• Ónodi-Szűcs
    • Növekedési pályán van a mentőszolgálat

      Növekedési pályán van a mentőszolgálat

    • 221 milliárddal több jut egészségügyre 2018-ban

      221 milliárddal több jut egészségügyre 2018-ban

    • Az államtitkárt nem lepte meg az egészségügy lelete

      Az államtitkárt nem lepte meg az egészségügy lelete

  • kanyaró
    • Egyre súlyosabb a romániai kanyaróhelyzet

      Egyre súlyosabb a romániai kanyaróhelyzet

    • Kanyaró: nő a nyomás Románia felől

      Kanyaró: nő a nyomás Románia felől

    • Kanyaró: egy hét alatt több száz beteg

      Kanyaró: egy hét alatt több száz beteg

  • bérrendezés
    • Nem az IKEA az egészségügy gyilkosa

      Nem az IKEA az egészségügy gyilkosa

    • Éger az ígéretekről, költségvetésekről

      Éger az ígéretekről, költségvetésekről

    • A miniszter elégedett a mentős bérfejlesztéssel

      A miniszter elégedett a mentős bérfejlesztéssel

Aludttej kockázatos-e?

Orvos válaszol 2006.07.06 00:00

A tejet általában csak forralás után ajánlják fogyasztani. Vajon a nyers tejből készűlt aludttej fogyasztása is kockázatos?

Ezt a kérdést nem nekem, hanem állatorvosnak kellene feltenni. A nyers tej forralásának előírása abból az időből származik, amikor a tehénállományunk köztudottan fertőzött volt /TBC/ és nem lehetett pasztőrözött tejet kapni. Javasolták a forralást, s ezzel csírátlanítani az esetlegesen fertőzött tejet. A nyers tej akkor nem kockázatos, ha ezt álélatorvos igazolja, aki ismeri a gazda tehenét.
dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink