• Ónodi-Szűcs
    • Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

      Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

    • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

      Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

    • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

      A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

  • EBP
    • EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

      EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

    • Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

      Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

    • Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

      Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

  • EESZT
    • Nagykorúsítani kellene a betegeket

      Nagykorúsítani kellene a betegeket

    • Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

      Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

    • A patikák rémálma az új e-egészségügy rendszere

      A patikák rémálma az új e-egészségügy rendszere

Aludttej kockázatos-e?

Orvos válaszol 2006.07.06 00:00

A tejet általában csak forralás után ajánlják fogyasztani. Vajon a nyers tejből készűlt aludttej fogyasztása is kockázatos?

Ezt a kérdést nem nekem, hanem állatorvosnak kellene feltenni. A nyers tej forralásának előírása abból az időből származik, amikor a tehénállományunk köztudottan fertőzött volt /TBC/ és nem lehetett pasztőrözött tejet kapni. Javasolták a forralást, s ezzel csírátlanítani az esetlegesen fertőzött tejet. A nyers tej akkor nem kockázatos, ha ezt álélatorvos igazolja, aki ismeri a gazda tehenét.
dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink