• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

  • Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

   Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Orvos válaszol

 • Hülyülök....

  2010.04.04

  Tisztelt doktor úr!(majd el felejtettem köszönteni,húúúú)
  Hülyülök.... Egyre nehezebben jutnak eszembe FŐLEG a nevek,és kezdődnek már a szavaknál is a problémák. Nem is idegesítene,ha csak 100 szavas szókincsem lenne. De így?! 41 éves vok,és ez azért fáj... Válaszát köszönöm üdv:

 • Erika0926

  2010.04.04

  Éjjel arra ébredek, hogy középsőtől kisujjamig el vannak zsibbadva az ujjaim a kezemen. Mi lehet ennek az oka?
  Jelige Erika0926

 • patakcsobogás

  2010.04.03

  Szeretném megkérdezni,hogy mitol van az hogy vagy havonta 1x hetente 1x vagy van úgy hogy naponta 2x is bedugul a jobb fulem,szédulok,aztán sug a fulem ez olyan 3-4 percig tart,csak fulprobléma vagy esetleg erekkel idegekkellehet gond.Koszonom a választ.jelige:patakcsobogás

 • Skorpio

  2010.04.01

  Tisztelt doktor Ur, No!

  2 hete, idokozonkent zsibbadast erzek a talpamban, es a labujjon. Ez nem folyamatos, de tobbszor hajnalban is felkelek ra. Nem fajdalmas a zsibbadas, inkabb olyan, mintha hangyak szaladgalnanak rajta. Valaszat elore is koszonom! Skorpio

 • mariska

  2010.04.01

  jelige:mariska
  éjszakánként többször is arra ébredek hogy kellemetlenül zsiborog mindkét lábam és néha a kezem is. A testhelyzetváltoztatás nem segít,fel kell kelnem és szinte mindíg pisilési ingerem is van.Wc-zés után tudok csak újra elaludni.mi lehet ez? és hova forduljak a problémámmal? Köszönöm!

 • kézremegés \sürgős\

  2010.04.01

  Jelige: kézremegés "sürgős"
  Tisztelt DoktorNő!
  Pár hete már kérdeztem Öntől, amire Ön válaszolt is és amit ezúton is megköszönnék.A férjem(35 éves) kézremegésével kapcsolatban írtam, amire Ön felsorolta a lehetséges betegségeket amiktől lehet.Most,ha lehetne sürgős választ szeretnék, ha megoldható lenne!
  Nos, azóta már járja a vizsgálatokat. elsőnek vérvétel, ahol a Got:41, Gpt:75,Gamma-GT:83 lett. második az idegorvos: erre azt mondta, hogy alkoholista! Hát egyetlien kortyot sem iszik még alkalmakkor sem! És nem is dohányzik és kávézik sem!Akkor ez mitől lehet? De mivel látott nála szemproblémát(a bal szeme picit később mozdul el és pirosak is a szemei és mondja is,hogy fájnak neki a szemei mögött) elküldte kop.ct-re.Az eredmény:Jobb oldalon a frontális szarv mellet kb. 6mm-es hypodens góc látható, mely kisér betegségre utal.A beteg korát figyelembe véve nem zárható az elv.hátterében acut demyelinisatios folyamat sem.MR vizsg.jav.encephalomyelitis disseminat chr. kizárására.Amikor a ct-t csinálták pont náthás volt azt mondák nem baj. Ön szerint milyen összefüggések lehetnek az eredmények között, vagy lehet, hogy májbetegsége is van és ez a góc csak véletelen derült ki, vagy ez okozhatja-e a kézremegést?(nem mellékesen írom, hogy 13 évesen volt agyhártyagyulladása!)Az idegorv
  os erre azt mondta, hogy akármi lehet, de ha rosszabbul van menjen, amíg az MR elkészül. Tudom ez a magyar egészségügy sajnos, de ez is mit jelenthet, mire számíthatunk Ön szerint, mert mi nagyon megijedtünk!??
  Mielőbbi válaszát előre is köszönjük!

 • miskolc-ildikó

  2010.04.01

  Édesanyámnak nyár óta arcfájdalma és szájzsibbadása van. Darabos ételt nem tud enni vagyis nyelni fuldoklik benne.Álkapcsát alig tudja kinyitni és erős paprika izt érez. Ezeket a tüneteket nyár óta a fizikoterápia óta észleli magán. Aneurológus elküldte uh.carotis-ra ahol megállapitották,hogy atheromat carotidis I.u.,de ez a vizsgálat még az előtt történt még akkor tudot nyelni és menni. Az agy okozhat e problémát a menésnél mert egyedül nem tud menni sőt ülni sem mert eldől.Állandó fájdalmai vannak rengeteget fogyott. A neurológus cymbaltát irta fel neki. De a fájdalmat meg vannak. Mit tegyek. jelszó miskolc-ildikó

 • Forgószédülés

  2010.04.01

  Forgószédülés, fül /fej?/ monoton, állandó zúgás,gyógyszerek:nootropil,lyrica, adexor. Sajnos bőrkiütés, hasi fájdalom gyötör. Tovább is szedhetem a fenti gyógyszereket? Zsuzsa 69 éves

 • szorongás

  2010.04.01

  Tisztelt Weborvos!
  Segítségét kérem! Egy hete a fejemen, a jobb oldalon, a fül felső része mögött kb két ujjnyival befelé a koponyacsonton, egy ponton tapintásra igen fájdalmas. Nem tudom mi válhatta ki. Egyik nap arra ébredtem, hogy a jobb oldalon a koponyámon a fejbőröm teljesen el volt zsibbadva. (hason fekvésnél ez a combom felső részén is előfordult már egy párszor, hogy az izmok elzsibbadtak)
  Segítségét előre is köszönöm.
  Jelige: "szorongás"

 • PUMPA

  2010.04.01

  Jelige PUMPA Tisztelt Weborvos!Hogyan tudnám megszüntetni a fejemben a pumpálást ami minden szívdobbanás után recsegö,sistergő susogó hangot ad Akkor mulik el ha jobb oldalon a nyaki eret egy kicsit megnyomom de ha elengedem kezdődik előről.

 • Arcideg gyulladás/bénulás

  2010.04.01

  Arcideg gyulladás/bénulás kapcsán szeretnék Önhöz fordulni. 48 éves férfi vagyok, a betegség hirtelen alakult ki egyik nap reggeltől-estére már nem tudtam becsukni a szememet, fél arcom teljesen lebénult, szememet bezárni nem tudom. Voltam már szemészeten, fülészeten, ideggyógyászaton. Kapok elektromos kezelést. 1 hete történt ez, de javulást nem tapasztalok és iszonyú fájdalmaim vannak azon az oldalon (szinte aludni sem tudok már). Mi lehet ennek az oka? Milyen gyógymódot javasol? A bénulás és a fájdalom együttjár és majd megszűnik mindkettő? Köszönettel:

 • Lábamon egy bizonyos része kívülről érzéketlen

  2010.03.31

  Lábamon egy bizonyos része kívülről érzéketlen érintésre, belül pedig mintha szurkálnának.Egyre nagyobb területen érzem,néha éjjel is felébredek a szúró fájdalomra, ha mozdulok. Mi lehet az oka?

 • NIGRITELLA

  2010.03.31

  Tisztelt neurológus !


  Férjem másfél éve - orvosi műhiba köv.be - lebénították a jobb oldalát Állítólag egy agyi ér elzáródott nála.
  Ő fiatalkorában Maraton - i távfutó volt,jelenleg már idősebb,de folyamatosan sportolt a műtét előtti délután még lefutotta a napi edzéstervét.
  Nos , ezidáig azt elértük,hogy a teljes bénulástól óriási erőfeszyítések árán és kitartással lábra tudott állni,sőt már a szobában segédeszköz nélkül is járkál.Az utcán még használja a botot,de nagyon lassan lépeget. A keze azonban még lassabban moccan még nem tud vele emelni,sőt csak éppen feltudja emelni egy picit. Egyáltalán nem terhelhető.
  Kérdésem Ön felé a köv : várható - e további eredmény a férjemnél,esetleg a teljes felgyógyulás ?

  Krisztina várja megtisztelő válaszát.
  A jeligém NIGRITELLA.

 • Fülzúgás és fájdalom

  2010.03.31

  Fülzúgás és fájdalom
  Három hete fülzúgásra szedek Betaserc 24 mg-os tablettát. A sípoló fülemben pár napja fájdalmat, nyomást is érzek. Ez mitől lehet? Kóros, vagy nem? Nagyon köszönöm a választ.

 • Máli

  2010.03.31

  Tisztelt Doktor Ur.
  CT lelet:Oldalkamrák környezetében
  szimetrikus hypodens beivódások van
  mind két oldalon dörzsduci magvak területén /döntően capsula interna ésexternában/ több apró mélyen hypodens góc látható. Chonikus vasculáris encephalopathia.
  Szeretném tudni mi ez és az állandó szédülést okozhatja e, és lehet e kezelni. Köszönettel Máli

 • ismetles

  2010.03.31

  jelige:ismetles
  udvozlom,egy problemaval kuzdok,sajnalatos modon,nem tudom milyen oknal fogva de ismetlo mozgasokat vegzek ezen ertem aszt hogy peldaul ha egy poharat akarok letenni az asztalra aszt legalab 5szor vagy 6szor teszem le mielot elengednem a vegleges hejere,de altalaba majd minden targyal igy vagyok sajna.Ami furcsa hogy csak a megszokot kornyezetembe csinalom eszt,otthon,munkahelyen mashol mar nam,pld. vendegsegbe,amasik dolog ami meg zavar hogy mindent megnezek tobbszor is hogy hol van mielot elmennek otthonrol,kerdesem hogy vajon mitol eredhetnek ezek es hogy lehet e kezelni valahogy,vagy teni valamit hogy megszunjenek ezek a dolgok,elore is koszonom,tisztelettel

 • CRAIG

  2010.03.31

  Jo napot!

  A problemam a kovetkezo : hetente 1x eljarunk a haverokkal focizni terembe . a foci elejen semmi gondom , de ugy 15 perc utan elkezdek tompulni ,es olyan erzesem van mintha nem erzekelnem a kulvilagot, tehat csak vagyok. termeszetesen igy nem tudok koncentralni a focira sem. nagyon zavar , mert elnezem a tobbieket , hogy milyen koncentralatan jatszanak es nekem ilyenkor foggalmam sincs hogy mi a logikus megoldas. a foci vegere tobbnyire atmegy rajtam. mi okozhatja ezt. csak foci alatt fordul elo.
  valaszat koszonom
  CRAIG

 • kesernyés ízt érzek

  2010.03.31

  érdekes kesernyés ízt érzek a nyelvem és a szájpadlásom hátsó részén és az ételek ízét sem érzem rendesen. Megfázás és reflux kizárva.

 • KOPONYA CT.-T ÍRTAK KI NEKEM

  2010.03.23

  TISZTELT DOKTOR ÚR! KOPONYA CT.-T ÍRTAK KI NEKEM, MERT SOKAT FÁJ A FEJEM. AZ EREDMÉNY A KÖVETKEZŐ: BAL OLDALON A SINUS MAXILLÁRIS LATERIÁLIS FALÁN 6mm VASTAG NYÁLKAHÁRTYA DUZZANAT VAN. MINDKÉT OLDALON A ROSTASEJTEK NAGY RÉSZE LÉGTELEN,LÁGYRÉSZKÉPLETTEL KITÖLTÖTT. ETHMOIDITIS Chr:l.u., SINUSITIS MAXILLARIS chr.l.s. KÉREM EZEK ALPJÁN MONDJA EL NEKEM,MI BAJOM IS VAN TULAJDONKÉPPEN. VÁLASZÁT KÖSZÖNÖM.

 • gemini2

  2010.03.22

  jelige:gemini2
  Tisztelt dr Úr!
  Októberben múltak két évesek az ikreim. 37 hétre születtek, szerencsére minden rendben volt velük.azonnal újszülött osztályra kerültek.Mindenben szinte azonos fejlődést mutattak, kb 1 éves korukig.10hónapos kora körül elkezdett a kislány beszélni, és ma már szépen beszél.A kisfiú azonban a mai napig nem. Illetve anya, apa, hamm, jaj,és sok-sok halandzsa. Mindent megért, végrehajt kérést,megérteti magát mutogat. Gégész látta szervi baját nem talált.
  Háziorvos szerint is rendben van minden más területen.Érdeklődő, mozgékony./igaz, ha nagyon megörül valaminek, repdeső mozgása van pár pillanantra.Van aki szerint még ez is belefér?!/
  Felmerült egy neurológiai vizsgálat, a kora miatt.
  Szeretném tudni, kellene-e aggódnom, illetve miből áll egy ilyen vizsgálat. Mit lehet kiszűrni ott, illetve mire számíthatok.
  Megmondom őszintén, a sok ellentétes véleménytől igen aggódom, hogy valami gond van vele.

  Válaszát előre is köszönöm.

 • Lehet ez migrén utóhatás

  2010.03.22

  Tisztelt Weborvos!
  Szombaton erős migrénem volt,nagy valószínűséggel a fogamzásgátló miatt. Vasárnapra a fejem jobb hátsó oldalán éreztem már csak furcsa fájdalmat, először utóhatásra gondoltam, de már 4 nap eltelt, még mindig fáj. Lehet, hogy izomhúzódás, mert mozgásra érzek ott fájdalmat, de többször volt olyan lüktető érzés is azon a területen, mint migrén alatt.És az egész jobb felem tompa. Nem tudom eldönteni, mi ez de egy izomhúzódással szégyellnék elmenni panaszkodni a háziorvoshoz. Lehet ez migrén utóhatás, amit érzek?

 • Jutkacirmi

  2010.03.22

  Jelszo: Jutkacirmi
  Szajam, orrom korul es a jobb kezem ujjainak zsibbadasa volt. Altalanos gyengeseg es nehezitett beszed kisero tunet volt egy hettel ezelott. Azota nincs semmi problema. Kell-e orvoshoz mennem?

 • Fulladás köhögéssel kisérve

  2010.03.22

  T.Doktor úr!

  Pár hete napközbe és ha este lefekszem fulladáshoz hasonló érzés jön rám és olyankor köhögnöm kell egy kicsit és elmúlik. Nehéz munkát nem igen végzek. Idegalapon is fulladhatok? Néha csak egy poharat felemelek már akkor fulladok. De volt már hogy nehezebb dolgot csináltam és mégsem fulladtam. Hónap végén megyek az idegszakorvoshoz említsem neki ezt a "rosszullétet"?
  Válaszát előre is köszönöm.

  Jelige: Fulladás köhögéssel kisérve

 • estére az egész bal arca lebénult

  2010.03.18

  Tisztelt Doktor úr/nő!
  Édesanyám ügyében írok Önnek. 65 éves, nagyon régóta bajlódik a bal felső fogával, sajnos ez az egy foga van és ehhez volt rögzítve a protézis, emiatt nem ment vele orvoshoz. Volt, hogy ki is pattogzott az arca ott, annyira gyulladásban volt. A fájdalom már régóta megvolt, hol jobban hol kevésbé, de az utóbbi héten már aludni sem tudott tőle. Szombaton aztán azt vettem észre reggel, hogy kicsit mintha lejjebb állna a bal szájszéle és a szemöldöke sem egyformán állt a két oldalon. Mondta, hogy iszonyúan fáj a foga. Elmentünk egy ügyeletes fogorvoshoz, aki kihúzta a fogat. Sajnos nem lett jobb a helyzet, a fognak már csak a helyén levő sebet érzi, de estére az egész bal arca lebénult. Nagyon fáj a füle mögötti rész is pattogást hall a fülében. Ma (hétfőn) megy neurológushoz, még nem tudom az eredményt, de az lenne a kérdésem, hogy a foga közrejátszhat-e ennek a féloldali bénulásnak a kialakulásában? Azóta volt szemészeten és fülészeten, ott mindent rendben találtak. Most várja a röntgen eredményét, attól függ, hogy CT-re küldik-e tovább. Vitamint kap, de már az egész nyaka fáj hátul. Aludni is alig tud. Mi lehet az ok? Lehet a fog miatt? Mire lehet számítani?
  Válaszár előre is köszönöm! ZS.

 • arcideg

  2010.03.18

  jelige:arcideg
  Tisztelt Doktor Úr/Nő!
  Édesanyám kb.1 hónapja egy nagyobb műtéten esett át, és kb. 1 hete jelentkezett nála ideg összehúzódás, rángás a száján.Nem állandóan, hanem időszakosan áll fent ez az állapot. Voltunk háziorvosnál, ő nem tudott tanácsot adni. A fül-orr-gégész szerint neurológiai gond. A neurológiai szakrendelésre 2 hét múlva kapott időpontot.
  Kérdezném, hogy okozhatja-e ezt az átélt stresszes hónapok,a műtéttel járó idegeskedés és hogyan orvosolható?

  Köszönöm előre is válaszát!

 • Reni00

  2010.03.17

  Reni00
  Tisztelt cím!
  Már egy ideje észrevettem, hogy mikor jobbra-balra forgatom illetve fordulok a felsőtestemmel, vagy egyéb más mozdulatok végzek, ahol a mellkasom is "mozog", hogy ilyenkor (bár lehet hogy furcsán hangzik), de susogó hangot hallok a mellkasomból. Fájdalmaim nincsenek, csak ez a bizonyos hang nyugtalanító, mert például ha a számat nyitva tartom, olyankor ez a susogás erőteljesebb. Pár hónapja volt mellkasi égő és szorító fájdalmam is ami hosszabb ideig fennállt, de az azóta már elmúlott. Az orvos akkor azt mondta, hogy vírusos fertőzésem van.
  Válaszát köszönöm.

 • Roli

  2010.03.15

  Most 10 eves fiamnak 2 eves koratol dadogasi problemai vannak.4 eves koratol logopedus foglalkozik vele,de voltak megszakittasok.Az oszon uj szakemberhez kezdtunk el jarni es az o ajanlatara elmentunk egy neurologushoz.Ez a doktorno gyogyszereket irt fel,Zoloftot(2,5 ml naponta)es Atarax(1 tab.naponta)meg vitaminokat.4-ik honapja tart a kezeles,tovabbra is jarunk logopedushoz, hat javulas a beszedeben nem sok van azota,de a viselkedeseben is minimalis.A kerdesem az lenne,hogy ilyen problemaval kuzdoknel jo hatassal vannak-e ezek a gyogyszerek.A dadogassal tarsul egy szorongas,tul erzekenyseg,turelmetlenseg,amit mi a csalad eszlelunk a legjobban,mert mas kornyezetben jol alkalmazkodik es nagyon okos.Szeretnek hinni a doktornonek,hogy szukseg volt gyogyszerekre,szerinte hosszu tavon fognak hatni,de nagyon felek is az egesztol,nem tudom milyen lesz a helyzete,ha el kell hagyni a gyogyszereket.Egy nagyon aggodo edesanya koszoni szepen a valaszat,amit a Roli jeligere varok

 • izomfájdalom, zsibbadás

  2010.03.15

  Már két hete mindenütt kezdtek fajni az izmaim, az elmult, es most közben hátam, kezem, lábam, néha még a nyelvem is zsibbad. Mi bajom lehet?

 • Mókuci

  2010.03.15

  Tiszteletem!
  34 éves vagyok. Tüneteim pár hete jelentkeztek: hetente 2-3 nap, mindentől függetlenül idegrángás (vagy izomrángás)a test szinte minden pontján, bizsergés főleg a karban, lábban és a nyelven. Olyan érzés, mint amikor az embert erős sokk éri, és beleáll az ideg a lábaiba. Egyik pillanatban a test egyik részén, másikban a legtávolabbi részen jelentkezik. Van, hogy este nem tudok elaludni, annyira zavar, hogy szaladgál bennem az "ideg". Múlt éjjel bevettem egy 3 mg-os Bromazepam nyugtatót, ettől elaludtam, de reggel újra ezekre a panaszokra ébredtem, amik elkísértek egész nap. Néha 1-2 napig nem jelentkeznek... Nem tudom, hogy a kettő összefüggésben van-e, de néha kipirul az arcom és ég. Remélem, nem valami súlyos idegbetegségem van?! Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel Mókuci

 • beszédzavarom volt

  2010.03.15

  Kedves Doktor Nő!
  Pár hónappal ezelőtt 1-2 percig tartó beszédzavarom volt teljesen váratlanul.Érthetetlenül beszéltem és felcseréltem a szavakat.Azóta voltam MRI vizsgálaton de negatív lett.Mitől lehetett átmeneti agyi vérellátási zavar? Nagyon ilyesztő volt.
  Válaszát tisztelettel köszönöm

 • fülcsengés

  2010.03.15

  Tisztelt Doktor Úr!

  Jelige: fülcsengés

  41 éves vagyok és eltört a jobb bokám szánkózás közben, szerencsére nem kellett műteni,
  de azt vettem észre kb 4 hét múlva, hogy a jobb fülem elkezdett először sipolni aztán
  a 3. éjszaka annyira csengeni, hogy szinte aludni sem tudtam.
  Voltam fülészeten itt Vácon és ki is tisztitották a jobb fülemet, de
  úgy tűnik, hogy továbbra is megmaradt állandó magas frekvenciájú hang
  a fülemben. Szerencsére aludni birok tőle de mégis zavar, mert nem tudom
  mi lehet ez. Nem lehet összefüggésben a lábtöréssel ? A Fraxiparine -t 10
  adagot megkaptam és a 'műanyag' gipsz van rajtam 4 hete.


  Válaszát előre is köszönöm

 • ildikó44

  2010.03.15

  ildikó44:-3éve műtöttek agyi aneurysmám volt,teljes baloldali, carotis elzárás történt,bal szemem lebénult, kettősképlátásom van,állandó bal arcfél zsibbadás,égő érzés, hasító fájdalmaim vannak,szédülök és egyesúly zavaraim is vannak.gyógyszereim:tegretol200,nootropil1200,teperin,kérdésem:rendbe jön-e a szemem valaha,és atöbbi tünetem is meg marad????????előre is köszönöm válaszukat.tisztelettel

 • Kálvária

  2010.03.15

  Tisztelt Doktor Úr/NŐ!
  Rokonságomban van egy személy, akinek sokat fájt a feje és szédült. A háziorvosa minden kivizsgálás nélkül azonnal Xanaxot írt fel neki. Egy másik orvos Frontint. A harmadik bétablokkolót. Az illető egyébként teljesen kiegyensúlyozott volt és most is az. Csak a fejfájás zavarta és okkal elfáradt az utóbbi időben a munkája miatt. Végül kiderült, hogy egy orvos teljesen rossz és ártalmas szemüveget írt neki, amit ő több hónapig hordott, mert az orvos szerint "meg kell szoknia". A szemüveg elhagyása, a füle kimosása és pihenés után már teljesen jól van szerencsére, nem fáj a feje és nem szédül. A felírt gyógyszereket csak kiváltotta sok pénzért, majd mikor elolvasta a tájékoztatót, kiderült, hogy a felíró orvos félrevezette, hogy mire valók ezek a gyógyszerek, teljesen mást mondott. Ezért egyet sem vett be.
  Miért akarnak egy fiatalból pszichológiai beteget csinálni és miért írják fel minden ok nélkül a szorongásoldókat? Azért, mert ha hozzászokik a beteg, akkor biztos a gyógyszerforgalom. De miért érdeke ez az orvosoknak? És mire jó, hogy ilyen gyógyszerek szerepelnek a betegéletútban? Azért, hogy később egy-egy orvos azonnal pszichológiai betegnek könyvelje el az illetőt és egész életére meg legyen bélyegezve?
  Számítok rá, hogy megvédi az orvosokat, de akkor is fenntartom, hogy ez már sok.
  Az én fiatalságom ideje alatt fehér holló volt az, akinek lelki bajt mutattak ki az orvosok.
  Jelige: Kálvária

 • ressor

  2010.03.15

  Tisztelt Dr.!

  Mitől fájhat a bőröm ha nincs kiütés, pirosság? Csak fájdalom érintésre és ruha viselése közben!
  Minnél több helyen és minnél intenzívebb!
  Válaszát köszönöm. Jelige:ressor

 • zsibbad a bal karom és süt és fáj a bal lapockámnál

  2010.03.15

  mi lehet a gond?zsibbad a bal karom és süt és fáj a bal lapockámnál szinte már a bal hátam végig.fáj a fejem.
  előre is köszönöm

 • vinyo13- kérdés

  2010.03.14

  vinyo13- kérdés

  Tisztelt doktorúr/doktornő!

  Az utóbbi időben néha rámjön ilyen szédülésszerű dolog, olyan, mintha el akarnék ájulni. Az egyhelybenállás sem megy mozdulatlanul sokáig, szintén rámjön ez a rosszullét. Néha mintha a szívem is enyhén szurkálna. A vérnyomásom rendben van, eddig komolyabb bajom nem volt. Miért lehet ez?
  Köszönöm megtisztelő válaszát!

 • homlokomnál elég erös zsibbadást érzek

  2010.03.09

  Tisztelt Dr.!

  olyan panasszal fordulok önhöz ,hogy a homlokomnál elég erös zsibbadást érzek ilyenkor elhalványodik a látásom . Vérnyomásom normális ,és a zsibbadás általában 6-10 perces redszerességgel ismétlödik.Szeretném kikérni véleményét.

  Tisztelettel

 • Guillen-Barren

  2010.03.09

  Jó napot kívánok!
  A párom tegnap (02.25)került kórházba Guillen-Barren szindrómával. 6 nappal ezelőtt kezdődött végtagzsibbadással. Azóta napról napra romlott az állapota. Hétfőn már a dereka is fájt. A karok zsibbadása enyhült, viszont deréktól lefelé már rosszabodott. Tegnap este már segítség nélkül nem tudott állni. Vettek gerincvizet, ami szintén ezt támasztotta alá. Már tegnap este megkapta az első adag immunglobulint. Ezt öt napig fogja kapni. Azt szeretném kérdezni, hogy Önök szerint még időben került kórházba? Kb. Hány nap kórházi kezelés szokott ilyenkor kelleni? Nagyon aggódom. Köszönettel! Jelige: "Guillen-Barren"

 • Villódzás

  2010.03.09

  Villódzás
  Nagyjából hetente-havonta előfordul, hogy egy vibráló folt jelenik meg a látómezőmben, ami egyre növekszik, majd egyik pillanatról a másikra megszűnik. Mitől lehet ez? Szemészeti, vagy esetleg idegrendszeri probléma? Eléggé aggaszt, mivel visszatérő probléma, és a munkámban is meglehetősen hátráltat, ha felbukkan.

 • Öröklődik?

  2010.03.09

  Öröklődik?
  Családunkban többen szenvedtek demenciában.Nagynéném,nagybátyám is.Az MR nálam,a homoklebenyen több jelzésértékü gócot mutatott ki.Félek,hogy ezek a betegség korai jelei.Mit tehetek?És,ha nem az,akkor mit jelenthet?

 • agybeteg

  2010.03.08

  Kétszer is megismételt, kontraszt anyaggal együtt elvégzett részletes koponya MRI kimutatta volna, ha valamilyen központi idegrendszeri betegségem lenne? Hiába vannak a negatív leletek, hiába mondta a neurológus, hogy akkor máshol kell keresni a problémát, én még mindig rettegek, hogy valami baj van az agyamban.

  "agybeteg"

 • seduxen

  2010.03.05

  Kisfiam,most lesz 7 hónapos (80 cm,10 kg,erős.egészséges) viszont 2-3 napja ha nevet,vagy erőlködik picit beremeg a feje,de csak pár másodpercig... a vér és vizelet eredménye jó,a neurológiai vizsgálat jó. EEg hétfőn lesz,a kérdésem,a szoptatás alatt a 8. és a 9. héten,esténként fél seduxent vettem be(nem akartam,hogy elmenjem a tejem)nagyon kivoltam merülve testileg/lekileg,de összesen,csak 9 szemet... lehet ez a probléma? A neurológus is látta épp,de az epilepsziát kizárta.
  Jelige: seduxen

 • agytörzsben gyuladás van

  2010.03.05

  40 éves vagyok 7 honapja kezdődtek a tüneteim voltam debrecenben a ritka betegségeg tanszékén is ott sem találták meg a bajomat csak annyit tudok, hogy az agytörzsben gyuladás van. rohamosan fogyok és mindenem fáj főleg a kezeim . afájdalom pedig mindíg a csonttól kifelé sugároz.hová forduljak segítégér??? jó lenne, ha önök tudnának segíteni!!

 • Szaglás és ízlelés zavar

  2010.03.05

  Szaglás és ízlelés zavar

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy egy fejsérülés után nem érez a férjem ízeket és illatokat?
  Egy hónapja körülbelül sajnos roma emberek bántalmazták, és elájult. Betonra esett fejjel. A CT megállapította, hogy volt egy hajszálér bevérzése koponyán belül, de az felszívódott pár nap múlva. Sem törés, sem repedés nem történt a fején. A bőrt varrták be csupán. Egy hónapig iszonyatos fejfájással szenvedett, mára már "csak" reggel és este fáj neki, viszont a gyógyszerek (fájdalomcsillapítók) segítenek. Eddig azok sem hatottak.
  Szóval a kérdésem, a lényeg, amiért Önöket felkerestem: létezik-e, hogy ettől a fejsérüléstől nem érez illatokat és ízeket, illetve, hogy ez kezelhető-e. Visszatérhet-e neki?
  Köszönöm válaszukat előre is.

 • Antiepileptikum

  2010.03.05

  Antiepileptikum-

  Tisztelt doktornő/úr!

  30 éves epilepsziás nő vagyok.14 éves korom óta vagyok beteg,de gyógyszeres kezelést nem kaptam 28 éves koromig,mert MR és EEG negatív lett.Akkor egyre több rohamom lett,és a GM rohamok mellé társult myoclonus roham is.Azóta többféle gyógyszert kaptam már,de mindet elhagytuk a mellékhatások miatt.Jelen esetben Keppra500-0-750mg,Lamolep100-0-250mg,Neurotop300-0-600mg gyógyszereket kapom.-ez utóbbit zonegran helyett kaptam.Rohamaim továbbra is vannak,és mostanában ájulás szerű érzésem,izomgyengeség és remegés(össze csuklik a lábam),valamint egyensúlyzavarom van.Ez állítólag inkább pszichés mint mellékhatás.-javaslatként pedig mozogjak többet,akkor nem lesz gyenge az izom.
  Ezt nem értem,én úgy gondolom,hogy a gyógyszer sok.Kérdésem az lenne,hogy mennyire gyakori hogy ezeket a gyógyszereket így kombinálják,ekkora adagban.?
  Válaszát köszönöm

 • fejtetői fejfájás

  2010.03.05

  A fejtetői fejfájás magas vagy alacsony vérnyomás jele? Az enyém kb.105- 140 között van. Semmi gyógyszer nem használ, de a fájdalom napokig tart, szörnű: A neurológus sem segített. Köszönöm, ha válaszolnak!!!

 • gemini2

  2010.03.04

  jelige:gemini2
  Tisztelt dr Úr!
  Októberben múltak két évesek az ikreim. 37 hétre születtek, szerencsére minden rendben volt velük.azonnal újszülött osztályra kerültek.Mindenben szinte azonos fejlődést mutattak, kb 1 éves korukig.10hónapos kora körül elkezdett a kislány beszélni, és ma már szépen beszél.A kisfiú azonban a mai napig nem. Illetve anya, apa, hamm, jaj,és sok-sok halandzsa. Mindent megért, végrehajt kérést,megérteti magát mutogat. Gégész látta szervi baját nem talált.
  Háziorvos szerint is rendben van minden más területen.Érdeklődő, mozgékony./igaz, ha nagyon megörül valaminek, repdeső mozgása van pár pillanantra.Van aki szerint még ez is belefér?!/
  Felmerült egy neurológiai vizsgálat, a kora miatt.
  Szeretném tudni, kellene-e aggódnom, illetve miből áll egy ilyen vizsgálat. Mit lehet kiszűrni ott, illetve mire számíthatok.
  Megmondom őszintén, a sok ellentétes véleménytől igen aggódom, hogy valami gond van vele.

  Válaszát előre is köszönöm.

 • csak kombinálgatok olvasgatok de semmit nem tudok meg a bajairól!

  2010.03.03

  Tisztelt doktornő(úr)!
  Panaszaim:hátfájás,nyakfájás végtagok zsibbadása teljesen illetve részlegesen fej általában jobb oldalon zsibbad ugyan csak. nyelvem ferde és zsibbadós. nagyon mély hangom van és gégészem némi elváltozást is diagnosztizált ami nem túl súlyos de néhány panaszom miatt neurológiára utalt! Ám ott csak aprilisra kaptam időpontot ami aggaszt hisz most már szeretnék akár csak feltételesen is de diagnózis lehetséges betegséemről valamit tudni valamit mert a legrosszabb ez a várakozás tudatlanság csak kombinálgatok olvasgatok de semmit nem tudok meg a bajairól! néha de nem túl gyakran van kissebb mellkasi fájdalmam is és apró légzés zavarom is!
  Válaszát előre is köszönöm!

 • Anikó

  2010.03.03

  Tisztelt Weborvos!
  Anikó jeligére
  Az lenne a kérdésem hogy az epilepsziát minden esetben ki mutatják a vizsgálatok? Gondolok itt az MR-re az EEG-re. 9 éves a kisfiam voltunk többször is ezeken a vizsgálatokon de konkrétan nem mutatta ki az epilepsziát nála. Ritkán vannak kissebb rohamai de hamar oldódik még a kupra sincsen szükség. Négy éve szedi a convulexet,ezt a gyógyszert nem ártalmas ilyen hosszú ideig szedni? Ha a vizsgálatok alapján nem mutatható ki egyértelműen az epilepszia akkor miért azzal kezelik? Nem lehet hogy valami más baja van?

 • Hogyan gyógyítják az arcideggyulladást?

  2010.02.25

  Hogyan gyógyítják az arcideggyulladást?

 • Charlotte

  2010.02.25

  23 éves lány vagyok, gyakori fejfájásom van az utóbbi hónapban, ilyenkor tarkótájt erősen fáj, valamint kétoldalt a halántéknál mindkét oldalt és a hangokra is erősen érzékeny vagyok. Általában alacsony a vérnyomásom( 95/75) ennek köze lehet hozzá? Milyen szakrendelést vagy kezelést javasol? Előre köszönöm a válaszát! Jelige: Charlotte

 • Szédülés

  2010.02.24

  Szédülés
  A férjem tünetei pár éve kezdődtek, időnként megszédült, ilyenkor enyhe beszédzavarai voltak, dadogott, kereste a szavakat. Az utóbbi időben súlyosabbá váltak tünetei: keze elzsibbad, értelmetlen szavakat mond, miközben ő meg van róla győződve, hogy a helyes szót mondja, és nem érti miért nézünk rá értetlenül. Legutolsó alkalommal nem ismert fel, majd rájött, hogy a felesége vagyok, de sem az én, sem a gyermekei nevére nem emlékezett. Ezek a szédülések csak pár percig tartanak, majd teljesen megszűnnek, a férjem pedig nem, vagy csak homályosan emlékszik a történtekre. Orvoshoz nem hajlandó menni, mert el sem hiszi mi történt. Mennyire kell megijedni? Mi a legenyhébb, ill. legsúlyosabb betegség ami ilyen tüneteket produkál? (A férjem 38 éves, teljesen egészséges, aktív.)

 • nagypapám parkinzonkorba szenved

  2010.02.24

  Tisztelt doktornő vagy doktorúr!Szeretném megtudni,hogy a nagypapám parkinzonkorba szenved e,a tünetei erötlen nehézkes járás és remegés,ha fel áll az ágyból már remegnek a lábai a kanalat aligbirja a szájához emelni nagyon sokat alszik,mindenre ingerlékeny már agresszivnak mondható orvoshoz nem akar menni!?elöre is köszönöm üdvözlettel

 • mintha hangyák futkosnának rajtam

  2010.02.18

  Néha olyan, mintha hangyák futkosnának rajtam. Ez mi lehet?

 • Zsibbadás!

  2010.02.18

  Zsibbadás! Ha fekszem mostanában a kézfejeim elzsibbadnak, de időnként a lábfejnél is érzek valami ilyesmit.Mi okozhatja ezt a zsibbadást?Köszönöm válaszát!

 • jobb fülem, mintha lukas lenne

  2010.02.18

  decemberi síeléskor kicsit megfáztam, nátház voltam, másnap bedugult a jobb fülem a sípályán és a jobb arcom kicsit furcsa volt. A füldugulás hazafelé az úton elmúlt. NÉhányszor azonban a fülembe nyilalt valamilyen fájdalom,majd elmúlt. Otthon infralámpáztam az arcom, mert azt gondoltam, hogy az jót tesz. Másnapra annyira fájt a jobb arcom, hogy elmentem a für-orr-gégészetre, ahol mondta a doki, hogy szerinte arcidegzsábám van, rossz helyre mentem. Milgammát kaptam, meg sinupret drazsét. R egy hétre el kellett mennem a szemészetre, mert a jobb szemem nagyon könnyezik, ahol műkönnyet kaptam. Azóta nincs komolyabb bajom, de a jobb fülem, mintha "lukas" lenne, olyan furcsa, a jobb szemem többször könnyezik, az egész jobb arcfelem, furcsább, mint a bal. Nem tudom, hogy most mit csináljak, milyen orvoshoz menjek. A válaszát előre is köszönöm.

 • REGGEL VANNAK ZSIBBADVA A KEZEIM

  2010.02.17

  MINDEN REGGEL UGY EBREDEK HOGY EL VANNAK ZSIBBADVA A KEZEIM ,ES NAPPAL IS MIKOR VALAMIT EMELEK . MI LEHET AZ OKA .

 • nagyapa:idos parkinson kor

  2010.02.17

  nagyapa: idos parkinson kor (lehet)tuneteinek enyhitesere kernenk tanacsot(egyensuly vesztes, kezreszketes. faradekonysag. feledekenyseg)

 • Gyorsan

  2010.02.15

  Gyorsan.Rokkant nyugdijas vagyok 23éve 67/százalékos, gerincvelő nemmeghatározot betegségel soha nem volt kimondva hogy konkrétan mi a bajom.1987-ben 3 szor megfestettek A IV,/V,discus kissé lapossab,körkörös protrusiot mutat, Dg.Tu.conus.terminális medullae spin. susp. álapitottak majd 4ével késsőbb vizzelet elakadással ujjabb ki vizsgálásal Szklerózis multiplex? gyanuval adtak ki a kórházból de az emer vizsgálat eszt nem támasztotta allá, majd eszt követően azzaz 2002-ben ujjabb vizelet ellakadás ekkor már katétert kellet felhejezni ujjab emer vizsgálat.A IV./V.discus kissé, körkörös protrusiot mutat,mindkét oldalon a neuroforamenekben ez a kilépő gyököket érinti és mérsékelt canalis szükületet okoz.inentől Syringomyelia és Syringobulbia neve a betegségemnek azóta 2006 és 2008 banis voltam emer vizsgálaton de nem igazolta a Syringomyelia-t. Álapotom utóbbi években fokozatosan romlik a neurológusom azt mondja otvan az nekem csak a gép nem észleli már minta Syringomyelia. panaszaim fokozódnak mind két lábbam láb fejbe de van mikor térdig zsibbadnak bokáim bicsaklanak anyira hogy ,olyan is van hogy elesem tartós ülés állás járás-ra panaszaim fokozódnak nem egyszer volt már az uttóbbi időben rosz mozdulat után leesek lábról mert ugy érzem mint akinek röktön ketészakad a dereka ijenkor ugy visznek be alakásba majd az orvoshoz, és ijenkor 5-10injekciót kapok azaz voltáren és milgama injekciót ezektől valamejest hejre jövök még nem jön egy ujjab rosz mozdulat kérdésem:mit tegyek továb hogy bebizonyitsam a betegségem mivel az emer nem igazolja az orvosom azt álitja hogy otvan az továbrais a bizotság meg nem látja igazoltnak (és még ki felejtettem a panaszokból lábaim rángatóznak és csak fel huzot lábbakal tudok aludni és a jobb combom térfogata szükeb 2-centivel.) köszönöm elöreis a megtisztelö válaszukat.

 • egesz kezfejem,,hideg,majd a labfejem

  2010.02.15

  30 čvesferfi vagyok,,,5 eve kezdodtek,,,a tuneteimm,,a bal oldalamon,eleinte az ujjaim,majd az egesz kezfejem, , hideg, majd a labfejem,de a jobb oldalamon,viszont,rendesen normŕlis homersekletu...a hideget szint a csontjaimba erzem, , , REngeteg vizsgalatot csinltattam mr, egyszeruen nem tudom,hova fordulhatnek,,a verkeringesem,a szivem, tokeletes, , , nem tudom,mit lehetne,meg megnezetni,,,A hŕziorvosom,egyszeruen azt mondja,ez igyvan,fogadjam,el,de egyszeruen,,ugy erzem,,,ez a hideg erzes tovabb terjed, ahoguy irtam,eleinte az ujjaim,s majd a tenyerem,aztan az egesz kezfejem,es most mar a csuklom,jkornyeke,is,ugy mint a lŕbam,,,,Ha esteleg tudna tanacsolni valami otletet barmit, megkoszonnom,,,,

 • szeretnék önökhöz fordulni

  2010.02.15

  Jó Napot! 17 éves vagyok és csípőpanasszal szeretnék önökhöz fordulni. Általában akkor jelentkezik amikor például ülök egy széken, és a lábaimat hajlítás nélkül felemelem. (a törzshöz viszonyítva 90 fokban kb) vagy pedig a nyakamat előre hajlítom. Érdekes dolog még ,hogy egy 15 perces bemelegítő jellegű futás-kocogás után ez a jelenség már nem lép fel, csak miután újra lehűl a testem, és hasonló hajlító mozdulatokat végzek, mint amiket az imént leírtam. Örömömre szolgálna ha kapnék választ. Mi a teendő ennek elkerülése érdekében?
  egy 17 éves tanuló

 • nyelve erősen jobbra tart

  2010.02.12

  Tisztelt Doktorúr/nő!

  Milyen betegségre utalhat az, h 9,5 hós kislányom amikor kiölti a nyelvét, a nyelve erősen jobbra tart?
  Gagyogással is vannak gondjai, nem nagyon indult be nála, foga még nincs, és nem is jön. Akkor ez mire utalhat? Gyerekorvos nem mondott rá semmi. Hova fordulhatnánk???
  Köszönöm.

 • Kiesés

  2010.02.12

  "Kiesés"
  Tisztelt Doktor úr!
  Következő panaszommal fordulok Önhöz,amiben a tanácsát kérném. Évente kétszer-háromszor fordul elő nálam,hogy hirtelen majdnem teljesen elmegy a látásom.Közben olyan érzésem van mintha a szemem középső részén egy kis csővőn keresztül viszonylag éles látásom lenne,de minél jobban kifelé haladva egyre szemcsésebb a látásom.Olyan mint amikor "hangyásnak" látjuk a tévét.Ez az állapot kb.20 percig tart.Volt,hogy megmértem a vérnyomásomat közben,de tökéletes volt.Gondoltam arra is,hogy lehet,hogy fáradt voltam,bár nem éreztem...de ez nyaralás után is előfordult már.Az étkezésemre és a folyadék fogyasztásomra is figyeltem ,és ideges sem voltam.Legutoljára a látászavarom után fejfájásom is lett.Nem tudom eldönteni milyen szakorvoshoz forduljak ezzel a panaszommal.
  Előre is köszönöm a segítségét.

 • tegnap nagyon megszédültem

  2010.02.11

  tegnap nagyon megszédültem.ilyet még nem éreztem fáradt vok mindíg.néha lever a víz,néha meg majd meg fagyok.nagyon megilyedtem mert ráadásúl ültem mikor megszédültem.de nagyon.

 • nagy ujjam fájdalmának

  2010.02.11

  Tisztelt Web Orvos!
  Szeretném megtudni mi lehet oka kézen lévő nagy ujjam fájdalmának?

 • 424z

  2010.02.11

  zsibbad a jobb könyököm és a jobb térdem.38éves vagyok 176cm 103kg
  424z

 • evés : fejfájás

  2010.02.11

  jelige:evés:fejfájás
  Tisztelt Doktor Úr/Nő!
  Fiatal házaspár vagyunk, és pár hónapja,szinte minden nap étkezés (ami legtöbször az ebéd) után megfájdul a fejem, de annyira,hogy gyógyszert kell bevennem, ami sokszor nem is segít, így a nap hátrlévő részét fejfájással kell élnem.Rendesen reggelizem, de már azt is kipróáltam,hogy nem reggelizem.Az utóbbi időben a Férjemnek is ugyanez lett a panasza.Azóta még jobban odafigyelünk az egészségesebb étkezésre,egyébként is mindig én főzök friss hozzávalókból, és próbáltuk a szénhidrátmentes ebédet is,mégis semmivel nem tudom összekötni mitől lehet a fejfájás. Amikor mégcsak nekem volt ez a panaszom a háziorvostól megkérdeztem és azt mondta pszichés alapon lehet.(amivel nem értek egyet).Na de mostmár mindkettőnknek?
  Ön szerint ez mitől lehet?
  Válaszát előre köszönöm!

 • zsibbad a bal oldalam

  2010.02.10

  Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

  Az én problémám egy hete jelntkezett először.
  Éjjel arra ébredtem hogy zsibbad a bal oldalam.A bal lábam,a kezemen a gyűrűs újjam és a kisújjam.Később,reggel,a jobb kezemen ugyanez a két újj.
  A nap folyamán minden tünet megszűnt,kivéve a bal kezemen az újjak zsibbadása.
  Ez megmaradt,de csak nagyon enyhe mértékben.Nap közben ezek a tünetek néha fennállnak,néha nem.Azóta egy egy reggel újra arra ébredek,hogy a bal kezem két újja el van zsibbadva,de pár perccel az ébredés után ez újra enyhülni kezd,viszont kis mértékben rövidebb megszakításokkal az egész nap folyamán érzem.
  Az lenne a kérdésem,hogy mielőtt orvoshoz fordulnék,itthon, valamilyen vitamin bevitellel érdemes lenne e próbálkoznom.
  Esetleg az is,hogy mi okozhatja ezt?
  Körülbelül fél éve már tapasztaltam ilyesmit,de akkor ébrdés után teljesen abbamaradt a zsibbadás.
  Akkor annak tudtam be,hogy biztos elfeküdtem az éjszaka során.
  Természetesn orvoshoz fogok fordulni ha nem múlnak a tüneteim,de jelenleg külföldön tartozkodom,és ez itt körülményesebb lenne mint otthon.
  Ezen oknál fogva fordulok önökhöz.


  Tisztelettel

 • Mindrela

  2010.02.08

  T. Doki!
  Mi okozhatja ujjbegyeim érzéketlenné válását, zsibbadásszerű állapotát?
  köszönettel:
  Mindrela

 • Gerinc vellő nem meg határozott betegségel

  2010.02.08

  Gyuri,54.Gerinc vellő nem meg határozott betegségel 23 éve rokkant nyugdijas vagyok, ct.mr.vizsgálat töbször volt de nem igazolta amit a 3-romszori festés pedig igen .Szeretnék egy Neurológusal kapcsolatba lépni aki az összes leleteimet átnézné és továbi problémáim megbeszélni.Tissztelettel-Köszönöm. 2010.II.04.

 • kézremegés

  2010.02.08

  jelige: kézremegés

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!
  A Férjemnek éve kóta remeg a keze, de eddig csak olyan "kézremeősebb" típusnak (ha van ilyen egyáltalán?) tudtuk be az egészet. Viszont az elmúlt időkben egyre jobban remeg a keze.Most azt vettük észre, hogy fizikai munkát követően meg méginkább. Mitől lehet ez?
  Válaszát előre is köszönöm!

 • nagyapa

  2010.02.08

  idos ember parkinsonkor tuneteinek a kezelesere lenenk kivancsiak(kezremeges, feledekenyseg, egyensulyvesztes..)
  nagyapa.

 • manyus

  2010.02.04

  50 éves férfi vagyok. Lassan 2 éve érzek szinte állandóan égető, bizsergő érzést mindkét lábfejemen lábszáramon. Voltam kivizsgágáson de nem találtak semmit. A tünetek azóta is vannak és nagyon kellemetlenek....Mi lehet az oka ?
  Üdv: manyus

 • Barbados

  2010.02.04

  Barbados jeligére kérem szépen a válaszukat. 60 éves nő vagyok.
  Másfél hónapja a balkezem gyengesége, ügyetlensége, egész testem mozgásának merevvé válása miatt háziorvosomhoz fordultam. Ő beutalt az ideggyógyász szakorvoshoz, aki tüneteim és rutinvizsgálata alapján parkinson kórt állapított meg.Dopamin termelést elősegítő gyógyszert írt fel, és koponya MR-re küldött el. Beutaló Dg.: Parkinson-kór G20H0
  Az MR leletemen: megállapított Diagnózis: I6380
  Kis multiplex vasc. isch. laesiok

  Laikusként úgy tünik, a két diagnózis nem azonos.
  A lelettel visszamentem az ideggyógyász szakorvoshoz, aki továbbra is parkinson kórra eredetileg adott gyógyszer további szedését rendelte.
  Már hónapok óta rettenetesen recseg-ropog a nyaki gerincem, és zúg a fülem, de egyéb tünetem nincs.
  Szeretném megtudni, mit jelent a "kis multiplex vasc. isch. laesiok" ami az MR leletemen olvaható, igényel-e kezelést a nyaki problémám, milyen szakorvoshoz forduljak?
  Köszönettel

 • herpesz

  2010.02.03

  Jelige :herpesz

  Tisztelt Doktor Úr!

  35 éves nő vagyok, lombik programban vettem részt. A petesejt leszívás napja előtt egy herpesz féle elváltozás jelent meg a gát tájékon. Onnan tudom, mert már sajnos ezzel kezeltek. A punkciót ennek ellenére megcsinálták, bár még ilyen problémával nem találkoztak. Azt szeretném megkérdezni, hogy a petesejteknek ettől nem lett-e bajuk, ill. hogy a kis embiók nem fertőződtek-e.

  Tisztelettel

 • nyaki gerinc problémáról lehet-e

  2010.02.03

  nyaki gerinc problémáról lehet-e szívtájéki fájdalom,fülzúgás?

 • Nyaki porckorongsérv

  2004.01.12

  36 éves nő vagyok.A közelmúltba derült ki ,hogy jobb oldali túlsúlyú C V, valamint C.VI korongsérvem van. Az MR vizsgálat eredménye: a nyaki lordosis íve kiegyenesedett. A csigolytestek magassága megfelelő. a C.V és VI csigolyatestek peremszélén dorsalisan kis csőrök ábrázolódnak,melyek a csontos gerinc-csatorna lumenét szűkitik. A C.V discuson minimális diffus protrusio mellet centralisan egy kis, kb. 3 mm-es focalies előboltosulás van.
  a C.VI discuson mérsékelt protrusio mellett részben centralisan, részben a jobboldalon pparamedialisan alakult ki egy kis, kb 3mm-es focalis előboltosulás. A discusok leírt eltérései a durazsákon minimális benyomatot adnak. A processus uncinatusok megnyultak. Jelenleg gyógyszeres kezelés hatására a fájdalmat csak néha érzem. A fájdalmat a lapockámnál éreztem és a jobb kezem fájt ( nem zsibbadást éreztem) A fájdalom üléskor, fekvéskor jelentkezett,illetve a kézfájdalom állandó volt. Kérdésem: milyen terápiával, életmódváltozással ( foglalkozásom tanár)vagy bármi
  mással segíthetnék azon ,hogy állapotom ne romoljon. • Folyamatos szédülés

  2004.01.08

  1 héttel ezelőtt átestem egy felsőlégúti fertőzésen, amely fülfájással, erős orrfolyással járt. Azóta folyamatosan, enyhén szédülök, ami nem forgó szédülés, inkább bizonytalanság érzés. Ezzel egyidőben jelentkezett az egész testre kiterjedő zsibogás érzés, mely néha erősebb, néha gyengébb. Ezt egyébként máskor is éreztem már, leginkább éjszaka, amely igen kellemetlen volt. A háziorvos sajnos minden hasonló panaszomra eddig csak azt mondta,a negatív EKG vizsgálat után, hogy pánikbetegség, úgyhogy már nem is merek hozzá fordulni. Mit tegyek?

 • Fejfájás, szédülés

  2004.01.08

  Laborvizsgálatokon (fejfájás szédülés miatt küldtek) az alábbi eltéréseket mutatta a papír: Koleszterin 6,1 Fehérvérsejtszám 9,66 Eosinophyl 0,47 RDW (Hematokrit alatt) 15 Vizelet üledék 19 vörösvérsejt. Menjek vissza orvoshoz, vagy felesleges?


 • Féloldali arcidegbénulás

  2004.01.07

  Gyogyitható-e az arcidegbenulás,?

 • Arcidegzsába

  2004.01.07

  ÉDESANYÁMNAK ARCIDEGZSÁBÁJA VAN. RENTGETEGET KÍNLÓDIK. MILYEN GYÓGYÍTÁSMÓD VAN ERRE A BETEGSÉGRE?

 • 29 éves anyuka

  2004.01.06

  29 éves kétgyermekes édesanya vagyok. Októberben kezdődtek a panaszaim, enyhe zsibbadás a jobb karomban és lábamban, valamint jobb oldali tarkótáji fejfájás, nyakfájás. Voltam CT-n, negatív, elküldtek ultrahangos nyaki érvizsgálatra az is negatív. Mikor megtudták, hogy kismama vagyok, rögtön azzal jött az orvos, hogy ez pszichés alapon van és nyugtatót javasolt. Nem szeretnék nyugtatókon élni, de mivel nem érzem jobban magam, be szoktam venni. (Xanax
  0,25) Elkezdtem tornázni és úszni is, de a panaszaim lassan 2 hónapja fennálnak, nem javulnak, sőt, torna után a jobb oldalon fájnak az ízületeim, visszatér a zsibbadás is és jobb oldalon be vannak kicsit feszülve az izmok is. Kb. feleannyi tornagyarkorlatot tudok jobb kézzel és lábbal végezni, mint a
  másikkal, mert egy idő után remegni kezd a kezem és szinte begörcsölnek az izmok a folyamatos feszüléstől. Néha arra ébredek, hogy fáj a jobb térdem, jobb vállam. Nem tudom, hogy hová forduljak, az ideggyógyász ha meglát már bólogat és nyugtatókat ír. Nem szeretném, ha bebeszélné, hogy "lökött" vagyok. Februárban készülök dolgozni menni és nem akarom betegállománnyal kezdeni. Mit tegyek? Mi lehet a háttérben?

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink