• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

   Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

   Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

  • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

   EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

Helikopter-leszálló aggályokkal

Hírek 2009.09.29 00:00 Forrás: MTI

Aggályok a Fiumei úti kórházi helikopter-leszállóval kapcsolatban.

Hatósági engedéllyel rendelkezik a Péterfy Sándor utcai Kórház Fiumei úti épületénél lévő ideiglenes helikopter-leszálló, azt azonban nem hajlandó használni a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. arra hivatkozva, hogy a biztonságos üzemeléssel kapcsolatban aggályaik vannak.


Egy beruházás miatt szüntették meg az éveken át használatban lévő, a kórház közvetlen közelében, bár a gázművek területén lévő leszállópályát – mondta Budaházy Emil, a Péterfy Sándor utcai Kórház főigazgatója hétfőn az MTI-nek. A gázművek területén azonban építési munkák kezdődnek, és a beruházó – hogy a kórház addig se maradjon helikopter-leszállóhely nélkül – vállalta, hogy ideiglenesen megépít egy másikat. Ezt az egyik kórházi épületrész tetejére tervezték, és a légügyi hatóság engedélyezte.

A főigazgató nem érti, hogy a korábban használt – bár engedély nélküli – leszállóhely jó volt, a mostani, hatóságilag engedélyezettet pedig nem használja a légi mentő. Hozzátette: örülne, ha használni lehetne a leszállópályát, hiszen most a Fiumei úti kórházhoz legközelebb eső Merényi Kórháznál száll le a helikopter, és onnan szállítják át a beteget mentőautóval a volt baleseti intézetbe.


Túri Péter, a kft. ügyvezetője az MTI-nek azt mondta, a leszállóhely kialakítása kapcsán a céget nem keresték meg, és számos aggály merült fel annak biztonságos használatával kapcsolatban. Hozzátette: észrevételeiket megfogalmazták a kórháznak, az önkormányzatnak és a légügyi hatóságnak is, és addig amíg nem tisztázódnak a biztonságos üzemelés feltételei, a főpilóta szakmai álláspontját figyelembe véve nem szállnak le ott a helikopterek.


Túri Péter szerint azért lett volna illendő előzetesen kikérni a cég véleményét a leszállópályáról, hiszen ők biztosítják egyedüliként Magyarországon a légi mentést. A kórház főigazgatója nem vitatja, hogy a cégnek igaza lehet, de sajnálja, hogy nem lehet használni a helikopter-leszállót.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink