• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Átgondolt, koncentrált fejlesztés a kaposvári

Regionális hírek 2011.10.20 15:28 Forrás: MTI-Weborvos

Sürgősségi betegellátó centrumot és diagnosztikai központot adták át Kaposváron.

Átgondolt, koncentrált fejlesztésnek nevezte Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kaposi Mór Oktató Kórház sürgősségi betegellátó centrumának és a diagnosztikai központjának kialakítását az intézmény ünnepélyes átadásán.

Az államtitkár úgy fogalmazott: ha minden egyes fejlesztést olyan koncentráltan és átgondoltan valósítottak volna meg, mint a kaposvári kórház esetében, akkor már "az ország összes megyéjének ellátórendszere megújulhatott volna".

Szócska Miklós elismeréssel szólt a kórház vezetőinek stratégiájáról, amelynek eredményeként szakmailag koncentrált, gazdaságilag hatékony, a betegek ellátását javító beruházást hajtottak végre.

Repa Imre, a kórház főigazgatója kiemelte: az év elején elindított komplex fejlesztési program célja a térség 400 ezer lakosának - illetve nyáron a balatoni turistákkal egy-másfél millió embernek - a lehető legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátása a nap 24 órájában egész éven át, az eddigieknél még gyorsabb diagnosztikai lehetőséggel.

A mintegy 4,5 milliárd forintból megépült, csaknem 4900 négyzetméter területű diagnosztikai központ a kórházban ez év elején elindult 12 milliárd forint értékű, uniós támogatású komplex fejlesztés első ütemeként készült el. Az északi tömbépület és a diagnosztikai épület megépítésének alapjául „A súlyponti Kaposi Mór Oktató Kórház komplex infrastruktúra-fejlesztése az integrált Somogy megyei, balatoni egészségügyi ellátórendszer érdekében" című, TIOP-os pólus projekt szolgál.

A sürgősségi betegellátó centrum korszerűsítése „A Kaposi Mór Oktató Kórház sürgősségi betegellátó osztályának (SO1) Sürgősségi Betegellátó Centrummá fejlesztése az integrált Somogy megyei és regionális sürgősségi ellátórendszer kialakítása érdekében" című, szintén TIOP-os pályázat keretében valósult meg.

A sürgősségi projekt során a térség 400 ezer lakosa számára a lehető legmagasabb szintű, új eszközökkel felszerelt, 24 órás folyamatos működésű sürgősségi ellátást biztosító, egy helyben elérhető egészségügyi központot adtak át. Az eddigieknél is gyorsabb diagnosztizálási lehetőséget és hatékonyabb terápiát biztosít az új beruházás.

A Kaposi Mór Oktató Kórházban már hat éve az ország egyik legkorszerűbb sürgősségi betegellátó rendszere működik, most már teljes szakmai spektrum mentén, 23 ággyal.

A beruházás részeként invazív terápiás és betegmegfigyelő eszközök, mobíliák, terápiás, képalkotó illetve egyéb eszközök beszerzésére is sor került.

A mai ünnepélyes átadás másik főszereplője a „pólus" projekt első ütemében megépült 4.862 m2 területű Diagnosztikai („D") épület. Ide kerül az intézeti gyógyszertár, a vérellátó, a központi laboratórium, az izotóplaboratórium, valamint a 20 ágyas nephrológiai fekvőbeteg egység.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink