• Ónodi-Szűcs
    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

    • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

      Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP
    • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

      Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

    • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

      EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

    • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

      352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

  • EESZT
    • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

      EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

    • Informatika az egészségügy szolgálatában

      Informatika az egészségügy szolgálatában

    • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

      EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

Orvos válaszol

  • Zsanett

    2008.09.12

    Kedves Doktor Úr!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy nagyon sokat fáj a hátam.A Diclofenac duo-t szedem rá.De már most azt vettem észre,hogy középen a gyomrom felett a mellkasom nagyon fáj ha megnyomom,de egyébként is. Szedem a coaprovellt.Esetleg lehet,hogy a szívem fáj?És az igaz,hogy a szív nyomásra nem fáj?Kérem írja le mivel jár az infarktus?Válaszát előre is köszönöm.Zsanett jeligére.

  • úszás

    2008.09.12

    jelige úszás
    Férjemet 3 éve műtötték, a szivében 3 érplatátio történt. Úszhat e és mennyit naponta, illetve milyen testedzés ajánlott leginkább? köszönöm

  • szivritmus

    2008.09.05

    Jelige:szivritmus.Azt kérdeznám,hogy a tritace és a
    bisoprolol együttes bevétele okozhat e magas pulzust, 90körül? köszönöm

  • szívügyek

    2008.09.05

    Kislányomnál születése után teljes nagyér transpositio-t,
    kamrai-és pitvari septum defectus-t,tricuspidalis billentyű
    elégtelenséget, subvalvularis és valvularis pulmonalis stenosis-t diagnosztizáltak. Most 2,5 éves és túl van 2 műtéten a második volt a korrekciós műtét (Rastelli). A napokban kiderült hogy kétoldali pulmonális szűkülete van, amit valószínű újabb műtéttel tudnak orvosolni...
    Az lenne a kérdésem hogy a terhesség ideje alatt ultrahang
    vizsgálatkor mely hibákat lehetett volna észrevenni? Hibázott-e valaki és ha igen mi a tehendő ha szakértőhöz szeretnék fordulni. Segítségét előre is köszönöm! Válaszát a szívügyek jeligére várom.

  • BAL

    2008.09.02

    Az lenne a kérdésem,tényleg igaz az,hogyha a bal oldalunkon fekszünk,akkor az árt a szívünknek? Pl. picit összenyomódik?

    Vagy ez csak egy tévhit?

    Jelige: BAL

  • SZÍVIZOM MEGVASTAGODÁS / szülés

    2008.08.28

    TISZTELETEM!
    BARÁTNŐM KB 4 HONAPOS TERHES.oRVOSI VIZSGÁLATON AZ EKG VAL VOLT PROBLÉMA.BEFEKTETTÉK A A KÓRHÁZBA,KIDERÜLT HOGY SZÍVIZOM MEGVASTAGODÁSA VAN.a BABÁT SZERETNÉNK MEGTARTANI.MIK AZ ESÉLYEK HOYG MEG TUDJA E SZÜLNI?VAGY KOCKÁZATOS?MILYEN ESÉLYEKKEL NÉZ ELÉ?oTTMARADHAT A MŰTÖASZTALON?HA MOST MEGSZAKÍTJÁK A TEHESSÉGET LEHET MÉG UTÁNA GYEREKE?
    ELÖRE IS KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT
    MIHAMARABB DÖNTENÜNK KELL
    KÖSZÖNÖM

  • 24 órás EKG monitorozás

    2008.08.28

    Jelige: 24 órás EKG monitorozás
    Tisztelt Weborvos!
    Mit jelent ez a vizsgálati módszer? Több mindent kimutat mint a terheléses EKG? Hol végeznek ilyen vizsgálatot?
    Tisztelettel, köszönettel

  • Ez szívritmuszavar?

    2008.08.28

    Tisztelt Weborvos!
    Olyan problémám lenne, hogy sokszor van, hogy túl gyors a
    pulzusom, vagy túl lassú. Van, hogy pl. szeretkezés közben is lassú erőteljes szívverést érzek. De mikor fizikai megterhelés ér, dobog gyorsan, majd van, hogy hirtelen lassabban és olyankor olyankor nyomás érzésem van az egész testemben. A háziorvosom többször küldött már EKG-ra, nemrég voltam cardiológián is és mindenhol minden rendben. Nem küldenek 24 órás EKG-ra. Félek, hogy komolyabb baj is lehet. Ez szívritmuszavar? Várom válaszát, hogy mit javasol.
    Köszönettel: Egy 25 éves lány.

  • szivdobogás

    2008.08.28

    Tisztelt Doktornő/Úr!
    Véleményét szeretném kikérni, 39 éves nő vagyok. Általában
    alacsony a vérnyomásom 90-95/60-70 a pulzus 60-70 között. Alacsony vérnyomás nem okozott nekem problémát. 2 éve szedem a coviogal tablettát magyas pulzus miatt ami ezzel rendeződött. Egyik éjszaka arra ébredtem hogy "pattogok"
    az ágyban annyira vert a sziven. A vérnyomásom 130/70 pulzus 80 volt ami z én esetemben magasnak számit. Hozzáteszem nehéz stresszes időszakon vagyok túl, lehet -e ennek a kimerülésnek a következménye, menjek háziorvoshoz. Az alacsony vérnyomás káros??? Azt olvastam
    ugyanúgy kezelni kell mintha magas lenne! Segitségét köszönöm Szné. Jelige: szivdobogás

  • uccuka

    2008.08.25

    másfel eve pitvarfibriláciom van es mindeg ejszakai
    orákban, olyanror ugy erzem hogy a fejemben van egy nyomás, elmentem a neur.-hoz elküldött agyi mr-re, az eredmenyt a kezembe adta minden magyarázat nelkül, szeretnem tudni mit is jelent, sag t1, corFFAIR, axt2 norm tág, szimmetrikus kamrarendszer es külsö liquorter. a kp vonal nem diszlokált.Tágabb perivasculáris terek láthatok. bal frontális es pariertalis subcorticalis regioban nehány apro,
    csak FLAIR-n elkülönülö jeldus keplet van, jelentösegük kerdeses, esetleg lehetnek vase leziok.Az agyállományban egyeb határozott koros elváltozás nem láthato. Velemeny,általában norm agyi morrfologiai status.
    Apro bal feltekei subcorticalis infarktusok gyanuja.uccuka

  • Szívritmuszavar szex közben

    2008.08.25

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    30 éves nő vagyok. Szexuális együttlétkor mindig
    szívritmuszavarom van, ilyenkor pihennem kell kicsit, hogy a ritmus visszaálljon. Ez főként fekvő helyzetben jön elő. Párommal ezért inkább úgy alakítjuk az együttléteket, hogy én legyek felül és ne kelljen hanyadt feküdnöm. Nagyon félek, hogy megáll a szívem vagy valami baj történik. Kérem adjon
    tanácsot mit tegyek? Üdvözlettel.
    Jelige: Szívritmuszavar szex közben

  • Kamilla

    2008.08.25

    Kamilla kérdése:
    Kedves Weborvos!
    Néhány hónapja szívritmus zavarom volt, minden nap éreztem, és nagyon kellemetlen érzés volt. Elmentem kardiológushoz, elcsípte a ritm.zavart, bár nem volt nehéz, mert minden nap, és szinte állandóan érzetem. Egyéb
    rendellenességet nem talált, bár terheléses EKG-re 2 hét múlva megyek, viszont a pulzusom állandóan magas, 90-110 között van. Mikor elkezdték az EKG vizsgálatot 106 volt, és a végére 77. Mikor leültem és mérték a vérnyomást, ugyan ez történt, újra 106 volt. A ritmuszavar miatt írt fel nekem a doktornő Carvetrend 12,5 mg. tablettából napi 1-et. A
    vérnyomásom mindíg jó, azaz 110-130 között van. A kérdésem az, hogy a gyógyszer nem zavar e be a vérnyomásba, azaz nem viszi e le, vagy ha abbahagynám a gyógyszert nem menne e fel, illetve, kell e egész életembe szedni, és nem leszek e függő. És még azt kérdezném, hogy ezt a gyógyszert lehet e alkalomszerűen szedni, és nem folyamatosan. Köszönettel Kamilla

  • P.Tündike

    2008.08.21

    P.Tündike jelégére:
    Tisztelt Doktorúr/nő!
    Mitralprolapsusom van sok éve.Az orvos úgy
    magyarázta, visszaengedi a vért a pitvarba.A kérdésem:
    megúszhatom-e műtét nélkül a dolgot,vagy előbb-utóbb műtétre kerül a sor? 25 éves vagyok.
    Továbbá: lehetnek- e ebből kifolyólag erőnléti problémáim,vagy azoknak más az okuk?Köszönöm szépen!

  • depresszió vagy szívbetegség?

    2008.08.21

    depresszió vagy szívbetegség?
    Tisztelt Dr. Úr!
    Előző hosszabb levelemet kipótolva válaszolva az Ön által
    felvetett vizsgálati lehetőségekre írnám, hogy A szívizotópos terheléses vizsgálatom negatív eredménnyel zárult, ritmuszavarra és koszorúér betegségre utaló nyomokat nem
    találtak a vizsgálat alkalmával. A 24 órás EKG vizsgálatom átlagban 1/4 nebilet szedése mellett 120/80. Jelenleg aspirin protect, nebilet, magne b6 gyógyszerek szedését javasolták,ezért szerettem volna megkérdezni, lehet-e, hogy ezek a tüneteim a magasvérnyomáson kívül lehetnek-e depressziós, szorongásos betegség jelei? Szemészeti vizsgálaton is részt vettem, ott kezdődő magasvérnyomást diagnosztizáltak, egyébként negatív eredménnyel, éleslátás, látótér stb. vizsgálat eredményeként.Köszönettel és tisztelettel

  • pulzus

    2008.08.21

    pulzus mitől lehet hogy a vérnyomásom pere és a pulzusszám magas áltlában 138/98 106

  • Magas vérnyomás, alacsony pulzussal

    2008.08.21

    Jelige: Magas vérnyomás, alacsony pulzussal
    A férjemnek kb. 20 éve magas a vérnyomása (most 58 éves). Az utóbbi időben többször volt kórházban, mert ehhez még szívritmus-zavar is társult. Alapos kivizsgáláson esett át, szívkatétert is végeztek, de szerencsére nem találtak szervi bajt. Elég sok gyógyszert szed, többek között véralvadásgátlót, ami miatt állandó ellenőrzés alatt áll. A probléma az, hogy a napi 300 mg-os Aprovel sem viszi le a vérnyomását, ami általában 150/88, viszont a pulzusa 60 körül van. Amikor lentebb megy a vérnyomása, a pulzusa is még lentebb megy. Attól fél, hogy megáll a szíve. Mindig is
    alacsony volt a pulzusa. Most a vérnyomáscsökkentő mellé felírtak neki vízhajtót, ami egy kicsit lentebb is vitte a vérnyomását, de a pulzusát is, ami 57 volt. Ilyen ellenőrzés, kivizsgálás mellett mit lehet még tenni, hogy ne legyen baj? A nagyon alacsony pulzus lehet életveszélyes is?
    Előre is köszönöm válaszukat.

  • szívdobogás

    2008.08.15

    Tisztelt Doktor Úr!
    Mostanában azt vettem észre, hogy naponta pár alkalommal pár dobbanásnyira sokkal erőssebben ver a szívem. Konkrétan érzem ahogy dobog, kiráz a hideg, bizsergek éa nagyon fura érzés. Fájni nem fáj. Mi lehet ez? Jelige: szívdobogás
    Válaszát előre is köszönöm.

  • szívdobogás folytatás

    2008.08.15

    Kedves Doktornő!
    Nemrég írtam Szívdobogás jeligével Önnek. Valamit elfelejtettem leírni:csak nyugalmi állapotban történik ez az erősseb szívverés. Sportolás közben nem, vagy legalábbis nem veszem észre.Illetve eddig csak napont néhányzsor
    főleg este fordult elő ma viszont eledig legalább 20-25 alkalommal. Kezdek egyre jobban aggódni, hogy mi lehet ez.
    jelige: szívdobogás folytatás

  • Depressió vagy szívbetegség?

    2008.08.15

    Depressió vagy szívbetegség?
    Tisztelt Dr. Úr!
    December óta tartó sokszoros kivizsgálás után, ám panaszaim
    megléte miatt 24 órás Holter vizsgálatot végeztek rajtam, aminek a következő lett az eredménye: Nebilet 5 1x 1/4 hatásában történt vizsgálat során pár alkalommal interpolart VES ütés időszakosan pedig sporadikusan pedig 1-1 solo Ves ütés volt észlelhető a légzési arrytmia mellett. Malignus ritmuszavar, long esemény nem jelentkezett. A vizsgált időszakban pár alkalommal 1/2mm -es depressziót észlelt. A Dr. NŐ szerint álltalában éjszaka jelentkeztek depresszióra utaló jelek az EKG-n. Hozzá kell tennem elég nyugtalanul alszom, akkor szinte óránkét felvoltam. Van, hogy végigalszom az éjszakát, de nehezen alszom el. A tüneteim is akkor jelentkeznek, amikor nyugalmi állapotban vagyok, számítógép előtt ülök, tv-t nézek.A vérnyomásom átlagosan 120/ 80 volt a gyógyszer mellett. Előzményként szeretném elmondani, hogy biciklis terheléses vizsgálat szívkoszorúér betegség tüneteit mutatta, de a gyógyszeres terheléses
    vizsgálatta l teljesen negatív eredményt diagnosztizáltak. Ritmuszavart nem észleltek, az EKG-n signifikans eltérés nem alakult ki. Egy másik vizsgálat alapján ahol végeztek egy EKG-t, megnézték a papírjaimat, és meghallgatták a mellkasomat, a következő véleményt alkották: A korábbi EKG-on s
    ajelenlegi nyugalmi EKG-n is lat mellkasi elvezetésekben neg T. hullámok ábrázolódtak, ill. ábrázolódnak. A Biciklis terheléses vizsgálatkor már kiinduláskor neg T. hullámok váltak láthatók, s a terhelés során és után szignifikáns ST
    deoressziók alakultak ki a bk-i lat elvezetésekben tipusos angina pect. nélkül. Hypertoniás vérnyomásválaszt észleltek. A betegnek diffúz, issémiás szívbetegségre nem jellemző panaszai vannak. A fenti eltérések hátterében mitralis prolapsus sy, hypertonia, veg. dystonia, psychés, funkcionális
    komponensek állhatnak. Nem tartom koszorúérbetegnek, ill. ennek szignifikáns fokát az összes adatok figyelemmbe vételével kizártnak tartom. A Dr. Úr, aki ezt a véleményt alkotta, nem látta a 24 órás Holtner vizsgálatom eredményét, mivel az a vizsgálat most történt, az Ő véleményezését pedig pedig februárban kaptam. Sajnos a szívem továbbra is szúr, néha fáj a bal karom, a gyomortájékom, a hátam. Voltam reumatológusnál, negatív eredményt kaptam. Sajnos
    túlsúlyos vagyok, amiből december óta 7 kg-t sikerült leadnom, de 2 hónapja nem változik a súlyom. Már decemberben tudtam, hogy megszűnik a munkahelyem,
    és egyéb trauma is ért akkoriban éve már voltam tüdőembólia gyanú miatt kórházban amit akkor igazolni nem tudtak. Mellkasröntgen eredményem akkor bakamra tágulatot és kisvérköri pangást mutatott. Akkor is volt gyógyszeres
    terheléses vizsgálatom, szintén negatív eredménnyel.Kérem
    segítsen, mit tegyek, hogy ezek a tüneteim megszűnjenek, és ismét normális életet élhessek. Köszönettel

  • Magas pulzus

    2008.08.14

    Kb. 2-3 hete a "Magas pulzus" jeligével küldött levelemre még nem kaptam választ. (Lehet, hogy elkallódott a levelem, vagy még nem tudtak rá válaszolni?)

    Nagyon kíváncsi lennék a problémámra adott válaszukra.

  • fogamzásgátló szívbetegség esetén

    2008.08.13

    Milyen fogamzásgátlót lehet használni szívbetegség esetén?Már többfélét próbáltam(Diane-35,Regulon,Meliane),de egyik sem volt megfelelő.2éve szültem,a menstruációs görcsök azóta elviselhetetlenek.Milyen fogamzásgátlót íavasolna?

  • Tartós betegség - kardiológustól

    2008.08.07

    Jelige: Tartós betegség
    16 éves gyerekemnél májusban állapították meg,hogy az egyik szívbillentyűje nagyobb, ez magasvérnyomást és szapora szívverést okoz.Kapott Betaloc zok-ot,mostmár folyamatosan szednie kell. Kérdésem,hogy jogosult-e az emelt családi pótlékra? A kezelő orvos szerint nem.Pedig az 5/2003.(II.19)ESzCsM rendelet 1.sz melléklete 2.pontban ezt fogalmazza meg(kardiológiai esetek):"Tartós
    gyógyszeres kezelést igénylő ritmuszavar" esetén jogosult a gyermek a kiemelt családi pótlékra.
    Akkor most igen vagy nem? Vissza menjünk és kérhetem(!) a papír kitöltését? Kérem válaszoljanak! Köszönöm

  • hirtelen fellépő rosszul létem volt

    2008.08.07

    23 éves vagyok. Pár napja hirtelen fellépő rosszul létem volt ami szédüléssel, légzés zavarral és magas vérnyomással járt Pontosan 190/80. Elmentem a körzeti orvosomhoz, és Prenessa, és Carvol tablettát írt ki. És amióta ezeket szedem nagyon komoly merevedési próblémáim vannak, amitől teljesen el vagyok keseredve. Édesapám 28 évesen halt meg agyvérzésben, neki is magas volt a vérnyomása. elöre is köszönöm válaszát

  • meg kell naluk operáltatnom a szívbillentyű(i)met

    2008.08.06

    A Pécsi Klinikán,kardiológiai vizsgálatok során bejelentette a kezelő S.dr.kezelőorvosom,hogy egy fél éven belül meg kell naluk operáltatnom a szívbillentyű(i)met.Erre kijöttem a Kantonsspital Zürichbe,ahol még hosszabb vizsgálatok után a szivemet olyan mértékben rendben találták,hogy egyáltalában nem kell megoperáltatni magamat.

  • Szúr

    2008.08.02

    Szép napot!

    A problémám a következő: 27 éves férfi vagyok, és már régen nem sportoltam.Végre sikerült magam rávenni a mindennapos kocogásra (futásra). Futás közben azonban erőss szúró érzést érzek a mellkasomban, és olyan mintha egy nagy kő lenne rajtam! Ez az érzés futás után is megmarad még
    valameddig! Kérem segítsen mi lehet a baj, mert félek valami szívproblémám van. Családunkban nem volt szívbeteg eddig!

    Szúr jeligére várom szíves válaszát!

    Köszönöm

  • 9 hónapja vannak extrasistoléim

    2008.08.01

    9 hónapja vannak extrasistoléim rendszeresen van amikor
    napi 10-15. Voltam 2 kardiologusnál, voltam szívultrahangon,
    terhelésen semmit nem találtak. Magnéziumot kaptam. Sajnos nem változott a helyzet, az orvosok az mondták ez ártlmatlan minden embernek van. Engem nagyon zavar, főleg a napi többszöri ütések. Ezek száma és rendszeressége sem jelent veszélyt?
    Előre is köszönöm a választ!

  • ne legyek folyton ilyen melankólikus

    2008.07.31

    Tisztelt Weborvos!
    Az a problémám, ami kapcsán tanácsot szeretnék Önöktől kérni, hogy rendszeresen alacsony a vérnyomásom (50-60/90-100), és ez olyan kellemetlen panaszokat okoz, mint pl. állandó fáradtság, gyakori szédülés, látászavarok (elsötétedik előttem minden pár másodpercre), stb. Reggelente sok alvás után is nagyon nehezen bírok magamhoz térni. Az interneten csak a magas vérnyomásról ír, az alacsony mintha nem is lenne probléma, pedig eléggé megnehezíti a mindennapi életemet. Mit tehetek, hogy ne legyek folyton ilyen melankólikus?

  • pericardialis cysta műtéti eltávolítása

    2008.07.31

    Mikor válik szükségessé a pericardialis cysta műtéti
    eltávolítása? Van-e más lehetőség?- pl.leszívás. Ha igen, milyen eredményességgel?

  • Két napja vérzik az orrom

    2008.07.29

    Két napja vérzik az orrom napjában 4-5-ször egy két percig, és lüktet a fejem közben, néha enyhe szédülés is van. Forduljak gyorsan orvoshoz? Kávé bevitele után 1 órával 152/91 vérnyomás értéket mértem itthon. És ez magas. Kávé nélküli értékem még nincs de később újra mérem.
    Válaszát előre is köszönöm.

  • Jelige: koleszterin

    2008.07.23

    Rendszeresen járok szűrővizsgálatokra, terhesség alatt minden vérvizsgálatot rendben találtak, csak enyhe vérszegénységem volt. De a koleszterinszintem 8.1 volt. Ez nekem rettentő magasnak tűnt. Két éve terhesség előtt 4.9 volt. Az orvosom megnyugtatott, hogy szülés után ez majd rendeződik. 3 hónapja szültem, most szoptatok, voltam ellenőrzésen és minden rendben, kivéve a koleszterin 6.1. Ez is sok. Jövő héten viszem vissza az eredményeket, gondolom megbeszéljük, hogy is lehet ezen javítani. Telefonon csak annyit üzent, diétázzak.
    Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a BMI-m 20, túlsúlyom nincs, már évek óta egyformán étkezem, kerülöm a nehéz zsíros, füstölt ételeket, mert egyébként sem tudnám megemészteni az epekövem miatt. Legtöbbször csak csibe- és pulykamellet, halat fogyasztok, sok zöldséget, főzeléket, zsírszegény sajtokat, szalámit semmilyent, gyümölcsöt mértékkel. Étkezésben csak csokival vétkezem, de azt minden nap. Mostanában kevesebbet mozgok, mert leköt a pici, vele nem tudok biciklizni, görkorizni. Ez is hozzájárulhatott az emelkedett értékhez?
    Vagy esetleg a vérvétel előtti két napban kétszer ettem tojást. Ez is megemelhette a koleszterinszintet? Mennyire állandó a koleszterinszint? Ingadozik-e mint a vércukorszint?
    Válaszukat előre is köszönöm.

  • Orrvérzés

    2008.07.23

    Két napja vérzik az orrom napjában 4-5-ször egy két percig, és lüktet a fejem közben, néha enyhe szédülés is van. Forduljak gyorsan orvoshoz? Kávé bevitele után 1 órával 152/91 vérnyomás értéket mértem itthon. És ez magas. Kávé nélküli értékem még nincs de később újra mérem.

  • Anyósom lába nagyon dagad

    2008.07.23

    Anyósomnak mindkét lába nagyon dagad. Reggelre leapad de estére megint nagyok a bokái. A veséjével vannak problémái vízhajtót szed és kezelik is de talán tudnánk neki segíteni hogy ne dagadjon a lába. Előre is köszönöm. Krisztina

  • Szédüléses panaszok

    2008.07.23

    Szédüléses panaszokkal fordulok Önhöz. Három hónapja jelentkezett először: az ágyon feküdtem, s pár másodpercig olyan érzésem támadt, mintha leborítanának az ágyról, majd néhány nap múlva szintén. Akkor ültem, de szintén olyan volt mintha a széket borítanák, s ájulás közeli volt a közérzetem. Akkor a melegre gondoltam, s biztos hogy nem fogyasztottam elég folyadékot. Utána hidegverítéket s rossz közérzetet, hányingert éreztem, s egy óráig körülbelül téri bizonytalanságot – olyan érzésem volt, mint aki, több pohár alkoholt ivott volna.
    Majd a következő napokban a szédülés időnként fekvő helyzetben jelentkezett, s ha mozdítottam a fejemet elmúlt, s erős hányinger is kísérte. Majd egy nap múlva erős fülfájás társult a tünetekhez. A körzeti orvos azt mondta, hogy valmi vírus okozta fülgyulladás, mely az egyensúlyközpontot ingerli, s először Millgammát, majd Ospomaxot kaptam, s szépen elmúltak a tüneteim kb. 1,5 hónapra. Majd újra előjött az erős fülfájás, s akkor a gégészeten csíkot kaptam bele- külső hallójáratgyulladást diagnosztizáltak. Majd két hét múlva szintén a bal fülem újra begyulladt. Közben szédülést nem tapasztaltam. Újra csíkot kaptam. Három hét telt el, s a fülproblémáim megszűntek, azonban egy tompa tarkótáji nyomást a bal oldalon azóta időnként érzek. Jelenleg babát várok (11 hetes vagyok), s nagyon aggaszt a helyzet, hogy most néhány napja ismét időnként előjött a szédülés.
    Visszamentem a gégészetre, s mindent rendbe találtak, azt mondták izületi eredetű lehet.
    A következőt írták: „Ép dobhártya, ép hallójáratok. Halláspanasz, fülzúgás nincs. Intranasálisan negatív. Tons facta. Rethroauric régió nyomásra érzékeny. Sondilosys irányában kivizsgálása javasolt." Elképzelhető, hogy a huzattól begyulladt a fülem, s a nyakizom is. Ahogy néztem a fájó tarkótáji pontból a nyak felé vezető izmot csomós és érzékenyebb, de egyébként nem fáj, s a vállövi rész is kötöttebbnek tűnik. Ha például lefekszem a szőnyegre, s néhányszor jobbra balra fordítom a fejem, akkor érzem a szédülést, mely pár mp-ig tart.
    Nyaki probléma okozhat szédülést, s tarkótáji nyomást? Milyen megoldás létezik a terhesség alatt? Vagy neurológiai eredetű a problémám? Nézték a vérnyomást, s rendbe volt. Persze most a terhesség alatt a tüneteket nehéz elkülöníteni, s a most jelentkező hányingerre nem keresem a választ. Próbálom tornáztatni, masszírozni, remélem az is segít.
    Várom válaszát, mert néha nagyon elkeserít a helyzet.
    Tisztelettel: F. Edina

  • háló

    2008.07.15

    Mellkasi fájdalmam és gyengülő fizikai terhelhetőségem miatt
    szívkatéterezést végeztek.LAD-on myocardium bridge-t találtak. Bal oldal kanyargós, domináns ,jobb oldal spasztikus, fusilis.Azt szeretném megtudni,hogy ez mennyire veszélyes? Előtte már MPS MI-II TI -II foku és a kiserek betegségét diagnosztizálták.Válaszát köszönöm.Jelige.háló

  • Szívritmus zavar állt be

    2008.07.15

    Szívritmus zavar állt be a70 éves apámnál hétvégén Mi a teendő?

  • zsoka

    2008.07.12

    Angina pectorist allapitottak meg nekem, kapom a
    gyogyszeres kezelest, es ha a beveszem a gyogyszert akkor keves krizisem van es hama meg is szunik nitroglicerin hatasara. Az a kedesem, hogy a betablokolo -egilok nevu gyogyszerbol ha 200 mg napi adag sok, ha 42 eves vagyok (es meg sokaig kell szednem)?
    Annak erdekebe, hogy ne kelljen ilyen nagy adagot szednem
    ajanlottak, hogy menjek el idegorvoshoz, aki azt mondta, hogy a vegetativ idegrendszer borult fel es felirt egy bromazepam hatoanyagu gyogyszert. Ennek a gyogyszernek rengeteg mellekhatasa van ami zavaja a napi tevekenysegemet, nagyon gyenge vagyok, a vizeletem
    es a szekletem nagyon nehezen tudom visszatartani, a vernyomasom nagyon ingadozik 150/90 es 95/60 kozott nagyon rovid ido alatt, a pulzusom lemegy 50 ala nagyon faadt vagyok szellemileg is autot vezetni nem tudok (sajat vallalkozasunk van, a ferjemmel eggyut csinaljuk es igazan kellemes hangulatban telnek napjaink ebben az idoszakban, tele sok elegtetellel) ezert duhos vagyok, ha kihagyok
    valami programot, mert nem tudok aktivan resztvenni a
    tevekenysegben, nembeszelve arrol, hogy sokat utazunk es rontja az egesz csalad hangulatat, ha en aki alltalaban hangulatkelto ember most lehangoltan ulok es csak a magam bajaval tudok foglaltozni.
    Tehat az a kerdesem, hogy ha ezt a kezelest vegigcsinalom a maga nehezsegeivel (arra szamitok, hogy 6-8 het) annak erdekeben, hogy akkor elhagyhatom a szivgyogyszereket, vagy legalabb kevesebbet szedhetek, mire szamithatok?, az ovos nem nyilatkozott errol, igaz nem is kerdeztem, mert meglepett az hogy nyugtatot it fel holott en arra szamitottam, hogy valami vitamin hianya okoz vegetativ idegrendszeri
    problemat.
    Elore is koszonom a valaszat nagyon fontos a szamomra

    zsoka jeligére

  • Zsófia

    2008.07.11

    Zsófia
    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy májusban mitralis prolapsust állapítottak meg nálam, mitralis insuffitentiat nem találtak. Az orvos azt javasolta, hogy nem kell vele foglalkozni, nagyon enyhe az eltérés. 20 éves lány vagyok, azóta se tudtam megnyugodni, ugyanis a szivem erősebben dobog, mint régen, a legkisebb terhelésre(egy kis futkározás a kertben) majd kiugrik és ez megijeszt. Néha be-be dobog,
    és szinte minden nap figyelem, hogy hogy működik. Nyugodt
    helyzetben is érzem. Ehhez társul egy jobboldali füllüktetés, és pajzsmirigy gyulladás (ami szintén nem igényel egyelőre kezelést). Az orvos írt fel 10 mg Betaloc-ot ha zavarnak a panaszok, de nem tudom, hogy szükséges-e tényleg, a vérnyomásom így is inkább alacsony, a pulzus 60-80 közötti. Túl aggódós vagyok, és ez már mind csak pszichés eredetű? Vagy létezik, hogy a prolapsus okozza? Ön mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm!

  • Csitam

    2008.07.11

    Jó napot
    Én EKG-s vizsgálaton voltam ami kimutatta, hogy a szivam fekvő helyzetben kevésbé, álló helyzetben többet kihagy, légszomjam is van bár ez régebben is meg volt nemtudom van-e bármi közze is hozzá. Nem vagyok tisztába, hogy ez milyen betegség lehet, mennyire súlyos szeretnék egy kis felvilágosítást kapni.Előre is köszönöm. Jelige:Csitam

  • 21 éves lány

    2008.07.11

    Jelige: 21 éves lány
    Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy hónapok óta hallom a szivem dobogását a jobb fülemben (afféle surranó hang). Hol hangosabb, hol halkabb. Ehhez társul, hogy a jobboldali ér a nyakamon erősebben lüktet. 2 hónapja mitralis prolapsust diagnosztizáltak nálam, annak is egy enyhe formáját. Nem javasolták gyógyszer szedését. Néha mégis be-be dobog a
    szivem, és úgy érzem, hogy sokszor erősebben ver. Pajzsmirigy gyulladásom is van, de még intakt pajzsmirigy funkcióval. Ön szerint ezekre a problémákra mennyire kell odafigyelni? Az a baj, hogy hipochonder vagyok, mindenre odafigyelek, túlságosan is. Viszont ez a füldobogás elég idegesítő. Már annak is utánaolvastam, hogy ez lehet keringési zavar. Ez persze megint csak megijesztett, 21 évesen nem a betegségekkel kellene foglalkoznom. Remélem Ön tud tanácsot adni. Köszönöm válaszát!

  • Kamilla kérdése

    2008.07.11

    Kamilla kérdése:
    Ha nagyon alacsony a vérnyomásom, azaz 106 - 110 - 120, viszont szívritmus zavarom van, valószínű idegi alapon, mert szívbetegségem nincs, akkor milyen gyógyszer az ami helyrehozná ezt a zavart. Próbáltam xanaxot, valerianát, de még mindíg érzem, és minden nap. Egyébként a pulzusom is
    állandóan magas 90-105. A tünetekből mire lehet következtetni, és mi a jó megoldás, tudom, hogy a szív kivizsgálást igényel, többször volt ultrahang vizsgálat már, nincs szívbetegségem, de a ritmuszavaron mivel lehet segíteni. Köszönettel

  • SZÍV ÉS GYENGESÉG

    2008.07.02

    Tisztelt Doktor Nő/Úr!
    Régebben írtam Önnek egy aggodalmamról, pontosan a szívem miatt. Hogy születési rendellenessége van, az egyik billentyűm kocsonyásabb szerkezetű és gyenge az állóképességem több mint egy éve. Ajánlotta a fokozatos sportot, amit sajnos azóta nagyon nem tartottam be. Még mindig ugyan ez a helyzet, hogy gyorsan ver a szívem és főként reggelente és esténként érzem úgy hogy nagyon
    gyenge vagyok, magas a pulzuszámom, lever a víz. Mostanában (mióta jött ez a nagy meleg) folyamatosan és a tenyerem. Ez mennyire függ össze a vérkeringéssel? Valami komolyabb oka is lehet ennek, vagy csak a szervezetem küzd?
    Válaszát előre is köszönöm! Jelige: SZÍV ÉS GYENGESÉG

  • sziv

    2008.07.02

    Jelige: sziv
    Tisztelt Weborvos!
    Gyerekkoromban kimutattak, hogy egyik (bal oldali) szivbillentyum gyengebb (sziv/zorejt hallott haziorvosom, amikor lazas beteg voltam. Mitralis prolapsus...Ezt felnott koromban is hallotta egy haziorvos.). Semmi gondom nincs vele. 28 eves vagyok, no. Idonkent erzem azt, mintha kihagyna egy utes, de utana nagyobbat dobban a szivem, neha nagyobb levegot is kell utana vennem. Ez minek lehet az oka?Illetve az utobbi idoben eleg gyakran gorcsol be a bal mellizmom, latszolag ok nelkul. A fajdalom eleg eros (mint izomgorcs), lassan mulik, neha vegig erzem a bal karomban, szinte teljesen lezsibbad. Ez a gorcs tokeletesen fuggetlen, hogy fizikai munkat vegzek-e vagy epp nyugalomban vagyok. Ennek van barmi koze a szivhez vagy csak kezdek hipohonder lenni?Valaszukat megkoszonom!

  • Gyerekkardiológus soron kívül

    2008.06.30

    Gyermekorvosunk ajánlására 1,5 éves kisfiunkat
    kardiológushoz kellene vinnünk, szeretném kérdezni hogy tudnak e olyan címet adni ahol soron kívül meg tudnák ezt oldani, mert csak szeptemberre kaptunk időpontot és nagyon idegesít mindannyiunkat ez a probléma.Válaszát előre is köszönöm, üdv

  • Túlsúly vagy súlyosabb

    2008.06.30

    Tisztelt Doktor! Úr 35 éves Férfi vagyok,jelenős sújfelesleggel.mostanában néha úgy érzem,mintha a szivem duplát verne. mitől lehet ez?Fájdalmat nem érzek,és fáradékony se vagyok.sokat dolgozom,és főleg éjszaka. Mostanában elég sokat is idegeskedek,mert ingatlan adás-vételekbe keztünk a párommal, és 3 gyermekünkel költözünk. Anyámnak is volt szividegessége, de még most is él,64 éves és elhagyta. vajon ez,és a túlsúj összeadódott és amiatt van,vagy sújosabb lehet?

  • futás jelige

    2008.06.30

    elmentem futni (naponta futok)majd 4 km után hírtelen felment a pulzusom 180 fölé leálltam a futással de a pulzusom 150 en maradt 20 percig .nagyon meleg volt a melegnek lehet ilyen hatása?160 as pulzussal szoktam futni és pár perc alatt visszaáll 100 alá.

  • KISS VIRÁG ESZTER

    2008.06.30

    Tisztelt ASSZONYOM, URAM, !
    2 éve együtt kezdődtek az alábbi tünetek, s azóta nincs meg a biztos
    diagnózis:
    >
    > 2 éve hőemelkedés majdnem minden nap: 37.4, emiatt
    vacogok,magas pulzus (100-110 a normál állapotban) a tüneteim. De
    ehhez még az is hozzájön, hogy nem tudok lehajolni, illetve sportolni,
    terhelni magam, mert eldugul a fejem, nyakam, mellkasom. (mintha már
    órák óta lógnék fejjel lefele)
    >
    > Menstruációkor csökkennek a tünetek, vérvételkor is.
    >
    > Eleinte gyulladásokra gyanakodtak, ki is vették a mandulám, de
    kiderült hogy nincs gyulladás. Rengeteg vizsgálaton voltam már:
    pajzsmirigy, hormonok, endokrinológia, hasi Uh-k, szív UH, stb....

  • mellszúrás

    2008.06.25

    Üdv.!

    36 éves férfi vagyok. 2 napja a jobb oldalamon kb. a mellem magasságában belül erős szúrásszerűséget érzek nagyobb légvételeknél és néhány mozdulatnál is. El nem estem, be nem ütöttem. Azt hittem elmúlik, de sajnos nem. Mi leheta bajom?
    jelige: mellszúrás

  • Kamilla kérdése vérnyomásról

    2008.06.25

    Kamilla kérdése:

    A vérnyomásom mérve 109/81/110 volt, éreztem is, hogy "zavaros a fejem". Ekkor nagyon megilyedtem, és pár perc múlva újra megmértem. Akkor 157/81/109 lett. Ez lehetett az ilyedségtől, mivel pánikbeteg vagyok, vagy
    hirtelen változó a vérnyomásom? Hogy tudom itthon ellenőrizni, mikor és hányszor mérjek vérnyomást? Köszönettel

  • 20 éves szívénél szúr

    2008.06.25

    20 éves vagyok. A szívemnél egyre gyakrabban érzek szúró
    fájdalmat.Kell vele orvoshoz fordulni? Vagy a stresztől lehet?

  • balazs

    2008.06.24

    felesegem betegsegevel kapcsolatban fordulok onhoz segitsegert:
    42 eves, es kb 2 eve angina pectoris jellegzetes tuneteire
    panaszkodik (rohamszeruen jelentkezo mellkasi fajdalom, amely a bal karba sugaroz,nitromint aeroszolra enyhul, hamuszurke borszin,es a roham elmultaval faradtsag) voltunk szivorvosnal(is), erfestessel is megneztek a koszoruerek allapotat, de nem talaltak semmi szukuletre utalo elvaltozast,
    ennek ellenere a zarojelentesben azt irtak hogy nem zarjak ki egy ergorcs lehetoseget, vagy hajszalerekben jelentkezo szukuletet, de ekg jelben sincserre utalo elvaltozas. egy nemet klinikan ekokardiografiai vizsgalatot is vegeztek, de mindent rendben talaltak. Voltunk endokrinologusnal,
    minden rendben. Voltunk pszihiaternel is, annak ellenere hogy ugy erzem hogy lelkileg mindketten egeszsegesek vagyunk. Antidepresszans kezelest kaptunk, amelyet, mivel nem okozott enyhulest felesegem panaszaira, harom honap utan
    felbeszakitottunk.
    Mivel mar nem volt jobb otletunk, 200 mg metoprololt szed naponta, a napi adag folyamatos novelesevel jutottunk idaig. Voltunk idoszakos vizsgalatra a kardiologusunknal, es o fel is irta ezt a gyogyszert, mivel hogy ez enyhitette a panaszokat annak ellenere hogy nincs megyozodve meg mindig arrol, hogy sziv eredetuek lennenek. tanacsot kerek, hogy mit tegyunk tovabb, mert nagyon felunk a kovetkezo rohamtol, a gyogyszer mennyisegen sem merunk mar novelni. tudoorvosnal is voltunk, termeszetesen mindent rendben talalt
    valaszt "balazs" jeligere kerek es koszonom

  • változókor

    2008.06.24

    változókor
    Változókori tünetnek tekinthető-e az egyre gyakrabban jelentkező szapora pulzus, nyugalmi állapotban is 100-120/perc? Menses a betöltött 45. évtől a korábbi 23-25-ről 35-40 napos ciklusra változott, hossza-mennyisége változatlan. Fogyás-hőemelkedés nincs. (120 körüli pulzusnál 10mg Betaloc-ot szoktam bevenni, egy darabig használ. Xanax hatástalan önmagában. Vagy ennyit sem kellene?) Mitrális
    prolapszust és kisebb pitvari tágulatot (LA:40,BP-JP:47-47) ugyan kimutattak 2004-ben, de néhány évvel ezelőttig nem okozott problémát.
    Szükséges-e orvoshoz fordulni, vagy ez ténylegesen a korral jár?

  • gloria

    2008.06.24

    anyosomnak már 2 dik infarktusa lett. sok vizet hányt ez
    előtt ilyen nem volt. mi lehet az oka a viz távozásának. hol 80 hol 180 a vérnyomása. szivelégtelensége van. nem müthető. van e még remény? a halálbol hozták vissza. gloria jelige

  • Mellkasi átmenet V3-ban ...

    2008.06.24

    Tisztelt Doktor Úr!
    Mit kell tudnom az alábbi dignózosról, mi a kiváltó ok,igényel-e kezelést? Mellkasi átmenet V3-ban, antero-lat. repol.zavar, nem spec, korai J pont emelkedés miatti ST elevatio. Köszönettel

  • 17 éves / pár percig tartó szúró érzést a szívemben

    2008.06.23

    17 éves sportoló,egészségesen élő normális alkatú lány vagyok. Hetente érzek pár percig tartó szúró érzést a szívemben. (családomban előfordult már szívbetegség) Válaszát előre is köszönöm.


  • változókor

    2008.06.21

    változókor
    Változókori tünetnek tekinthető-e az egyre gyakrabban jelentkező szapora pulzus, nyugalmi állapotban is 100-120/perc? Menses a betöltött 45. évtől a korábbi 23-25-ről 35-40 napos ciklusra változott, hossza-mennyisége változatlan. Fogyás-hőemelkedés nincs. (120 körüli pulzusnál 10mg Betaloc-ot szoktam bevenni, egy darabig használ. Xanax hatástalan önmagában. Vagy ennyit sem kellene?) Mitrális prolapszust és kisebb pitvari tágulatot (LA:40,BP-JP:47-47) ugyan kimutattak 2004-ben, de néhány évvel ezelőttig nem
    okozott problémát.
    Szükséges-e orvoshoz fordulni, vagy ez ténylegesen a korral jár?

  • szív

    2008.06.19

    Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

    Jeligém : szív
    17 éves lány vagyok gyakran érzek szúró fájdalmat a szívemben és ,hogy felgyorsul a pulzusom egyik pillanatról a másikra. Családomban előfordult már szívbetegség. Válaszát előre is köszönöm.

  • levente10

    2008.06.18

    Tisztelt Doktor!

    Hypertóniás vagyok,ezért házilag automatával vérnyomásmérést végzek. A két karom közötti eltérés általában 10-15 hgmm a jobbon a magasabb,és a
    szisztolés értéknél.
    45 éves vagyok,3 fajta vérnyomáscsökkentőt szedek,mindíg reggel a legmagasabb.Kérdésem:Melyik adat a mérvadó a bal vagy a jobb kézé?
    Jelige:levente10

  • jobb kezem alsó részén,görcs szerü szorító érzés

    2008.06.18

    Tisztelt DR nő/úr/!

    MI lehet a bajom?merre induljak el?évente 3-4szer előjön,legutóbb tegnap éjjel:jobb kezem alsó részén,görcs szerü szorító érzés,amikúszok fel könyékig,éles,szinte elviselhetetlen növekvő fájdalommalegész a vállig
    kisugárzik,maszírozom,hideg vízbe rakom,kicsit mérséklődik, de 30-40perc kell míg elmúlik.közben, görcsszerü gyomor korgás kíséri.52 éves férfi vagyok,3 éve volt egy agy infarktusom,melynek az okát nem találták,pontosabban egy immun erősítő gyógyszer sűrítette be a vérem,már akkor is jeleztem ezt a problémámat,nem vizsgálták tovább,nem tudták az okát.Aggódom,pláne,hogy így másnap is gyengének érzem a kezem,pocsék közérzettel párosulva.ez olyan,mint egy roham,ami mindig rosszabb lesz,amitől egyre inkább félek,hogy visszajön.Várom válaszát Tisztelettel!

  • Kamilla kérdése

    2008.06.17

    Kamilla kérdése:

    A fogfájás is okozhat szívritmuszavart?

  • szív

    2008.06.17

    Jónapot! 20 éves vagyok!panaszom hogy mellkasom közepén és mellemnél nyomo érzést szoktam érezni rövid idejig és néha olyan mint ha összeszoritanák a szívem 1-2 másodpercre de ahogy meg mozdulok már elé is mulik. És hirtelen belenyilalást is zsoktam érezni a mellkasomon. Mitől lehet? Vválaszát elöre is köszönöm.

    jellige: szív

  • Vérnyomásnapló

    2008.06.12

    "Vérnyomásnapló"

    Jó napot!
    Szeretnék érdeklődni, hogy ha vérnyomásnaplót szeretnék készíteni, hogy minnél pontosabb adatokkal szolgáljak az a háziorvosnak. Mikor kell mérni a vérnyomást. Gondolom napjába többször, de esetleg gyógyszer bevétele előtt (vérnyomáscsökkentő) vagy után, esetleg mindkét alkalommal?

  • szemben lüktetés

    2008.06.11

    szemben lüktetés
    Terhelés hatására (4. emeletre lépcsőzés) mindkét szem látóterének alsó harmadában feketet folt szív frek.-ra lüktet. Mi okozhatja és kell-e orvoshoz fordulni a fenti tünetek miatt?
    2 hónapja még nem volt, az akkori szemészeti kontroll során normál szemfenék ábrázolódott.Szemnyomás 20/19. vérnyomás 125/55. Köszönettel

  • Mucc

    2008.06.10

    Szeretnem a velemenyet kerni,magas vernyomasra normodipint szedek este egy, reggel fel szemet 5 mg-ot es prenessza 4 mg 2x1-et es Vasilipet.Hajnalban gyakran huzza a görcs a labamat,nappal az ujjaimat is.Kaptam magneziumot es kalcium tablettat,valamit javult a helyzet a kezem rendben, de a labam nem igen javult. Mi okozhatja a panaszaimat. Köszönöm. jelige Mucc.

  • Lenne 2 kérdésem

    2008.06.09

    Tisztelt Orvos!
    Lenne 2 kérdésem:
    1. nem magas a vérnyomásom, viszont magas a pulzusom(áll. 90 felett). Mitől van ez ill. mit lehetne ellene tenni? Még elég fiatal vagyok.
    2.

  • a szívem jobb oldalán erősebb dobbanásokat éreztem

    2008.06.09

    Tisztelt Doktor Úr!
    33 éves nő vagyok, 58 kg, 164 cm. Nem volt baj a szívemmel.
    Ma délután a szívem jobb oldalán erősebb dobbanásokat éreztem. Nem fáj, inkább kellemetlen. Néha mintha remegne az a rész. Olyan furán ver, mintha egyet kihagyna de a következő viszont erősebb. Évekkel ezelőtt volt ilyen, de csak rövid ideig tartott. Akkor másnap elmentem háziorvoshoz, viszont akkor már nem volt ilyen tünetem, meghallgatták a szívem, de minden rendben volt. Most viszont egész délután tart kisebb kihagyásokkal. Mitől lehet ez?

  • Melegvíz

    2008.06.09

    Azt szeretném kérdezni miért nem ajánlott szívbetegnek
    melegvizes termál vízben tartózkodni. Válaszát köszönöm.
    Jeig:Melegvíz.

  • Pulzus és mozgás

    2008.06.09

    Jelige: Pulzus és mozgás
    Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
    Már majdnem fél éve abbahagytam a dohányzást. 36 évesen, a magam 172 cm-vel az akkori 85 kg-om felment 93 kg-ra. Elkezdtem futni ill. szobakerékpározni, de azt vettem észre, hogy a pulzusom nagyon szapora. Azt olvastam, hogy zsír-égetésnél 120-140 között kell tartani a pulzust. Futáskor, ha nagyon lazán kocogok, a pulzusom hamar felmegy 170-180-ra. Szoba-kerékpározáskor kis terhelés esetén is 160-170. Nyugalmi állapotban is 80 és 95 között van. Elmentem kardiológushoz, de a doktor nem csinált terheléses EKG-t, csak simát, és ott nem jelentkeztek ezek a tünetek, 70 volt a pulzusom, 140/95 vérnyomással, amire Nebilet 5g-t ajánlott, és elszidta a pulzusmérő ketyeréimet.
    A kérdésem: folytathatom a mozgáskúrámat úgy, hogy a pulzusom akár 180 fölé megy?
    Köszönöm előre is a választ.

  • EVA1978

    2008.06.09

    Tisztelt Doktor ur ill. Doktorno!
    Mennyi a normal pulzus nyugalmi allapotban,es mennyi pl. ha az ember valamit csinal?pl.setal,kerekparozik,stb. Elore is koszonom valaszat! Udvozlettel,EVA1978

  • 21 éves lány

    2004.01.12

    21 éves lány vagyok. Az a problémám, hogy a vérnyomásom -
    véleményem szerint eléggé ingadozik. Néha olyan alacsony, Volt már rá példa- elájulok, máskor, pedig felmegy 155/70 körüli értékre. Általában a pulzusom 100 és 110 között mozog. Amikor először elájultam elmentem orvoshoz kivizsgáltak (voltam MR vizsgálaton, szemorvosnál, 24 órás vérnyomásmérést is alkalmaztak) végül a neurológus azt állapította meg, hogy migrénem van. Ez kb. 3 éve volt és kb.
    1 éve volt, hogy utoljára alkalmaznom kellett a sandomigran kúrát. Az lenne a kérdésem, hogy a migrén ?elmúlhat-e

  • Magas vérnyomás

    2004.01.12

    Édesapám magasvérnyomására 4mg lacipilt,renitecet,és zocort szed kb. két éve. Utóbbi pár napban du. a lacipil bevétele után kb. fél órával erős arcpirosodása lett, kicsit furcsán érzi magát/nem tudja elmondani-"rossz érzés"/-vérnyomása normális.az a kérdésem,okozhatja-e a panaszt a lacipil,hisz eddig nem volt panasza rá?

  • Pitvaro septum aneurisma

    2004.01.12

    A mai napon voltam berendelve a Kardiológiára, ahol a következő leletet kaptam. Szeretném tudni, hogy ez mit jelent magyarul. Pitvari septum aneurisma- shunt nem ítélhető meg. Pulm nyomozás nem magas. Obesitas. Komp. kard állapot. Otthonában normotensio. Javasolt ECHO kontroll, jobb technikai feltételekkel, ill. TEE elbírálása ASD.

  • 29 éves nő

    2004.01.12

    29 éves nő vagyok. Voltam kötelező foglalkozás egészségügyi vizsgálaton, ahol meghallgatták a tüdőt szívet, majd legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta a doktornő, hogy "kattog" a szívem.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink