• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

  • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

   A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

  • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

   Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

 • EBP
  • Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

   Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

  • Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

   Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

 • EESZT
  • Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

   Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

  • Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

   Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

  • EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

   EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

Családi szoba a korababák gyors gyógyulásáért

Regionális hírek 2017.09.05 10:18 Forrás: Weborvos
Családi szoba a korababák gyors gyógyulásáért

Barátságosabb szoba a PICi babáknak és mamáknak-papáknak már a Dél-pesti kórházban is.

Kényelmes, új és barátságos környezetet tud biztosítani most már az egészen pici betegeinek és szeretteiknek is a Jahn Ferenc Dél- pesti Kórház. Az intézmény eddig irodaként és kórlapok tárolására használta azt a helyiséget, amely a KORE és a NaturAqua hozzájárulásának köszönhetően ma már alkalmas arra, hogy a szülők meghitt órákat tölthessenek ott együtt kisbabájukkal a kórházi tartózkodásuk ideje alatt. Az anyagi támogatás fedezte a családi szobává varázsolt helyiség felújítását, festésének anyagköltségét és otthonos berendezését. A támogatás további részét az anyaszoba komfortjának fokozására, új ágymatracok és székek beszerzésére, valamint a kórtermekben lévő szoptatásra használt székek cseréjére fordította az osztály. Megszépül továbbá az osztály folyosója is, melyen a szülők a családi szobába juthatnak  - adta hírül közleményében a kórház.

„Az édesapák sajnos sok esetben csak ablakon keresztül láthatják kisbabájukat mindaddig, amíg haza nem térhet a teljes család. Ezen a kényszerhelyzeten szerettünk volna javítani egy ún. elkülönítő, ha úgy tetszik, látogató szoba kialakításával azon korababák számára, akik már nem szorulnak légzéstámogatásra, infúzióra.

Továbbá olyan csecsemők közérzetét is segíthetjük a családbarát szobánkkal, akik eddig heteken át a magasabb szintű koraszülött intenzív centrumokban gyógyultak, így tehát szüleikkel együtt már túl vannak egy hosszabb, stresszel teli időszakon. Ez a helyiség végre lehetőséget nyújt a meghittség, a családi idill érzetének megteremtésére, ahol korán érkezett újszülöttjével még a kórházi tartózkodás ideje alatt egyszerre tud együtt lenni mindkét szülő, így végre az apukák is részesei lehetnek a családi pillanatoknak" – mondta a kengurumódszer talán legfőbb magyarországi híve, meghonosítója, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Neonatológiai Intenzív Centrumának jelenlegi neonatológusa, Dr. Schill Beáta.

„Jobban és gyorsabban gyógyulnak azok a babák, akik normális, igényes körülmények között, modern eszközökkel felszerelt helyen tölthetik a gyarapodásukhoz szükséges időt. Arról nem is beszélve, hogy szüleik is kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak lesznek, ha kellemes környezetben őrizhetik kora- vagy újszülött babájuk álmát. Mondanunk sem kell, mennyit számít, milyen a szülők hangulata, hiszen olyan a babáé is, és ez persze fordítva is ugyanígy működik"- tette hozzá a téma kapcsán Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink