• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

11/2007. (III. 6.) EüM rendelet

Paragrafus 2007.03.13 00:00

Megjelenés helye, ideje: Magyar Közlöny 2007/26. (III. 6.)
Hatályosság kezdete: 2007. március 14.
A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények reklámozásáról és ismertetéséről szóló 64/2003. (X. 31.) ESzCsM rendelet, valamint az ezt módosító 9/2006. (III. 7.) EüM rendelet, továbbá a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású anyagok és készítmények nyilvántartásáról és forgalomba hozataláról szóló 10/1987. (VIII. 19.) EüM rendelet 20. §-a hatályát veszti.


Emberi felhasználásra kerülő gyógyszert és gyógyászati segédeszközt reklámozni, ismertetni - ideértve az egészségnevelési, illetve tudományos ismeretterjesztő célból sajtótermékben, illetve szabadtéri vagy egyéb reklámhordozón közzétett tájékoztatást – a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. Törvény, a gazdasági reklámtevékenységről szóló 1997. évi LVIII. Törvény, valamint az új rendeletben meghatározott módon és feltételek szerint lehet.
A lakosság számára reklámozhatók azok a gyógyszerek, amelyek - összetételükre és alkalmazásukra tekintettel - orvosi diagnózis vagy rendelvény nélkül, illetve a kezelés megfigyelése nélkül, adott esetben gyógyszerész tanácsa alapján alkalmazhatók. Tilos a forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező, valamint a gyógyszertárból kizárólag orvosi rendelvényre kiadható, illetve a társadalombiztosítási támogatásba befogadott gyógyszerek és a társadalombiztosítási támogatásban részesülő gyógyászati segédeszközök reklámozása, ezek kizárólag a gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök rendelésére, illetve forgalmazására jogosultak részére, szakmai céllal ismertethetők.
Az OGYI a rendelet kihirdetését követő 15 napon belül a gyógyszerismertetésre vonatkozó ügyek iratanyagát és a nyilvántartásokat az Egészségbiztosítási Felügyeletnek átadja.
A rendelet kihirdetését követő harminc napon belül a gyógyszerismertető személyt alkalmazó cégek kötelesek bejelenti a Felügyeletnek azon gyógyszerismertető személyeket, akiket a törvényben és a rendeletben foglalt rendelkezések szerint továbbra is foglalkoztatnak.


Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink