• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

  • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

   EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

  • 2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

   2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

Mégsem írták ki a kórházigazgatói pályázatokat

Egészségpolitika 2008.08.21 00:00 Forrás: Weborvos Szerző: Erdélyi Ildikó

Budaházy Emilt kinevezték, három másik főigazgatói tisztségre viszont mégsem írtak ki pályázatot.

A fővárosi egészségügyi bizottság ma Budaházy Emilt nevezte ki a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ élére. Budaházy Emil jelenleg a Péterfy kórház főigazgatója, az utóbbi hónapokban pedig ő irányította intézménye, valamint az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) összevonását is.

Az egyesített kórház főigazgatói tisztére pályázatot írt ki a tulajdonos fővárosi önkormányzat. A felhívásra egyedül Budaházy Emil nyújtott be pályázatot. A bíráló bizottság, majd az egészségügyi bizottság a pályázót egyaránt alkalmasnak találta, így szeptember 1-étől hatályos kinevezéssel Budaházy Emil vezeti az egyesített intézetet.


Az OBSI épületét, teljes felszerelésével együtt térítés igénye nélkül adta fővárosi tulajdonba a kormány egy múlt heti határozatával.


Az eredeti napirend szerint ma a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, a Károlyi Sándor Kórház és a Nyírő Gyula Kórház főigazgatói tisztségeire is pályázatot írt volna ki a fővárosi egészségügyi bizottság, ám az erről szóló javaslatait - indoklás nélkül - visszavonta ma Horváth Csaba főpolgármester-helyettes. A három budapesti intézményt nyugdíjba készülő, illetve nyugdíjas főigazgató irányítja.


A mai visszavonások sorozatához maga az egészségügyi bizottság is csatlakozott. A testület saját, június 19-én hozott döntését vizsgálta felül. Ekkor kérte fel a bizottság határozatban a Károlyi Sándor Kórház, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a Nyírő Gyula Kórház főigazgatóját, hogy szeptember 1-étől ne döntsenek a kinevezési jogkörükbe tartozó személyi kérdésekről, és ne kössenek egy évre szóló beszállítói szerződéseket az egészségügyi bizottság jóváhagyása nélkül. A határozatot „a Budapesti Egészségügyi Modell sikeres végrehajtása érdekében" hozta a bizottság.


A határozatra először a jogi bizottság elnöke, majd az aljegyző tett észrevételt, akik úgy találták, hogy a rendelkezések a hatáskörelvonás tilalmába ütköznek. Ezért a bizottság ma visszavonta a három főigazgatót korlátozó döntéseit.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink