• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

      Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • EBP
    • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

      Mitől lesz szuper a szuperkórház?

    • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

      Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

    • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

      EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

  • EESZT
    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

    • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

      EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

ez a billentyű dolog javul e, életben maradhat e még néhány évig

Orvos válaszol 2011.01.28 00:00 Szerző: Dr Alföldy Ferenc professzor

Kedves Szakorvos Úr!
Édesanyám 88 éves, soha semmilyen gyógyszert nem szedett, néha kataflant, mert a térde fájt. A vérnyomása is jó, csak nagyon ritkán volt kicsit magasabb. A labor eredményei jók, és az EKg-je is azt mondták jó, a szív uh. mutatott billentyű meszesedést, ugyanis bekerült a kórházba, a belgyógyászatra, mert fájdalmas szúrások, voltak a mellkasában, és fulladt. Az orvos azt mondta veszélyes ez a szívbillentyű meszesedés, és mikor megkérdeztem, hogy mire számíthatok, tehát az állapota azért stabil? Azt válaszlta igen. Most valami ritmusszabályzót, és kezdetben vízhajtót kapott, más gyógyszert nem, kicsit gyenge, és az 5. napon már nagyon meg voltam elégedve, elmúlt a fájdalom, eszik is rendesen, talán a gyengeség a gyógyszerektől van? A 6. napon mikor tusolni készült,gel segítség mert általában csak mosakodott, és lehajolt a táskájához, de előtte nagyon jól evett, szóval ismét belejött a fájdalom a mellkasába, és elvitték ekg-ra, de azt mondta az ápoló, hogy jó az eredmény, légzéskönnyítő cseppeket kapott, meg fujtak a nyelve alá, jó lett és el is aludt, ez már este történt. A kérdésem az lenne, hogy ha az eredményei,vér, vizelet, vérnyomás jók, akkor ez a billentyű dolog javul e, életben maradhat e még néhány évig, mert én belehalok annyira szeretem az édesanyám, mindent megadnék ha még velem maradna, mindennap megyek, naponta többször telefonálok, minden percéről tudni akarok, betegesen féltem, mennyi reményem van, nagyon szeret élni, nagy az akarat benne, rettenetes tiszta, ilyen csak a mesében van, az utolsó csepp leheletével is igyekszik, hogy tiszta, ápolt legyen, itthon sokat főzött, kertészkedett, nekem a világot jelenti, van esélye. hogy felépüljön? Köszönettel

Meghatóak a sorai, amelyek a gyermeki szeretet példaképe. Csak biztatni tudom és Önnel együtt remélem, hogy édesanyja még hosszú éveket tölthet el a megfelelő gyógyszeres kezelés segítségével. Sajnos azt is tudomásul kell venni, hogy az életünk véges és a kiszabott időt nem mindig tudják az orvosok sem befolyásolni. A billentyű meszesedés a korral együtt szokott járni, önmagában ez nem ad különösebb okot az aggodalomra, de a meszesedés bizonyára nem csak a billentyűt, hanem az ereket is érinti. A gyengeség a gyógyszerek nélkül sokkal intenzívebben jelentkeznének, de az is igaz, hogy a vízhajtók hatása nem ritkán vezet gyengeséghez. Az egy jó hír, hogy a vizsgálatok nem igazoltak heveny szívizom károsodást. Az édesanyja állapotát a kezelőorvos tudja pontosabban megítélni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink