• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

      Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

    • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon  munkába

      2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

    • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

      Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

  • EBP
    • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

      Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

    • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

      2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

    • A jövő kórháza épül Dél-Budán

      A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • EESZT
    • 100 napja működik már az EESZT

      100 napja működik már az EESZT

    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Megújult a kórház konyhája, étterme

Lapszemle 2017.11.09 08:22 Forrás: kapos.hu
Megújult a kórház konyhája, étterme

Szakemberek szerint a kórházban töltött napok során az étel minősége a legfontosabb szempont a betegek számára

Átadták a Kaposi Mór Oktató Kórház új konyhai és éttermi részlegét. A beruházás több mint 330 millió forintba került, amit hazai és uniós forrás biztosított. Az új egység naponta 1300-1500 adag ételt készít csak a bentfekvőknek. Szakemberek szerint a kórházban töltött napok során az étel minősége a legfontosabb szempont a betegek számára, az egészségügyi ellátás színvonala előtt - írta a kapos.hu.

– Mivel találkozik a beteg nagyon gyakran a bentfekvés alatt? Az étkezéssel, legalább háromszor, diétától függően sokkal többször. Nyilvánvalóan ez az egyik nagy támadási felület, ami éri a kórházakat, hogy milyen az étel, milyen az étel minősége – mondta dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója.

A konyhán a betegek és a dolgozók étkeztetésén kívül a külsős megrendeléseknek is eleget tudnak tenni. Jelenleg naponta 2300 adag ételt főznek oktatási, szociális és gyermekintézménynek – írja a lap.

Moizs Mariann főigazgató visszaemlékezésében a kórház korábbi konyháinak történetét mesélte el. Az új beruházás részeként 1500 négyzetméteren csinálták meg a konyhát és 300 négyzetméteren az éttermet 330 millió forintból. Ezzel együtt a kórházra az elmúlt években több mint 20 milliárd forintot fordítottak.

– A kórház történetének az egyik meghatározó időszakát éljük. Azt nem mondom, hogy virágkorát és pláne nem mondom azt, hogy aranykorát, de 2006-tól számolva ez a kórház egy projekt folyamán, egy uniós ciklus kapcsán egyszerre tudott megújulni – tette hozzá dr. Moizs Mariann.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink