• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

      Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

    • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon  munkába

      2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

    • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

      Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

  • EBP
    • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

      Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

    • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

      2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

    • A jövő kórháza épül Dél-Budán

      A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • EESZT
    • 100 napja működik már az EESZT

      100 napja működik már az EESZT

    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Vérvétel

Orvos válaszol 2014.11.06 08:59

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
5 éves iker kislányom véreredményeivel van problémánk.Az eltérések ...

... VVT:5,6(3,8-5)HGB:150(100-125) HTC:0,
43(0,31-0,41)MCH:26,8(27-31)
Egyébként nincs semmilyen panasza.Most JAK mutáció vizsgálata van folyamatban.Azt mondták,ha ott minden rendben lesz,akkor csontvelő mintát vesznek.
Ön szerint ezek az eredmények nagy eltérések?Szükség van a csontvelő minta vételre?Ezekkel az eredményekkel milyen betegségre lehet gyanakodni?Kardiológián már voltunk,ott minden rendben volt.
Válaszát előre is köszönöm!


VÁLASZ


Nincs információm arról, hogy miért készült laborvizsgálat, hogy ismétlés volt-e, hogy miért gondolkodnak a viszonylag kis eltérés ellenére JAK mutációban. Nem ismerem a gyereket és a kórtörténetet sem. Végül, és nem utolsó sorban nem értek a molekuláris diagnosztikához, nem vagyok specialista. Ezek alapján nem tudom és nem is akarom véleményezni, felülbírálni a vélhetően klinikai vagy szakrendelés által indikált vizsgálatokat. 

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink