• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Megalakult a debreceni Egészségügyi Irányító Testület

Regionális hírek 2017.11.09 10:52 Forrás: Unideb.hu
Megalakult a debreceni Egészségügyi Irányító Testület

November 8-án kezdte meg a munkát a nyolc fős tanács, amely a Klinikai Központ és Kenézy egységes szakmai irányítását látja el.

Az ország legnagyobb betegellátó intézménye jött létre az év elején Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Debreceni Egyetembe történő integrációjával. Az egyetemi kórházzá válást a felsőoktatási törvény 2016. november 4-ei módosítása tette lehetővé. A Kenézy 2017. január 1-től került az egyetem fenntartásába, majd július 1-től lett egyetemi kórház.

Első lépésben az úgynevezett backoffice-tevékenységek átvétele indult meg a kórház gazdasági folyamatainak, szerződésállományának és háttérszolgáltatásainak átvételével

November 8-án kezdte meg a munkát a nyolc fős tanács, amely a Klinikai Központ és Kenézy Gyula Egyetemi Kórház egységes szakmai irányítását látja el - adta hírül az egyetem honlapja. A törvény által előírt Egészségügyi Irányító Testület (EIT) Debreceni Egyetemen tartott szerdai ülésén jelen volt Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Az alakuló ülésen megválasztották a testület elnökét, meghatározták a szervezet működési rendjét, tárgyaltak az orvosszakmai együttműködésekről, a gyógyszerfejlesztési kutatások egységes koordinációjáról, valamint a betegellátáshoz kapcsolódó oktatási feladatokról. Az ülésen elfogadták a betegellátás és az orvosképzés hosszú távú fejlesztési programját, emellett szó volt a kiszervezett támogató és szakmai szolgáltatásokról, valamint a pszichiátria, urológia, fül-, orr, gége, szemészet, onkológia és infektológia területén történő orvosszakmai tevékenységek összehangolásáról.

Az Egészségügyi Irányító Testületbe (EIT) négy főt a fenntartó, négyet az egyetem delegál. Tagjai a minisztérium részéről: Mészáros Gábor miniszteri megbízott, Rácz Róbert kormánymegbízott, Széles Diána alpolgármester és Papp Csaba stratégiai igazgató, az egyetem részéről Szilvássy Zoltán rektor, Bács Zoltán kancellár, Berényi Ervin, a Klinikai Központ elnöke és Lampé Zsolt, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház főigazgatója.

A testület első ülésén részt vett a backoffice-tevékenységek átvételéért felelős kancellárhelyettes, Borné Lampert Andrea, az egészségügyért felelős kancellárhelyettes, Kovács Márta és az Általános Orvostudományi Kar dékánja, Mátyus László, valamint Mészáros József kabinetfőnök is, aki a későbbiekben a testület titkári feladatait is ellátja.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink