• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

   EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

  • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

   EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

Kohoges

Orvos válaszol 2014.08.08 09:24

Tisztelt Doktor/ Doktorno,
Januar ota tarto fajdalmas, valadekos kohogesem nem mulik, nem enyhul, sot egyre inkabb elviselhetetlenebb es fajdalmasabb. Eleinte csak egyszeru betegseg utani kohogesnek tunt, majd elkezdett fajni a mellkasom ....

... mara mar a levego vetel is fajdalmas. Folyamatosan kohogok, valadek majdnem minden esetben tarsul hozza. Estenkent roham szeruen tor ram ugy,hogy nem csillapodik le es rettenetesen faj. Mar 2 hetente latogatom a haziorvosomat, de soha semmit nem irt fel ra... Hozza kell tennem,hogy Anglia / London.... Az elmult 7 honap alatt addig jutottunk, hogy vervetelen illetve mellkasi rontgenen voltam ahol az eredmenyeim normalisak... Ezert nem folytatta az orvosom a tovabbi kivisgalast... Egszeruen mar tanacstalan vagyok, hiszen ugy erzem nem vesznek komolyan. Haza menni sajnos nem all mondomban , ezert szeretnem az Okon tanacsat kerni,hogy megis mit tehetnek meg. Ugy gondolom ez nem teljesen normalis, hogy 7 honapja ilyen fajdalmak kozt kohogok es semmi gyogyszert nem kapok ra. Mar
minden fele kohoges elleni, veny nelkul kaphato szirupot illetve tablettat probaltam de semmi nem hasznal.
Koszonom,
Nem dohanyzo ,23 eves lany


VÁLASZ


Az elhúzódó köhögés mellkasi izomfájdalmat sokszor okoz. Nálad is ez áll fent, hisz a mellkas röntgened is negatív.A laboreredményed / vérkép / is negatív, tehát zajló gyulladást nem tudtak kimutatni. Tehát jó a vérképed és nem beteg a tüdőd, ezért a háziorvos annyit tesz, hogy ezt közli Veled.
Mivel köpeted is van, tehát a köhögésed nem száraz, mindaddig, amíg így köhögsz, köptetőt kellene szedned.
Felmerül az a lehetőség is, hogy esetleg allergiás lettél valamire és asztmatikus jellegű hörghurutod van. / nem asztma, mert azt hallja a háziorvos / Esetleg meg kellene próbálni antihisztamint szedni, nem ártasz vele akkor sem, ha nem lennél allergiás. Napi egy szem 120 mg-os Telfastot például / ez ottani gyártmány / lefekvéskor egy szemet.Próbáld ki egy hónapig, azaz 30 szemeset vegyél.
A köhögés miatti mellkasi izomfájdalomra bevehetsz nsaid-ot / nem szteroid gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító / ilyenek például : diclofenac, ibuprofen, piroxicam, ketoprofen stb., hatóanyagok. Ha nincs túl gyomorsavad, szedhetsz, de meg kell kérdezned a gyógyszertárban a javasolt napi adagot. Annak a felét elég bevenni. Egy hétig ezt is alkalmazhatod a köptető és antihisztamin mellett.
Más házi megoldást nem tudok javasolni.

dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink