• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

  • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

   A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

  • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

   Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

 • EBP
  • Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

   Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

  • Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

   Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

 • EESZT
  • Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

   Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

  • Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

   Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

  • EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

   EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

Közép-Európa vezető intézményéve válnának

Regionális hírek 2017.09.03 08:24 Forrás: MTI
Közép-Európa vezető intézményéve válnának

Több mint 2700 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Semmelweis Egyetemen.

Több mint 2700 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Semmelweis Egyetem hat karán szeptemberben, az elsőévesek negyede külföldi: angol nyelven több mint 450-en, a német programban csaknem 270-en tanulnak majd - közölte a felsőoktatási intézmény szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a 248. tanévet megnyitó ünnepségen Szél Ágoston rektor az elsőéves hallgatóknak azt mondta: az anatómiát, a gyógyszertant és a szívsebészetet meg lehet tanítani és meg is kell tanulni, az emberszeretetet, embertársaink testi és lelki problémái iránti érdeklődést és fogékonyságot már jóval nehezebb tudatosan elsajátítani.

Palkovics László oktatási államtitkár beszédében külön köszöntötte az egyetem új kara, a Pető András Kar (PAK) oktatóit és hallgatóit. Mint fogalmazott, az, hogy mostantól a PAK és a Konduktív Pedagógiai Központ a Semmelweis Egyetem keretei között működik tovább, lehetőséget teremt további fejlődésükre, a rehabilitációs kapacitások növelésére, valamint a jövő gyógyító szakembereinek klinikai tapasztalatszerzésére és szemléletformálására.

Az államtitkár hangsúlyozta az elmúlt egy évben előkészített Semmelweis XXI. projekt elindításának fontosságát és időszerűségét, mellyel a kormányzat szeretné elérni, hogy az elméleti, gyakorlati és klinikai gyakorlati oktatás-kutatás összehangolt fejlesztésével a következő tíz évben a Semmelweis Egyetem Közép-Európa vezető orvostudományi intézményévé váljon, és bekerüljön a világ legkiemelkedőbb 100 egyeteme és a legkiválóbb 50 orvostudományi egyeteme közé.

Emlékeztetett: a fejlesztés egyik első elemeként történt meg az Egészségtudományi Kar új épületszárnyának alapkőletétele, és a következő feladatok között van a budai gyermekellátás megoldása, a Gyógyszerésztudományi Kar fejlesztése, a fogászati ellátások megújítása, a szív- és érgyógyászat, a transzplantáció fejlesztése, valamint a Dél-budai Centrumhoz szükséges kapacitások biztosítása.

Fotó: Semmelweis Egyetem

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink