• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kardiológiai távleletezés háziorvosi praxisoknak

Egészségpolitika 2024.04.04 Forrás: (X)
Kardiológiai távleletezés háziorvosi praxisoknak

Az Egri Kardiológiai Napokon Dr. Szilágyi Attila részletesen bemutatja a projektet, az okos telekardiológia jövőbeli lehetőségeit.

Az egészségügyi ellátásban a digitalizáció új dimenziókat nyit a betegellátásban és a diagnosztikában. A kardiológiai távleletezés bevezetése a háziorvosi praxisokban nem csupán a diagnosztikai folyamatok hatékonyságát növelheti, hanem jelentősen javíthatja a betegek ellátásának minőségét is. Ebben a kontextusban kiemelkedő jelentőségű a modern készülékek szerepe, amelyek lehetővé teszik a digitális adatgyűjtést és a távleletezést is.

A digitális távleletezés alapjait a modern okostechnológia és a központi, anonimizált, kereshető adatbázisok képezik. Ezek az eszközök nemcsak a vizsgálati adatok gyorsabb és hatékonyabb továbbítását teszik lehetővé, hanem a diagnosztikai folyamatok átláthatóságát és ellenőrizhetőségét is növelik. Ennek eredményeként a háziorvosok azonnali hozzáférést kapnak a szükséges kardiológiai információkhoz, amelyek biztosítják számukra, hogy gyorsabb és pontosabb diagnózist állíthassanak fel.

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Kardiológiai Osztálya azon első intézmények között van, amelyek csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez. Dr. Szilágyi Attila osztályvezető főorvos kiemelt szerepet vállalt a projekt megismertetésében a vármegye háziorvosaival. Szívügyének tekinti, hogy a távleletezés lehetőségeit és előnyeit bemutassa kollégáinak, hiszen ezek az innovációk közvetlenül hozzájárulnak a betegellátás minőségének javításához.

Ezen digitalizáció bevezetése nemcsak technológiai kihívást jelent, hanem szemléletváltást is igényel a kollégák részéről. A változás menedzselése és nyomon követése, az új eszközök használatának elsajátítása, valamint az adatvédelmi előírások szigorú betartása alapvető követelmények ebben a folyamatban.

Az Egri Kardiológiai Napokon Dr. Szilágyi Attila részletesen beszél majd a projekt céljairól, az eddigi tapasztalatokról és az okos telekardiológia jövőbeli lehetőségeiről. Ez a rendezvény kiváló alkalom a szakmai eszmecsere számára, ahol a résztvevő háziorvosok első kézből tájékozódhatnak a távleletezés gyakorlati megvalósításáról és annak előnyeiről.

A kardiológiai távleletezés bevezetése a háziorvosi praxisokban ígéretes lépés a betegellátás modernizálásában. A technológiai fejlődés és az egészségügyi szakemberek közötti szoros együttműködés révén a kardiológiai ellátás minősége és hatékonysága jelentősen javulhat, ami végül a betegek gyorsabb és pontosabb diagnosztizálását és kezelését teszi lehetővé. Az ilyen típusú okos orvoslása jövőben kulcsfontosságú lehet az egészségügyi rendszer számára, és lehetővé teszi a kihívások hatékonyabb kezelését és a betegellátás folyamatos fejlesztését.

A Magyar Kardiológusok Társasága Kongresszusának programja itt érhető el.

Legolvasottabb cikkeink