• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

  • Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

   Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

2020-ra új járóbeteg rendelő a XII. kerületnek

Regionális hírek 2017.10.05 15:57 Forrás: Semmelweis Egyetem
2020-ra új járóbeteg rendelő a XII. kerületnek

Több mint 9,3 milliárd forintból újulhat meg a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb járóbeteg-részlege.

Több mint 9,3 milliárd forintos fejlesztési forráshoz jut a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb az Egészséges Budapest Program keretében a szeptember 21-i 1673/2017-es kormányhatározat alapján. A beruházás nyomán 2020-ra egy XXI. századi követelményeknek minden szempontból megfelelő járóbeteg-ellátó és diagnosztikus egység alakul ki a Kútvölgyi Klinikai Tömb területén, a XII. kerületi lakosság ellátásának biztosítására - írta az egyetem honlapja.

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében összesen 21,1 milliárd forint jut a járóbeteg-szakrendelők fejlesztésére. A legnagyobb összeget, négy évre elosztva összesen 9,365 milliárd forintot a kormány döntése értelmében a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb kapja, a XII. kerületi Hegyvidék Szakrendelő kialakítására – hangsúlyozta Dr. Szél Ágoston. A rektor kiemelte: ezzel az egyetem egy nagy presztízsű beruházás gazdája lett, mely igen megtisztelő. Az intézmény történetében a Korányi projekt óta ilyen volumenű beruházás nem volt – tette hozzá.

Az ellátás a Semmelweis Egyetem és a Szent János Kórház orvosainak és szakdolgozóinak együttes tudásbázisára épül majd, vagyis egy minden szükséges területet ellátó szakrendelő alakul a két intézet együttműködésében, mely a legmagasabb színvonalon tudja majd biztosítani a XII. kerület lakosságának járóbeteg-szakellátását – részletezte a rektor.

A kormányhatározatban szereplő forrásból megtörténik a járóbeteg-szakrendelő épületének teljes építészeti felújítása, klimatizálása, energetikai korszerűsítése, valamint a diagnosztikai és terápiás eszközpark cseréje és fejlesztése (digitális RTG, ultrahang), a szakrendelők bútorzatának modernizálása és az informatikai rendszer eszközparkjának korszerűsítése, továbbá létrejön egy egységes beteghívó rendszer is – ismertette a fejlesztési terveket Dr. Merkely Béla klinikai rektorhelyettes. A Klinikai Központ elnöke úgy fogalmazott, a tervezett fejlesztéssel egy minden szempontból modern, XXI. századi járóbeteg-ellátó és diagnosztikus egység alakul ki, mely a Hegyvidék teljes lakosságának járóbeteg szakorvosi ellátását megoldja.

A rektorhelyettes kitért arra is, hogy a most bejelentett és megjelent támogatás az Egészséges Budapest Program és a Semmelweis XXI. fejlesztési program egyeztetésének eredményeként valósul meg.

Az építészeti és gépészeti rekonstrukció során több mint 12 ezer négyzetméternyi szakrendelői terület újul meg, több mint 70 rendelőhelyiség válik korszerűvé és klimatizálttá, a kiszolgáló helyiségekkel együtt. Az építészeti-épületgépészeti fejlesztés – a folyamatos betegellátás zavartalansága érdekében – több ütemben valósul meg 2020-ra.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink