• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Lélegeztetőgép támogatással a korababáknak

Regionális hírek 2018.01.19 15:10 Forrás: MTI
Lélegeztetőgép támogatással a korababáknak

Ilyen berendezést vásároltak az Egészségváros Program során kapott támogatásból is.

Kétmillió forinttal támogatja a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt egy lélegeztetőgép megvásárlásában a Korábban Érkeztem Alapítvány - jelentették be pénteken a Bács-Kiskun Megyei Kórházban. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója az adomány átadása kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: a lélegeztetőgép megvásárlásához nyújtott segítség a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány támogatójának, a Richter Gedeon Nyrt.-nek is köszönhető.

A vállalkozással a kórház már évek óta jó kapcsolatot ápol, hiszen 2016 szeptemberében már második alkalommal rendezték meg Kecskeméten az Egészségváros Programot. A kezdeményezés során több mint 5 millió forint gyűlt össze, melyből a kórház koraszülött részlegét is támogatták.

Kelemen Edit, a kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztálya koraszülött részlegének részlegvezető főorvosa elmondta: a felajánlott támogatás összegét egy több mint hatmillió forint értékű, a jelenleg ismert legkorszerűbb non-invazív lélegeztetőgép vásárlására fordítják. Ilyen berendezést vásároltak az Egészségváros Program során kapott támogatásból is.

A főorvos kiemelte, jelenleg Magyarországon minden tizedik gyermek koraszülöttként látja meg a napvilágot. A legjobb orvosi ellátásukhoz a tudás mellett a legkorszerűbb eszközök is szükségesek.

Mint mondta: a kissúlyú koraszülöttek ellátása során az egyik legfontosabb cél, hogy szövődménymentes túlélést biztosíthassanak számukra. Ehhez pedig nélkülözhetetlenek a legkorszerűbb lélegeztető gépek is.

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke hangsúlyozta: cégük nagyon fontosnak tartja, hogy az orvostudomány jelenlegi lehetőségeit és műszereit a lehető legtöbb orvos alkalmazhassa az emberi életek megmentése érdekében. Reményét fejezte ki továbbá, hogy adományukkal, és ezáltal a munkakörülmények javításával némileg az orvosok Magyarországon maradásához is hozzájárulhatnak.

Kiemelte, cégük csak olyan alapítványokat támogat, amelyek tevékenysége teljesen átlátható.

Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója elmondta: nagyon fontos, hogy a koraszülött gyermekek az ország minden egyes pontján ugyanazt a színvonalú ellátást kapják. A Bács-Kiskun Megyei Kórházzal évek óta jó együttműködést ápolnak: számos érzékenyítő programot szerveztek közösen és több orvosi műszert, berendezést vásároltak már a gyógyító munka lehető legkorszerűbb ellátása érdekében az intézménynek.

Mint mondta, adományaikkal a kecskeméti mellett a szegedi klinikát és a gyulai kórházat is támogatják. Egy tavaly elnyert pályázatnak köszönhetően pedig létrehozták a koraszülött gyermekek szüleinek segítése érdekében a Koramentor nevű komplex támogató szolgáltatást, melynek révén Szegeden, Gyulán és Kecskeméten is pszichoszociális ellátást biztosítanak az érintett családoknak. A programjukban résztvevő képzett mentoraik olyan szülők, akiknek gyermekei nem teljesen egészségesen vagy korábban jöttek a világra, így szülőtársaikat tapasztalataikkal segíthetik.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink