• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Rajt Egyekről, cél Nagykörűn, kaland a túra

Egészségmagazin 2012.08.21 09:16 Forrás: Weborvos

Utolsó előtti hétvégéjéhez érkezett a fenntartható életmód-túra, vannak még szabad helyek.

Negyedik, utolsó előtti hétvégéjéhez érkezett a résztvevők számára teljesen ingyenes 3 napos Tiszavölgy Kalandtúra, melyen most is 350-en sajátítják el a fenntartható életmód elemeit. Miközben a környezettudatos életről „tanulnak" játékos, könnyed formában, körbekalandozzák a Tisza-tavat, kicsit eveznek, úsznak, kalandpályákon tesztelik bátorságukat és napi 50-60 km-t kerékpároznak.

Nemcsak a programok, hanem a szállás és a teljes ellátás is ingyenes, mivel azt az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Uniótól nyert pályázati pénzből finanszírozzák. Még lehet jelentkezni, vannak helyek! Csak kalandos legyen, ne veszélyes

A program: bejárjuk a vízi tanösvényeket, és evezve is bebarangoljuk a tó öblítőcsatornáit, felmászunk a madármegfigyelő tornyokba. Végigjárjuk a Tisza-tó környéki településeket, ismerkedünk a kivételes madárvilággal. Nézünk szürke gémet, bakcsót, kanalas gémet, nagy kócsagot, kormoránt, és talán még kerecsensólymot is megpillanthatunk. A rengeteg természeti látnivaló mellett halászoktól megtanulhatjuk a varsás halfogás fortélyait.

A tó mellett kosárfonó ismertet meg bennünket ezzel az ősi, víz melletti mesterséggel, és tőle lehet is vásárolni például kerékpárkosarat, mely sokkal praktikusabb és "fenntarthatóbb", mint a mai műanyag termékek. Mint eddig is mindig, most is helyi háziasszonyok sütnek, főznek nekünk. Kóstolunk majd krumplis ételeket Abádszalókon, mézeset Tiszanánán, kecskesajtot Nagykörűben. Ha már a Tisza-tónál vagyunk, akkor nem fogjuk kihagyni a tó két legnépszerűbb látványosságát sem: az idén átadott poroszlói Ökocentrumot, valamint az ország legnagyobb kalandparkját Tiszafüreden - invitálnak a szervezők.

A résztvevők úgy ismerhetik meg a térséget, ahogy még eddig senki, ez egy egyedi, megismételhetetlen, kivételes, életre szóló kaland, mely a Közép-Magyarországon kívüli lakcímmel jelentkezőknek teljesen ingyenes! A budapesti, Pest-megyei lakosok számára az Európai Unió nem támogatja a részvételt, ám ők is velünk tarthatnak 10.000 Ft/fő/hétvége önköltségi áron.
Részletes útvonal

A rendezvény teljesen nonprofit! Célja a fenntartható életmód megismertetése és a Tisza-vidék népszerűsítése. A résztvevők számára felelevenítjük azokat a ma is használható praktikákat, melyeket néhány generációval előttünk is alkalmaztak a környezetük védelmében, és melyek újra fontosak ahhoz, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk. Tanulhatnak a komposztálásról, arról, miként lehet a legkevesebb hulladékot „termelni", mit tegyünk a szeméttel, hogyan használjuk ésszel a környezetünk természeti értékeit. Jelentkezés: www.tiszavolgy.hu

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink