivem. Kb. 2 éve a kardiológián állapitottak meg mitrlalis prolapsust, egyéb eltérés EKG-n azóta sem volt. Mivel naponta több alkalommal érzem ezt az ilyesztő, kellemtlen tünetet az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja mivel lehetne megszüntetni azt. Feltéve ha nem valami szivbetegség jele. Tisztelettel köszönöm válaszát:

    Fióna jeligére

  • Cardio Scan

    2008.12.14

    Jelige: Cardio Scan

    Ez egy számítógépes diagnosztikus eszköz. Jobb fülre és két csuklóra EKG-szerű csipesz. Egy idő után megadja a pulzust, vérnyomást és képet rajzol - szó szerint rajzol - a szív állapotáról. ??? Köszönöm válaszát
    (Dr. Szaunder Ipoly doktor Úr válaszolt első körben.)

  • Kell félnem????

    2008.12.14

    Tisztelt doktor Úr!

    Elmondaná nekem ,hogy ez az orvosi vélemény mit jelent.
    Anamn-ben keskeny QRS-ű tachicardia Jelenlg holter monitoron KES ill.SES látható több alkalommal kapcsolt KES.Az én orvosomnak erre nem volt ideje,illetve egy év
    múlva kontrolt javasolt.Előre is köszönöm,jó egézséget kívánok.
    Jelige:Kell félnem????

  • napsugár

    2008.12.14

    Tisztelt Cím!

    Az alábbi problémámban szeretném tisztelettel tanácsát kérni.
    kb. 1 hónapja naponta több alkalommal, mindentől (kávé, idegesség stb) függetlenül a mellkasomban erős szivdobbanást érzek. nem szapora a puluzusom, nem szivdobogás érzésem van, hanem egyszer egyszer bedobban erősen a torkomban, és nagyon kellemetlen érzésem van. voltam kardiológián, mitralis prolapsusom van de ez már több éve kiderült. vérnyomásom rendben, semmihez nem köthető a torkomban érzett bedobbanás. Véleményét szeretném kérni mi okozhatja, félek hogy valami szivprobléma.
    Köszönettel: napsugár jeligére

  • infarktusom volt, Tartósitószer allergiám van

    2008.12.13

    10évvel ezelőtt sziv infarktusom volt uttána 2évvel 3 koszoruér betegséget állapitottk meg értágitást végeztek. Majdnem azóta minden éjjel anyakam és amellkasom között rövid ideig folyik róllam az izzadság majd emulik.Tartósitószer
    alergiám van ezvonatkozik agyógyszer átvivő anyagokra is.Az orvosok nem tudnak semmiféle magyarázatot adni rá.Kérem ha bármiféle javaslata van szivesen elfogadom. Előre is köszönöm.

  • Dagadt láb

    2008.12.13

    Tisztelt címzett!

    Arra szeretnék választ kapni, hogy ha valakinek a szívével vannak gondok, annyira, hogy már a lábai meg vannak dagadva, vizenyősek, akkor ezt meddig lehet így kihúzni?
    Tehát mennyire húzható a dolog, hogy az illető orvoshoz menjen? És ilyenkor az orvos mit tud a beteggel kezdeni? Körülbelül mire számítson az aki ilyen tünetekkel megy
    orvoshoz!
    (A láb dagadása szinte biztos, hogy a szíve miatt van az illetőnek!)
    Dagadt láb jeligére várom válaszát!

  • félelem

    2008.12.13

    Tisztelt Doktor Nő/Úr
    39 éves nő vagyok, éjszakánként heves szivdobogást érzek a pulzusom ilyenkor 100-130 között van. Concort kaptam amit reggel és este fél szemmel kell szednem. Voltam kardiológusnal de okot, szervi eltérést nem találtak. éjszakánként nagyon félek, kérdésem az lenne hogy hirtelen szivmegállás lehet-e ilyen heves szidobogással? csak kb. 1-2 percig tart utána rendezödik a helyzet. Várom válászát
    tisztelettel

    Jeleige. félelem


  • Szegycsonti fájdalom

    2008.12.11

    Tisztelt Hölgyem , Uram!

    29 éves nő vagyok szinte soha semmi betegségem nem volt megfázáson kívül. Kb 3 hónapja elkezdett fájni a szegycsontom széle jobb oldalon a borda találkozásnál.Úgy 3 hete már mindennap fáj de nem egész nap , van hogy pár
    percig, de van hogy órákig ,teljesen változó, mozgástól független . Van hogy fekve is fáj ,főleg ha hason fekszek. Tegnap este már a jobb vállam illetve karomban is zsibbadásos fájdalmat éreztem. A szegycsont melletti
    fájdalom : nyilalló,szúró égő érzés szokott lenni. Vajon mi lehet ez?
    Válaszát előre is köszönöm:
    Jelige: Szegycsonti fájdalom

  • 140/70-es vérnyomás mit jelent

    2008.12.10

    Tisztelt Orvos!

    Érdeklődnék, hogy a 140/70-es vérnyomás mit jelent, ha nyugalmi állapotban van mérve, fiatal nő esetén, normális tetsúllyal?

    Köszönöm

  • egy csuklás egy szivszurás

    2008.12.09

    23 éves lány vagyok.Gyerekoromban szív ideget állapítottak meg nálam.De azotta enm fáj most pénteken kezdett el fájni de elötte csuklottam egy csuklás egy szivszurás azotta kism áll a szívemböl a fájdalom.Az ekg jo lett kaptam egy nyugtatot de ugyan ugy szúr bele és erös szívdobogás kap el néha.Mi lehet a baj?köszönöm

  • kéthegyű billentyű prolapsusa

    2008.12.09

    kéthegyű billentyű prolapsusa milyen problémákat okozhat

  • Cardio Scan

    2008.12.09

    Jelige: Cardio Scan

    Szeretném tudni véleményét, a Cardio Scan gép eredménye mennyire reális?

    Köszönöm válaszát

  • szív és ritmuszavar

    2008.12.09

    Tisztelt Doktor Nő/ Úr!



    Olyan problémával fordulok Önökhöz, amivel egyszer már jelentkeztem itt, és megnyugtattak hogy nem

    vagyok szívbeteg (amit több főorvos is diagnosztizált), hanem csak kisebb elváltozás van az egyik

    billentyűmnél. (5 évig orrcseppet használtam, és miután elkezdtem kb. 1-2 hónapra rá kezdődött el ez az egész, a bedobogások stb.)

    Azt mondták hogy születési rendellenesség, de én állítom hogy az orrcsepp mellékhatásaként jött létre. Már két éve nem használok orrcseppet, de a tünetek még megvannak, mivel van ez az elváltozás (kocsonyásabb szerkezetű az egyik billentyűm, de jól zár)

    Most már elfogadtam a helyzetet, de az a gondom, hogy még így is félek, mert sokszor

    nem érzem magam jól. Ha állni kell nagyon gyorsan ver a szívem, ha meleg van is gyorsan ver, ha fáradt

    vagyok szintén. Ha mély levegőt veszek bedobbanik, mozgást követően bedobbanik, néha gondol egyet és

    a leg nyugodtabb pillanatomban üt félre. Elég sok kellemetlenséget okoz, és sokszor letörtnek érzem magam

    és gyengének emiatt, elmegy az életkedvem, sőt sokszor halálfélelmem is van. Az orvosok mind azt mondják, hogy

    nem kell gyógyszeres kezelés, sajnos el kell viselnem hogy ez van. Nehezen viselem, de már jobban mint régen.

    Azért írok, mert szeretnék tanácsot kérni hogy mivel tudnám ezt elviselhetőbbé tenni. Gondolok én a mozgásra, hiszen azt ajánlották is.

    De valami természetes módszert, valamiféle teát, vagy természetgyógyászati segítségre gondoltam. Remélem tudnak segíteni, mert nagy szükségem van rá.

    Még csak 21 éves vagyok, öt éve szenvedek ezzel, és félek hogy a továbbiakban rosszabbodik a helyzet, és úgy érzem nem élek teljes életet. Sajnos kissé

    hypohonder is vagyok.



    A segítséget előre is nagyon köszönöm.

    Jelige: szív és ritmuszavar

  • fogyás

    2008.12.09

    fogyás:Lányom az elmult időben nagyon sokat fogyott-fogyokurázott kövérség miatt. Aorta bill. insuff-ban szendved st.II-III. a fogyástól a has bőre nagyon kitágult, szeretne hasplasztikát. Kérdésem mennyire veszélyes ez a szivbetegsége miatt, és a hasfali izmokat bántják e mütét alatt, vagy csak a kinyult bőrt vágják ki. Köszönettel várom válaszát

  • szívbill.

    2008.12.09

    szívbill. Kérdésem, mitől alakul ki hogy a szívbill. nem jól záródik, valamint az aorta tágulat? Köszönettel:

  • Crystal

    2008.12.09

    Pár hete éjszaka amikor alszom és felébredek, hogy egyik oldalamról a másikra forduljak, megszalad a pulzusom, ami eléggé zavaró számomra. Napközben ilyet nem észlelek, mindig csak akkor amikor éjjel megfordulok az ágyban. Kérdésem a következő: Mi okozhatja a tüneteket, amitől pánikba esek és halálfélelmem lesz. Nagyon rossz érzés, és már sajnos figyelem és várom a következő rossz érzést. Nem hagy ki a pulzusom, csak megemelkedik, és erőteljesebben érzem. Már lassan odáig fajul, hogy szinte várom a következőt és közbe rettegek attól, hogy valami komoly bajom lehet.

    Köszönettel: Crystal

  • 44 éves

    2008.12.09

    szívinfarktust kaptam abból is hátsófalit.kérdésem az lenne fogok -e tudni még dolgozni.mivel a bizotság 45%-ot adott .44 éves vagyok azt mondták még fiatal vagyok nyugdijba menni nem is igazán akarok de félek hogy valami bajom lesz .nehéz fizikai munkát és stresszes munkát nem végezhezek nem vagyok rahabilitálható sem.de a jelenlegi munkám sajnos ilyen eredetű. akkor merjek dolgozni tovább vagy sem ,ha tudna nekem erre válaszolni nagyon megköszönném.nem tudom mi lesz igy velem terheléses ekg még nem volt.jelige...44 éves köszönöm

  • sok extrasziszt

    2008.12.09

    EKG szerint kamrai extraszisztoléim vannak, néha sok 3-4 rendes ütés után vagy szünet, vagy erős dobbanás. Utána elmúlik. nagyon zavar. Cardiológián azt mondják ez az ártatlan ritmus zavar.Mások nem érzik csak én (Akorábbi válaszok ezt nem igazolják)Sokat vagyok szabadon, kertészeti munkát is végzek. Esetleg még mit lehetne tenni, mert este félek, ha rámjön.

    Köszönettel.

    Jelige sok extrasziszt

  • ijesztő szívtünetek

    2008.12.09

    Tisztelt doktor Úr/ nő!

    27 éves vékony testalkatú lány vagyok.2 éve enyhe mitrális prolapszust állapítottak meg nálam.
    Akkor volt egy több hónapig elhúzódó pánikbetegségem és csináltak EKG-t,mivel rendszeresen voltak extráim,ami normális volt és ultrahangot,amelynek során derült ki a dolog.Azóta nem voltam ultrahangon,mert a körzeti orvosom azt mondta nem szükséges állandóan nézni,nem lesz rosszabb.A pánikbetegséget leküzdöttem akkor, időnként voltak azóta is extráim,de az utóbbi időben egy nagyon kellemetlen és ijesztő tünetre lettem figyelmes : amikor melegből hidegbe kilépek illetve ,amikor fázom érzem,hogy hirtelen nehezebben kapok levegőt,extráim lesznek és mintha összeszorulna a mellkasom.Itt a cikkek közt keresgélve olvastam, hogy szívbetegek esetén ez felléphet illetve szívkoszorúérgörcs lehet.A kérdésem az volna,hogy nálam a mitrális prolapszus miatt lehet ez a tünet vagy idegi alapú,mert ez ma megint jelentkezett miután kijöttem egy meleg helyiségből elég intenzíven, emiatt ma újra rámjött egy pánikroham,ami borzalmas rossz volt.

    Megköszönöm előre is válaszát tisztelettel!
    Jelige:ijesztő szívtünetek

  • Mné

    2008.12.09

    Mné jelige

    Október 28.-án késő este szívlebegés és ritmuszavart észleltem, az mellett, hogy szedem a Betaloc 100 mg-os gyógyszert 1993. év óta. Másnap elmentem a házi orvoshoz és a vérnyomásom magas volt 160/97. EKG-t csináltatott október 30.-án ekkor nem észlelt semmi rosszat sem. A vérnyomásom lement 140/90.-re. Nootropilt írt fel 1200.-ast. Hol alacsonyabb, hol magasabb volt a vérnyomásom utána mértem minden nap háromszor, vagy négyszer is. Végül kezdett helyre állni a vérnyomásom, a szícritmuszavart nem észleltem.

    November 21.-én elmentem egy kardiológushoz.

    Status: ritm.szivhangok,ao.szájadék felett halk protosystolés zörej, decomp.jel noncs,P: 100//min,RR:155/95 Hgmm.

    EKG: sr,balra dev.R tengely, PQ: 0,16, sec,QRS:0,08 sec,isoel.ST-k,lapos pos.T-k.

    ECHO: ao.gy.23,ao.asc:36,,BK:35-56,S:13-8,HF:13-9, JK:28, Mész:ao.gyökben, 4 ü. BP:52,, JP:50.Norm.üregátmérők, jó systolés kissé csökkent diastolés BKF.THR,PF nincs.

    Javasolta 2x2,5 mg. bisoblock, Magne B6, a Betalocot nem írta fel.

    Azt mondta hogy a fenti gyógyszert szedjem és ha érzem a szívritmuszavart, akkor kapjak be fél szem betalocot. De én ezt a betalocot régóta használom, akkor nekem azt mondták, hogy szednem kell. A fenti gyógyszer vérnyomás csökkentő, amit a kardiológus írt fel.

    Kérdésem az, hogy a bisoblock csak vérnyomáscsökkentő, vagy szívritmuszavarra is jó.

    Köszönöm.

  • cica

    2008.12.09

    Jelige: "cila"

    Tisztelt Dr.Úr/Hölgy!
    39 éves vagyok és gyermekkoromban rheumás carditisem volt.2005-ben magas (260-as) ritmuszavarom volt, melyet Holter vizsgálattal is néztek, akkor nyugalmi helyzetben 165 volt a pulzusom. 2 hónapba telt mire reagáltam valamelyik betablokkolóra. Már 2 éve Lokrent szedek, s a nyár folyaman kezdődött, hogy már reggel fáradékony vagyok, a végtagjaim hidegek és a nyakam baloldalt borzalmasan fáj, mikor beindul a pulzusom, fejgörcsök és hányinger, mellkasi szúrás, baloldalt a lapockámba és a balkaromba nyilaló fájdalom van és a nyakamból lesugárzik a fájdalom a csípőmbe. Először a nyakifájdalomnál, azt gondoltam, hogy elaludtam, de 1,5 hónap után szintén jelentkezett és most már több mint 2 hete folyamatosan fáj és az előzőekben leírt tünetek előjöttek.

    Van egy primer lymhoedemám III.stádiumu. A kezelő prof.asszony szerint az ödéma okozhat nyaki ill. egyéb gerinc problémákat, mivel az izeletek gyorsabban kopnak az ilyen betegeknél.

    Ön szerint először kardiológushoz, vagy inkább idegsebészhez forduljak a nyaki-gerinc problémámmal?



    Válaszat előre is köszönöm!

  • RECORONAROGRAPHIÁT

    2008.12.09

    MIT JELENT EZ A SZÓ.RECORONAROGRAPHIÁT

  • MANÓCSKA

    2008.12.09

    Tisztelt kardiológus doktornő!Azt szeretném kérdezni ,hogy néha hirtelen valami beleszúr a szívemtájékán és minden ok nélkül szaporább lesz a szívverésem.ez a kettő fügetlen egymástól..hol ezt érzem,hol azt.Vérnyomásom ált.110-117 között,de mivel pánikbeteg is vagyok ill. azt mondják,sokszor nem merem megmérni mennyi a pulzusom,mert megijedek ha eltér a szokásostól.De 90-95 szokott lenni ha előjön ez a szívdobogás.EKG-jó volt,terheléses EKG is.Koleszterin,cukor,triglicerid..minden jó.lehet ez a pániktól,vagy nézessem meg magam??Köszönettel MANÓCSKA jeligére várom válaszát.

  • Szabó Edit

    2008.12.09

    28 éves nő vagyok.2006. márciusában jelentkezett először nálam szapora szívverés,EKG vizsgálat során eredményeim: SR, PR 104 ms, kp. tengelyállás, V2-6-ig desc. ST,neg-poz. T-k, V1-ben neg., máshol lapos poz. T-k, vérnyomás 120/70.Ezután ultrahangos vizsgálattal állapították meg a rejtett WPW szindrómát.Ezek előtt semmilyen panaszom nem volt.Azóta kétszer volt rohamom 2006.júniusában, és 2008.januárjában.Néha van olyan érzésem, mintha egy nagyot dobbana a szívem, de ezen kívül semmilyen panaszom nincs, a rohamok alatt sem (ájulás,szédülés).Az utolsó roham után műtétet javasoltak, de mindenképpen a terhesség előtt.Gyógyszert nem szedek, a vérnyomásom miatt, ami 110/70 körül szokott lenni. Kérdésem lenne ténylgesen indokolt a műtét, vagy ezek a rohamok maguktól is elmúlnak majd, illetőleg mi a különbség a WPW és a rejtett WPW szindróma között? Válaszukat előre is köszönöm! Jelige: Szabó Edit

  • néha kihagyna a szívem

    2008.12.09

    Napokóta olyan érzésem van mint ha néha kihagyna a szívem,ilyenkor alig tapintható a pulzus majd erősödik ehez társul rossz közérzet fulladás EKG negatív,vérkép negatív.MIt tegyek?Előre is köszönöm válaszát

  • nagyon heves és erős szivdobogás

    2008.12.09

    Kedves Doktornő!

    34 éves vagyok, 176 cm és 58 kg.A nyáron magas pulzus (90-100) miatt orvoshoz kerültem, ekg és meghallgatás történt, valamint elküldött pajzsmirigy vizsgálatra, ami negativ lett.Ekkor felirt nekem Bisoblock 5mg-ból reggel egy felet. A pulzusom azóta jó is, általában 80 körül van, de az ősszel 3-szor is éreztem hirtelen fellépő (mindig csak nyugalomban és este) nagyon heves és erős szivdobogást, leginkább ahhoz hasonlit, mintha keresné a szivem a ritmusát. Ez valami nagy baj? Ez pár másodpercig tart, közben próbálok mélyen lélegezni és nagyon félek, utánna fáradtságérzetem van és levert vagyok.Eléggé aggódós tipus vagyok, sokat szorongok (orbáncfű teát iszok rá), de sokat mozgok, napi 4 km-t biciglizek meg sétálok is és olyan mozgós tipus vagyok. Nagyobb bedobbanásaim egy-egy, már régóta volt, de ez az utóbbi 3 sorozatos nagyon megijeszt! Válaszát előre is köszönöm!!

  • Szívműtét után

    2008.12.09

    Szivmútét után mennyi idő a rehabili-
    táció?

  • concor

    2008.12.09

    Kedves Doktor NŐ

    Concor 5mg gyógyszer szedésével kapcsolatban kérném ki a véleményét. A háziorvosom reggel és este 1/2 tablettát javasol szedni, pulzusszám növekedés miatt. A kardiológus kivizsgálás után 1 tablattát de csak este. Szervi okot nem talált.Eddig 2x felét szedtem mi tévő legyek, válaszát köszönöm Szné.Jelige concor

  • Mi az ANF ?

    2008.12.09

    Mi az ANF ?

  • IDŐNKÉNT,SZAPORA GYORS SZIVVERÉS

    2008.12.09

    IDŐNKÉNT,SZAPORA GYORS SZIVVERÉS,ÚGY ÉRZEM,MINTHA ÖSSZEVISSZA KALIPÁLNA.MITŐL LEHET ?

  • ZSUZSANNA jelige.

    2008.12.08

    Tisztelt dr.Úr!Először is köszönöm RÉKA7 jeligére adott válaszát,azóta este beszedem a 0,5-ös Xanaxot és általában végig alszom az éjszakát.Napközben csak néha egyszer veszek be egy 0,25-öset..ha nagyon muszály,főleg akkor mikor ezek a sűrű frontok jönnek...

  • Jelige: szívizomhíd

    2008.12.08

    Szívizomhíd jeligére már régebben is elküldtem a kérdésem, de nem találtam a választ. Egyre sűrűbben és erősebben, kisebb terhelésre/séta/ jelentkező mellkasi fájdalmaim miatt végeztek coronografiát. Myocardium briget találtak a LAD-on,MPS II-foku MI, II-foku TI,ISZB enyhe,kisérbetegség,spasztikus érrendszert találtak. Vérnyomásom alacsony ezért a kardiológus azt mondta,hogy nem tud erősebb gyógyszert adni. Vagy együtt élek a rosszullétekkel vagy meg lehet műteni. A kérdésem az lenne,hogy mikor kockázatosabb a műtét 40 évesen vagy ha húzom még egy ideig és az érrendszerem gyengül. Ráadásul minden vizsgálat alkalmával találnak valami új problémát.Két éve még csak MPS I-foku MI volt. Azóta rohamosan csökken a terhelhetőségem. Kérem válaszoljanak, köszönöm.

  • Zsófi

    2008.11.20

    Zsófi jeligére
    21 éves lány vagyok, több hónapja tartó problémámra még mindig nem találtam megoldást. Mitralis prolapsusom van, de nincs mitralis insuffitientia, kaptam rá 25 mg Betalocot. Több hónapja hallom a szívdobogásomat a jobb fülemben, néha a balban is (pl. ha tüsszentek felerősödik). Ma mértem egy vérnyomást: a bal karomon 109/63 volt, a jobb karomon viszont csak 95/55, pulzus 57. Ez mitől lehet, ehhez enyhe fejfájás is társult. Lehet hogy a gyógyszertől van? Nagyon leviszi a vérnyomásomat? Nem baj, hogy ennyire eltér egymástól? El vagyok keseredve, egy fél évvel ezelőtt még kutyabajom se volt, most pedig kivizsgálások sora után (vérvételek, EKG, szívultrahang, pajzsmirigy vizsgálat, nyaki UH vizsgálat, természetgyógyász) sincs megoldás panaszaimra (főként a fülzúgás zavar, és az hogy a szivem sokszor nagyobbakat dobban, például egy kis mozgás, vagy a reggeli ébredés után, be is dobog néha-néha). November végén megyek MR vizsgálatra is. Örülnék, ha letehetném a gyógyszert, és végre minden panaszom megszűnne, és újra egészségesnek érezhetném magam. Válaszát előre is köszönöm!

  • szívritmuszavart észleltem este

    2008.11.20

    Két hete kb. szívritmuszavart észleltem este és másnap
    elmentem a házi orvoshoz megmérte a vérnyomásom és 160/90 volt. EKG-re küldött semmi rosszat nem mutatott és írt nekem ki nootropil 1200-as gyógyszert, hogy szedjem és sokat mérjem a vérnyomásom. Egy nap többször mérem és hol rendes, hol pedig magasabbra felmegy, a perszámom viszont legtöbbször 90 és 100 között van. Egyébként 15 éve szedem a betaloc 100 mg-os gyógyszert szívritmus zavarra fél-fél tablettát reggel és este. Ez mellett is jelentkezni szokott a szívritmus zavarom egy évben kb. kétszer. Nekem általában alacsony szokott lenni a vérnyomásom. Tanácsot szeretnék kérni, kardiológushoz készülök elmenni. Köszönöm.

  • FM-aorta

    2008.11.20

    Tisztelt Doktor Hölgy/Úr!
    RTG vizsgálattal azt állapították meg, hogy az "aorta erősen
    sclerotikus". Ennek mi lesz a következménye, és mit lehet tenni?
    Köszönettel: FM-aorta

  • ibituba

    2008.11.20

    jelige:ibituba néha nyomást érzek a szivemben, és a bal kezemben. van rajtam 25kg plusz suly. vérnyomás
    csökkentöt szedek. mitöl van ez??ugye nem infarktus gyanu.

  • 56 éves női szív

    2008.11.20

    Jelige: 56 éves női szív
    Tisztelt Weborvos!
    Nitromint tabl elszopogatása után megszűnik a koszorúérszűkület (enyhe fokú) okozta mellkasi fájdalom. Lehet tovább folytatni a megkezdett tevékenységet, vagy tanácsosabb inkább valameddig pihenni?És mi a teendő,
    ha éppen buszon, vagy vonaton, vagy kiránduláson vagyok?
    Hálás köszönettel, tisztelettel

  • UH

    2008.11.20

    UH jeligére.Kedves Veborvos!Szeretném megkérdezni,hogy
    árt e a szívnek,ha 5 percig ultrahangozom,mivel sokszor fájdalmas, ha a melltartó fémkerete megnyomja a bordámat. Köszönöm.

  • szívizomhíd

    2008.11.20

    40 éves nő vagyok.MPS MI-II, TI-II fok LAD-on myocardium
    bridget találtak,az egész érrendszerem vékony és nagyon
    kanyargós.Már kis fizikai terhelésre is erős fájdalom és szédülés lép fel.Kardiológusom azt mondta,hogy a szívizomhíd lefogja az ereket meg lehet műteni, de nagy műtét.A vérnyomásom 90 /60 ezért nem tud erősebb gyógyszert adni, hogy az életminőségem javuljon.Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e gondolkodnom a műtéten/ebben a korban ez nem megfelelő élet/ vagy keressek fel másik orvost is.Válaszát
    köszönöm.Már írtam híd jeligére de nem kaptam választ. Jelige:szívizomhíd.

  • szív és ritmuszavar

    2008.11.20

    Kardiológia
    Tisztelt Doktor Nő/ Úr!
    Olyan problémával fordulok Önökhöz, amivel egyszer már
    jelentkeztem itt, és megnyugtattak hogy nem vagyok szívbeteg (amit több főorvos is diagnosztizált), hanem csak
    kisebb elváltozás van az egyik billentyűmnél. (5 évig orrcseppet használtam, és miután elkezdtem kb. 1-2 hónapra rá kezdődött el ez az egész, a bedobogások stb.) Azt mondták hogy születési rendellenesség, de én állítom hogy az
    orrcsepp mellékhatásaként jött létre. Már két éve nem használok orrcseppet, de a tünetek még megvannak, mivel van ez az elváltozás (kocsonyásabb szerkezetű az egyik billentyűm, de jól zár) Most már elfogadtam a helyzetet, de az a gondom, hogy még így is félek, mert sokszor nem érzem magam jól. Ha állni kell nagyon gyorsan ver a szívem, ha
    meleg van is gyorsan ver, ha fáradt vagyok szintén. Ha mély levegőt veszek bedobbanik, mozgást követően bedobbanik, néha gondol egyet és a legnyugodtabb pillanatomban üt félre. Elég sok kellemetlenséget okoz, és sokszor letörtnek érzem magam és gyengének emiatt, elmegy az életkedvem, sőt sokszor halálfélelmem is van. Az orvosok mind azt mondják, hogy nem kell gyógyszeres kezelés, sajnos el kell viselnem hogy ez van. Nehezen viselem, de már jobban mint régen.
    Azért írok, mert szeretnék tanácsot kérni hogy mivel tudnám ezt elviselhetőbbé tenni. Gondolok én a mozgásra, hiszen azt ajánlották is. De valami természetes módszert, valamiféle teát, vagy természetgyógyászati segítségre gondoltam. Remélem tudnak segíteni, mert nagy szükségem van rá. Még csak 21 éves vagyok, öt éve szenvedek ezzel, és félek hogy a
    továbbiakban rosszabbodik a helyzet, és úgy érzem nem élek teljes életet. Sajnos kissé hypohonder is vagyok.
    A segítséget előre is nagyon köszönöm.
    Jelige: szív és ritmuszavar

  • Ildikó

    2008.11.20

    T.Szakértő!
    Választ szeretnék kapni, hogy mi okozhatja a következő
    problémámat! Néha ugy érzem, hogy szivritmus zavarom van. A szívem furcsán dobban a mellkasomban, olyan mintha nem kapnék levegőt és megszédülök. Már egy párszor éreztem akkor is, amikor a karom az oldalam mellett volt. Egyébént WPW-syndrómám van, amire Verapamilt szedek. Esetleg ennek lehet köze a panaszaimhoz?Válaszát előre is
    köszönöm! Ildikó jeligére

  • tanácstalan

    2008.11.20

    T. weborvos, ritmuszavarral küzdök egy éve, utánaolvastam,
    nem veszélyes állítólag, erőteljesebb dobannással pótolja a megelőző gyengét a szív. Rendben, de ha naponta több alkalommal, sorozatban előfordul, ez rendkívül kellemetlen és megterhelő, már nagyon nehezen viselem. Háziorvosom nem vesz komolyan, EKG nem készült. Egyetértek azzal is, ha azt mondják, hogy idegi eredetű. De akkor is valamit tenni kell. Egyébként nem dohányzom, nem iszom, súlyfeleslegem minimális 3-4 kg, 51 éves nő vagyok. Mit tegyek?
    Jelige: tanácstalan

  • Szívdobogás

    2008.11.20

    Szívdobogás:
    Mostanában rendszeresen (napi 10-15) érzek heves szívdobogást néhány másodpercig tart. Egy éve a foglalkozás eü. vizsgálaton ezt észlelték. Végigcsináltam egy kivizsgálást. A kardiológus azt mondta "maga nem egy mamut, normális az átlag 80 pulzus" 153cm magas 64kg súlyú vagyok. A 24 órás vérnyomás és ekg is mutatott jelentős eltéréseket (éjszaka, nyugalmi állapotban 170/100 vérnyomás 140 pulzus). Az átlag vérnyomásom 110/80, de felírtak vérnyomáscsökkentőt, amit nem szedek, félek. Beszedtem egy doboz Vitiont, kb. egy hónap után megszüntek a tünetek (ami, most fokozottan jelentkezik).UH-n nem találtak semmi eltérést. Mit javasol?

  • SZÍVNAGYOBBODÁS 2

    2008.11.13

    Szívnagyobbodás jeligével írtam önöknek, ahol azt írták, hogy
    többnyire magasvérnyomástól van szívnagyobbodás. Csak azt
    szeretném kérdezni hogy nekem alacsony a vérnyomásom 90-110 között mozog.
    Nyugtató gyógyszerektől előfordulhat-e olyan hogy lehet hogy nekem magas a vérnyomásom, de a nyugtatók miatt alacsony. Ezt azért is kérdezem, mert sok szor olyan érzésem van, 200 körüli lenne a vérnyomásom, a vérnyomásmérő
    legfeljebb 130-at mér.
    A kérdésem az hogyha nem a nyugtatók miatt alacsony a
    vérnyomásom, hanem alapból akkor még mitől lehet
    szívnagyobbodásom, amire 6 évvel ezelőtt mikor kiderült az orvos azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni.
    A másik kérdésem ez már örökéletemben fenn fog állni?
    Válaszukat köszönöm.
    Jelige: SZÍVNAGYOBBODÁS 2

  • Szív1952

    2008.11.13

    Jelige:Szív1952
    Tisztelt Doktor DoktorNő!
    Mellkasi fájdalom miatt izotópos szívizom vizsgálatot végeztek rajtam 2007. februárjában, melynek orvosi véleménye: Kis kiterjedésű és enyhe fokú myocardiális ischaemia az anteriorfal basalis harmadában és apicalisan.Fél évente járok kontrollra, legutóbb 2008. szept. 4-én készült terheléses EKG, melynek lelete: Célfrekvenciát elérte. Angina
    nem volt. Terhelés végén 1-1 VES, SVES látszott. Signifikáns mértékű ST-T eltérés nem alakult ki.Napi gyógyszerek: Plavix. ADEXOR (2szer 1) Atorvox-20 mg, Atenobene 50 mg, Norvasc 5 mg.Labor leletek : nincs csillag.Tegnap két nehéz tásákával nagyon gyorsan " felszaladtam" a második emeletre, s utána mellkasi fájdalmam lett. Azonnal elszopogattam egy Nitromit tablettát, de szinte még fel sem oldódott máris megszünt a panasz. Az egész nem tartott tovább mint max. 2 perc. Ebben az évben ez volt a méásodik ilyen jellgű rosszullétem.Az
    előző 3 hónappal ezelőtt volt, nyugalmi állapotban. Kérdeésem: Nagyon komoly a baj, elég a félévenkénti kontroll, vagy minden rossullét után tanácsos a kardiológushoz fordulni? Köszönettel, tisztelettel

  • szapora pulzus

    2008.11.13

    29 éves nő vagyok. A nyár eleje óta a következő problémám
    van: a vérnyomásom alacsony, általában 90-100, a pulzusszámom ugyanakkor 110 és 130 között ingadozik. Amikor ennyire magas a pulzusszámom, akkor hirtelen szédülni kezdek. Az utóbbi hónapokban ezzel a problémával felkerestem a háziorvosomat, aki először vérképet csináltatott. A vérkép vashiányt és vérszegénységet mutatott ki, valamint nagyon alacsony, 1,8 koleszterinszintet. Ezek után szakorvosokat is felkerestem. Jártam szemészeten, fül-orr-gégészeten, reumatológián, kardiológián, neurológián. Ezeken a helyeken semmilyen eltérést nem találtak, ami igazolhatná a szédülést és a magas pulzusszámot.
    Kérdéseim: milyen egyéb oka lehet a felsoroltakon kívül ezeknek a tüneteknek? Létezik-e olyan gyógyszer, ami a pulzusszámot csökkenti úgy, hogy a vérnyomást ugyanakkor nem csökkenti? Amennyiben lehetséges szeretnék minél hamarabb választ kapni! Köszönettel szapora pulzus jelige

  • aggódó barát

    2008.11.13

    Jó napot kívánok!
    Egy nagyon jó barátomnak valami nincs rendben a szívével. Nem állandó panaszai vannak,tehát nem állandó ritmuszavar, hanem-ahogy ő fogalmazott-valamiféle zörejek.Az állítja,ezt nem lehet gyógyszerrel kezelni.Igaz ez?Járt orvosnál,állítása szerint az orvosok sem tudnak erre gyógyszert felírni.Az édesapjától örökölte a gyenge szívét,apukájának 12 'lábon kihordott' infarktusa volt. A barátom is viszonylag gyakran rosszul van.Legutóbb azt hitte,összeesik és mentő viszi el.
    Sajnos iszonyatosan pörgős életet él és erről nem igazán hajlandó lemondani.
    Lehet ezen gyógyszerrel segíteni?
    Ő nem igazán aggódik a saját egészségéért,én aggódom helyette...
    A választ előre is köszönöm!
    jelige:aggódó barát

  • Krisz

    2008.11.11

    Tisztelt Weborvos!
    Kezelt magasvérnyomásom van. Kb. két hónapja extrasystolékat éreztem két napon át, nagyon gyakran. Akkor ügyeleten készítettek EKG-t, de természetesen abban az 1-2 percben nem volt extra, az EKG normál módón nézett ki. Másnapra akkor elmúlt lassan. Azóta nem történt ilyen, a tegnapig, amióta ismét extra-k jönnek szinte folyamatosan, általában nyugalmi állapotban. Nem érzem rosszul magamat, de nagyon kellemetlen, ijjesztő jelenség ez. Az a kérdésem, hogy az aktív sport befolyásolhatja-e az extrák gyakoriságát, nyugodtan elmehetek-e edzésre (aikido) anélkül, hogy tartanom kellene komolyabb problémáktól?

    Köszönöm válaszát!

    Jelige "Krisz"

  • okozhatja-e a szivprobléma a rosszullétet?

    2008.11.04

    Tisztelt Weborvos!
    38 éves nő vagyok, véleményét szeretném kérni, mennyire
    sulyosak a megállapitott eredményeim? Echo: enyhe koncentrikus bal kamra hypertropia.
    Kis telesystolés mitralis prolapsus. Mitralis insufficientia: jelzettl Holter: Szignifikans bradycardias epizód nem volt. Több SVES.
    Dominálóan izolált. Pár alkalommal kapcsoltan jelentkeztek.. SVT nem látható.
    Több VES. Mind izolált -az éjszakai periódusban a VES-k gyakorisága lényegesen lecsökkent, átmenetileg meg is szűnt.l NSVT, VT nem látható. R-R távolságok 1500 msec. alatt. Össz VES száma 894, SVES 471. A panaszom a következő, ami nagyon zavaró: elalvás után kb. 5-10 perccel felriadok, hogy mintha fulladnék, heves szivdobogás, magas pulzus,
    hiányinger, reszketés. Ez mindennapos, tehát minden elalváskor jelentkezik. Apnoe betegségem nincs, voltam alvásambulancián. Vérvételem rredménye tökéletes, semmi eltérés.
    Elalvás előtt szedek Sanval-t, amitől nincs rosszullétem, az
    elalvással nincs gondom, percek alatt elalszom, de ha gyógyszer nélkül, akkor pokol az érzés. A szivemre concort szedek, reggel 7,5 mg, este 5 mg. Ön szerint okozhatja-e a szivprobléma a rosszullétet? Mit lehet ellene tenni?
    Pánikbeteg nem vagyok, voltam pszichológusnál is. Válaszát előre is köszönöm.

  • Csutak

    2008.11.04

    Első kérdésem: hol vezetik be katétert ha koszorúér
    betegség tünetei miatt kell szívkatétert alkalmazni? A második kérdés: 45 éves vagyok, négy hónapja nincs
    menstruációm, nem vagyok terhes, semmi kellemetlen tünetem nincs (változókori), mi a teendő?
    Válaszait nagyon köszönöm!
    Jelige: Csutak

  • Szívritmuszavar?????

    2008.11.04

    Tisztelt Doktornő/Úr!
    Pár napja furcsa érzésem van a szívem tájékán. Nem is tudom, hogyan írjam le, olyan mintha megremegne a mellkasom. Ilyenkor mindig megnézem a pulzusom, de a szívem szabályosan ver. Mi lehet ez? Pont egy évvel ezelőtt
    voltam kardiológusnál, mindent rendben talált. Lehet ez most
    valami komoly?!!! Nem iszom, nem dohányzom, de van rajtam kb. 30-35 kg. súlyfelesleg, amit tudom, hogy le kellene adnom. Törekszem is rá, de nehezen akar sikerülni.
    Válaszukat előre is köszönöm!
    Jelige: Szívritmuszavar?????

  • vivatava

    2008.11.04

    Mit tegyek?minden nap a szívverésem 110 és 120-at
    ver, valamikor vissza megy a 80-ra csak ritkában. Hijában szedem a nyugatot rá de az nem segít,és egyre inkább
    kezdek félni hogy valami baj lesz előbb utóbb. jeligém:vivatava

  • Melyek a szivbetegseg tunetei ?

    2008.11.03

    Melyek a szivbetegseg tunetei ?

  • pulzusszinkron fülzúgás

    2008.11.03

    Fél éve pulzusszinkron fülzúgással küszködöm a jobb fülemben. Egyik doktor azt írta, hogy vizsgáltassam meg a pajzsmirigyemet, a szívemet. A szívemmel az a gond, hogy mitralis prolapsusom van. Néhány éve állapították meg.
    Csináltak vérképet mostanában, semmi kiugró eltérés nem volt. Kicsit több vasat is le tudna még kötni a szervezetem.
    Volt BPPV-m is a nyáron, az most elmúlt. Időnként fáj a jobb fülem belül, de nem találtak benne gyulladást. Milyen szívbajok lehetségesek? Megijesztett az említett orvos.

  • pészméker probléma

    2008.10.31

    erdelyi vagyok egy eve van beultetve a peszmekem egy
    elektrodos,sajnos eszt most minel hamarabb ket elektrodusra
    kellene cserelni szeretnem tudni ha onoknel vegeznek-e ilyen mutetet mert itt kolozsvaron nem tesznek csa egy elektrodst ha igen swzeretnem tudni hogy lehet onokhoz jutni eropai kardom van ez bisztositas szol az union belul bar hol kernek egy valaszt hogy tudjam megoldani eszt a surgos problemat

  • Ingadozó vérnyomással küszködöm

    2008.10.31

    T.Cím!
    Ingadozó vérnyomással küszködöm,rendszeresen szedem a
    co-renitec,bisoblock,adexor gyógyszereketfenn áll nálam az
    adenóma prolaktinóma nem tudom helyesen írtam-e ,ez befolyásolja-e a vérnyomás kiugrást.
    Hirtelen megmagyarázhatatlan ok m miatt egyszer csak elindul fölfelé és akkor nagyon rosszul vagyok.
    A prolaktinra kapott gyógyszert nem tudom szedni ,mert szédülök és hányingerem van tőle.
    Ha front jön akkor is emelkedik a vérnyomásom. kérem segítsenek ,borzalmas napokat,estéket élek át.
    Állandó fülzúgás gyötör.
    Esetleg más gyógyszer kellen?
    Szérekedésben szenvedem,ha nem veszek be valamit egy hétig sem kell mennem,de most már ott tartok,hogy a használt hashajtóknak sincs hatása.pl./phenolftalein,guttalax,
    ricinus stb./
    Várom válaszukat

  • Szívnagyobbodás

    2008.10.31

    T.WEBORVOS!
    Nekem 6 éve szívnagyobbodásom van.
    Kérdéseim: Mitől lesz az embernek szívnagyobbodása ha nem
    sportol? Más országokban ha valakinek a fenti betegsége van az orvosok komolyan veszik. Nálunk miért nem?
    A szívnagyobbodástól lehetek-e úgy rosszul, hogy olyan érzésem van, hogy ha nem szedem gyorsan a levegőt, mert olyan gyorsan ver a szivem, akkor úgy érzem komolyabb bajom lesz. Amikor vége ennek a rosszullétnek úgy érzem magam mintha letaglóztak volna.
    Decemberre írtak elő HOLTER vizsgálatra emiatt a rosszullétek miatt. Azt szeretném csak tudni, hogy ez a
    műszer mér-e valamit és ha igen mit. Mit lehet leolvasni belőle. Válaszukat előre is köszönöm.
    JELIGE: Szívnagyobbodás

  • 30ÉVES NŐ

    2008.10.31

    Kedves Weborvos!30 ÉVES VAGYOK NÉHA ÚGY ÉBREDEK
    HOGY RETTENTŐEN SZÉDÜLÖK AMI EGÉSZ NAPOMAT VÉGIG KÍSÉRI.SZERENCSÉRE CSAK NAGYON RITKÁN.A PULZUSSZÁMKON SOKSZOR NYUGALMI ÁLLAPOTBAN IS 100-110
    FÖLÉ IS EMELKEDIK ÉS OLYANKOR ERŐS FÁRADTSÁGOT ÉRZEK. NÉHA ÚGY ÉRZEM MINTHA NEM LENNÉK TELJESEN ÉBER NEM IS MEREK AUTÓVAL CSAK A VÁROSBAN KÖZLEKEDNI MERT EZ IS NAGY ODAFIGYELÉSEMBE ERŐS ÖSSZPONTOSÍTÁSBA KERÜL.A
    VÉRNYOMÁSOM JÓ RITKÁN EGY KICSIT ALACSONY A LÁTÁSOMMAL SINCS BAJ MERT VOLTAM SZEMÉSZETEN.MÉGIS SOKSZOR MÁMOROS VAGYOK.NEM ISZOM NEM DOHÁNYZOM. MERRE INDULJAK ORVOSHOZ?VALYON EZEK A DOLGOK ÖSSZEFÜGGENEK?KÖSZÖNÖM ELŐRE IS A VÁLASZÁT!
    JELIGE:30ÉVES NŐ

  • Concor + Bilobil

    2008.10.31

    Tisztelt Doktornő/úr!
    Mitralis prolapsusra szedek napi 2,5 mg. Concort. Szedhetek emellett Ginko Bilobát tartalmazó készítményt? Pl. Bilobilt? Nem léphet fel gyógyszerkölcsönhatás? Köszönettel

  • István

    2008.10.22

    Jelige: István
    Magas a vérnyomásom. Lokrent, Cordaflexet és koleszterin
    csökkentőt szedek. Kb. havonta egyszer szívritmuszavarom van, amit a vérnyomásmérő - Omron M3 - is kijelez. Kb. két nap alatt áll helyre a szabályos ritmus. Az utóbbi két-három alkalommal a ritmus rohamszerű vérnyomásemelkedéssel és megszédüléssel, elesésemmel állt helyre. A közvetlen ekkor mért vérnyomásérték 200 vagy e-fölötti volt. Egy-két
    perc múlva a vérnyomásom normál értékü lett. A háziorvosnak említettem a panaszokat, aki egy EKG-t csinált, ami ekkor teljesen szabályos volt. Továbbá vérképet is készíttetett. Ezek alapján a ritmus panaszomra semilyen gyógymódot sem ajánlott. Azt monta vannak veszélytelen ritmuszavarok is. De kérdezem, hogy lehet veszélytelen,
    ha a fentebb említett rohamszerű módon áll helyre a szívritmus, és mit kellene tennem?

  • mitől lehet ??? járhatok-e edzésre

    2008.10.22

    Tisztelt Hölgyem/Uram
    Köszönöm a válaszát az alábiakban mellékelet levélre. Voltam
    orvosnál kivizsgáláson és minden eredményem negativ lett
    (szivultrahang EKG,volt vérvétel is) ugye ezek a vizsgálatok mind a magysvérnyomásom miatt lettek megcsinálva kb egy éve. Tehát akkor nemtudom hogy mitől lehet mert akkor is emlitettem a kardiologusmnak de nem tudott konkrét választ adni. Megint az lenne a kérdésem hogy mitől lehet ??? és mi baht okoz és hogy járhatok-e edzésre ezzel a próblémával ?

  • anyukám szívbeteg

    2008.10.22

    Kedves Doktor Úr/Nő!
    Anyukám 42 éves és most volt másodszor szívinfartusa fél éven belül.Már háromszor katéterezték. Egyáltalán nem változott az állapota,mondhatni csak rosszabb.Teljesen belefáradt kilátástalannak látja helyzetét, és mind emellett depressziós is. Segíteni szeretnék valahogy.Tényleg nincs semmilyen lehetőség amivel lehet javítani az állapotán?Nincs valami gyógymód, vagy akár valami alternatív gyógymód?Válaszát előre is köszönöm! Jelige: anyukám szívbeteg

  • SZÍV56

    2008.10.22

    Tökéletes nyugalmi EKG mellett előfordulhat-e szívprobléma
    (állítólag a nők szívbetegségének kimutatására nem elégséges ez a módszer)? SZÍV56

  • érdeklődés

    2008.10.22

    Tisztelt Doktor!
    Szeretném kérdezni mitől lehet, hogy szapora a pulzusom általában 85-90,. EKG, labor, pajzsmirigy, súlyom rendben. Egészséges életmódot élek 38 éves, nő. Mozogni sajnos csak a háztartásban és a két gyerekkörül szoktam. Kicsit hullik a hajam, hátam derekam sűrűn fáj, szárad a szám olyankor a beszéd is kellemetlen szinte a nyelvem töve hozzá tapad a szájpadlásomhoz, labor jó csak a triglycerid, WBC, EO picit alacsonyabb. Segítségét megköszönve!
    Jelige:érdeklődés

  • SVPT szindróma

    2008.10.21

    Mi az SVPT szindróma?

  • magas vérnyomásom van / Tulsulyom van / mintha bedobbana a szivem

    2008.10.21

    Üdvözlöm Hölgyem/Uram

    Körülbelül egy éve roszul lettem este és kiderült hogy magas véenyomásom van ezt kezelték gyógyszerel de nagyon levitte és már elhagytam a gyógyszert most a véenyomásom este amikor megmérem gyakran 98/50 pulzus:50 . Tulsulyom van amiből leadtam.(jelenleg 101kg) És most jelentkezett nállam olyan érzés mintha bedobbana a szivem elég ritkán fordul elő de erősen, nem tudom mitől lehet ebben kérnéák segitséget sportolok, dohányoztam de leszoktam már.

  • Gombóc

    2008.10.21

    Tisztelt Weborvos!

    Egy mostmár napok óta tartó érzésem van,amit már hónapok óta kisebb-nagyobb időszakonként érzek:a gyomromban, különösen a gyomorszáj környékén mintha "gombóc"-ot éreznék,ilyenkor ha pulzusomat megfogom,mintha egy másodpercre kihagyna,néha meg egy nagy dobbanást érzek.A szegycsont mögött nyomó érzésem van gyakran,voltam EKG-n,semmi elváltozást nem láttak,nyelési röntgen ill. mellkasröntgen vizsgálatot kérnek,hátha reflux miatt van.
    Ön szerint mi lehet ez a furcsa érzés?Előfordul olyan,hogy egy pillanatra "kihagy" a szívdobogás?
    Köszönöm válaszát!
    Jelige:Gombóc

  • 78 éves

    2008.10.21

    78 éves:Főleg terhelés esetén lápcsőmászás,cipekedés során főleg párás ködös időben nehéz légzésben szenvedek. Szakorvos Atrovent N inhalációs aerosolt irt fel.Ugy érzem, hogy egy idő óta már ez nem elég.Hallottam a SPIRIVA nevű gyógyszerről,áttérhetek e erre ?
    Háziorvosomtól kérhetem e ennek felírását?
    Köszönettel várom válaszukat.

  • havonta egyszer szívritmuszavarom van

    2008.10.21

    Kb. havonta egyszer szívritmuszavarom van. Magas a
    vérnyomásom. Lokrent, Cordaflexet, koleszterincsökkentőt szedek. Ha nincs ritmuszavar az EKG teljesen normális. Az utóbbi egy-két alkalommal a ritmus úgy állt helyre, hogy megszédültem. A közvetlen ekkor mért vérnyomás volt, hogy 200-ra felment, teljes gyógyszerelés mellett. A vérnyomás ilyenkor kb. egy-két perc alatt stabilizálódott. A háziorvos csináltatott egy vérképet, mást semmit. Azt mondta vannak
    veszélytelen ritmuszavarok is. Ő csak a szabályos ritmuskori EKG-t veszi figyelembe, a panaszomat nem. Először elsem hitte a ritmuszavar tényét, amit a vérnyomásmérőm - OMRON M3 - is kijelez, de a pulzuson is kitapintható. Mit tegyek? A válaszukat előre is nagyon köszönöm.

  • napok ota este magas a vérnyomasom

    2008.10.17

    szerezném megtudni reggel fél nommodipin este öt mg concort szedek most napok ota este magas a vérnyomasom 170 180 60 éves vgyok

  • bittike

    2008.10.15

    Jelige: bittike
    Kardiológiai ultrahang leletben mit jelent jobb pitvar mögött 8-10mm PF látható. Enyhe diastoles dysfuncio. II foku centralis MI. Másik uh leletben:bal oldali bifurcatioban intimalis sclerosis jelei. Carotis communisokban enyhén megvastagodott IMT látható. Válaszát előre is köszönöm.

  • sinus tachycardia

    2008.10.15

    Hello!
    jelige: sinus tachycardia
    21 éves lány vagyok már 2 éve sinus tachycardiát állapítottak meg.. Mitől lehet? Őszintén bevallom szinte semmit nem mozgok a iskolába menés jövésen és a bulizáson kivül (meghát a napi teendőknél). Nem sportolok, pedig kellene.. Lehet e csupán attól, hogy nem mozgok eleget? bár hozzátenném még, hogy van rajtam 8 kiló plusz.. amin
    dolgozozok.. SIKERREL.. :) Válaszát előre is köszönöm!

  • Szív

    2008.10.15

    Jó napot
    Arra szeretnék választ kapni hogy a szívnagyobbodás kialakulása össze függ a sportolással.Vagy egy normál embernél is ugyan olyan esélye van a kialakulásának.
    "Szív" jeligére

  • a pulzus nem magas egy kicsit ?

    2008.10.13

    40-éves nő vagyok.A vérnyomásom 110/70, de a pulzusom
    85-90-között van.BISOBLOKOT szedek az 5mg-ból felet reggelentre. Az lenne a kérdésem, hogy a pulzus nem magas egy kicsit s nem okoz károsodást a szervezetemben?

  • aorta műbillentyűt is be tudnak ültetni

    2008.10.10

    Tisztelt Doktor úr/Nő!
    Úgy hallottam, hogy néhány év elteltével már aorta műbillentyűt is be tudnak majd ültetn, úgy hogy nem kell az egész mellkast megnyitni, csak"lyukacsos" módszerrel? Nagyon jó lenne!

  • magas a pulzusszámom

    2008.10.10

    Az orvosi vizsgálaton vérnyomásméréskor azt monták, hogy
    magas a pulzusszámom. (kb. 101 volt) A vérnyomás az jó volt: 123/75. Aztán nem montak semmit. Normális ez? Régebben is mindig így volt/van. Miért nem kapok rá gyógyszert? Kérem mi a vélaménye? Köszönöm!!!Fizikailag
    keveset bírtam örök életemben.

  • billentyű2

    2008.10.06

    billentyű2" Lentebb kérdeztem,ez ügyben, de arra nem
    kaptam választ, hogy milyen tünete lehet, a billentyű II. fok. nem záródásának,ahol visszacsöpög a vér, uh, szív ct vizsg. voltak már, a műtét nem kérdés volt bocsánat, hanem tény, meg kell műteni, az rret is ki kell cserélni mert szétrobbanhat, sajnos. Mit érez a beteg ilyen esetben ha ez a problémája /fáradékonyság? stb.??/ mi várható a műtéttől, ha sikerül? Köszönettel

  • WPW

    2008.10.06

    Kedves Weborvos!
    Szeretném ha leírná mi a tünete a WPW szindrómának. Válaszát előre is köszönöm.
    Jelige: WPW

  • koszorúér

    2008.10.06

    T.WEBORVOS!
    Azt szeretném megtudni, hogy a koszorúérbetegséget egy EKG. kimutatja-e. Ha nem milyen vizsgálat mitatja ki.
    Jelige: koszorúér

  • Manócska4

    2008.10.06

    "Manócska4" A 34 éves párom kihordott lábon egy
    szívinfarktust. Elég nagy stressz nehezedett rá abban az időben. Milyen következményei lehetnek? Ő fél, hogy lesz egy következő és nem éli túl. Hogyan lehetne megnyugtatni ?

  • ide oda

    2008.10.06

    egy hete elég pörgösek a napjaim,ami mellé sajnos több
    kevesebb stressz társul.kb 3 napja érzem,hogyha valami féle stressz hatás ér akkor elkezd össze-vissza verni a szivem,mintha ritmuszavarom lenne,de ez el is múlik 1-3mp alatt.a szivverésem ilyenkor szabályos,nem érzem magam
    rosszul.ennyire érzékeny lett az idegrendszerem?mit javasol,mit tegyek?vegyem vissza a lendületet, kávéfogyasztást, a dohányzást?
    mitöl fog végleg elmulni ez az érzés? köszönettel: ide oda jelige

  • tágabb pal pitvar mérete

    2008.10.06

    Tisztelt Doktor úr!
    Ön szerint mennyire veszélyes, az hogy tágabb pal pitvar mérete a szívultrahang vizsgálatkor?
    184cm/100kg 37 éves Bal pitvar: 41mm 2D hossz: BP: 60mm JP:56 Bal kamra diast/syst 47mm/29mm EF:68% Septum dias: 10mm mozgás:jó Inferior fal diast 100 mm mozgás:jó falmozgások jók, ép billentyűk Aorta Vmax:1,4 m/s regurgitatio: nincs Bal kamra kiáramlási seb:1,3 m/s E/A 0,76/0,93 m/s DT:200ms Mitralis regurgitatio: nincs Tricuspidalis regurgitatio: nincs Vélemény: bal kamra functio. Tágabb bal pitvar. Thrombus, pericardiális folyadék nem látható. Fehérköppeny hypertónia: RR:139/96 hgmm P:80/min
    Amikor otthon mérem a vérnyomásomat akkor nincs baj vele:
    122/77Hgmm P:67/min a havi átlag. Egy hónapig vezettem a vérnyomásnaplót, napi többszöri méréssel és csak akkor emelkedik, ha idegesebb vagyok. Bevizsgált új Omron vérnyomásmérőm van Három évvel ezelőtti Ultrahang
    vizsgálatkor is hasonlót mértek. Akkor még 115 kg voltam. Egy év alatt leadtam 15kg-ot, úgy hogy esténként futottam és odafigyeltem az étkezésemre. Akkor a következő volt a mérés eredménye: TTE: BK/56/35mm, EF:67% Falv. 9-10mm
    BP:33mm Ép bill-k. E/A:0,7/0,9. Ergom:125 W 3 perc-91%, RR max:176/92 –neg.vizsgálat Norm.szivstatus. Évente 5-6 alkalommal guggolásból, ülésből, fekvésből felálláskor hírtelen egy nyomást érzek a fejemben, amitől megijedek. Olyan mintha elöntené a fejemet a vér és szinte ájulás kerülget.Ilyenkor a vérnyomásom is emelkedik. A legutóbbi panaszom után orvosi vizsgálatkor 160-as vérnyomást mértek a rosszullétem után. A kardiológus szerint ez a panaszom Vasovagalis eredetű lehet. Még soha nem ájultam el, viszont ezek a tűneteim már kamaszkoromban is megvoltak, igaz nem ilyen sűrűn és sokkal enyébben.1-2 évente, pl a redőny felhúzásakor. Akkor csak a nyomás volt meg és nem volt ennyire ijesztő. Kihez fordulhatok?
    Segítségét előre is köszönöm!

  • mitrális billentyű

    2008.10.06

    T.WEborvos!
    Szeretném ha a következő leletet alapján megtudni mi a bajom és súlyos-e. Fájhat-e ezért a szivem, és milyen tágulatról van szó. "Hártyás, nehezen vizuálható aortabill. a bill.síkja fölött jelentős mértékű tágulat látható. A mitr.bill. hártyás mk.vitorláján csekély prolapsus látható. A pitvari septum a foramen ovole területén 5 mm szakaszon nem követhető."
    Válaszukat előre is köszönöm Jelige: mitrális billentyű

  • kisfiamnak szívzöreje van

    2008.10.04

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    Kisfiam 3,5 éves.Nemrég vizsgálták szívzörejre, van neki, de normális. Azonban néha fájlalja a szívét, ilyenkor középtájon fogja a mellkasát és összegörnyed. Pár perce volt az utolsó,meghallgattam a szívét és iszonyú gyorsan vert. Nyugalmi állapotban mennyinek kell lennie a pulzusának,ill. milyen vizsgálat nyugtatna meg?
    Köszönöm szépen!

  • Szívdobbanás

    2008.10.01

    T.Doktor Nő/Úr!

    Néha azt érzem a mellkasomban, hogy bedobban a szívem. Valamikor többször egymás után is érezhető.Olyan furcsa érzés. Mitől lehet?

    "Szívdobbanás" jeligére

  • billentyű

    2008.10.01

    billentyű" Milyen tünete van annak, ha a szívbillentyű /II.
    fokozatú/ nem zár teljesen, és visszacsöpög a vér /újat kell helyébe tenni? valamint ha a szívben ki van tágulva egy ér /amit műteni is kell/?

  • Az én Mamám...

    2008.10.01

    Kedves doktornő!
    71 éves nagymamámat múlt héten vasárnap agyi infarktussal vitték kórházba, úgy hogy a jobb oldala lebénult. A kórházban mért értékek szerint 205/103-as vérnyomása és 20 feletti cukra volt. Tudtunka krónikus betegségeiről. Gyógyszeres kezelés alatt állt, de semelyikünk nem számított arra, hogy egyszer csak ez történt Vele. Két nap után a kórházban tüdőgyulladást kapott, nagyon nehezen vitték le a lázát, most 1,5 hét után már csak hőemelkedése van. Sajnos a vérnyomása a kórházi orvosok erőn felüli próbálkozásai ellenére is erősen ugrál pl.: 111/60, utána 1 órával 170/103. A pulzusa 5 napja folyamatosan 170. Azt mondja a kardiológus, hogy ez súlyos szívelégtelenség. Nincsen magánál, azt mondják az idegrendszeri problémák miatt nem érez fájdalmat. Néha vannak tiszta pillanatok, amikor néhány szót szól ez 2-3 naponta egyszer fordul elő...sajnos. Azt
    mondják az orvosok, hogy a 170-es pulzust, ha megpróbálják lejjebb vinni, akkor megállhat a szíve, ezért nem adnak Neki erősebb gyógyszert. A cukrát sikerült rendezni. Tegnap reggelre elkezdett vizesedni a keze-lába. Másfél hete folyamatos remény-elkeseredés között ingadozik az egész család. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a szív meddig
    bírhat egy ilyen terhelést és tényleg nem érez fájdalmat? Szeretnék reménykedni, de az orvosok nem engedik...azt mondják, hogy teljesen összekavarodott belgyógyászatilag és tényleg próbálkoznak mindennel. Subintenzív részlegen van, állandóan sürögnek-forognak körülötte...Borzasztóan
    tehetetlennek érezm magam. Szeretnék segíteni Neki, de nem tudok. Elbúcsúzni sem tudok, amíg él, remélek...Kérem írja le az őszinte véleményét a Mama állapotáról. Köszönöm
    Jelige: Az én Mamám...

  • Kamilla

    2008.10.01

    Kamilla kérdése:
    Tisztel Dr!
    Az EKG leletemre ezt írták:
    aVLT neg.P2aVFP jelzett s.r. meredek tengelyállás kóros repol, IJTSZB dg: Hyperkineticus cirtk. IJTSZB VES arrythmia
    Valyon mi a kóros, és mit jelentenek ezek. Betegségre utal vagy nem? Meg vagyok ilyedve! Köszönöm a választ!

  • Vérnyomáskülönbség

    2008.09.29

    Férjem két karján mért vérnyomása között mindig elég nagy a
    különbség.
    Míg a bal karján 140-150/95-105,addig a jobb karján szinte mindig 120/70-80.
    Mi okozhatja ezt?Érdemes-e ezzel orvoshoz fordulni,illetve valamilyen vizsgálatokat elvégeztetni?Jelige:Vérnyomáskülönbség

  • Mellkas röntgen

    2008.09.29

    Tisztelt Doktor Nő / Úr!

    Egy két irányú mellkas felvétel diagnózisát szeretném értelmeztetni.
    Diag.
    A jobb szívrekesz szögletben 35 mm átmérőjű homogén árnyék látható.
    Harántúl kissé nagyobb szív.
    Segítségét előre is köszönöm!
    Jelige: Mellkas röntgen

  • férjem hátsó fali infarktust kapott

    2008.09.26

    tiszteletem. kérdésem a következő lenne. a férjem hátsó fali
    infarktust kapott és egy ugy nevezett sztentet raktak az egyik érbe. 2 hónapos kontroll után az eredményre ez volt irva. állapota kielégitő , diagnozis pedig heveny also fali transmuralis szivizom elhalás. ezt szeretném tudni mit jelent ,és ezekután fog -e tudni dolgozni ill százalékoltassa e- le magát.és ha igy tesz mennyi esélye van rá hogy ,ha vissza hivják nem irják -e ki. mivel most mondhatni nyugdijas
    állása van de sajnos nehéz fizikai munka.válaszát köszönöm szépen.

  • találtak nálam két billentyű hibát

    2008.09.26

    Tisztelt Weborvos!
    40éves vagyok,és szivultrahangon találtak nálam két billentyű hibát.A kéthegyű billentyű prolapsusa,és a pulmonalis billentyű elégtelensége. Kérdésem az lenne,hogy mennyire tartsam be az orvos tanácsait,hogy neterheljem magam,ne emeljek sulyosat,nekem ugyanis ez a munkám. kőszőnőm

  • Aortic regurgitation

    2008.09.26

    Aortic regurgitation
    Nemregiben moderate aortic regurgitation-t allapitottak meg nalam. Az eredmenyek alapjan arra kovetkeztetek, hogy nem olyan sulyos a problema, bar neha kisebb tuneteim vannak. Jovo honapban lesz ujabb konzultaciom a kardiologussal. Amennyiben mutetre lesz szukseg, ajanlott-e elotte gyermeket vallalni? 27 eves vagyok, jelenleg Angliaban elek.
    Elore is koszonom valaszat.

  • Kamilla

    2008.09.18

    Kamilla kérdése:
    Tisztelt dr!
    Teljesen kétségbe vagyok esve. Már hónapok óta szívritm. zavarom van. Kivizsgálták, terheléses EKG, az eredmény: RR 201/79 Hgmm Pulzus 138
    ...
    A kérdésem az lenne, hogy mire utal a dianózis, és a Carvetrend egyáltalán nem használ a ritmuszavaromra, de magas vérnyomásom soha nem volt. A Rytmonorm tablettáról szörnyű dolgokat hallottam a forumban, hogy súlyos esetekben adják, fibrilláció esetén, vagy nekem az lenne? Ezt be sem merem venni, és az altatót sem, meg a hormont sem, mivel szörnyű dolgok vannak leírva mellékhatásként. És ráadásul pánikbeteg vagyok. Mostanában sokat eszem, de ez azért nem okoz mindennapos ritmus zavart? Milyen kivizsgálás kellene, hogy a pontos okot megtudhassam. Nagyon aggódom. Várom a választ Köszönettel Kamilla

  • buszos

    2008.09.18

    Tisztelt Doktornő/Doktorúr.
    Autóbuszvezetőként dolgozom egy közlekedési vállalatnál, az orvosi vizsgálatok után katéterezésre került sor. az eredmény a következő lett:
    vizsgálat jellege: elektív
    vizsgálat indikációja stabil angina
    behatolási hely: bal radialis
    coronarographia eredmény:
    LM rövid, bifurcal.
    A LAD eredésénél jelzett gyűrűszerű szűkület látható. a 6-os és 7-es segmentum kanyargós. A LAD gracilis ágával éri el a csúcsot, egy jelentősebb diagonális ágat ad le, ami szintén kanyargós. A Cx hasonlóképpen kanyargós lefutású oldalágakkal rendelkező ág. A jobb koszorúsér eredésénél jelzett gyűrűszerű szűkületet látunk mely nem éri el a significantiat. Az ér egy nem túl jelentős PL-ágat is lead mely
    magasabban ered mint a PD-ág, ez azonban csak anatomiai
    variationak tekinthető. Sem sebészi, sem intervenciós teendő nincs. Az eredmény tükrében dolgozhatok-e tovább ebben a munkakörben, hivatásos jogosítványomat megtarthatom-e?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Jelige: buszos

  • Csitam1

    2008.09.18

    Jo napot
    Arra szeretnék választ kapni, hogy idegkimerültség okozhat-e
    Szívritmuszavart. Köszönöm
    "Csitam1" jelligére

  • buszos

    2008.09.15

    Tisztelt Doktornő/Doktorúr.

    Autóbuszvezetőként dolgozom egy közlekedési vállalatnál, az orvosi vizsgálatok után katéterezésre került sor. az eredmény a következő lett:
    vizsgálat jellege: elektív
    vizsgálat indikációja stabil angina
    behatolási hely: bal radialis
    coronarographia eredmény:
    LM rövid, bifurcal.
    A LAD eredésénél jelzett gyűrűszerű szűkület látható. a 6-os és 7-es segmentum kanyargós. A LAD gracilis ágával éri el a csúcsot, egy jelentősebb diagonális ágat ad le, ami szintén kanyargós. A Cx hasonlóképpen kanyargós lefutású oldalágakkal rendelkező ág.
    A jobb koszorúsér eredésénél jelzett gyűrűszerű szűkületet látunk mely nem éri el a significantiat. Az ér egy nem túl jelentős PL-ágat is lead mely magasabban ered mint a PD-ág, ez azonban csak anatomiai variationak tekinthető. Sem sebészi, sem intervenciós teendő nincs.
    Az eredmény tükrében dolgozhatok-e tovább ebben a munkakörben, hivatásos jogosítványomat megtarthatom-e?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Jelige: buszos

  • szivverés

    2008.09.15

    Tisztelt Doktornó!
    39 éves nő vagyok, elég rossz alvó sajnos, mostanában éjszaka többet felébredek hogy ver nagyon a szivem. Vérnyomásom 90/65 pulzus 60-85 ig mozog. Coviogalt szedek 1/2 tb. reggel és este. Laborom rendben van, javasolna egy kivisgálást, vagy mi lehet az oka az éjszakai szivverésnek.
    KÖSZÖNETTEL SZNÉ. jelige: szivverés

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink