• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

  • Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

   Nővérszálló és bölcsőde is lesz a szuperkórházban

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Marad tovább Debrecenben a Kaáli Intézet

Regionális hírek 2018.01.03 16:38 Forrás: MTI - OS
Marad tovább Debrecenben a Kaáli Intézet

Vadonatúj felszereléssel, két meddőségi specialista orvossal és szakszemélyzettel működik tovább a Kaáli Intézet Debrecenben.

A Kaáli Intézet 2003-tól közbeszerzési eljárás nyerteseként - közreműködőként - végezte a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a meddőségi kezeléseket. A tizenöt évre szóló szerződés 2017 december 31-én lejárt, így a Kaáli Intézet kiköltözött a Női Klinika alagsorában bérelt helyiségeiből. Az állami ellátásba visszatérő Debreceni Egyetem Asszisztált Reprodukciós Központja a Kaáli Intézet által másfél évtizede telepített használt eszközöket és beépített bútorokat átvette, és változatlan helyszínen folytatja tevékenységét. Tudomásunk szerint az állami meddőségi központ szakmai vezetője továbbra is Dr. Bodnár Béla lesz, aki 15 éve került az Egyetemről a Kaáli Intézetbe - áll az intézet az MTI Országos Sajtóstzolgálatához eljuttatott közleményében.

A folyamatos betegellátás érdekében a meddőségi kezeléseket októbertől már az új Kaáli Intézetben végzik, miután a régi intézetben dolgozó orvosaiknak novemberben kiadták az éves szabadságukat. A lombikbébi kezelésekre vonatkozó új, kedvező feltételeket az országos hálózattal rendelkező Kaáli Intézet betegei igénybe vehetik, hiszen az intézmény rendszer szinte alapítása óta rendelkezik TB finanszírozással. Az indulási eredmények rendkívül biztatóak. Októberben és novemberben több mint ötven beteg részesült lombikbébi kezelésben Budapesten, akiknek csaknem fele terhesen tért vissza Debrecenbe.

Mint írták, a Kaáli Intézet jelenleg a világ egyik legnagyobb és legeredményesebb lombikbébi intézmény rendszere. Indulásuk óta - 25 év alatt - több mint 26.000 gyermek köszönheti életét magas színvonalú szakmai munkájuknak. A gyermektelenséggel küzdő párok megszerették a hálapénz nélküli, rendkívül eredményes meddőségi kezeléseiket. "Betegeink kérésére és az irántuk érzett elkötelezettségünk miatt döntöttünk úgy, hogy új helyen - de továbbra is Debrecen központjában - vadonatúj műszerekkel és felszereléssel, két meddőségi specialista orvossal és szakszemélyzettel továbbra is lehetőséget biztosítunk azoknak, akik nem az állami ellátást hanem Intézetünket szeretnék választani" nyilatkozta Kaáli Géza professzor, az intézményrendszer alapítója.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink