• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Leváltották az OMSZ főigazgatóját

Egészségpolitika 2013.04.08 15:49 Forrás: Weborvos Szerző: beb

Távozik a mentőszolgálat főigazgatója, dr. Mártai Istvánt dr. Burány Béla váltja.

Három és fél percig tartott az a hétfői sajtótájékoztató, amelyen Szócska Miklós bejelentette, hogy távozik az Országos Mentőszolgálat éléről Mártai István, a főigazgatói teendők ellátásával dr. Burány Bélát bízza meg. Az egészségügyért felelős államtitkár azzal indokolta a vezércserét, hogy sebességváltásra van szükség a mentőszolgálatnál.

Szócska egyúttal emlékeztetett arra, hogy az OMSZ hogyan állt helyt az elmúlt évek katasztrófahelyzeteiben, milyen fejlesztések történtek a szolgálatnál – 120 új mentőautó, 22 új mentőállomás, 60 felújítása, betegszállítás központosítása. Mostantól azonban harcmodorváltásra van szükség, gyorsítani kell, még hatékonyabbá kell tenni az OMSZ-t.„Zónavédekezés helyett letámadásos gyorsabb modernizáció jellemzi majd az OMSZ-ot" – tette hozzá. (Szócska Miklós bejelentését megtekintheti videón itt)

(Az OMSZ e tárgyban kiadott közleménye azt írta: a leváltással egyidőben Mártai István eddigi főigazgatót a jövő sürgősségi szakembereinek képzésével foglalkozó Sürgősségi Akadémia létrehozásával és megszervezésével bízta meg az államtitkár.)

A képen az új főigazgató (MTI Fotó: kormany.hu/Botár Gergely)

Burány Béla a tájékoztatón annyit mondott, 20 éves mentőszolgálati tapasztalata van, öt éve pedig a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának vezető főorvosa. Közölte azt is, hogy a „beszéd nem a kenyere" ezért továbbra is az eddigi szóvivő, Győrfi Pál nyilatkozik a mentőszolgálat nevében.

A tájékoztatót levezénylő Szócska Miklós, Burány Béla valamint a jelenlévő két kommunikációs vezető, Gui Angéla és Győrfi Pál anélkül távozott, hogy a sajtó képviselői kérdezhettek volna, így egyelőre a ténynél többet nem tudtunk meg.

xxx

Burány Béla OMSZ-os múltja miatt nem ismertelen a bajtársak között és vezetőségi tagja a Magyar Resuscitatios Társaságnak. A laikusoknak leginkább az FN24 nagy vihart kavart cikksorozatából lehet ismerős, melyben a lap annak járt utána, 2008-ban miért nyilvánítottak halottnak egy még élő gyermeket a mentésre érkezők. A lap a hír kapcsán ma összefogalta az erről tudhatókat

Önéletrajz helyett - egy írás az új főigazgatóról

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink