• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

  • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

   A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

  • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

   Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

 • EBP
  • Harmincmilliárd forintból újulhat meg a dél-pesti kórház

   Harmincmilliárd forintból újulhat meg a dél-pesti kórház

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

  • EBP: új szakrendelőt kap a II. kerület

   EBP: új szakrendelőt kap a II. kerület

 • EESZT
  • Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

   Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

  • Néhány nap maradt az e-személyik igénylésére

   Néhány nap maradt az e-személyik igénylésére

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

Mégsem írták ki a kórházigazgatói pályázatokat

Egészségpolitika 2008.08.21 00:00 Forrás: Weborvos Szerző: Erdélyi Ildikó

Budaházy Emilt kinevezték, három másik főigazgatói tisztségre viszont mégsem írtak ki pályázatot.

A fővárosi egészségügyi bizottság ma Budaházy Emilt nevezte ki a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ élére. Budaházy Emil jelenleg a Péterfy kórház főigazgatója, az utóbbi hónapokban pedig ő irányította intézménye, valamint az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) összevonását is.

Az egyesített kórház főigazgatói tisztére pályázatot írt ki a tulajdonos fővárosi önkormányzat. A felhívásra egyedül Budaházy Emil nyújtott be pályázatot. A bíráló bizottság, majd az egészségügyi bizottság a pályázót egyaránt alkalmasnak találta, így szeptember 1-étől hatályos kinevezéssel Budaházy Emil vezeti az egyesített intézetet.


Az OBSI épületét, teljes felszerelésével együtt térítés igénye nélkül adta fővárosi tulajdonba a kormány egy múlt heti határozatával.


Az eredeti napirend szerint ma a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, a Károlyi Sándor Kórház és a Nyírő Gyula Kórház főigazgatói tisztségeire is pályázatot írt volna ki a fővárosi egészségügyi bizottság, ám az erről szóló javaslatait - indoklás nélkül - visszavonta ma Horváth Csaba főpolgármester-helyettes. A három budapesti intézményt nyugdíjba készülő, illetve nyugdíjas főigazgató irányítja.


A mai visszavonások sorozatához maga az egészségügyi bizottság is csatlakozott. A testület saját, június 19-én hozott döntését vizsgálta felül. Ekkor kérte fel a bizottság határozatban a Károlyi Sándor Kórház, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a Nyírő Gyula Kórház főigazgatóját, hogy szeptember 1-étől ne döntsenek a kinevezési jogkörükbe tartozó személyi kérdésekről, és ne kössenek egy évre szóló beszállítói szerződéseket az egészségügyi bizottság jóváhagyása nélkül. A határozatot „a Budapesti Egészségügyi Modell sikeres végrehajtása érdekében" hozta a bizottság.


A határozatra először a jogi bizottság elnöke, majd az aljegyző tett észrevételt, akik úgy találták, hogy a rendelkezések a hatáskörelvonás tilalmába ütköznek. Ezért a bizottság ma visszavonta a három főigazgatót korlátozó döntéseit.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink