• Ónodi-Szűcs
    • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon  munkába

      2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

    • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

      Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • EBP
    • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon  munkába

      2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

    • Megújul az országos pulmonológiai intézet

      Megújul az országos pulmonológiai intézet

    • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

      Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • EESZT
    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

    • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

      EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Közép-Európa vezető intézményéve válnának

Regionális hírek 2017.09.03 08:24 Forrás: MTI
Közép-Európa vezető intézményéve válnának

Több mint 2700 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Semmelweis Egyetemen.

Több mint 2700 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Semmelweis Egyetem hat karán szeptemberben, az elsőévesek negyede külföldi: angol nyelven több mint 450-en, a német programban csaknem 270-en tanulnak majd - közölte a felsőoktatási intézmény szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a 248. tanévet megnyitó ünnepségen Szél Ágoston rektor az elsőéves hallgatóknak azt mondta: az anatómiát, a gyógyszertant és a szívsebészetet meg lehet tanítani és meg is kell tanulni, az emberszeretetet, embertársaink testi és lelki problémái iránti érdeklődést és fogékonyságot már jóval nehezebb tudatosan elsajátítani.

Palkovics László oktatási államtitkár beszédében külön köszöntötte az egyetem új kara, a Pető András Kar (PAK) oktatóit és hallgatóit. Mint fogalmazott, az, hogy mostantól a PAK és a Konduktív Pedagógiai Központ a Semmelweis Egyetem keretei között működik tovább, lehetőséget teremt további fejlődésükre, a rehabilitációs kapacitások növelésére, valamint a jövő gyógyító szakembereinek klinikai tapasztalatszerzésére és szemléletformálására.

Az államtitkár hangsúlyozta az elmúlt egy évben előkészített Semmelweis XXI. projekt elindításának fontosságát és időszerűségét, mellyel a kormányzat szeretné elérni, hogy az elméleti, gyakorlati és klinikai gyakorlati oktatás-kutatás összehangolt fejlesztésével a következő tíz évben a Semmelweis Egyetem Közép-Európa vezető orvostudományi intézményévé váljon, és bekerüljön a világ legkiemelkedőbb 100 egyeteme és a legkiválóbb 50 orvostudományi egyeteme közé.

Emlékeztetett: a fejlesztés egyik első elemeként történt meg az Egészségtudományi Kar új épületszárnyának alapkőletétele, és a következő feladatok között van a budai gyermekellátás megoldása, a Gyógyszerésztudományi Kar fejlesztése, a fogászati ellátások megújítása, a szív- és érgyógyászat, a transzplantáció fejlesztése, valamint a Dél-budai Centrumhoz szükséges kapacitások biztosítása.

Fotó: Semmelweis Egyetem

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink