• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új vezető a Debreceni Egyetem Fürdőgyógyászati Centrumának élén

Regionális hírek 2024.04.03 Forrás: Unideb.hu - Weborvos
Új vezető a Debreceni Egyetem Fürdőgyógyászati Centrumának élén

Az új vezető kiemelt célja, hogy a betegek minél hamarabb eljussanak a szakrendelésekre és igénybe vehessék a centrum kezeléseit.

Április elsejétől Kiséry Mariann reumatológus szakorvos, klinikai főorvos vezeti a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fürdőgyógyászati Centrumát. Az új vezető Szabó Zoltán professzortól, a Klinikai Központ elnökétől kedden vette át megbízólevelét.

Megtisztelő, hogy megbízást kaptam a Fürdőgyógyászati Centrum vezetésére. Igyekszem a rám bízott feladatokat a legjobb tudásom szerint ellátni. A centrum eddig elért stabil szakmai eredményeire alapozva, a jelen kihívásaihoz, elvárásaihoz igazítva szeretném fejleszteni a fürdőgyógyászatot, ezzel tovább erősítve a Klinikai Központ betegellátó tevékenységét és a Debreceni Egyetem jó hírnevét – mondta a Fürdőgyógyászati Centrum új vezetője, Kiséry Mariann reumatológus szakorvos, klinikai főorvos. 

A Fürdőgyógyászati Centrum teljes körű, komplex rehabilitációs kezeléseket nyújt a degeneratív ízületi betegségben szenvedő, a gyulladásos kórképek inaktív stádiumában lévő betegeknek, illetve azoknak a pácienseknek, akik ortopédiai, traumatológiai, idegsebészeti műtéti ellátásban részesültek. A centrumban reumatológiai szakrendelések működnek, amelyek egyben fürdőgyógyászati tevékenységet is ellátnak. A balneoterápia mellett a fizioterápia széles skálája is a rendelkezésre áll. A gyógytornászok pedig egyéni vagy csoportos gyógytorna foglalkozásokon látják el a betegeket. 

Az új vezető kiemelt célja, hogy a betegek minél hamarabb eljussanak szakrendeléseikre és igénybe vehessék a centrum által kínált komplex kezeléseket. - A gyorsabb betegutak kialakítása és a hatékonyabb betegellátás szempontjából a legfontosabb terveink között szerepel, hogy a korábbinál is szorosabb együttműködést alakítsunk ki a klinikai társszakmákkal, főként az Ortopédiai és Traumatológiai Klinikával, az Idegsebészeti Klinikával, valamint a Reumatológiai Klinikával. Emellett az alapellátásban dolgozó kollégákkal a szakmai kapcsolatok kiterjesztését tervezzük – emelte ki Kiséry Mariann. 

Kiséry Mariann 1998-ban végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, 1999-ben egészségügyi szakközgazdász szakképzettséget, 2007-ben reumatológiai szakvizsgát szerzett. Az egyetem után a Kenézy Gyula Kórház Reumatológia Osztályán végezte gyógyító munkáját, majd 2019 óta a Fürdőgyógyászati Centrumban dolgozik, melynek vezetésére április elsejétől kapott megbízást.   

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink