• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Együttműködik a Semmelweis egyetem és a NATO kiválósági központ

Hírek 2024.04.26 Forrás: Semmelweis Egyetem
Együttműködik a Semmelweis egyetem és a NATO kiválósági központ

"Az együttműködés során szerzett tapasztalatok végső soron a harctéren, vagy épp a betegágyak mellett hasznosulnak majd".

A Semmelweis Egyetem és a budapesti székhelyű NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) együttműködési megállapodást írt alá 2024. április 25-én - adta hírül az egyetemi portál.

A megállapodás szerint a két szervezet kölcsönösen segíti egymás képzéseit és rendezvényeit, többek között résztvevők és előadók küldésével és helyszín biztosításával, valamint támogatják egymást az egészségügyi szimulációs megoldások fejlesztésében, különösen az egészségügyi képzés területén.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszédében hangsúlyozta: a Semmelweis Egyetem az ország legjobb egyeteme, hazánk legnagyobb betegellátója, európai-szintű tudásközpont. Intézményünk súlyához méltóan igyekszik mindig zászlóshajóként elöl járni. Ezt szolgálja a NATO kiválósági központjával kötött mostani megállapodásunk is, amely biztos vagyok benne, hogy nemcsak az aláíró felek számára lesz majd előnyös: az együttműködés során szerzett tapasztalatok ugyanis végső soron a harctéren, vagy épp a betegágyak mellett hasznosulnak majd.

Dr. Fazekas László orvos ezredes, a NATO KEKK igazgatója pedig azt emelte ki, hogy az együttműködéssel könnyebben becsatornázható a katonaorvosok speciális, a harctéren szerzett egészségügyi tudása, és így a katonák békeidőben végzett legfontosabb feladata, a felkészülés méltó keretek között történhet.

A NATO KEKK egy tizenkét tagállamot tömörítő nemzetközi szervezet, amely a katona-egészségügy területén végez oktatásszervező, tapasztalatfeldolgozó, haderővédelmi (pl. járványügyi) és doktrínafejlesztő munkát, valamint innovatív projektjeivel segíti a NATO folyamatos megújulását a katona-egészségügyi területen.

A Semmelweis Egyetem a központ fontos partnere, amely már eddig is akkreditálta a NATO KEKK képzéseit. A további együttműködéssel olyan szinergia valósul meg, amelyben a Semmelweis Egyetem világszínvonalú klinikai hátteret biztosít a központ képzései és rendezvényei, illetve a NATO katona-egészségügyi szakemberei számára.

Legolvasottabb cikkeink