• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

  • Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

   Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

A Bajcsy Kórház üzemelteti a gyömrői szakrendelőt

Regionális hírek 2017.03.24 09:10 Forrás: Weborvos
A Bajcsy Kórház üzemelteti a gyömrői szakrendelőt

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, valamint Gyömrő Város Önkormányzata együttműködési megállapodást írt alá.

Az egészségügyi államtitkárság döntése alapján a gyömrői szakrendelő 2016. április 1-jén a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet üzemeltetésébe került. A Bajcsy Kórház a szakrendelés folyamatosságát - szakmai programjával összhangban - tárgyi eszközözök beszerzésével, vagy azok eszközbeszerzési pályázatának keretében önrész biztosításával támogatja - tudatta az intézmény közleménye.

Gyömrő Város Önkormányzata a rendelőintézet belső felújítási, homlokzat átalakítási, parkolóhely bővítési, valamint takarítási feladatainak ellátásában vállal részt. Első ütemben a betegvárók, a folyosók és a labor, a jövő évi második ütemben pedig a betegellátó helyiségek és a vizsgálók felújítási munkálatait végzik el. A munkálatok alatt a betegellátás zavartalan lesz.

A karbantartási és a takarítási teendőket Gyömrő az önkormányzati intézmények fenntartási feladatait ellátó nonprofit szervezeten keresztül biztosítja, annak költségeit állja.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, valamint Gyömrő Város Önkormányzatának vezetői megállapodtak abban is, hogy a szakrendelések szakmai színvonalának fejlesztéséhez, ill. új szakrendelések beindításához szükséges eszközök beszerzéséhez Gyömrő Város igény esetén hozzájárulhat.

A Rendelőintézet területén működő háziorvosok szakmai konzultációjához, a Bajcsy Kórházzal történő folyamatos kapcsolattartáshoz az Önkormányzat szükség esetén helyiséget biztosít.

„A kormány által elfogadott egészségügyi program keretében a Bajcsy Kórház és intézményei is lehetőséget kapnak fejlesztésekre. A gyömrői szakrendelő általunk történő üzemeltetése és az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás olyan utat nyitott meg, ami Gyömrő város és a környező települések lakosainak gyógyulási esélyeit növeli, és így életminőségüket javítja." – nyilatkozta dr. Bodnár Attila főigazgató.

„Nagyon fontos számunkra, hogy városunk és a térség lakossága továbbra is magas szintű ellátást érhessen el a Gyömrői Szakrendelőben. Ebben kívánunk partnerei lenni a fenntartó Bajcsy Kórháznak a jövőben" – fogalmazott Mezey Attila. Önkormányzatunk mind anyagilag, mind pedig a városüzemeltetésen keresztül munkaerővel is segíti az intézmény jövőbeni működését. Bízunk benne, hogy mindez garancia a hosszú távú fenntartásra"– mondta az alpolgármester.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink