• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Orvos válaszol

 • Súlyos sérülések, gyerek és tinédzser korban

  2008.08.22

  Súlyos sérülések, gyerek és tinédzser korban
  Jó napot kívánok!
  Én egy 11 éves focista vagyok. 1,5 hete (2008. augusztus 11.) egy összevont edzésen az egyik idősebb játékos szerencsétlenül, hátulról úgy csúszott be, hogy a jobb (kül)bokám eltört. Az lenne a kérdésem, hogy miután leveszik a fekvő gipszemet milyen rögzítést kaphatok? Milyen rehabilitációs kezelést kapok? Mennyi időbe telik a teljes felépülésem? Mikor térhetek vissza a pályára? Van egy 15 éves bátyám aki szintén focizik. Ő neki egy barátságos felkészülési meccsen az ellenfél olyan durván oda csúszott, hogy eltörte a szárkapocs- és sípcsontját 1 héttel ezelőtt
  (2008. augusztus 14.). Az lenne a kérdésem az Ő sérülésével kapcsolatban, hogy mennyi időbe telik a teljes felépülése? Milyen rögzítést kap majd ha leveszik róla a fekvő gipszet, kell-e majd rehabilitációs kezelésre járnia (ha kell akkor kb.
  hány alkalom)? Egy 1,5 hét múlva iskolai tanévnyitó (2008.08.31), mikortól mehetünk majd iskolába? A válaszukat minél előbb kérném! Köszönettel egy a saját és testvére sérülésével kapcsolatban érdeklődő focista! 2008. augusztus 20.

 • Reggel belerúgtam az ágyba

  2008.08.18

  Jó napot!Reggel belerúgtam az ágyba és belilult a kislábujjam. Fáj is.Ilyenkor mit csinálnak vele a sebészeten?Most borogatom.mi van ha nem megyek vele időben az orvoshoz?Köszönöm válaszát.

 • járógipszet kaptam

  2008.08.15

  1 hete könnyű, műanyag járógipszet kaptam.Normális jelenség,hogy betört a sarka? Ki fogja bírni így az 5 hetet?

 • Lépés

  2008.08.15

  Tisztelt Dr UR.Kb egy hete kezdett fájni a térdem.Tegnap meg
  rosszul léptem reggel már mégjobban fáj.Ha állok nem fáj de hajlítani nemtudom Ha ülök akkor jó,de ha felállok rálépek akkor nagyon fáj.Duzzanatatot nem látok. Most 38éves vagyok az idegorvos most állapította meg hogy az eggyik lábam rövidebb.Lehet,hogy ettől is fáj?Kenegessem vagy borogassam? Jelige:Lépés

 • Hajnalka 08.11. - gyermekorvostól

  2008.08.14

  - Cím!

  Kisoromban baloldali csípőficammal születtem. Ezt kezlték is. Kengyelben voltam, teljesen rendbe is jött. Nem is volt semmi problémám egészen a 2. terhességemig. Akkor többször éreztem hogy fáj a bal oldálnál a csípőcsontom, de aztán elmúlt. (mindkét szülsem császáros volt, nem emiaTT
  HANEM MÁS PROBLÉMÁK MITT) mOSTAnság ismét érzem többször, hogy fáj a bal oldalamnál a csípőcsontom ha
  sokáig ülök egyhelyben illetve ha sokáig fekszem a bal oldalamon.
  A szülések után kb 15 kg súlyfeklesleg is maradt rajtam, amitől sajnos a mai napig nem tudtam megszabadulni.
  Anyukám szokta mondani, hogy Ö neki is a reomatológián megállapították, hogy a bal csípője "kötött". Lehet hogy örököltem.

  Szeretném tudni, hogy a születéskori csípőficamnak lehet e ehhez a fájdalomhoz köze, illetve mit érdemes ebben az esetben tenni, hogy nehogy rosszabbra forduljon a helyzet.

  Mindkét gyermekem laza csícsővel született, de nálunk nem állapították meg a csípőficamot, Ez a betegség később nem alakulhat már ki?

  A kislányom 4 éves és nála egyhe ludtalpat állapítottsak meg ill, hogy a bokájánál kissé befelé áll a lába, de szt monsták hogy 6 éves koráig nem kell vele foglalkozni, kérges cipőbe ill. szanádálba járjon ill sokat lewgyen mezitláb. Kiváncsi lennék hogy z elég lesz a gyógyuláshoz? Nem kellene már most ludtalpbeétt. Volt aKI A CSOPORTJÁBAN MÁSIK ORVOSHOZ
  KERÜLT AZ ORTOPÉDIÁN ÉS ő NEKI ÍRAK SAROKEMELŐT.

  sZERETNÉM HA FENTI KÉRDÉSEIMRE VÁLAszonának. Előre is köszönöm Hajnalka 08.11.

 • Mi a gerincsérv tünetei

  2008.08.14

  Mi a gerincsérv tünetei

 • Hajnalka 08.11.

  2008.08.14

  - Cím!  Kisoromban baloldali csípőficammal születtem. Ezt kezlték is. Kengyelben voltam, teljesen rendbe is jött. Nem is volt semmi problémám egészen a 2. terhességemig. Akkor többször éreztem hogy fáj a bal oldálnál a csípőcsontom, de aztán elmúlt. (mindkét szülsem császáros volt, nem emiaTT HANEM MÁS PROBLÉMÁK MITT)

  mOSTAnság ismét érzem többször, hogy fáj a bal oldalamnál a csípőcsontom ha sokáig ülök egyhelyben illetve ha sokáig fekszem a bal oldalamon.

  A szülések után kb 15 kg súlyfeklesleg is maradt rajtam, amitől sajnos a mai napig nem tudtam megszabadulni.

  Anyukám szokta mondani, hogy Ö neki is a reomatológián megállapították, hogy a bal csípője "kötött". Lehet hogy örököltem.  Szeretném tudni, hogy a születéskori csípőficamnak lehet e ehhez a fájdalomhoz köze, illetve mit érdemes ebben az esetben tenni, hogy nehogy rosszabbra forduljon a helyzet.  Mindkét gyermekem laza csícsővel született, de nálunk nem állapították meg a csípőficamot, Ez a betegség később nem alakulhat már ki?  A kislányom 4 éves és nála egyhe ludtalpat állapítottsak meg ill, hogy a bokájánál kissé befelé áll a lába, de szt monsták hogy 6 éves koráig nem kell vele foglalkozni, kérges cipőbe ill. szanádálba járjon ill sokat lewgyen mezitláb. Kiváncsi lennék hogy z elég lesz a gyógyuláshoz? Nem kellene már most ludtalpbeétt. Volt aKI A CSOPORTJÁBAN MÁSIK ORVOSHOZ KERÜLT AZ ORTOPÉDIÁN ÉS ő NEKI ÍRAK SAROKEMELŐT.  sZERETNÉM HA FENTI KÉRDÉSEIMRE VÁLAszonának. Előre is köszönöm Hajnalka 08.11.

 • fáj a a talpam

  2008.08.14

  Már 2 hete fáj a a talpam közép tájon de legtöbbször akkor amikor nincs nyomás alatt csak pihentetem ...és nemtudom miért fáj annyira ...

 • anyukam jobb sarkan sarkantyu volt

  2008.08.11

  anyukam jobb sarkan sarkantyu volt masodszor.kapott ra kezelest bizonyos sugarakat,de nemnagyon mult el a fajdalom sot labfeje es bokaja korul bedagadt bepirosodott ujra orvoshoz ment aki tovabbkuldte bororvoshoz aki azt mondta er es izuletgyulladasa van es felirt gyogyszereket..kb ket hete de nemigazan gyogyul..kozben elolvastuk annak a gyogyszenek a mellekhatasait amit a vernyomasara szed es hasonlo tuneteket ir..lehet az hogy a sugarazastol kapta vagy az uj gyogyszertol es jo az ha gyakran masfele gyogyszert ir neki az orvos vernyomasra?es mi lenne jo a labara ami a gyogyszerek ellenere is faj neki?

 • Szuzy

  2008.08.08

  Szuzy jeligére

  Érdeklődöm,hogy a syncumarnak van-e a vérzékenységen más mellékhatása.Azért kérdezem,mert kb.két hete
  egyfolytában fájnak az izületeim aholcsak van bennem.42 éves vagyok, tulsulytól,káros szenvedélyektől mentes. Válaszát előre is köszönöm

 • intenzíven sportoltam

  2008.08.08

  Tisztelt Doktor Úr/Hölgy

  Régebben intenzíven sportoltam(heti 3 alkalom), de abbahagytam.A jobb oldali könyököm igen intenzíven kattog, ropog.Házi orvosom azt mondta, hogy szedjek porc erősítőt(Proenzi 3),de még nem próbáltam ki.Ön szerint mit
  kéne tennem, illetve mennyire terhelhető a könyököm?

  Segítségét előre is köszönöm.

 • üléskor nagyon fáj a derekam alatti rész

  2008.08.06

  Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni a véleményét, amíg eljutok orvoshoz. 2 hónapja üléskor nagyon fáj a derekam alatti rész, és olyan, mintha a szék széle nyomná a lábamat. Iszonyúan fáj, nem tudok ülni. A csípőm és a térdizületem is fáj. Ha felállok elmúlik. De takarítás után már akkor sem. Véleménye szerint mitől lehet ez? Köszönettel

 • Talus törés

  2008.08.06

  Kérem Önöket, hogy Talus törés jeligére válaszoljanak az alábbi kérdéseimre:  Július 31-én sznvedtem el egy darabos disloctio nélküli talustörést (jobb lábfej). Semmi más elváltozást nem diagnosztizáltak szerencsére. A röntgen után begipszelték a lábam egy hagyományos fekvő gipsszel(térd alatt végződik és elől szerencsére nyitott). 7-én kell visszamennem kontrollra, röntgenre és egy újabb körkörös gipsz felhelyezésére. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan újítás, ami helyettesíti a teljesen zárt (gipsz) rögzítést, mert a mostani gipszet alig bírom elviselni. Szükséges-e térd alattig gipszelni, mennyi általában egy ilyen törésnél a gyógyulási idő. Mennyi az esélye annak, hogy teljesen meggyógyul a lábam? Sajnos sok sérült volt akkor amikor engem elláttak, így a Dr. Úrnak nem tudtam feltenni ezeket a kérdéseket. Válaszukat előre is köszönöm.

 • faj a jobb oldali sarkam

  2008.08.06

  Honapok ota faj a jobb oldali sarkam, nyomasra erzekeny reggel nehez raállni nehezen mozog a labfejem is, de legjobban a sarkam faj, neha a talp kozepso rezsebe is belenyillal.

 • pityu

  2008.08.04

  "pityu"

  csontcisztologián sacroileitis lu. és a többi izületben kezdődő arthrosist írtak le. Kérdésem ez az állapot javulhat vagy netán rosszabodhat? Mi a terápia rá? 34 éves vagyok a keresztcsontom szinte állandóan fáj éjszaka még jobban hasogat. Köszönöm!

 • Zsizsi

  2008.08.02

  Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

  Kislányom 2 éves, tavalyi év folyamán csipőficam miatt műtötték. Mindkét oldalán fémlemez, és 4 csavar van a csípőjében. Jövőre veszik csak ki neki. Az elmúlt hetekben többször észrevettük, hogy fáj a csípője, nem is akar oldalra feküdni. A kérdésem az, hogy nem gátolják a csavarok és a fémlap a csont növekedését,illetve növekedéskor fájdalmat nem okozhatnak? Válaszát előre is köszönöm! "Zsizsi"

 • terdfajas

  2008.08.01

  Reggel ahogy felkelek kezd fajni aterdem nagyon hamar elfaradok es a fajdalom megy a labamszaraba nincsen erom csak ha megpihenek ilyenkor nehezen megyek. Mi lehet az oka? terdfajas

 • ésmiveljár

  2008.08.01

  nyaki-porckorong-rendellenesség-radiculopathiáv.mitjelent-ésmiveljár.

 • Békéscsaba

  2008.08.01

  Két hete, t

  érdeléskor a jobb térdem külső részén feszítő éles fájdalmat érzek, ín vagy szalagra tippelek.Egyébként nem érzek fájdalmat a térdemben. Szükséges ezzel orvoshoz fordulni vagy elmúlik magától?
  Jelige:Békéscsaba
  Köszönöm előre.

 • Anikó

  2008.07.31

  A lábfejemen van egy kinövés, kb. fél-egy éve. Csontkinövés lehet?Mi a teendő vele?

  Jelige:Anikó

 • comb bicepsz izmom részlegesen megszakadt

  2008.07.31

  Jó Napot Kívánok!

  Fottball meccsen egy erős sprint után a comb bicepsz izmom részlegesen megszakadt. Elmentem orvos, ahol ultrahangos vizsgálat alá vontak, ahol megállapították, hogy valóban részleges izomszakadást szenvedtem! Javasoltam, hogy pihentessen, de munkámból adódoan ezt nem igazán tudom megtenni. A diagzózi után két nappal ismét egy hirtel mozdulatot követően hirtelen nyilaló fájdalmat éreztem. Kérdésem az lenne, hogy minel előbb szeretnék meggyógyulni, mi a teendő, lehet-e injekcióval meggyorsitani a felépülés időtartamát. Előre is köszönöm!

 • Csipőficamom volt gyerekkoromban

  2008.07.31

  Csipőficamom volt gyerekkoromban, de meggyógyítottak, nem látszik. Most 50 vagyok. Fájhat ettől a derekam?

 • 42 éves anyuka

  2008.07.23

  Az lenne a problémám,hogy fáj a gerincem ,zsibbad a bal kezem a mutató és a középső ujjam.Rettenetesen viszked a tenyeremmel együtt. Fáj a nyakam is.A papiromon ez áll:nyaki porckorong rendellenesség k.m.n cervicobrachialis syndroma
  Elöbb elkezdtek zsibbadni az ujjaim,majd volt egy nagyon éles fájdalom a két lapockám között,úgy hogy nem kaptam levegőt. Azóta is húzódik a hátam.
  Három hétig jártam kezelésre,beszedtem az összes felírt gyógyszert:voltaren,mydeton,meloxep,antidolorica,és még nem tudom hány féle.Éjszakánként nem tudok aludni,mert zsibbad a kezem és húzódik a hátam.Az lenne KÉRDÉSEM,VAN E VALAMI LEHETŐSÉG SZÁMOMRA A GYÓGYULÁSRA,MERT EZ A SOK NEM ALVÁS KIKÉSZÍT TELJESEN,vagy csak tényleg a műtét amivel \"kecsegtetnek\".Senki nem mond semmit,hogy mit tehetnék,pl:hideg-meleg borogatás,vagy mire figyeljek oda,vagy alternatív kezelés.Semmit!!Utolsó reményem,hoy önhöz fordulok,hátha elkerülhetem a műtétet.
  Előre is köszönöm a válaszát: egy 42 éves anyuka

 • homlokureggyulladastol kez es lab zsibbad

  2008.07.17

  Lehet-e homlokureggyulladastol kez es lab zsibbadas?

 • Láb

  2008.07.17

  Láb.

  Boka törésnél mit jelent az , hogy állízület? Miért kell műteni ha kell? Köszönöm szépen a válaszát!

 • Spina bifida

  2008.07.17

  Tisztelt Cím!

  Páromnál - 32 éves - még 2000-ben megállapították, hogy spina bifidája van (remélem jól írtam). Az orvos akkor annyit mondott neki, hogy ne végezzen fizikai munkát, és ennyi. Sajnos azóta is előfordul, hogy fáj a dereka Pl. az elmúlt hetekben is. Mit tudnak tanácsolni, milyen orvoshoz forduljon, ill. van-e esetleg valami, amit orvos nélkül is meg tud tenni a tünetek enyhítésére, megszüntetésére.
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Jelige: Spina bifida

 • szuszi69

  2008.07.16

  Tisztelt Doktor Úr!

  Most voltam MR vizsgálaton de csak auguszt.végére kaptam időpontt a dr.nőhőz. Kérem szíveskedjen leírni, hogy a köv.diagnózis mit jelent pontossan. A D.II/III.résben a porckorong dehydralt, kissé előredomborodik, de ez számottevő gerinccsatorna szűkületet nem okoz. A D. VIII/IX.résben a porckorong dehydralt, előredomborodik és a myelont eléri. A IX.-es csigolya szerkezete inhomogén, és jobb oldalában discreten kontrasztanyagot is halmoz. A nyaki szakasz görbülete kyphosisba hajlik Iv.-VII-iga porckorongokon protrusio látszik. Az V./VI discus a myelont is eléri. Itt a myelon jeladása inhomogén, de erről már pontos véleményt nem mondható, mert a vizsgálati régió szélére esik.
  Válaszát előre is köszönöm: Tisztelettel:szuszi69

 • Kanyi

  2008.07.16

  Üdvözlöm Doktor Úr!
  A problémám, hogy járás közben folyton kényelmesen hátradőlök, és kinyomom a hasam. Hiába próbálok kiegyenesített gerinccel menni, egy idő után kényelmetlenné válik! Mi lehet az oka? Hogyan lehet ezt természetes úton gyógyítani?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Jelige: Kanyi

 • Kriszta 75

  2008.07.15

  Tisztelt Doktor Úr/Nő

  Már lassan 1 hete folyamatosan zsibbad a bal kezem kis újja és már néha kezd a tenyerem felé húzódni.Nem bírok már úgy fogni vele,mint az előtt,sőtt a mellette lévő ujjamon is kezdem érezni.Kérem adjon tanácsot.Segítségét előre is köszönöm.

  Kriszta 75

 • Boka

  2008.07.15

  Boka.

  A jobb bokám elfordulásnál recseg ropog elég csúnyán. A gyógytornász azt mondta , hogy porckorongsérv lehet ez igy van? Műteni szokták? Köszönöm szépen a válaszát!

 • Térdfájdalom

  2008.07.11

  Térdfájdalom

  Napok óta szörnyen fáj a bal térdem belső fele,de nem ütöttem meg,nem ért semmilyen külső sérülés. 5 évvel ezelőtt volt már ilyenem,akkor egy hónap múlva elmúlt magától,de nagy fájdalmaim voltak.Azóta semmi,de napok óta újra fáj.Mi lehet ez,valami gyulladás?

 • pattanó ujj

  2008.07.10

  Jelige: pattanó ujj

  Jobb középső ujjam a nap egy részén - általában reggel - az ujjak kinyitásánál "beragad", de fájdalom nélkül kinyitható magától. Van olyan napszak, hogy teljesen rendben. Kézsebészeten ínhüvelybemetszést javasoltak. Mindenképpen szükséges ez a beavatkozás jelenleg? Mi történik ha várok vele? Menyire kell kíméljem (billentyűzet, íjászkodás...)? Köszönöm válaszát!!!!

 • HERMES

  2008.07.10

  MIT LEHET TENNI /LAB DAGADAS ELLEN .KIVAN VIZSGALVA NEM SZIV,NEM VESE VISZER PROBLEMA .MIVEL KENJEM/EDDIG KOROM VIRAGGAL SEGITETTEM MAGAMON. GONDOLOM TUD VALAMI MAST AJALANI 77 EVES VAGYOK.NEM A LEGIDEA,ISABB A SULYOM AZ URAM 91 EVES JOBBAN BIRJA MAGAT MINT EN CSAK SAJNOS NEM LAT.SZEM IDEG SORVADASA VAN.NEM SETALHATOK SOKAT ULOK,EZERT RZ A HEKENYU IS MIBAS VAROM A VALASZAT JELSZAVAMAMIRE VAROM A VALASZT LEGYEN HERMES

 • 3 hete ülő munkát végzem

  2008.07.09

  Tisztelt Doktor Nő/Úr!

  Egy 25 éves lány vagyok. 3 hete ülő munkát végzem, és első naptól kezdve 1-2 óra ülés után nagyon fáj a lábam, nagyon feszít, az egész alsó lábszáram megduzzad, mintha szét akarna szakadni és a menés is fáj, kellemtlen. Mindkét lábam ilyen, de van, hogy kicsit a jobb máskor a bal kellemetlenebb. Régen is előfordult ilyen duzzadás de elmúlt, de nem ennyire intenzíven mint most. A háziorvosom szerint mélyvénás trombózis, elküldött UH vizsgálatra, de csak egy hónap mulva tudok menni, addigra van időpontom. Mit javasol, mit tegyek addig? Mi lehet ez? És mi várható? Köszönöm válaszát előre is!

 • Lézeres bütyök műtét

  2008.07.09

  Lézeres bütyök műtét hol létezik, és fájdalmas-e?

 • Focizás közben

  2008.07.08

  Focizás közben egyszer csak összeestem. Olyan volt, mint ha valaki bele rugott volna az achilesembe, de senki nem ért hozzám. Ez már 3 hete történt. Külföldön vagyok így orvost nem tudok nagyon felkeresni. Azóta már egy kicsit jobb a lábam, mert a kezdetben lábra sem tudtam álni. Most már
  szépen járok, pihentetem és felpóckolom. Az achilesem még most is be van dagadva, maszírozásra nagyon érzékeny, és ha bekötözöm akkor bevizesedik a lábszáram, vagyis a kötés felett. Mi lehetett a lábammal, mit tehetek a gyógyulásért, és mennyi a gyógyulási idő? Mit tudna nekem ajánlani? Előre
  is köszönöm a válaszait.

 • Hátfájás

  2008.07.04

  Jelige: Hátfájás

  Kedves Doktor Nő/Úr!

  Nemrég állapították meg, hogy gerincferdülédsem van. Kaptam Ultrahangos kezelést éss gyógytornát rendeltek el. Addig amíg jártam is naqgyopn jó volt. Hogy tudnék itthon is gerinctortázni és nyaki tornát végezni? Milyen feladatok és esetleg milyen sportot végezzek?

 • Joe

  2008.07.03

  50.éves f.fi vagyok,a bal térdem nagyon fáj,napközben még cak elvagyok vele,de ha le kell uggolnom,szétszakad,annyira fáj, nem hajlik, már fiatalabb korban is észrevettem,ha un.békaügetést végeztem,/pl.sportolás előtti bemelegítés / kérdésem, meggyógyulhat e még magától ha kenegetem,vagy rá kell szánnom magam komolyabb kivizsgálásra,esetleg mütétet is vállalnom mell? Kérem,tanácsát, az elmondottak alapján,milyen betegségben szenvedek? " Joe "

 • Kulics50

  2008.07.02

  Februárban levették mindkét lábamról a bütyköket, még ma sem tudok redesen járni, nem hajlik a lábam, olyan mintha nem volna normális vérkeringés,ill. az izmok le lennének tapadva, pedig tornáztattam. Mi a teendőm, azon kívül, hogy orvoshoz megyek, hogy tornáztassam. Köszönöm:_ Jelsző: Kulics50

 • Jelige: Mildi

  2008.07.01

  1 hete erős jobb oldali lábfejduzzanattal kiírtak betegszabadságra. A tünetek azóta erősödtek: jobb boka és lábfej 2-szeresére bedagadt és lüktető fájdalmat érzek. Ezenkívül 1-szer éjjel görcsölt a vádlim, ill. a lábfejem napközben is szokott. Hozzá kell tennem, hogy enyhén túlsúlyos vagyok, de ez eddig nem okozott problémát. Azt az orvosom megállapította, hogy törés nincs. A kérdésem, hogy mire utalhatnak a jelek? Milyen problémám lehet? Válaszát előre is köszönöm!

 • Ha bokasüllyedésem van, akkor lúdtalpas vagyok?

  2008.07.01

  Ha bokasüllyedésem van, akkor lúdtalpas vagyok?


 • felületi vánagyulladást

  2008.06.30

  Jobb Lábamon az orvos felületi vánagyulladást állapitott meg 2 helyen kissé fáj egy belül egy kivül a bokám felé. Mennyi idő alatt múlik el a venoruton és a detralex kombinációjának alkalmazásával kb ez a gyulladás és jelent-e veszélyt pl.mélyvénás trombózisra nézve? Dolgozom, de sokat járkálunk tehát nem egyfolytában egyhelyben ülő munkám van. Nappalra fásliit tettem, éjjelre borogatást.

 • RA-s beteg vagyok

  2008.06.30

  RA-s beteg vagyok. Bal bokám és térdem többször kezelték izotóppal. Ennek ellenére a fájdalom nem csökkent..sőt, most már a sipcsontomban is égő, maró fájdalmat érzek...Ideg és érsebészeti vizsgálat nem mutatott ki betegséget...Mi lehet az oka ennek a fájdalomnak?

 • sajnos PCP.1 éve.Reménykedem

  2008.06.30

  Olvastam egy magazinban,hogy uj hatékonymagyar gyógyszert fejlesztettek ki pld. a sokizületi gyull.ra is ajánlja Prof.Dr.Poór GY. A megadott tel.számon nem tudtam információt szerezni,a reumatológushoz heteket kell várni.kérdésem mi lehet ez a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító szer?

 • Katuska

  2008.06.30

  Kb 2 éve,hogy idönként fáj a térdem,olyan mitha nem férneel és meg is szokot rogyni a lábam.Gugolni kb2-3 percig tudok.A talpam és az egész lábfejem be szokott görcsölni.42-éves nő 158cm 79kg. köszönöm a választ.

 • sebészetre vagy ortopédiára?

  2008.06.26

  Mi a szabály, hogyan dönthető el, h sebészetre vagy ortopédiára kell menni térdpanasszal? Egymáshoz küldözgetnek.

  jelige: sebészetre vagy ortopédiára?

 • Achilles-in gyulladásom van

  2008.06.25

  Kérdésem: Achilles-in gyulladásom van, és a Bioptron-lámpa melyik szinével alkalmas kezelni. Ha nem jó rá a lámpa, melyik fajta krém a legjobb, amivel kenegetni lehet.
  Köszönöm.

 • hetek óta dagad a bokám

  2008.06.25

  Lenne egy kellemetlen problémám:

  már hetek óta dagad a bokám, feszít és fáj a lábam, reggelente alig tudok lemenni a lépcsőn. A munkahelyen is egyre nehezebben lépcsőzöm mind fel és mind le. Eddig nem volt probléma. Nincs láz, elszíneződés. ( bár a bokám belső fele sokat viszket) Szedek kb 2 hete Magne B6-t, Detralexet. Ez utóbbinak megvolt az a kellemes mellékhatása, hogy a combomon kidagadó vénák szépen visszahúzódtak. Kenegetem még visszér elleni krémmel, de istenigazándibul nincs jelentős javulás.:-((( Nem használ. A vérnyomásom
  rendben, bár a diasztolés érték egye lejjebb csúszik. Lehet emiatt nő a frek.? 125/55/90.
  Felmerült bennem a mélyvénás trombózis, mint lehetőség, de mivel a tünetek mindkét lábon megvannak, gondolom ennek a valószínűsége így elég csekély.
  Válaszát előre is köszönöm.

 • a gerinc balra ferde

  2008.06.25

  Ha a gerinc balra ferde, lehet-e hasi oldalon fajdalom?

 • Krizbai

  2008.06.25

  Tisztelt Doktor Úr!

  Kb. 5 héttel ezelőt kezdett el fájni a gerincem a nyaki részen. Ezután 1 hét múlva a fájdalom rá ment a bal kezemre is. Elmentem a háziorvosomhoz és a következők történtek. Elküldött nyaki rtg-re,ahhol a következőket írták: A nyaki
  szakoszon:szűkebb intervertebrumok láthatók,csigolyatestek
  laposabbak,peremsarkaikon osteophytosis van. Kisizületek pereme vaskosak. Nyaki borda nincs. Csontszerkezet szabályos. A bal vállöv csontjai szabályos helyzetűek, ép conturuak,szabályosan struktúráltak. Lágyrészmeszesedés nincs. Vél.: ...
  Eddig 6 kezelésen vettem részt,de a tünetek maradtak. Ezúton szeretném segítségét kérni a panaszaimra, hogy ezek után hova forduljak! Várom mihamarabbi válaszát!
  Előrre is köszönöm!
  Tisztelettel
  Jelige: Krizbai

 • Derékfájás

  2008.06.24

  Derékfájás.

  Derékfájásomra ízomlazított és fájdalomcsillapított kaptam 1-1 dobozal. Myderison 2x1. MeloxEp 2x1. Mennyi ideig kell a gyógyszereket szednem? Köszönöm szépen a válaszát!

 • Izület

  2008.06.24

  Tisztelt Weborvos!Új munkahelyen dolgozom ami az kezeimnek megeröltető.Reggelre az ujjaimat úgy érzem hogy megvannak dagadva és nemtudom behajtani.Úgy érzem hogy égnek az ujjaim.A nap folyamán aztán bejáródik az ujjam.Ha a középső meg a gyürüs ujjam becsukom akkor kattogó érzés amikor kinyitom de már az is előfordult hogy a másik kezemmel tudom csak kinyitni.Félek ez márcsak rosszabb lesz ha nem teszek valamit.kérem mondja meg hogy ez izület vagy valami más?Mi lehet rá a gyógymód mit használjak rá?Válaszát köszönöm Izület jeligére kérem szépen a választ!

 • nagyon fáj a farkcsontom

  2008.06.24

  nagyon fáj a farkcsontom. Mi lehet az oka?

 • egy aggódó anya

  2008.06.24

  6éves kisfiam2008.06.18án elesett és eltört a kulcscsontja. Az
  orvos aki ellátta műtétet javasolt. ő nem csinálhatja meg. Ahova küldött minket nem is nézett a gyerekre úgy mondta meg a véleményét.Ilyenkor mit tegyen egy szülő?Jelige:egy aggódó anya

 • félelem1

  2008.06.23

  Szeretném megköszönni az Önök tanácsát,sokat segítettek számomra.

  Azóta voltunk a professzor urnál, /de füzőt már november óta hordok/ azt mondta amit felirtak dobjam el, nem ér semmit! Én úgy tapasztaltam, hogy a gerincoszlopomnak jó, nem fájt annnyira a derekam. Ez a füző tépőzáras, a gericnél, csipőknél merevitőt épitettek be,az anyaga nem müanyag, valami kicsivel puhább, jól szellőzik, sok raja a luz orvos igy irt fel másikat mely szintén Boston füző . Azt mondta az másmilyen lesz. Elkösznt, kézfogással, 1 hét múlva kellet visszamennem az uj fűzővel amely nagyon merev. Mivel 52 kg vagyok, igy az oldalsó bordáimat nagyon nyomja, és a mellel alatt is tiszta vörös, kezd sebesedni, sokkal melegebb benne lenni mint a másikba. A lényeg megnézte hogy rajtam van-e azt mondta 2-3 hónap alatt kiderül ha javulok tőle, az a jó ha fáj a gerincem. Majd ha visszamegyek/09.26-án/ megmondja megműt-e vagy mit lehet tenni. Hozzáteszem ezt az után mondta miután kapott 20000 ezer forintot. Előtte lévő
  alkalommal mikor ott voltam teljesen máshogy beszélt, igy a férjem mondta pénzt kell adni. Többen voltak ott amig várakozni szoktam, ők is azt mondták máshogy beszél, ha pénzt kap. Egy műtétér volt aki 100.000 ezer foritot, 80.0000 ezer forintot adott. Sajnos mi anyagilag nem állunk jól, én 50-%-os vagyk, kevées a havi pénzünk amit be kell osztani. Egy ut 5000 forintba kerül. Elég szomorunak tartom, hogy még
  mindig a /hálapénzen / van a hangsúly! Mielött ide keztem járni az előző orvros aki kezelt /legalább 10-12-szer voltam nála/ el se akarta fogani a 3000 ezer forintot, de a mai napig ha felhivom,elmondom mit mondott a professzor úr ha tud segit, időpontot kér kérdezi mi van velem, ha hivom és nem veszi fel visszahiv,Ő ajánlotta ezt az orvost. Elmondtam Neki másik fűzőt irtak fel, nagyon kellemetlen viselnem, tanácsot kértem tőle. Azt válaszolta, Ő is fel tudta volna irni ezt a merev fűzőt, de tudja milyen a visaelete, azért irt fel egy kicsivel puhábbat, de a célt amit Ő irt fel ugyanolyan jó, mint amerevebb. Kérem monják meg miért van ez igy, az ember ha beteg annyi kiadása van, kezelések, gyógyszerek, kevesebb jövedelem mivel igy dolgozni nem lehet, és még mindig a pénz diktál, persze nem minden orvosnál. Nekünk is hogy lesz
  még 30-40 ezer forintunk ha mütétre kerül a sor, és persze messze is van drága az utikölség is! Köszönöm, hogy elolvasták amit irtam, várom válaszukat.

  félelem1

 • kisfiam tegnap elesett

  2008.06.23

  A kisfiam tegnap elesett és eltörött a bal kulcscsontja. Elvittem az orvoshoz és ö azt mondta,hogy mütené mivel elmozdult és kb.3-4cm szintkülömbség van a két válla között. A másik orvos ahova tovább küldött minket pedig csak ennyit mondott: menjünk vissza 3hét mulva. Mit csináljak? Én tovább menék vele másik orvoshoz. Várom mielőbbi válaszát.

 • Térdem kb. 10 évvel ezelőtt kezdett fájni

  2008.06.23

  Kedves Doktor Úr/Nő!
  Térdem kb. 10 évvel ezelőtt kezdett fájni, illetve felduzzadni, és ez most újra jelentkezett. Aktív életet élek, 34 éves vagyok, és általában nagyobb terhelések hatására jelentkezik ez a probléma.
  Ultrahanggal már vizsgáltak, de semmi elváltozást nem találtak.
  Mit javasol, milyen orvost kereshetnék fel?
  Köszönettel

 • fülzúgás

  2008.06.23

  Édesanyámnak egy hónapja fülzúgása van a napokban korházba került mert a nyelve is megdagadt a belgyógyászati és fülészeti leletei jók az állapota változatlan hová fordulhatunk?

 • Petofi

  2008.06.23

  Borzasztoan fáj a farkcsontom,nem utottem meg,voltam
  orvosnál,rontgenen,nem mutatott semmit.Allítolag a változo kortol van,már nem tudok ulni.
  Jelige:Petofi

 • Röntgen

  2008.06.23

  Tisztelt Weborvos!

  Izületi fájdalmak miatt kerestem fel a szakorvos, aki a RTG-be irányított, ahol az alábbi leletet kaptam, de csak 1 hónap múlva kaptam időpontot a controllra, így szeretném tudni, hogy mit jelent a leletem magyarul:
  A cervicalis csigolyák dors.peremei vaskosabbak, A C.IV.V.között kis spondylotikus dors.lépcsőképződés.A C.V-VII.köztidiscusrés dorsalisan keskenybb,kisizületeik scleroticusabbak,mindkét oldalon keskenyebb formamenekkel. Costa cerv.nem ábrázolódik.Az L.V.csigolya íve hipoplásias.A praesacralis discusrés szűkebb.
  Köszönöm szépen szíves segítségét.
  Tisztelettel: Röntgen jelige

 • tapmasszázs utáni fájdalom

  2008.06.21

  Lehet-e káros következménye a talpmasszázsnak?Nekem 2 éve viszértrombózisom volt,azóta is syncumárt szedek.3 nappal ezelőtt egy talpmasszőr megmaszírozott.Estére feldagadt a lábfejem és a bokám.Szóltam neki, de azt mondta ez 5-6 nap után elmúlik.Tudta,hogy trombózisom volt.Azóta is dagadt és érzékeny a lábfejem.Nagyon fájt,amikor maszírozott. Az a lábfejem,amin nem volt trombózis,az már nem fáj,de az is felpüffedt.Lehet,hogy nem is kellene nekem ez a talpmasszázs!?
  Várom véleményét,tanácsát.

 • jobbkezes csuklótörés

  2008.06.21

  Tisztelt WebOrvos!

  Május 15-én utcai balesetet szenvedtem, elestem és a jobb csuklóm, valamint a jobb térdem sérült (az utóbbival akkor nem törődtem, nem tűnt komolyabbnak egy horzsolásnál). Az esetet követően rtg. felvétel készült a csuklómrol, "a jobb radius tipusos helyén izületbe is hatoló haránt törés látható contractióval, kp. fokú dorsal felé nyitottszögű tengelyeltérés
  mellett. A proc. styl. ulnae 3 mm-es distractioval letörött." Ezek után "DORSAL SIN" került a csuklómra. A gipszen keresztül készült második rtg. felvétel szerint "A jobb radius fő törtvége között kb. nulla fokos izületi szög mellett egyéb lényeges dislocatio nem látható. Az ulna volar felé subluxalt." Ez egy héttel a balesetet követően készült, majd egy újabb hét
  elteltével a sin fennhagyása mellett körkörösítették a gipszet. Ismét két hét elteltével (vagyis a baleset után négy héttel) június 16-án a gipsz eltávolítása után ismét rtg. felvétel készült "a jobb radius törtvégei között 4 mm-es contractio látszik, dorsal felé nyitott szöglettöréssel. (lényegében változatlan töréshelyzet). Az ulna proc. styl. törése jó helyzetű, jó callus képződött. A törési rések még láthatók." Erre a felvételre már a therapia "fokozatos bemozgatás"
  és bár a leletre a "CO. PE ILL. 2 HÉT MÚLVA" feltüntetésre került, nem kell visszamennem, csak ha valami panaszom van ez hangzott el szóban.
  53 éves jobb kezes nő vagyok és a kérdésem az lenne, hogy a rtg. felvételek alapján elég-e a négy hét gipsz a jobb csuklómon? Bár csak két napja vagyok gipsz nélkül, a csuklóm azóta is (főleg bizonyos mozdulatoknál) fájdalmas,
  kissé duzzadt. Meddig tekinthető normális gyógyulási folyamatnak és milyen tünetek jelentkezése miatt forduljak ismét orvoshoz? Válaszukat jobbkezes csuklótörés jeligére kérném, és előre is köszönöm.

 • Zsenya4

  2008.06.21

  Nekem egy olyan problémám lenne ,hogy a gerincfelvételemen ez olvasható a sacrum első szelvénye lumbalizálódott(spina bifida)ventrálisan 2mm-t elcsúszott.Azt szeretném megkérdezni még ha eddig panaszmentes volt
  alkalmas-e ejtőernyőzésre a gerincem?25 éves vagyok. Jelige: Zsenya4

 • Faj mindket sarkam

  2008.06.21

  Udvozlet,

  Faj mindket sarkam. Ha ulok, csak kicsit luktet, de ha falallok, nem tudok elindulni, nagyon faj, es mintha nem akarna hajolni a sarok folotti in.
  Szinte santitva megyek.

 • Tinesz

  2008.06.20

  Jó napot kívánok!

  Nagyon meg vagyok ijedve! 54 éves vagyok. A hétvégén futottam a kutyával betonos úton, nagyon erős szánhúzó, nagyon megrángatott.Másnap fájt a balcsípőm. Vágtam a sövényt, a fájós csípőmhöz tartozó lábamra nagyot
  léptem a létráról. Nagy fájdalmat éreztem. Tegnap óta sántikálok, a fájós lábamat hosszabbnak éreztem, ha megpróbálom áttenni a másik lábamon, fáj. Sátikálva járok, ha rossz mozdulatot teszek, fáj. Mit tegyek?
  Köszönettel

  Tinesz

 • bokafájdalmas

  2008.06.19

  Férjem valamikor intenzíven súlytemelt, munkájában azóta is
  rengeteget "talpal" szó szerint.Súlya most csökkent 150-ről 142-re, hogy ijedtében fogyózni kezdett,az ideális "fiatalkori" súlya 115-120 között volt. Körülbelül két hónapja kezdődtek a panaszai, miszerint a talpán a sarokrészen folyamatos éles égő fájdalmat érez, valamint a bokacsont alatti belső területen "mintha 100-as szöget vernének bele" hasogató rövid időnként ismétlődő éles szúrásokat érez mindkét lábában.Termetéhez képest nagyon félénk, orvoshoz menni nem akar, ezért gondoltam előbb tanácsot kérni, milyen eredetű lehet a problémája, esetleg szintén elhanyagolt
  fogsorával van összefüggésben? Kérem adjon tanácsot hová fordulhatunk, ha sikerülne beszélnem. Köszönettel:"bokafájdalmas"

 • csípőficamal születtem

  2008.06.19

  Jónapot kívánok!

  Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 30éves vagyok, és csípőficamal születtem.Szeretném megműtetni.De nem tudom hogy mekkora a kockázat és hogy mennyibe kerűlne. Kb.5cm-el rövidebb a bal lábam. Válaszát elóre is köszönöm. Tisztelettel

 • parton törés

  2008.06.18

  Jelige parton törés
  mit jelent magyarul?

 • jobb kezem alsó részén,görcs szerü szorító érzés

  2008.06.18

  Tisztelt DR nő/úr/!

  MI lehet a bajom?merre induljak el?évente 3-4szer előjön,legutóbb tegnap éjjel:jobb kezem alsó részén,görcs szerü szorító érzés,amikúszok fel könyékig,éles,szinte elviselhetetlen növekvő fájdalommalegész a vállig
  kisugárzik,maszírozom,hideg vízbe rakom,kicsit mérséklődik, de 30-40perc kell míg elmúlik.közben, görcsszerü gyomor korgás kíséri.52 éves férfi vagyok,3 éve volt egy agy infarktusom,melynek az okát nem találták,pontosabban egy immun erősítő gyógyszer sűrítette be a vérem,már akkor is jeleztem ezt a problémámat,nem vizsgálták tovább,nem tudták az okát.Aggódom,pláne,hogy így másnap is gyengének érzem a kezem,pocsék közérzettel párosulva.ez olyan,mint egy roham,ami mindig rosszabb lesz,amitől egyre inkább félek,hogy visszajön.Várom válaszát Tisztelettel!

 • 2hete tartó vállfájdalmam

  2008.06.17

  Tisztelt Orvos!

  Az lenne a kérdésem hogy mi okozhatja 2hete tartó vállfájdalmamat.Főleg támaszkodásnál,és alvásnál amikor elfordulnék érzem.Kb:3napja időnként zsibadást is érzek egészen az újjaimig.Sérülésre nem emlékszem.Ön szerint mi lehet?Vállizületi gyulladás?Forduljak háziorvoshoz vagy esetleg magától elmúlik?Köszönöm válaszát!

 • erzsike

  2008.06.17

  Tisztelt Dr.nő,/Dr.ur!Jó pár éve,hogy nem tudok hanyat fekve aludni,mertpokolian megfájdul a derekam,oldalt fekvéskor nem.A derekam mindig jéghideg,sőt fenékrész is. mitől lehet ez?50éves vagyok.erzsike jeligére kérnék választ Köszönettel

 • szeretkezés és porckorongsérv

  2008.06.16

  Jelige: szeretkezés és porckorongsérv
  Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr !
  Két hete a gerincem lumbális szakaszán I-II csigolyám között 7 mm-es porckorongsérvet állapított meg az MR vizsgálat. Az orvosom szerint műteni még nem kell-gyógytornát javasolt-, mert súlyosabb panaszokat ,pl zsibbadást még nem okoz. Azonban főleg ha többet dolgozom - felszolgálóként- sokszor nagyon fáj a derekam alatt, néha kissé szúr is. Próbálok vigyázni magamra, az emelésekre, mozdulatokra. am imég problémát okoz, és ami a kérdésem lenne, és elnézést hogy ezen a fórumon kérdezem, de nincsen aki ebben segítene, az a szexuális életünk. Még " csak" 40 éves (nő) vagyok és szeretnénk párommal továbbra is folytatni az együttléteket az én kímélésemmel. Mert sajnos e közben is érzem hogy bizonyos mozdulatok fájdalamasabbak. Szeretném megkérdezni, hol kaphatnánk ehhez segítséget, hogy milyen formában lehet szeretkezni ezzel a betegséggel fájdalommentesen.
  Segítségüket előre is nagyon köszönöm ! Tisztelettel

 • Anika / lábzsibbadás

  2008.06.13

  Anika

  Mostanában sűrűn zsibad a lábam.Néha éjel sem tudok ezmiat elaludni. Mi lehet az óka a zsibadásnak.

 • Lábfej

  2008.06.13

  Lábfej.

  A jobb I-es metatarsus basisa darabosan törött kissé subluxalt helyzetű is. Egy 25x10 mm-es fragmentum plantar felé billent. A II-es metatarsus kp. harmadában számottevő dislocatio nélküli szilánkos törés van. A III-as metatarsus fejecse alatt félcsont szélességű medialis, illetve cotisalis
  szélességű dorsalis irányú dislocatioval látható ferdetörés. A IV-es metatarsus corpusan 2-3 mm -es diastasissal hosszú ferdetörés van. V.-ös metatarsus fejecse alatt számottevő dislocatio nélküli ferdetörés van. Most járok fizikóterápiára és gyógytórnára de megszeretném kérezni , hogy milyen rögzítést ajánlana a lábfejemre ami esetleg tartaj a bokamt is de a lábfej rögzítés érdekelne első sorrban. Köszönöm szépen a válaszát!

 • 40 éves férfi, derékfájáson túl

  2008.06.13

  Egy igen fájdalmas és váratlan derékfájáson vagyok túl,amit 13 injekcióval sikerült helyrehozni.Izomlazítót és fájdalomcsillapítót kaptam.Mit tegyek hogy ne ismétlődjön meg újra? 40-éves férfi vagyok

 • boka

  2008.06.12

  jelige: boka

  Üdvözlet!

  20 éves vagyok jobb bokám 5hete sérült foci közben egy szerencsétlen mozdulat miatt a levegőben,kicsavarodott. azóta nem edzem. röntgen felvétel törést nem mutatott. eleinte sántítva jártam nagyon fájt de két hete tudok rendesen sétálni, azonban ha sokat megyek akkor bedagad. minden éjjel lefekvés előtt lejegelem, jól bekenem pasta cool vagy doloben kenőccsel ámde azon kívül hogy leszívja a duzzanatot nem igazán érzem hogy javulna a helyzet, szakorvos csak gyógyszert ír fel rá, 5 hét alatt 2 20dbos flecktor port beszedtem, nem tudom érdemes-e még azt szedni vagy váltani kellene-e valamire. most ment ki másodjára ez a bokám, akkor is nehezen gyógyult meg.balesetin azt mondták 6hét az ilyen sérülések utáni pihenő addigra hegesedik, ámde nekem akkor se 6 hét volt hanem legalább 9-10. van valami oka a lassú gyógyulásnak? . Tehát a kezdeti stádiumhoz képest javult a boka, de mintha megállt volna a javulás, legalábbis én ezt érzem. Javasolták az úszást, azóta 1 héten 4szer megyek úszni, a víz hatására teljesen lemegy a duzzanat és akkor nem érzem anynira a fájdalmat se, csak ha olyan mozgást végzek vele, pl gyorsúszásban szuró fájdalmat érzek a külső bokarésznél mégpedig fent a lábfej vonalában, ott jelentkezik egy pontba a fájdalom mint egy kis csomó lenne ott vagy nem is tudom, tehát ott szúr ha erőltetem. amúgy belső szalag és a külső szalagnál csak húzódik achiles is. kérdéseim a következők lennének: A háziorvosommal irassak-e még fel gógyszert, és ha igen mit(továbbra is flecktor port?). Mi az oka a lassú gyógyulásnak? A szúró fájdalom egy pontban mi lehet? Úszni továbbra is járjak?(mellúszásnál nem érzem a fájdalmat, csak lábfej föl le feszítésnél) Elektroterápiás kezelésre és ultrahangosra járok, már 5 alkalommal voltam azonban semmi hatása, továbbra is járjak? 5 hét után is érdemes a fájdalmas részt jegelni? Esetleg valami különleges gyógymód?..:)borogatáson kívül.
  Várom szakértői véleményét.
  Köszönöm.

 • Caspar-lemez!

  2008.06.12

  Caspar-lemez!

  Tiszteletteljes kérdésem a Caspar-lemezes nyaki gerinc rögzítéseknél a bicorticalis csavaroknak túl kell e érniük a csigolytesten, és ha igen miért?

  Ha nem, miért nem?!

  Hol található erre a műtéti eljárásra a szakmai protokoll leírása, ha van ilyen!?:-)

 • Mohács

  2008.06.12

  Jelige:Mohács

  63 éves vagyok, a kezemen csak a kisujjaimat nehezen és fájdalmasan tudom mozgatni.Különös fájdalmat érzek az ujjak mozgatásakor az első ujjpercemnél a tenyér felöli részen.Mi lehet ez? Köszönöm előre is a válaszukat

 • Derék

  2008.06.12

  Derék.

  Időnként fáj a derekam és feszesnek érzem a gerincoszlop nál lévő izmokat szedhetek rá Mydetont? Úgyan így 1 éve nyáron is kezdődőt a próbléma akkor egy doboz Myderisont kaptam és nagyon jó volt de most megint előjőttek a panaszok és most van itthon 1 doboz Mydetonom. Fájdalom csillapítonak vehetek be Xilox granulátumot?
  Válaszát köszönöm szépen!

 • fáj a forgóm

  2008.06.11

  22 ÉVES LÁNY vagyok, kb 6 éve szenvedek a fájdalomtól, de csak fájdalomcsillapítót írt fel az "orvosom". A problémám az lenne, hogy iszonyatosan fáj a forgóm, éjszakánként néha aludni sem tudok, van hogy begörcsöl és moccanni nem bírok. És olyan is van, hogy a fájdalom lesugárzik az alsó végtagokba is, a lábszáramig. Ha mozgok és megerőltetem, azért fáj, ha nem mozgok, csak pihenek, akkor azért. Mit tegyek? Mi lehet a bajom? Egy mri vizsgáatra meddig kellene várnom? Mik az első teendők a vizsgálatot illetően? Előre is köszönöm válaszát!

 • bokadagadás 2.

  2008.06.11

  bokadagadás 2.

  Tisztelt Doktor Úr!

  A lentebb idézett levélváltás kapcsán szeretnék érdeklődni, hogy milyen betegségre gondolt, amelynek ilyen komoly következményei lehetnek. ( amiatt szeretném tudni hogy mi lehet Ön szerint, mert ha ismerem a lehetőségeket, akkor ténylegesen utánajárok s nemcsak beletörődöm, hogy korral jár- 45 éves nő)

  Köszönöm.

 • gerinc MR vizsgálat

  2008.06.10

  Keves Doktornő! 25 éves

  Szeretnám megtudni a gerinc MR vizsgálatom eredményét. Igazából egy mondat érdekelne: A nyaki gerin kifejezetten kyphoticus, emiatt a ventralis liquorterek szűkítettek.

 • terhelésre zsibbadás

  2008.06.10

  terhelésre zsibbadás

  Tisztelt Doktor Úr!

  Jelenthet-e komolyabb problémát, ha kb. 2 km hosszú távon, min 8kg súllyal sétálva zsibbadás jelentkezett a bal lábamban? A derekam ekkor nem fájt, de egyébként hosszú állás során szokott.

  Ugyancsak zsibbadni szokott a bal lábam, ha tornán gyertyaállást végzünk. Min. érzés csökkenés is észlelhető a jobbhoz képest.

  Gondolom ortopédushoz kellene fordulnom... sürgős?

  Válaszát előre is köszönöm!

 • kisebb gerincferdülés

  2008.06.10

  A kisebb gerincferdülés milyen panaszt okozhat? Mit lehet tenni ellene?

 • lábfáj

  2008.06.10

  Achilles in gyulladás kezelésére jó a Biotron lámpa?
  jelige:lábfáj

 • párom talpa

  2008.06.10

  Jelige: párom talpa

  Tisztelt Weborvos! kérem tanácsát,mit tegyünk? Párom ( 50 éves férfi, aki hetente 3* eddzi magát) talpa, pontosan a sarok csont alatt erősen fáj, immár hosszú hetek óta. ez lassan az egész talpra kisugárzik. gondoltuk, hogy az eddző cipőtől, de ha kihagyott közel két hét eddzést, akkor is fájt. mit javasol?ha fáradt akkor normál álló állapotban a jobb váll magassága lényegesen lejjebb van mint a másik. talán ez is lényeges lehet. köszönettel.

 • SÉRÜLÉSEK

  2008.06.08

  JELIGE: SÉRÜLÉSEK
  TISZTELT DOKTOR ÚR/NŐ! A 2 12 ÉVES ÖCSÉMMEL KAPCSOLATBAN A KÉRDÉSEM. MIND KETTEN EGY ISKOLAI ÉVFOLYAMOK ÉS OSZTÁLYOK KÖZTI SPORT VETÉLKEDŐN
  SÉRÜLTEK MEG 2008.május 31-én. MIND KETTEN A SÍ VERSENYSZÁM BEFUTÓJÁNÁL SÉRÜLTEK MEG. ZSOLTI RÉSZLEGES BELBOKASZALAG-HÚZÓDÁST SZENVEDETT. PALI TÉRDÉBEN A ELÜLSŐ KERESZTSZALAGOK SZAKADTAK EL. MIND KETTEN SPORTOLNAK: ZSOLTI TEREM FOCIZIK, PALI IS FOCIZIK CSAK Ő NAGY PÁLYÁN. PALI LÁBÁN JELENGEG JÁRÓ SÍN VAN ÉS JELENLEG AZ ORVOS TANÁCSÁRA MANKÓVAL JÁR. ZSOLTI BOKARÖGZÍTŐT KAPOTT. AZ 1. KÉRDÉSEM AZ LENNE, HOGY MEHETNEK-E ISKOLÁBA? (AZ ORVOSTÓL HIÁBA KÉRDEZTEM NEM VÁLASZOLT.) A 2. KÉRDÉSEM AZ LENNE, HOGY MENNYI IDŐBE TELIK A TELJES FELÉPÜLÉSÜK? A 3. KÉRDÉSEM AZ LENNE, HOGY MILYEN EGYÉB KEZELÉSRE LESZ SZÜKSÉGÜK? MINÉL ELŐBBI VÁLASZÁT KÉRI EGY ÉRDEKLŐDŐ 17 ÉVES BÁTY MATYI!

 • Nyaki porckorongsérv

  2004.01.12

  36 éves nő vagyok.A közelmúltba derült ki ,hogy jobb oldali túlsúlyú C V, valamint C.VI korongsérvem van. Az MR vizsgálat eredménye: a nyaki lordosis íve kiegyenesedett. A csigolytestek magassága megfelelő. a C.V és VI csigolyatestek peremszélén dorsalisan kis csőrök ábrázolódnak,melyek a csontos gerinc-csatorna lumenét szűkitik. A C.V discuson minimális diffus protrusio mellet centralisan egy kis, kb. 3 mm-es focalies előboltosulás van.
  a C.VI discuson mérsékelt protrusio mellett részben centralisan, részben a jobboldalon pparamedialisan alakult ki egy kis, kb 3mm-es focalis előboltosulás. A discusok leírt eltérései a durazsákon minimális benyomatot adnak. A processus uncinatusok megnyultak. Jelenleg gyógyszeres kezelés hatására a fájdalmat csak néha érzem. A fájdalmat a lapockámnál éreztem és a jobb kezem fájt ( nem zsibbadást éreztem) A fájdalom üléskor, fekvéskor jelentkezett,illetve a kézfájdalom állandó volt. Kérdésem: milyen terápiával, életmódváltozással ( foglalkozásom tanár)vagy bármi
  mással segíthetnék azon ,hogy állapotom ne romoljon. • 45 éves nő

  2004.01.12

  45 éves nő vagyok, kétoldali csípőficammal születtem. Csecsemőkoromban un. Freika párnában? voltam (nem tudom a nevét jól írtam-e?). A bal lábam azonban ficamos maradt. Komolyabb gondom nem volt egészen addig, míg szültem. Egyre jobban fájtak a lábaim, a csípőm. Csípőprotézis beültetését javasolták.3 2001. októberében volt az első, a jobb oldali, ezzel semmi gondom. A bal oldalit, amelyik a ficamos maradt, 2002. áprilisában műtötték. A mankó elhagyása után ismét jelentkeztek fájdalmak, melyek nem enyhültek, hanem erősödtek. Az orvosom mondta, legyek türelemmel, mert 3 cm különbség volt a két lábam között, ezt
  korrigálta. Az izmoknak és a gerincoszlopnak kell idő, míg regenerálódik. Azonban elindulni, ha felállok, ráállni, lépcsőn járni csak fájdalommal tudok. Van úgy, hogy egyáltalán nem tudok ráállni a bal lábamra. Legutóbb mankót kellett ismét használnom, annyira fájt. Megröntgeneztek és az orvosom szerint kilazult a protézis, ki kell cserélni. A kérdésem az, hogy nem lehet-e más oka a fájdalmaimnak, mert sokszor a térdem felett és combtőnél fáj. Nem sértettek-e meg valamilyen ideget vagy ízületet a műtét alatt és attól a
  fájdalom? Hiszen a műtét óta fáj, akkor már kilazult volna? És mitől lazult volna ki, mikor betartottam az orvos előírásait.

 • Spondylarthosis

  2004.01.08

  Dg.,vélemény: Spondylarthrosis lumbalis. Mit jelent ez? Milyen betegséget takar?

 • Lábujjtörés

  2004.01.08

  Hogyan kell kezelni a törött kslábujjat?

 • 2 éves unoka

  2004.01.06

  2 éves az unokám, és lúdtalpas. Kérem, hogy sziveskedjen megmondani, hova vihetem vizsálatra?

 • Farokcsont-törés

  2004.01.06

  30 éves férfinek gyermekkorában sérült a gerince, ráesett a
  farkcsontjára. Azóta nagyobb terhelés esetén deréktáji fájdalmai vannak. Milyen gyógymódot, vagy terápiát javasolna?

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink