• Ónodi-Szűcs
  • Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

   Az államtitkár egy követelést tud teljesíteni

  • Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

   Megújul a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

 • EBP
  • EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

   EBP: az Uzsoki Kórház is fejleszthet

  • Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

   Tényleg lesz új egészségügyi struktúra a fővárosban?

  • Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

   Kardiológiai rehabkórházzá alakítják a Szent Ferencet

 • EESZT
  • EESZT: Féltérden volt, de működik

   EESZT: Féltérden volt, de működik

  • Nagykorúsítani kellene a betegeket

   Nagykorúsítani kellene a betegeket

  • Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

   Hogy hogy áll az EESZT? Bizony leáll(t)

Másodfokú ítélet a kórházi haláleset ügyében

Regionális hírek 2017.10.27 14:22 Forrás: MTI
Másodfokú ítélet a kórházi haláleset ügyében

Másodfokon is felfüggesztett fogházra ítélték a mosonmagyaróvári kórházi haláleset vádlottjait.

A másodfokon eljáró Győri Törvényszék is felfüggesztett fogházra ítélte pénteken a mosonmagyaróvári kórházi haláleset négy vádlottját, helyben hagyva az első fokon eljáró Mosonmagyaróvári Járásbíróság tavaly június 8-i határozatát - tájékoztatta a Győri Törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

A mosonmagyaróvári Karolina-kórházban a műtőblokk felújítása után az orvosigáz-ellátó rendszer műszaki hibája okozta egy 62 éves nő halálát 2013. július 26-án, a fordítva bekötött oxigén- és altatógázcsövek miatt. A kórház vezetője a haláleset utáni napon jelentette be, hogy műtét közben meghalt egy beteg, aznap pedig egy 31 éves nő altatásakor léptek fel komplikációk: a műszer a beteg oxigénhiányos állapotát jelezte, ezért az altatóorvos levette őt a lélegeztető gépről, és a műtétet kézi lélegeztetéssel fejezték be.

Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy a másodfokú bíróság határozatának indokolásában rámutatott arra, hogy a végzetes eredményt előidéző folyamatot az első rendű vádlott kisebb szerelési hibája indította el. Az a hiba kiküszöbölhető lett volna egy gázazonossági próbával, amely azonban elmaradt. A műszaki átadás-átvételi folyamat egyes ütemeiben a vádlottakat külön-külön is és mégis egymásra épülve ellenőrzési kötelezettség terhelte, amelyet a saját területükre vonatkozó foglalkozási szabályok írtak elő számukra. Amennyiben az egymásra épülő ellenőrzési kötelezettségét bármelyik vádlott teljes körűen teljesítette volna, abban az esetben nem halt volna meg a 62 éves nő.

Az ügy elsőrendű vádlottja A.Z., akit a kivitelezéssel foglalkozó alvállalkozó bízott meg a műtők gázellátó hálózatának kiépítésével. A másodrendű vádlott, K.B., a kivitelezéssel foglalkozó alvállalkozás ügyvezetője, egyben a munka építésvezetője. A büntetőper harmadrendű vádlottja D. B., a fővállalkozó kft. műszaki igazgatója, az építés felelős műszaki vezetője, a negyedrendű vádlott S. Gy. P. az európai uniós támogatásból megvalósult felújítás projektmenedzsere.

A büntetőper 2015 októberében indult halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vádjával.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink