• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

      Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

    • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

      A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

    • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

      Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

  • EBP
    • Harmincmilliárd forintból újulhat meg a dél-pesti kórház

      Harmincmilliárd forintból újulhat meg a dél-pesti kórház

    • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

      EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

    • EBP: új szakrendelőt kap a II. kerület

      EBP: új szakrendelőt kap a II. kerület

  • EESZT
    • Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

      Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

    • Néhány nap maradt az e-személyik igénylésére

      Néhány nap maradt az e-személyik igénylésére

    • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

      EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

porcelánbaba

Orvos válaszol 2014.03.22 07:43 Szerző: Dr Alföldy Ferenc professzor

Tisztelt doktornő/úr!
Szeretnék választ kapni,arra,hogy magas vérnyomás mellett,milyen mennyiségben lehet fogyasztani zabpehelykását?...

... Eddig úgy tudtam,egészséges,rostokban gazdag stb,de nem rég azt olvastam,hogy rendszeres fogyasztása magas vérnyomást idéz elő,valóban így van?
A választ előre is köszönöm.


VÁLASZ


Nem találkoztam olyan adattal, ami szerint a tartósan fogyasztott zabpehely-kása magas vérnyomást eredményezne. A zab összetevői alapján ez nem is várható. A zabpehely 30-35%-ban tartalmaz zabot, emellett a gyártótól függően egyéb adalékanyagokat, amelyeknek azonban lehet mellékhatása.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink