• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Új trendeket is tanítanak a fogorvoskaron

Regionális hírek 2018.02.05 09:37 Forrás: Unideb.hu
Új trendeket is tanítanak a fogorvoskaron

A hallgatók innovatív módszereket ismerhetnek meg, és csúcstechnológiás műszerpark segítségével szerezhetnek gyakorlatot.

A Fogorvostudományi Kar a Debreceni Egyetem egyik legújabb, mindössze 2003-ban alapított kara, ennek ellenére a képzés gyökerei az 1930-as évekig nyúlnak vissza, így kiérlelt tradíciókkal és hagyományokkal rendelkezik az oktatás területén - számolt be róla az intézmény honlapja.

- Az elmúlt 10 év alatt a kelet-közép-európai régió legdinamikusabban fejlődő fogászati intézményévé váltunk, és évek óta stabilan a Debreceni Egyetem az ország legjobb fogorvosképző helye – hangsúlyozza Hegedűs Csaba dékán. A kifejezetten gyakorlatorientált képzésnek köszönhetően kiváló munkaerőpiaci esélyekkel indulnak azok, akik itt szerzik meg fogorvosi diplomájukat. A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán elsajátított tudással a világ bármely országában megfelelnek a szakma követelményeinek, így a szak nemcsak a hazai, hanem a külföldi diákok körében is közkedvelt.

Jelenleg összesen csaknem 700 hallgató tanul a karon, a 2000/2001-es tanévben elindított angol nyelvű fogorvosképzés keretein belül tanuló külföldi hallgatók száma mára megközelíti a 400 főt. A kar Közép-Európában egyedülálló infrastrukturális háttérrel rendelkezik. A leendő fogorvosok az alapismereteken túl a legmodernebb, sok esetben ma még egyedinek számító eljárásokat, fogászati trendeket is megismerhetik.

Hegedűs Csaba a képzés sokrétűsége kapcsán kiemelte: nemcsak a gyógyításra készítik fel a leendő fogorvosokat, hanem egyebek mellett a diagnosztika, a megtartó, illetve a helyreállító fogászat is a képzési anyagba tartozik. A hallgatók külön kurzusokon találkoznak a gyermekfogászati és a fogszabályozási ismeretekkel.

- A fogorvosoknak aktív szerepük van a fog- és szájbetegségek megelőzésében, erre a preventív fogászati ismeretek elsajátítására készítjük fel őket, illetve évek óta a hallgatók végzik a felnőtt lakosság körében meghirdetett fogászati napok szervezését és a szűréseket – sorolta a dékán.

A fogorvostan-hallgatók már másodévtől bekapcsolódnak a kar prevenciós tevékenységébe, az utolsó 4 félévben pedig tevékenyen részt vesznek a betegellátásban. Tanulmányaik alatt a diákok külföldi szakmai gyakorlatokon mélyíthetik el ismereteiket: a cseregyakorlat keretében 2-4 hetet tölthetnek például Törökországban, Tajvanon, Norvégiában, Dániában, Lengyelországban, Máltán vagy Olaszországban

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink