• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Új szülészeti osztály épül Szekszárdon

Regionális hírek 2018.01.23 12:59 Forrás: MTI
Új szülészeti osztály épül Szekszárdon

A kórház gyermekosztálya mellett lévő helikopterleszálló területén készül az új, ötvenágyas osztály.

Új szülészeti-nőgyógyászati osztály épül Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban mintegy hárommilliárd forintos beruházással - jelentette be a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár kedden. Horváth István a szekszárdi sajtótájékoztatón elmondta: a kórház gyermekosztálya mellett lévő helikopterleszálló területén készül az új, ötvenágyas osztály, amely megfelel a 21. századi elvárásoknak.

A kórház az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán a múlt év végén nyert 56 millió forintot a létesítmény tervezésére, amely várhatóan 2018 első félévében lezárul. Az új kórházi blokk nemzeti vagy európai uniós forrásból 2020-ig, 2021-ig épül meg - tette hozzá.

Az államtitkár, aki a szekszárdi választókerület országgyűlési képviselője is, kitért arra, hogy a Tolna megyei kórházban az utóbbi négy évben hatmilliárd forint értékű fejlesztés valósult meg.

Több nagy épület megújult, napelemparkot építettek, és jelentős lépéseket tettek a korábbi, pavilonrendszerű intézmény tömbösítése felé. A kórházban a szülészet-nőgyógyászat az egyetlen osztály, amely még elkülönülve működik.

A kórházi részleg jelenlegi épülete egészségügyi centrumként működhet tovább, amely piaci szolgáltatásokat nyújt majd - mondta.

Németh Csaba, a kórház főigazgatója arról számolt be, hogy az új épületben, amely összeköttetésben lesz a gyermekosztállyal, kétágyas, fürdőszobás termeket alakítanak ki, a beruházás részeként új ápolási és orvostechnikai eszközöket is vásárolnak.

A helikopterleszállót a kórház "H" épületének tetején alakítják ki, amely közvetlen kapcsolatban lesz az intézmény műtőblokkjával.
Az ezerágyas szekszárdi kórház szülészetének területi ellátási kötelezettsége 170 ezer, a nőgyógyászat terén pedig 200 ezer emberre terjed ki. Az osztályon évente 1200-1300 gyermek születik, 13-15 ezer járóbeteget és 2600-2800 fekvőbeteget gyógyítanak.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink