• Ónodi-Szűcs
  • 2021-ben plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ben plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

 • EBP
  • 2021-ben plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ben plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Megújul az országos pulmonológiai intézet

   Megújul az országos pulmonológiai intézet

  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Újpest hivatalos mozgósításba kezd a kórházért

Regionális hírek 2015.05.29 10:25 Forrás: Weborvos
Újpest hivatalos mozgósításba kezd a kórházért

Annak érdekében, hogy az új szuperkórház a kerületben épüljön fel, kész a szükséges ingatlanokat is rendelkezésre bocsátani.

Az újpesti képviselő-testület immár hivatalosan is kifejezte azon határozott szándékát, hogy minden eszközzel azon lesz, hogy a fővárosba tervezett új fekvőbeteg-ellátó centrum Újpesten épüljön fel. Erről a testület csütörtöki ülésén, Wintermantel Zsolt kezdeményezésére döntöttek a városatyák - tudatta közleményében az önkortmányzat.

Mint a polgármester előterjesztésében olvasható: "Újpest mindig elkötelezett volt a magas színvonalú egészségügyi ellátás iránt. Önálló városként négy kórházat tudott fenntartani, amelyek létrehozásában, fejlesztésében az újpesti polgárok adományainak is szerepe volt. Újpest mind közösségi közlekedésének fejlettsége, a továbbfejlesztés lehetőségei, mind közúti kapcsolatrendszere révén nem csak Budapest északi régiójából, hanem a város más részeiből és az agglomerációból is könnyen és gyorsan megközelíthető."

A polgármester már korábban is kifejtette azon határozott álláspontját, ha a Kormány egy modern, a kor követelményeinek megfelelő, gazdaságosan üzemeltethető kórházat akar építeni, akkor annak zöldmezős beruházásban, kitűnő közlekedési kapcsolatokkal rendelkező helyszínen kell megvalósulnia. Az eddig szóba került helyszínek közül az újpesti terület a legalkalmasabb az új komplexum megvalósítására. Káposztásmegyer térségében egy új kórház felépítéséhez megfelelő területek állnak rendelkezésre. Ezek közül is kiemelendő a tervezett intermodális csomópont mellett lévő terület, amely az Újpesti és a Fővárosi Önkormányzat közös tulajdona. Ez a terület mind közlekedési, mind infrastrukturális szempontból megfelelő helye lehetne az új intézménynek - áll az előterjesztésben.

A polgármester korábban a blogjában is részletesen érvelt az újpesti kórház mellett. Az egészségügyi kormányzat döntését segítendő a képviselők most határozatban is megerősítették, Újpest kész minden együttműködésre annak érdekében, hogy az új "szuperkórház" a kerületben épüljön fel, így kész a szükséges ingatlanokat is - egy megállapodás keretében - rendelkezésre bocsátani.

A most elfogadott határozat szerint "A Képviselő-testület felkéri Magyarország Kormányát, hogy a Budapesten felépíteni tervezett új kórház helyének kijelölése során mérlegelje annak lehetőségét, hogy az – a terület jó adottságai és a jelenlegi észak-budapesti egészségügyi ellátó-rendszer fejlesztésének szükségessége miatt – Újpesten valósuljon meg. Az Önkormányzat felajánlja tevőleges közreműködését a beruházás Újpesten történő megvalósításának elősegítése érdekében."

A testületi döntéssel párhuzamosan, az évek óta sikerrel zajló Újpesti Párbeszéd idei fejezetének részeként, a város aláírásgyűjtésbe kezd, bevonva az újpestiek közösségét is döntés előkészítésébe. Az aláírásgyűjtő ívet online is elérhetővé tették, így az szabadon nyomtatható és sokszorosítható.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink