• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Megszűnt szakrendelés: megszólalt a jászberényi kórház főigazgatója

Lapszemle 2024.04.19 Forrás: atv.hu
Megszűnt szakrendelés: megszólalt a jászberényi kórház főigazgatója

Az az állítás, ami a közösségi médiában olvasható, hogy az új gyermekneurológus a jövőben nem vállalja a „korábbi doktorék” betegeit: NEM VALÓS.

A jászberényi kórház közleményben részletezte, milyen okok vezettek odáig, hogy - egy időre - megszűnjön a gyermekneurológiai szakrendelés, és tisztázták azt is, hogy április 30-tól újraindul a rendelés - ismertette a részleteket az atv.hu.

A jászberényi kórházban év végén szűnt meg a gyermekneurológiai szakrendelés. A rendelés más formában ugyan újraindult, de a korábban odajáró több száz gyereknek most Budapestre kell járnia, mert az orvos nem fogadja őket - modta el Budai Lóránt polgármester korábban az ATV Startban, hozzátéve, a változásokról ő sem tudott előre. 

A kórház, illetve Dr. Besenyei Orsolya főigazgató közleményben kommentálta a fentieket. Mit írta "Megbízott főigazgatóként, több alkalommal is egyeztettem Budai Lóránt polgármesterrel és részletesen ismertettem a kórházban zajló folyamatokat. Úgy gondoltam: egyértelművé tettem polgármester úr számára is, hogy a híresztelésekkel ellentétben kórházunkban biztosított a folyamatos betegellátás.

A két korábbi gyermekneurológus távozásának oka, hogy a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház és a gyermekneurológusok között létrejött személyes közreműködői szerződés a jogszabályi környezetváltozás miatt 2023.12.31-vel megszűnt. 

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház felvette a kapcsolatot a korábban rendelést végző gyermekneurológusokkal, ám az ő bérigényük havi bruttó 676.800- forint/fő díjazást, lebontva bruttó 84.600.- forintos óradíjat jelentett volna. Ezért az összegért nevezett szakorvosok havi 1 napot rendeltek volna.

Tekintettel arra, hogy a Gyermekneurológiai Szakrendelésre szükség van kórházunkban, a jogszabályban meghatározottaknak megfelelően egészségügyi szolgálati jogviszony keretében a korábbi orvosainknak ajánlatot tettünk, amit a nevezett gyermekneurológusok visszautasítottak, a megállapodás ezért nem jött létre. 

Így a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a Gyermekneurológiai Szakrendelés 2024. januártól márciusig szünetelt. Ezen időszak alatt a Nemzeti Népegészségügyi- és Gyógyszerészeti Központ kijelölése alapján a betegek részére a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjának Gyermekneurológiai Osztálya került kijelölésre. 

2024 áprilisától a gyermekneurológiai szakrendelést Dr. Pál Szabolcs gyermekneurológus vette át. Az első rendelés április 30. napján lesz. Dr. Pál Szabolcs minden gyermekneurológiai kórképben szenvedő gyermeket el fog látni, függetlenül attól, hogy a gyermeket ki kezelte. Tehát az az állítás, ami a közösségi médiában olvasható, hogy az új gyermekneurológus a jövőben nem vállalja a „korábbi doktorék” betegeit: NEM VALÓS..." Továbbiak a teljes cikkben 

Legolvasottabb cikkeink