• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az átalakítás alatt a gyógyítás folyamatosan működött

Egészségpolitika 2024.04.16 Forrás: MTI
Az átalakítás alatt a gyógyítás folyamatosan működött

Tudományos fórummal ünnepli önállóvá válását az Észak-pesti Centrumkórház-Honvédkórház.

Szakmai konferenciával ünnepli megalakulásának egyéves évfordulóját az Észak-pesti Centrumkórház-Honvédkórház kedden, ebből az alkalomból bemutatták a kórházban végzett magas színvonalú szakmai-tudományos munkát, valamint áttekintették a különböző szakterületek aktualitásait.

Az intézmény 2023. január elsején, az Országgyűlés által módosított egészségügyi törvény alapján vált önállóvá, és azóta Észak-pesti Centrumkórház-Honvédkórház néven folytatja betegellátó tevékenységét.

Az intézmény tájékoztatása szerint a fórumon húsznál több, különböző szakterület legfontosabb aktualitásait, újdonságait és kihívásait tekintik át mintegy ötven szakmai előadás keretében.

A közlemény idézi Wikonkál Nobert Miklós főigazgatót, aki elmondta, a Belügyminisztérium és az Országos Kórházi Főigazgatóság fenntartásába átvett centrumkórház elmúlt éve a szervezeti átalakításról szólt. Az átszervezés során az összes támogató szakterületet úgy kellett újra létrehozniuk, hogy közben a betegellátó részlegeik zökkenőmentesen gyógyíthassanak, biztosítva ezzel a folyamatos és magas színvonalú ellátást.

A szakmai tanácskozásról azt mondta, a fórum komplex témaválasztásaival bemutatták, hogy az intézmény még a rendkívül komplikált, több szakma bevonását igénylő eseteket is képes kezelni, és hogy milyen egyértelmű előnyök adódnak abból, ha az ezekhez szükséges összes kompetencia és tapasztalat az intézményen belül azonnal hozzáférhető.

Az ÉPC-Honvédkórház öt telephellyel rendelkezik és csaknem négyezer főt foglalkoztat. A kórházhoz tagozódva 2023. július 1-től 295 területi védőnő közreműködésével kezdte meg munkáját a Vármegyei Védőnői Szolgálat, és hat városi kórház szakmai felügyeletét látja el az észak-magyarországi régióban. Az ÉPC-Honvédkórház Magyarország egyetlen olyan intézménye, amelyik egyedülállóan öleli fel az összes egészségügyi képességet a prevenciótól a definitív, a sürgősségitől a rehabilitáción át a krónikus betegellátásig, emellett részt vesz a NATO- és a magyar katona-egészségügyi feladatok támogatásában. Területi, valamint igényjogosulti alapon Magyarország felnőtt lakosságának mintegy harmadát látja el, a legtöbb szakterület esetében az ellátás legmagasabb szintjén. Tavaly a kórház 453 orvostanhallgató oktatását vállalta, és 178 rezidenst foglalkoztat. A közlés szerint az átszervezés ellenére a kórház alapvető feladatai és ellátási kötelezettségei változatlanok maradtak. Az intézmény továbbra is magas színvonalon gondoskodik a hon- és rendvédelmi szervek állományában szolgálatot teljesítők, valamint a többi igényjogosult páciensről és a saját ellátási területéhez tartozó betegekről.

Legolvasottabb cikkeink