• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

  • Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

   Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Kápolnaavató a miskolci kórházban

Regionális hírek 2018.02.27 15:26 Forrás: MTI
Kápolnaavató a miskolci kórházban

Ökumenikus kápolnát avattak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban kedden.

A test gyógyítása mellett a lélek ápolása is fontos része egy beteg ember felépülésének, ezért is lényeges, hogy minél több egészségügyi intézményben legyen elérhető az a lelki szolgáltatás, amelyet az egyházak tudnak biztosítani azoknak, akik ezt igénylik - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis tagkórháza ökumenikus kápolnájának avatásán.

Rétvári Bence szerint ennek a jelentőségét a kormány is érzi, ezért idén már 440 millió forintot biztosít a kórházi szolgálatot ellátó lelkészek munkájának díjazására.

Az államtitkár a kórházak alaptevékenységének támogatásáról szólva elmondta, hogy Miskolcon a megyei és városi kórházat is magába foglaló egészségügyi intézmény négymilliárd forinttal költhet többet a gyógyításra, mint 2012-ben. Kedvező folyamatként értékelte, hogy a gyógyítást egyre szélesebb körűen értelmezik. Ennek során mindenki megtalálja azt az utat, amellyel a kórtermekben és azokon kívül is hozzásegíthetik a gyógyulni akaró embereket a minél teljesebb élethez - fogalmazott Rétvári Bence.

Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke emlékeztetett arra, hogy először 12 éve, az akkor még Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházként működő Szent Péter kapui intézményben alakítottak ki egy ökumenikus kápolnát Miskolcon, ahol szolgálatba álltak az első kórházlelkészek is. Azóta csak református kórházlelkészből tizenketten szolgálnak az egyházkerület területén működő egészségügyi intézményekben.

A püspök elmondta, régi vágyuk volt, hogy Miskolcon a Semmelweis tagkórházban is működjön egy ökumenikus kápolna, amelyet a római katolikus, görög katolikus, evangélikus és református egyház közös beruházásában alakítottak ki csaknem tízmillió forintból.

/A képen Ternyák Csaba katolikus egri érsek (j), Ábrám Tibor főgondnok (b) és Papp Tibor orvos igazgató (b2) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház ökumenikus kápolnájának avatásán 2018. február 27-én. (MTI Fotó: Vajda János)/

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink