• Ónodi-Szűcs
    • Mégiscsak maradhat az OEP-ből valami

      Mégiscsak maradhat az OEP-ből valami

    • Ónodi-Szűcs: erőteljes, hosszan tartó a béremelés

      Ónodi-Szűcs: erőteljes, hosszan tartó a béremelés

    • Gyógyítanák a pártok az egészségügyet

      Gyógyítanák a pártok az egészségügyet

  • parlagfű
    • Hamarosan vége az idei parlagfűszezonnak

      Hamarosan vége az idei parlagfűszezonnak

    • Parlagfű: 11 millió forintnyi bírság eddig

      Parlagfű: 11 millió forintnyi bírság eddig

    • Allergia vagy érzékenység? - a szakember válaszol

      Allergia vagy érzékenység? - a szakember válaszol

  • bérrendezés
    • Ha leáll a gép, mindegy, van-e orvos mellette

      Ha leáll a gép, mindegy, van-e orvos mellette

    • A mozgóbér-elemek is emelkednek elsejétől

      A mozgóbér-elemek is emelkednek elsejétől

    • Rétvári: minden védőnő megkapja a teljes emelést

      Rétvári: minden védőnő megkapja a teljes emelést

magas vérsejtsűllyedés oka?

Orvos válaszol 2006.12.18 00:00

Tegnapi, alhasi uh vizsgálaton a balvesémen egyértelműen nem megállapítható cistát v. daganatopt talát az orvos, erre való hívatkozással CT vizsgálatot írtak ki ami 2 hét múlva lesz csak. 52 éves férfi vagyok. Szintén tegnap vérvétel is volt mely elég rossz értékeket adott.
...
Ettől most nagyon kétségbe estem. Elképzelhető ezen eredmények alapján rosszindulatú daganat a vesémen,vagy mi más lehet az oka, megjegyzem már egy hónapja minden reggel makacs köhögéssel ébredek ami sokáig eltart1-2 óra mikorra megszünik.

Tisztelt Uram! A kivizsgálása folyamatban van és csak az összes leletet + a beteg állapotát, panaszait értékelve lehet meghatározni a további kivizsgálás irányát és megtalálni a probléma okát. 2 hét várakozási idő nem rettenetesen hosszu és ez egy biztosíték, hogy a CT-t értékelő orvos pontos véleményt ad a vesék állapotáról. A magas fehérvérsejt szám és a magas süllyedés sokkal inkább utal gyulladásra, mint rosszindulatú daganatra, mert azoknál ezek az értékek alacsonyabban az átlagosnál. Természetesen a köhögése miatt is forduljon a háziorvosához. Leveléből nem derül ki, hogy miért fordult urológushoz és miért kezdték el a veséjét vizsgálni, de most ez lényegtelen. Szerintem a thrombocytaszámot kellene nézni, nem azt, amit írt. A leletet nem érdemes értékelgetnie, mert a süllyedés mellett más értékeket is értelmezni kell, pl. CRP-t és a minőségi vérképet stb., összességében az a véleményem, hogy az egészséges izgalmon túl egyelőre ne legyen túlzottan ideges és ne rontsa el az ünnepeit.
dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink