• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A budapesti GN Girls csapata nyerte a szakdolgozók versenyét

Hírek 2024.04.06 Forrás: MESZK - Weborvos
A budapesti GN Girls csapata nyerte a szakdolgozók versenyét

Az Ápolói Hivatás Mesterei címért összesen 166 négyfős csapat indult, amelyek közül 20 jutott be az az országos döntőbe.

A vármegyei és fővárosi elődöntők után 2024. április 5-én immár 12. alkalommal került sor a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szervezésében az egészségügyi szakdolgozók Országos Szakmai Versenyének Döntőjére. Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló, a betegellátás körülményeit szimuláló szakmai megmérettetésnek több évtizedes múltja van. A MESZK, felkarolva a területi szervezetek által korábban régiónként szervezett versenyeket, 2010 óta rendezi meg minden év tavaszán az Országos Szakmai Verseny Döntőjét, amelynek helyszíne - immár hagyományosan - ebben az évben is a Lurdy Ház volt - áll a szakdolgozói kamara pénteki közleményében.

Közismert, hogy már a verseny elődöntőin való részvétel is komoly szakmai tudást, felkészültséget igényel, a helyi elődöntőkön versengő 166 csapat (664 fő) közül az országos megmérettetésre már csak az első helyezést elérő 20 csapat juthatott el. 8 Területi Szervezetnél 10 csapatnál is több indult. Idén Tolna vármegyéből indultak a legtöbben, összesen 16 csapat versengett a továbbjutásért.

Ahhoz, hogy egy ilyen volumenű, színvonalas verseny megvalósulhasson, országos szintű összefogásra van szükség, melyben a Kamara 20 területi és 95 helyi szervezete, valamint az egészségügyi ellátó intézmények, kórházak is aktív részt vállalnak. Összefogás nélkül nem lenne országos verseny, és összefogás nélkül nem lennének versengő csapatok sem, hiszen a betegellátás csapatmunka.

Ezt az együttműködést hirdetik a vármegyékből és a fővárosból érkező 4 fős csapatok is, ők azok, akik már az elődöntőkön bizonyítékát adták színvonalas szakmai munkájuknak, szaktudásuknak, elméleti és gyakorlati ismereteiknek. A legjobbak között hirdették ki pénteken az országos döntő győztesét: 2024-ben a szakma neves képviselőiből álló zsűri döntése alapján az Ápolói Hivatás Mesterei címet a budapesti GN Girls csapat nyerte el. Második helyezést ért el Bács-Kiskun vármegye Szepó csapata, harmadik lett Somogy vármegye Seniorok csapata.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink