• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi: kórházügyben semmi sem biztos

      Ónodi: kórházügyben semmi sem biztos

    • Ónodi-Szűcs: a béremelés 2019 után is folytatódhat

      Ónodi-Szűcs: a béremelés 2019 után is folytatódhat

    • Ónodi-Szűcs: az Etele tér megfelelő helyszín

      Ónodi-Szűcs: az Etele tér megfelelő helyszín

  • parlagfű
    • Július 1-től bírsággal bünteti a hatóság

      Július 1-től bírsággal bünteti a hatóság

    • Készítse fel autóját is a pollenszezonra!

      Készítse fel autóját is a pollenszezonra!

    • Növekszik a parlagfű, közeledik a bírság

      Növekszik a parlagfű, közeledik a bírság

  • bérrendezés
    • Ónodi-Szűcs: idén is jut pluszforrás az egészségügyre

      Ónodi-Szűcs: idén is jut pluszforrás az egészségügyre

    • Vélemény - Az alapjövedelem nem erkölcstelen

      Vélemény - Az alapjövedelem nem erkölcstelen

    • Hol és kik kaphatnak béremelést a jövő évben?

      Hol és kik kaphatnak béremelést a jövő évben?

Mellfájdalom - hormonális lenne?

Orvos válaszol 2010.10.06 00:00

jelige: Mellfájdalom - hormonális lenne?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Nyáron vettem észre, hogy néha fáj a mellem. Általában a jobb, de gyakran mindkettő egyformán fáj, mintha valaki összeszorítaná. Hosszú percekig, naponta többször is fáj. Néhány napon át fáj, aztán napokig semmi. Egyszer a menzesz utolsó két napjában fájt, máskor a peteérés előtti-utáni 3-3 napban éreztem a fájdalmat. (Eleinte pedig nem figyeltem, hogy a ciklus hol tart - egyáltalán köthető-e hozzá?)
Jelenleg is van egy 2-3 cm-es méh miómám, és volt méhszájpolipom, most vették ki egy hónapja. A mióma és a polip a hormonális rendszerrel vannak összefüggésben - ezért eszembe jutott: a mellfájdalom is a hormonális szinttel lehet kapcsolatban? Mitől fájhat a mellem? Rák? Vagy más? Tapintásra nem érzek csomót, két nőgyógyász sem tapintott ki semmit (és egyikük sem javasolta az uh-t). Félnem kellene?
38 éves vagyok, háromszor szültem, 1-1 évig szoptattam.
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Kérdező!
Emlő ultrahang- és prolaktin szint vizsgálatot javasolok.
Tisztelettel: Dr.P.A.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink